X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx ja tam bym się pochlapala w takim basenie :) Ja mieszkam w bloku wiec ogolnie wodę mam chlorowaną. Takie duże baseny mają zazwyczaj filtry i systemy oczyszczające wodę. Bo groźniejsze od chloru mogą być bakterie które rozwijają się w stojącej wodzie.

Co do spania na boku, to chodzi o najlepsze przepływy w lożysku i pepowinie. Ale na prawym tez jest ok, najbardziej trzeba unikać leżenia na wznak. W mocno zaawansowanej ciąży duża i ciężka macica uciska wtedy na naczynia główne i może zmniejszać przepływy.

U mnie dziś na obiad ryż brązowy i duszony kurczak z cukinią :)

stokrotka2013, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Śniadanko zjedzone, TV obejrzane. Dzisiaj mam fryzjera. :)

Głowa mnie boli. Zjadłam trochę czereśni to teraz brzuch mnie rozbolal.

Ja nad ranem mam bóle nerwowe od kręgosłupa, Przekrecam sir tak by przypadkiem za bardzo nie bolało, uważam jak ruszam nogami by skurcze łydek mnie nie złapały. Do tego dłonie rano tak popuchniete że szok.

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 38 tygodniu :)

renieczka, nowatorka, Zonti, stokrotka2013, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a dretwieją wam ręce? Ja od jakiegoś czasu mam ten problem, szczególnie w nocy. Budzę się z bólem w nadgarstkach, dłonie spuchniete i takie dretwe.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w nocy dretwieja ręce. Wkurza czasami trochę.

Co do oddychania to też mam czasami wrażenie że mam jakiś ucisk i ledwo mogę oddychać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 10:15

1usapiqvhk164civ.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka, mi drętwieją. I potem tak dziwnie bolą, wydaje mi się wtedy, że ich zacisnąć nie mogę, jakiś bezwład :)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przed ciążą miałam problemy z kolanami to teraz nawet ich zgiac nie mogę :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Zojka gratulacje! Dużżżżżo radości z maleństwa. Obyśmy wszystkie tak mile poród wspominały. :)
    jusella wrote:
    Mam pytanie takie całkiem nie w temacie do Mamusiek kociar - jaki żwirek polecacie?

Silikonowy - ładnie maskuje zapach i można go spuszczać w toalecie.

Ja dziś wstałam i jak tylko zobaczyłam słonko ruszyłam do roboty. Pranie wstawione, poszłam do pracy pomóc znaleźć dokument i zrobiłam zakupy na obiad. Teraz wróciłam i leżę, bo mnie kłuje w szyjce.

Uwielbiam słońce!

jusella lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa przerzucila się na silikonowy i jest mega zadowolona

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo ;)
    Zojka gratuluję córci i życzę dużo zdrówka :)

Ja już mam dość,ta końcówka jest masakryczna, krocze tak mnie boli, że ledwo się toczę; bóle w krzyżu obowiązkowe i z tego gorąco aż mnie mdli, ble :/ a co do oddechu to ja też wczoraj wieczorem miałam delikatne skurcze i stawianie brzucha i też ciężko mi było złapać oddech więc to chyba normalne. Mi nic nie drętwieje, ale delikatnie puchną ręce.

Alexx ja też mam obok domu duży basen, ale nie odważyłam się wejść do niego jeszcze. Mam schizy, że mi wody odejdą albo, że się przewrócę i uderzę w brzuch o barierki albo, że złapię jakąś infekcję pod koniec i tak się tylko na niego patrzę :P

jusella, Maka, alexxx lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się poszłam zapisać do przychodni gdzie mają dobrego pediatre :) więc poszłam zmienić przychodnie ;) szlam jak slon :/ jak nigdy musiałam przystanki robić :/ masakraaa

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Dziewczyny, a dretwieją wam ręce? Ja od jakiegoś czasu mam ten problem, szczególnie w nocy. Budzę się z bólem w nadgarstkach, dłonie spuchniete i takie dretwe.
    Renieczka mi tez dretwieja, dziwne uczucie, nigdy wczesniej tego nie miałam. I u mnie tez w nocy

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Koniec świata. Wyszliśmy z grupy. I kto będzie śpiewał Polacy nic się nie stało :D
    Jeszcze będziemy śpiewać, całych mistrzostw nie wygrają chyba? :)
    Zojka wrote:
    Zuzannka 20.06.2016 13.45
    3600 gram samej slodyczy i 58 cm
    Gratulacje!!!
    jusella wrote:
    Mam pytanie takie całkiem nie w temacie do Mamusiek kociar - jaki żwirek polecacie?
    To ja się wyłamię, bo u nas silikonowy hrabinie de Kot nie podpasował :) próbowaliśmy z bentonitowym, ale okrutnie śmierdział. Teraz używamy Cat's Best Eco Plus - całkiem wydajny, zbryla się i można spuszczać w toalecie. Gdyby tylko mniej nosił się na łapkach...
    nowatorka wrote:
    Ja juz tez mam dosc tego ostatniego m-ca ciazy, dopiero poczulam co to znaczy "byc w ciazy" ze wszystkimi bolami, humorami, lekami, opuchnieciami itd itp. I powiem wam ze mam dosc i odliczam dni juz do konca ! ;)

Dopisuję się do klubu... choć u mnie jeszcze 2 dni brakuje do ostatniego miesiąca :D i humory, i bóle, i kiepskie samopoczucie - wszystko na raz na sam koniec :( tylko tyle szczęścia, że bliżej jak dalej...

LilouK, nowatorka, jusella lubią tę wiadomość

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!

Gratulacje dla wszystkich mam które już mają swoje maleństwa na świecie :)

Ja też Wam sie poskarżę że ta końcówka ciąży jest najgorsza... czuję się jakbym w ogóle opadła z sił, nie miała energii, nic mi się nie chce, za to humory i rozdrażnienie dopadły ze zdwojoną siłą... jak całą ciążę czułam się świetnie tak teraz już chyba zaliczam baby bluesa, ewentualnie PSM ze zdwojoną siłą bo bóle jak ma @ nie odpuszczają , humor beznadziejny, a senność i zmęczenie sięga zenitu...
    Do terminu 2 tyg więc mógłby synuś już się ewakuować z mojego brzucha.

Co do drętwienia ostatnio zauważyłam że jak właśnie spię na prawym boku to drętwieje mi lewa ręka, pomimo tego że leży luźno wzdłuż ciała, macica musi mi uciskać na jakiś nerw bo inaczej skąd to drętwienie... tym bardziej że jak przełożę się na lewy bok od razu przechodzi. Śpię dość twardo ale staram się teraz spać świadomie.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego słonecznego dnia :)

kot_bury, renieczka, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Lwica
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się z moimi drętwiejącymi dłońmi, drętwieją i puchną nogi nie az tak ale wczoraj nie wiadomo skad i kostek nie było widać

Dlaczegooooo ten wtorek tak daleko :(

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż mówi ze w tej ciąży czuje się znakomicie :P

renieczka, jusella, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna, mój mąż tez tak mówił, do teraz... No ale może wytrzyma jeszcze te 2 tyg ;)

Sanna, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Lwica
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratuluje córeczki :D Też swoją chce nazwać Zuzanna :)
    Same dziewczyny się rodzą, kobiety górą:)

Byłam właśnie na wizycie, dostałam skierowanie do szpitala, bo mała ma za duży puls. Przepływy ok ale puls wychodził 180-188 :(

Czy któraś z Was też tak miała i wszystko jest OK?
    Boję się, że mi zrobią CC, a tak bardzo chce urodzić SN.

Córeczka 08.2016
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rammel nigdy się nie spotkałam z wysokim pulsem trzymamy kciuki wszystko będzie dobrze !!!

74di4z174lr410ce.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Moja teściowa przerzucila się na silikonowy i jest mega zadowolona

hehe, zabrzmiało to trochę jakby teściowa robiła w żwirek :D

kama005, nowatorka, Zonti, Maka, jusella, Agaax, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ