Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zojka wrote:
Aa i do przyszlych mam! Ogromnie polecam masc na brodawki wrzucic do torby!
Ulga wielka.
A jaką maść kupiłaś?
Super, że tak szybko Was wypuszczają. Wszystkiego dobrego, niech córeczka zdrowo rośnie!jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Mnie znowu przerazaja upaly bo termin mam dopiero 28.07 wiec jeszcze 5 tyg a zaczyna sie robic goracooo... Ale za to bede wiedziec jak to u was z porodami sie potoczylo i poslucham ddobrych rad albo calkiem spanikuje bo chyba bede rodzic ostatnia06.2015 - poronienie
-
Dziewczyny, a takie pytanie na 100 pkt.
Myślicie że od chwili rozpoczęcia akcji, czy to odejścia wód czy skurczów ewidentnie świadczących o porodzie jest chwila czasu, siła i możliwość na ogarnięcie się? tzn. mam głównie na myśli szybki prysznic i golenie.
W prawdzie miałam zaplanowany wosk u kosmetyczki ale po ostatnim razie okazało się że teraz mam tam tak wrażliwą skórę że porobiły mi się rany które długo się goiły więc zrezygnowałam z tego pomysłu. Kremy do depilacji też średnio działają i też mega podrażniają mi skórę która szczypie i boli jeszcze bardziej zatem niestety ale pozostaje mi maszynka, a ponieważ jestem przewrażliwiona na tym punkcie i nie zdejmę majtek jak nie będzie tam łysoto tak się zastanawiam jak rozplanować to w czasie
Biorę się za sprzątanie, albo wróci mi energia albo zacznę rodzić... wszystko lepsze niż ten marazm który mnie ogarnąłMaka, jusella, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość
Lwica -
NovaM wrote:Dziewczyny, a takie pytanie na 100 pkt.
Myślicie że od chwili rozpoczęcia akcji, czy to odejścia wód czy skurczów ewidentnie świadczących o porodzie jest chwila czasu, siła i możliwość na ogarnięcie się? tzn. mam głównie na myśli szybki prysznic i golenie.
i zmycie lakieru z paznokci ...
niezapominajka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRammel wrote:Zojka gratuluje córeczki
Też swoją chce nazwać Zuzanna
Same dziewczyny się rodzą, kobiety górą
Byłam właśnie na wizycie, dostałam skierowanie do szpitala, bo mała ma za duży puls. Przepływy ok ale puls wychodził 180-188
Czy któraś z Was też tak miała i wszystko jest OK?
Boję się, że mi zrobią CC, a tak bardzo chce urodzić SN.
Nie stresuj się na zapas, ja będąc w szpitalu, pod kontrolą ktg obserwowałam jak puls malucha się zwiększa. Czasem jak się ruszała i coś ją chyba wkurzało to też jej tętno skakało do 170-180, a chwilę później się uspokajała i było już 120 - 130
Pójdziesz do szpitala, poobserwują Was i jak wszystko będzie ok to wrócisz szybko do domu, ale na pewno będziesz spokojniejsza -
nick nieaktualnySanna wrote:A mój mąż mówi ze w tej ciąży czuje się znakomicie
Dobre
Ja swojemu tłumaczę przed chwilą zasady i warunki porodu rodzinnego w naszym szpitalu. I mówię, że bezpłatnie można rodzić z osobą towarzyszącą i znieczulenie jest bezpłatne, a on pyta czy dla niego też znieczulenie będzie za free?Sanna, Maka, kama005, jusella, Kasiulina, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNovaM wrote:Dziewczyny, a takie pytanie na 100 pkt.
Myślę, że spokojnie można wziąć prysznic i dokonać ostatnich szlifów i golenia, tym bardziej, że jak okazało by się, że to fałszywy alarm, to ciepła kąpiel wycisza bóle i skurcze
Gagaga, Gagaga, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Z ta depilacja to odwieczny dylemat w ciąży
Ja tez preferuje goliznę w miejscach intymnych ale teraz mimo staran nie wiem jak mi to tam wychodzi bo z racji ze jest tam bardzo wrazliwa skora wosk odpada
Ja jeśli się dowiem w sądny wtorek ze jednak cc musze się zastosować do zaleceń ze strony szpitala gdzie jasno jest napisane nie depilować miejsc intymnych na dwa tygodnie przed zabiegiem
a weź teraz jak akcja zacznie się wcześniej
ach zycie zycie
jusella, NovaM, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ide po młode ziemniaczki i swieze pieczywko
dziś na obiad mielone z fasolką i młodymi ziemniaczkami
informuje ze pieluchy tetrowe wstawione do prania i to będzie na tyle wyprałam chyba wszystko małż się smieje ze jak bym mogla to przed przyjazdem do szpitala jego tez bym wrzuciła na szybkie pranie
na spokojnie zostały mi teraz do przeprania te większe ciuszki aby były już przygotowane na zaskama005, jusella, NovaM, Agaax, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Dobry! Ja siedzę przed TV z moim kolegą Leniem... Nie chce mi się dzisiaj nic. Nawet włosy mam w totalnym nieladzie - a czekam na kuriera.. Może się nie wystraszy.
Jusella o zwirku raczej zadecydują kotki, naszego kocura poprzedni właściciel nauczył na benitowym i za chooja nie umiemy go przerzucić na inny.
Naditta mnie niestety też tak dupsko boli.. I nie umiem tego rozchodzic..
Spanie mam wyjątkowo dobre, zero pobudek na sika, śpię na prawym boku, ręce mi nie dretwieja. Ale jak wstaje to łapie mnie skurcz w pachwinie, taki ze można z bólu popuscic.
jusella, Naditta, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Ale jak wstaje to łapie mnie skurcz w pachwinie, taki ze można z bólu popuscic.
Też to mam! W ogóle to co ja nie mamChyba wszystko. Ostatnio aż wrzasnęłam z bólu w tej pachwinie. Mój myślał już, że rodzę.
jusella, Agaax lubią tę wiadomość
-
Zojka gratulacje
Czyli nie tylko na mnie pełnia podziałała
U nas właśnie mała jest naświetlana, bo bilirubina wyszła 15, a norma do 12, z tym że to wcześniak, więc działają.
Mała dzisiaj już z wagi mniej zjechała, ale jest już powyżej dopuszczalnej normy, więc kolejny minus. Przez wagę i tak byśmy dzisiaj nie wyszły. Ale za to ładnie już je i budzi się co 2.5 h na karmienie.
Mnie strasznie zaczęły plecy boleć. Ale rozmawiałam z położną, że to normalne bo wszystko wraca do normy. Jednak poród to duże obciążenie dla kręgosłupa i stąd te bóle.jusella, Agaax, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Zeskanowałam materiały z SR i wrzucam łącze https://www.dropbox.com/sh/i79dp3accvn9rnx/AAANUgdf3W4fan6sb79YBSFta?dl=0
Jest tu trochę ćwiczeń po porodzie, troszkę o KP zresztą zobaczycie
Jeszcze mam świetną broszurkę o karmieniu piersią ale niestety na ten moment nie mogę się do niej dostać - jak znam życie w pudle na samym dnie jest. Może wieczorem uda mi się do niej dostać bo na ten moment Rodzice wyrzucili mnie z mojego własnego domu i malują.
NovaM, Naditta, MirelS, Agaax, stokrotka2013, renieczka, kot_bury, Pauli11, September, Agness27, majeczka87, eve90, Dunda lubią tę wiadomość
-
ja własnie po wizycie Antoś ma 3200 główką jest już bardzo nisko ale nie wiem ile ma szyjka, a co gorsza moj lekarz idzie na urlop i musze sobie juz radzić sama. wasze badania też są teraz takie bolesne?
jusella, MirelS, Kasiulina, LilouK, Agaax, aisa, renieczka, kot_bury, Pauli11, Agness27, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj było bolesne badanie.
Puls dzidziusia za wysoki więc dobrze zw cie skierował. Puls właśnie taki jest tylko jak.sie rusza i przez chwilę potem musi spaść.
Z basenu możesz korzystać tylko że ja już miałam dwa razy zapalenie pochwy i dostałam tabletkę po....czyli wieczorem po basenie aby pH wyrównać bo chlor niestety ma na to wpływ a że ja mam tendencje to mam sobie brać. Ty siebie obserwuj czy tobie coś się będzie działo...
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Kurde
Geriatryk już na całego. Poszłam z psem na spacer, trochę z nim lazilam żeby go natchnelo na kupke bo musimy dać do badania (oczywiście pies mnie olal) i normalnie chwyciła mnie chyba kolka. Od wczoraj tak mam. Masakra normalnie. Czuję tez mała bardzo nisko i ciężko mi się przez to chodzi bo odczuwam taki ucisk w dole brzucha. Ale już bliżej niż dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:54
-
ja też mam wrażenie, że mi dolega wszystko co możliwe. Co się nastękam do mojego to chyba ma mnie dość już. Damy radę dziewczyny, już niedługo i będziemy tulić dzidziuśki
jusella, Naditta, kama005, Agaax, kot_bury, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Mój to już się tylko ze mnie śmieje, że konkretna mamuśka ze mnie.
A najbardziej się musi osłuchać jak się kładę do łóżka, o matko ile ja się nastękam zanim znajdę pozycje i się ułożę...Zonti, julietta139, MirelS, kot_bury, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016