SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka - będzie dobrze - matczyna intuicja i instynkt macierzyński zrobią swoje.
    Tak teraz sobie zdałam sprawę, że te nasze Maluszki to dopiero muszą mieć stresa - przecież One kompletnie nic nie wiedzą o rodzicach :-/. My to przynajmniej mamy internety, fora a one? Uczą się od podstaw...

Sanna, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, też mnie tak zatyka, tzn. są chwile jakby mi ktoś trzymał klatke piersiową aż do gardła, ciężko to wytłumaczyć dokładnie, dziwne uczucie, nigdy takiego nie miałam przed ciążą :)
    Jusella, jak czegoś nie będę wiedzieć, to będę pisać do Ciebie ;)

Idę chyba dalej leżeć, bo co tu robić? Chciałam z chłopem pojechać bo on coś tam załatwia i mnie dziad jeden nie wziął, bo stwierdził, że po naszych polskich dziurach na drogach, to mu urodzę w samochodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 07:14

nowatorka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka też tak mam jak łapie mnie skurcz to cięzko się oddcha, widocznie tak ma być :)

nowatorka lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Witamy na świecie nowe forumowe dziecko! Zojka gratuluję :* Dużo zdrówka dla całej rodzinki i pociechy z maleństwa ♡

Jusella, co do żwiru dla kotów, to często one same decydują który jest dla nich ok. Podobno silikonowy jest najbardziej higieniczny, ale mój się nim bawił i gryzl, bałam się, że się go naje i zachoruje. U nas najlepiej sprawdza się zwykły bentonitowy bez aromatów.

Dobrze dziś spałam :) Na zewnątrz przyjemny chłodek wiec może poprasuje dziś trochę :)

Przyjemnego dnia :)

jusella lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Zojka, serdeczne gratulacje!!! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą.

Zonti, w Pl podaje się znieczulenie na 4cm. Akcja zazwyczaj zwalnia, ale ponoć nie jest to reguła. Już sporo historii słyszałam o tym, że nie zadziałało.

U mnie podają przy 6cm. Akcja ustała, odpoczęłam, potem oxy i wio. Znieczulenie działało do końca porodu bo było podłączone cały czas.

Jeśli syna rodziłaś bez zzo to myślę, że spokojnie sobie daruj i tym razem.

U mnie końcówka ciąży spokojna i fajna, nie narzekam i spokojnie czekam do lipca.
    Truskawki u nas później więc przerób był dopiero teraz. Wczoraj ostatnie słoiki dżemowe zrobiłam, kompoty wcześniej już.
    Plan na dziś to spakować torbę.

Udanych wizyt życzę!!

jusella, LilouK, Ejrene, Zonti, kot_bury, September, Maka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo!! '
    Wychodzę uffff!
    Szyjka ok długość wcale o połowę się nie skrucila tylko minimalnie.
    Mam odpoczywać i ściskam nogi przez 3 tygodnie :-)

Więc o 10 wybywam!
    Akurat fajna pogoda leżak do basenu kupiłam więc będę korzystać z urlopu przymusowego

renieczka, Sanna, Pauli11, jusella, Kasiulina, nowatorka, stokrotka2013, Agness27, Agaax, aisa, Dalile, kot_bury, Maka, Marta22 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super wieści :)

Dbaj o siebie i maleństwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratulacje!

Ja dziś dobrze spałam i zastanawiam się, co dziś robić. Chyba będzie basen i leżenie z ksiazka - powiem Wam, że jestem od 2 tygodni na urlopie i juz trochę nie wiem czym się zająć ;) wszystko gotowe, posprzątane, pogotowane, dzem truskawkowy zrobiony i paznokcie tez ;) ale trzeba się tym cieszyć, potem nie będzie takiego luksusu ;) a do mojego cc zostało 16 dni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:30

jusella, Pauli11, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagag to korzystaj :) przynajmiej tak wszyscy mowia żeby teraz odpocząć bo poźniej już nie będzie tak łatwo, ja siedze od 20 tyg w domu i juz mam dosc :P czekam na tego mojego synka :P

jusella, Pauli11, Gagaga lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dplopiero wstaje ;)
    Zojka super wieści :)
    Ciekawe która następna :) :D
    Miłego dnia :) zaczyna się robić goracooo

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten upalny dzien, u mnie juz 29 stopni ;/

Zojka moje gratulacje ! Taki poród to marzenie :) ciekawe, która nastepna hihi

a ja po wczorajszym ktg i wizycie w szpitalu nie dowiedziałam sie nic ;/ tylko tyle, ze zapis dobry, skurczy zero i za tydzien znów mam sie zglosic. Myslalam, że porozmawiam z moim lekarzem, ale spieszyl sie na operacje i powiedzial mi tylko tyle, że 28.06 to bedzie juz 38 tc i wtedy bedziemy sie dalej badac itp. USG mi wczoraj nie robił wiec nie wiem jak duzo mały przybrał, ale spytałam sie go jak ja urodze takie duze dziecko w ewentualnym terminie to powiedzial mi, że mam sie nie martwic i cos poradzimy i ot cała rozmowa a tyle pytan mialam ;/ o czopa itp ;/

Od wczoraj jestem głucha na lewe ucho :D tak męzu mecz przezywał :D :D

Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę korzystac z basenu? ogrodowego oczywiście, nie publicznego. Mąż juz napełnił basen, woda prawie 2 dni sie lała haha :D z tym, że woda chlorowana, ale podgrzewana...i wlasnie nie wiem co robic...

jusella, Maka lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratuluje ;) bardzo sie ciesze ze wszystko gladko i bez komplikacji poszlo! ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jeszcze w łóżku zauważyłam ze mi się lepiej śpi na prawym boku to chyba nic nie szkodzi dziecku? Bo wszędzie tylko piszą o lewym że najbezpieczniej.

Basia super ze wychodzisz do domu dużo odpoczywaj i korzystaj z możliwości plażowania koło domu :)

Truskawka ja wczoraj miałam taki dzień ze czułam ze jestem zielona jak trawa na wiosne że wszystkim co z dzieckiem związane a wydawało mi się wcześniej ze dam radę - dziś może będzie lepiej z samopoczuciem.

Ja powoli się musze wygramolic i ogarnąć bo mam dziś usg pomiarowe i zobaczymy naszego szkraba jaki jest duży i czy wszystko u niego ok i jak tam łożysko trzymacje kciuki :)

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 09:32

nowatorka, jusella, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Zojka widzę ze mega szybko i latwy poród byl -bardzo się cieszę :)
    Zuzanka widzę spora i wagowo i wzrostowo :)
    Niech sie zdrowo Wam chowa a Ty wracaj szybko do formy ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Nareszcie spalam jak człowiek, bez problemów z zasypianiem. Wszystko super, tylko jak mnie obudziła o 8 kosiarka pod oknem to chciałam się rozpłakać... I weź to się wyśpij.

Stokrotka, czytałam niedawno bloga jakiejś młodej lekarki i troszeczkę podsmiewała się z tego mitu spania na lewym boku. Wg niej nie ma różnicy lewy czy prawy.

Obudziłam się za przeproszeniem z bólem dupy. No takich dolegliwości to chyba oprócz mnie nie ma nikt. Co rano bolą mnie pośladki, dopiero jak to rozchodzę to mija.

ania181111, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również lepiej spi się na prawym boku :)
    ja leże la lewym to czuje jak bym na kamieniu lezała, a tu pupa mojego dziecka :D a po prawej czuje małe stópki :D

dziś na obiad zupa pomidorowa ze swiezych pomidorów, ide robic przecier :) a dla męza zupa lub krem z brązowych pieczarek z grzankami i kurczak oczywiście :D

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na prawym boku się budzę codziennie - dużo wygodniej

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem tragedia. Budze sie co godzine. I takie spanie. Jeszcze jak sie przebudze to sprawdzam czy maly sie kreci i jak przez dluzsza chwile nie to zaraz panika i juz calkiem sie rozbudzam ehh

alexxx, kot_bury lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex Ale Co zazdroszczę basenu :)
    Ja tam uważam że możesz się kąpać w takim basenie :)najgorszy taki publiczny basen :/ a taki w domku to tylko korzystać :)

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88, alexxx lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka też już mam dość :/ mnie najbardziej kloana bolą :/ od razu po ciazy do ortopedy pedze :/

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ