X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka - będzie dobrze - matczyna intuicja i instynkt macierzyński zrobią swoje.
    Tak teraz sobie zdałam sprawę, że te nasze Maluszki to dopiero muszą mieć stresa - przecież One kompletnie nic nie wiedzą o rodzicach :-/. My to przynajmniej mamy internety, fora a one? Uczą się od podstaw...

Sanna, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, też mnie tak zatyka, tzn. są chwile jakby mi ktoś trzymał klatke piersiową aż do gardła, ciężko to wytłumaczyć dokładnie, dziwne uczucie, nigdy takiego nie miałam przed ciążą :)
    Jusella, jak czegoś nie będę wiedzieć, to będę pisać do Ciebie ;)

Idę chyba dalej leżeć, bo co tu robić? Chciałam z chłopem pojechać bo on coś tam załatwia i mnie dziad jeden nie wziął, bo stwierdził, że po naszych polskich dziurach na drogach, to mu urodzę w samochodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 07:14

nowatorka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka też tak mam jak łapie mnie skurcz to cięzko się oddcha, widocznie tak ma być :)

nowatorka lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Witamy na świecie nowe forumowe dziecko! Zojka gratuluję :* Dużo zdrówka dla całej rodzinki i pociechy z maleństwa ♡

Jusella, co do żwiru dla kotów, to często one same decydują który jest dla nich ok. Podobno silikonowy jest najbardziej higieniczny, ale mój się nim bawił i gryzl, bałam się, że się go naje i zachoruje. U nas najlepiej sprawdza się zwykły bentonitowy bez aromatów.

Dobrze dziś spałam :) Na zewnątrz przyjemny chłodek wiec może poprasuje dziś trochę :)

Przyjemnego dnia :)

jusella lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Zojka, serdeczne gratulacje!!! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą.

Zonti, w Pl podaje się znieczulenie na 4cm. Akcja zazwyczaj zwalnia, ale ponoć nie jest to reguła. Już sporo historii słyszałam o tym, że nie zadziałało.

U mnie podają przy 6cm. Akcja ustała, odpoczęłam, potem oxy i wio. Znieczulenie działało do końca porodu bo było podłączone cały czas.

Jeśli syna rodziłaś bez zzo to myślę, że spokojnie sobie daruj i tym razem.

U mnie końcówka ciąży spokojna i fajna, nie narzekam i spokojnie czekam do lipca.
    Truskawki u nas później więc przerób był dopiero teraz. Wczoraj ostatnie słoiki dżemowe zrobiłam, kompoty wcześniej już.
    Plan na dziś to spakować torbę.

Udanych wizyt życzę!!

jusella, LilouK, Ejrene, Zonti, kot_bury, September, Maka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo!! '
    Wychodzę uffff!
    Szyjka ok długość wcale o połowę się nie skrucila tylko minimalnie.
    Mam odpoczywać i ściskam nogi przez 3 tygodnie :-)

Więc o 10 wybywam!
    Akurat fajna pogoda leżak do basenu kupiłam więc będę korzystać z urlopu przymusowego

renieczka, Sanna, Pauli11, jusella, Kasiulina, nowatorka, stokrotka2013, Agness27, Agaax, aisa, Dalile, kot_bury, Maka, Marta22 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super wieści :)

Dbaj o siebie i maleństwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratulacje!

Ja dziś dobrze spałam i zastanawiam się, co dziś robić. Chyba będzie basen i leżenie z ksiazka - powiem Wam, że jestem od 2 tygodni na urlopie i juz trochę nie wiem czym się zająć ;) wszystko gotowe, posprzątane, pogotowane, dzem truskawkowy zrobiony i paznokcie tez ;) ale trzeba się tym cieszyć, potem nie będzie takiego luksusu ;) a do mojego cc zostało 16 dni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:30

jusella, Pauli11, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagag to korzystaj :) przynajmiej tak wszyscy mowia żeby teraz odpocząć bo poźniej już nie będzie tak łatwo, ja siedze od 20 tyg w domu i juz mam dosc :P czekam na tego mojego synka :P

jusella, Pauli11, Gagaga lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dplopiero wstaje ;)
    Zojka super wieści :)
    Ciekawe która następna :) :D
    Miłego dnia :) zaczyna się robić goracooo

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten upalny dzien, u mnie juz 29 stopni ;/

Zojka moje gratulacje ! Taki poród to marzenie :) ciekawe, która nastepna hihi

a ja po wczorajszym ktg i wizycie w szpitalu nie dowiedziałam sie nic ;/ tylko tyle, ze zapis dobry, skurczy zero i za tydzien znów mam sie zglosic. Myslalam, że porozmawiam z moim lekarzem, ale spieszyl sie na operacje i powiedzial mi tylko tyle, że 28.06 to bedzie juz 38 tc i wtedy bedziemy sie dalej badac itp. USG mi wczoraj nie robił wiec nie wiem jak duzo mały przybrał, ale spytałam sie go jak ja urodze takie duze dziecko w ewentualnym terminie to powiedzial mi, że mam sie nie martwic i cos poradzimy i ot cała rozmowa a tyle pytan mialam ;/ o czopa itp ;/

Od wczoraj jestem głucha na lewe ucho :D tak męzu mecz przezywał :D :D

Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę korzystac z basenu? ogrodowego oczywiście, nie publicznego. Mąż juz napełnił basen, woda prawie 2 dni sie lała haha :D z tym, że woda chlorowana, ale podgrzewana...i wlasnie nie wiem co robic...

jusella, Maka lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratuluje ;) bardzo sie ciesze ze wszystko gladko i bez komplikacji poszlo! ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jeszcze w łóżku zauważyłam ze mi się lepiej śpi na prawym boku to chyba nic nie szkodzi dziecku? Bo wszędzie tylko piszą o lewym że najbezpieczniej.

Basia super ze wychodzisz do domu dużo odpoczywaj i korzystaj z możliwości plażowania koło domu :)

Truskawka ja wczoraj miałam taki dzień ze czułam ze jestem zielona jak trawa na wiosne że wszystkim co z dzieckiem związane a wydawało mi się wcześniej ze dam radę - dziś może będzie lepiej z samopoczuciem.

Ja powoli się musze wygramolic i ogarnąć bo mam dziś usg pomiarowe i zobaczymy naszego szkraba jaki jest duży i czy wszystko u niego ok i jak tam łożysko trzymacje kciuki :)

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 09:32

nowatorka, jusella, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Zojka widzę ze mega szybko i latwy poród byl -bardzo się cieszę :)
    Zuzanka widzę spora i wagowo i wzrostowo :)
    Niech sie zdrowo Wam chowa a Ty wracaj szybko do formy ;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Nareszcie spalam jak człowiek, bez problemów z zasypianiem. Wszystko super, tylko jak mnie obudziła o 8 kosiarka pod oknem to chciałam się rozpłakać... I weź to się wyśpij.

Stokrotka, czytałam niedawno bloga jakiejś młodej lekarki i troszeczkę podsmiewała się z tego mitu spania na lewym boku. Wg niej nie ma różnicy lewy czy prawy.

Obudziłam się za przeproszeniem z bólem dupy. No takich dolegliwości to chyba oprócz mnie nie ma nikt. Co rano bolą mnie pośladki, dopiero jak to rozchodzę to mija.

ania181111, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również lepiej spi się na prawym boku :)
    ja leże la lewym to czuje jak bym na kamieniu lezała, a tu pupa mojego dziecka :D a po prawej czuje małe stópki :D

dziś na obiad zupa pomidorowa ze swiezych pomidorów, ide robic przecier :) a dla męza zupa lub krem z brązowych pieczarek z grzankami i kurczak oczywiście :D

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na prawym boku się budzę codziennie - dużo wygodniej

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem tragedia. Budze sie co godzine. I takie spanie. Jeszcze jak sie przebudze to sprawdzam czy maly sie kreci i jak przez dluzsza chwile nie to zaraz panika i juz calkiem sie rozbudzam ehh

alexxx, kot_bury lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex Ale Co zazdroszczę basenu :)
    Ja tam uważam że możesz się kąpać w takim basenie :)najgorszy taki publiczny basen :/ a taki w domku to tylko korzystać :)

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88, alexxx lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka też już mam dość :/ mnie najbardziej kloana bolą :/ od razu po ciazy do ortopedy pedze :/

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ