Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawka - będzie dobrze - matczyna intuicja i instynkt macierzyński zrobią swoje.
Tak teraz sobie zdałam sprawę, że te nasze Maluszki to dopiero muszą mieć stresa - przecież One kompletnie nic nie wiedzą o rodzicach. My to przynajmniej mamy internety, fora a one? Uczą się od podstaw...
Sanna, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Nowatorka, też mnie tak zatyka, tzn. są chwile jakby mi ktoś trzymał klatke piersiową aż do gardła, ciężko to wytłumaczyć dokładnie, dziwne uczucie, nigdy takiego nie miałam przed ciążą
Jusella, jak czegoś nie będę wiedzieć, to będę pisać do Ciebie
Idę chyba dalej leżeć, bo co tu robić? Chciałam z chłopem pojechać bo on coś tam załatwia i mnie dziad jeden nie wziął, bo stwierdził, że po naszych polskich dziurach na drogach, to mu urodzę w samochodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 07:14
nowatorka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, hej
Witamy na świecie nowe forumowe dziecko! Zojka gratuluję :* Dużo zdrówka dla całej rodzinki i pociechy z maleństwa ♡
Jusella, co do żwiru dla kotów, to często one same decydują który jest dla nich ok. Podobno silikonowy jest najbardziej higieniczny, ale mój się nim bawił i gryzl, bałam się, że się go naje i zachoruje. U nas najlepiej sprawdza się zwykły bentonitowy bez aromatów.
Dobrze dziś spałamNa zewnątrz przyjemny chłodek wiec może poprasuje dziś trochę
Przyjemnego dniajusella lubi tę wiadomość
-
Hej
Zojka, serdeczne gratulacje!!! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą.
Zonti, w Pl podaje się znieczulenie na 4cm. Akcja zazwyczaj zwalnia, ale ponoć nie jest to reguła. Już sporo historii słyszałam o tym, że nie zadziałało.
U mnie podają przy 6cm. Akcja ustała, odpoczęłam, potem oxy i wio. Znieczulenie działało do końca porodu bo było podłączone cały czas.
Jeśli syna rodziłaś bez zzo to myślę, że spokojnie sobie daruj i tym razem.
U mnie końcówka ciąży spokojna i fajna, nie narzekam i spokojnie czekam do lipca.
Truskawki u nas później więc przerób był dopiero teraz. Wczoraj ostatnie słoiki dżemowe zrobiłam, kompoty wcześniej już.
Plan na dziś to spakować torbę.
Udanych wizyt życzę!!jusella, LilouK, Ejrene, Zonti, kot_bury, September, Maka lubią tę wiadomość
-
Helo!! '
Wychodzę uffff!
Szyjka ok długość wcale o połowę się nie skrucila tylko minimalnie.
Mam odpoczywać i ściskam nogi przez 3 tygodnie
Więc o 10 wybywam!
Akurat fajna pogoda leżak do basenu kupiłam więc będę korzystać z urlopu przymusowegorenieczka, Sanna, Pauli11, jusella, Kasiulina, nowatorka, stokrotka2013, Agness27, Agaax, aisa, Dalile, kot_bury, Maka, Marta22 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZojka gratulacje!
Ja dziś dobrze spałam i zastanawiam się, co dziś robić. Chyba będzie basen i leżenie z ksiazka - powiem Wam, że jestem od 2 tygodni na urlopie i juz trochę nie wiem czym się zająćwszystko gotowe, posprzątane, pogotowane, dzem truskawkowy zrobiony i paznokcie tez
ale trzeba się tym cieszyć, potem nie będzie takiego luksusu
a do mojego cc zostało 16 dni!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:30
jusella, Pauli11, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość
-
Witam się w ten upalny dzien, u mnie juz 29 stopni ;/
Zojka moje gratulacje ! Taki poród to marzenieciekawe, która nastepna hihi
a ja po wczorajszym ktg i wizycie w szpitalu nie dowiedziałam sie nic ;/ tylko tyle, ze zapis dobry, skurczy zero i za tydzien znów mam sie zglosic. Myslalam, że porozmawiam z moim lekarzem, ale spieszyl sie na operacje i powiedzial mi tylko tyle, że 28.06 to bedzie juz 38 tc i wtedy bedziemy sie dalej badac itp. USG mi wczoraj nie robił wiec nie wiem jak duzo mały przybrał, ale spytałam sie go jak ja urodze takie duze dziecko w ewentualnym terminie to powiedzial mi, że mam sie nie martwic i cos poradzimy i ot cała rozmowa a tyle pytan mialam ;/ o czopa itp ;/
Od wczoraj jestem głucha na lewe uchotak męzu mecz przezywał
Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę korzystac z basenu? ogrodowego oczywiście, nie publicznego. Mąż juz napełnił basen, woda prawie 2 dni sie lała hahaz tym, że woda chlorowana, ale podgrzewana...i wlasnie nie wiem co robic...
jusella, Maka lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
Hej ja jeszcze w łóżku zauważyłam ze mi się lepiej śpi na prawym boku to chyba nic nie szkodzi dziecku? Bo wszędzie tylko piszą o lewym że najbezpieczniej.
Basia super ze wychodzisz do domu dużo odpoczywaj i korzystaj z możliwości plażowania koło domu
Truskawka ja wczoraj miałam taki dzień ze czułam ze jestem zielona jak trawa na wiosne że wszystkim co z dzieckiem związane a wydawało mi się wcześniej ze dam radę - dziś może będzie lepiej z samopoczuciem.
Ja powoli się musze wygramolic i ogarnąć bo mam dziś usg pomiarowe i zobaczymy naszego szkraba jaki jest duży i czy wszystko u niego ok i jak tam łożysko trzymacje kciuki
Miłego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 09:32
nowatorka, jusella, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Dobry!
Nareszcie spalam jak człowiek, bez problemów z zasypianiem. Wszystko super, tylko jak mnie obudziła o 8 kosiarka pod oknem to chciałam się rozpłakać... I weź to się wyśpij.
Stokrotka, czytałam niedawno bloga jakiejś młodej lekarki i troszeczkę podsmiewała się z tego mitu spania na lewym boku. Wg niej nie ma różnicy lewy czy prawy.
Obudziłam się za przeproszeniem z bólem dupy. No takich dolegliwości to chyba oprócz mnie nie ma nikt. Co rano bolą mnie pośladki, dopiero jak to rozchodzę to mija.ania181111, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Mi również lepiej spi się na prawym boku
ja leże la lewym to czuje jak bym na kamieniu lezała, a tu pupa mojego dzieckaa po prawej czuje małe stópki
dziś na obiad zupa pomidorowa ze swiezych pomidorów, ide robic przeciera dla męza zupa lub krem z brązowych pieczarek z grzankami i kurczak oczywiście
jusella, stokrotka2013, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
nick nieaktualny
-
U mnie ze spaniem tragedia. Budze sie co godzine. I takie spanie. Jeszcze jak sie przebudze to sprawdzam czy maly sie kreci i jak przez dluzsza chwile nie to zaraz panika i juz calkiem sie rozbudzam ehh
alexxx, kot_bury lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
Alex Ale Co zazdroszczę basenu
Ja tam uważam że możesz się kąpać w takim basenie :)najgorszy taki publiczny basena taki w domku to tylko korzystać
jusella, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88, alexxx lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]