Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlexx ja tam bym się pochlapala w takim basenie
Ja mieszkam w bloku wiec ogolnie wodę mam chlorowaną. Takie duże baseny mają zazwyczaj filtry i systemy oczyszczające wodę. Bo groźniejsze od chloru mogą być bakterie które rozwijają się w stojącej wodzie.
Co do spania na boku, to chodzi o najlepsze przepływy w lożysku i pepowinie. Ale na prawym tez jest ok, najbardziej trzeba unikać leżenia na wznak. W mocno zaawansowanej ciąży duża i ciężka macica uciska wtedy na naczynia główne i może zmniejszać przepływy.
U mnie dziś na obiad ryż brązowy i duszony kurczak z cukiniąstokrotka2013, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja. Śniadanko zjedzone, TV obejrzane. Dzisiaj mam fryzjera.
Głowa mnie boli. Zjadłam trochę czereśni to teraz brzuch mnie rozbolal.
Ja nad ranem mam bóle nerwowe od kręgosłupa, Przekrecam sir tak by przypadkiem za bardzo nie bolało, uważam jak ruszam nogami by skurcze łydek mnie nie złapały. Do tego dłonie rano tak popuchniete że szok.jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Zojka gratulacje! Dużżżżżo radości z maleństwa. Obyśmy wszystkie tak mile poród wspominały.
jusella wrote:Mam pytanie takie całkiem nie w temacie do Mamusiek kociar - jaki żwirek polecacie?
Silikonowy - ładnie maskuje zapach i można go spuszczać w toalecie.
Ja dziś wstałam i jak tylko zobaczyłam słonko ruszyłam do roboty. Pranie wstawione, poszłam do pracy pomóc znaleźć dokument i zrobiłam zakupy na obiad. Teraz wróciłam i leżę, bo mnie kłuje w szyjce.
Uwielbiam słońce!jusella lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry bardzo
Zojka gratuluję córci i życzę dużo zdrówka
Ja już mam dość,ta końcówka jest masakryczna, krocze tak mnie boli, że ledwo się toczę; bóle w krzyżu obowiązkowe i z tego gorąco aż mnie mdli, blea co do oddechu to ja też wczoraj wieczorem miałam delikatne skurcze i stawianie brzucha i też ciężko mi było złapać oddech więc to chyba normalne. Mi nic nie drętwieje, ale delikatnie puchną ręce.
Alexx ja też mam obok domu duży basen, ale nie odważyłam się wejść do niego jeszcze. Mam schizy, że mi wody odejdą albo, że się przewrócę i uderzę w brzuch o barierki albo, że złapię jakąś infekcję pod koniec i tak się tylko na niego patrzęjusella, Maka, alexxx lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:Dziewczyny, a dretwieją wam ręce? Ja od jakiegoś czasu mam ten problem, szczególnie w nocy. Budzę się z bólem w nadgarstkach, dłonie spuchniete i takie dretwe.
-
nick nieaktualnykama005 wrote:Koniec świata. Wyszliśmy z grupy. I kto będzie śpiewał Polacy nic się nie stało
Zojka wrote:Zuzannka 20.06.2016 13.45
3600 gram samej slodyczy i 58 cm
jusella wrote:Mam pytanie takie całkiem nie w temacie do Mamusiek kociar - jaki żwirek polecacie?próbowaliśmy z bentonitowym, ale okrutnie śmierdział. Teraz używamy Cat's Best Eco Plus - całkiem wydajny, zbryla się i można spuszczać w toalecie. Gdyby tylko mniej nosił się na łapkach...
nowatorka wrote:Ja juz tez mam dosc tego ostatniego m-ca ciazy, dopiero poczulam co to znaczy "byc w ciazy" ze wszystkimi bolami, humorami, lekami, opuchnieciami itd itp. I powiem wam ze mam dosc i odliczam dni juz do konca !
Dopisuję się do klubu... choć u mnie jeszcze 2 dni brakuje do ostatniego miesiącai humory, i bóle, i kiepskie samopoczucie - wszystko na raz na sam koniec
tylko tyle szczęścia, że bliżej jak dalej...
LilouK, nowatorka, jusella lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!!
Gratulacje dla wszystkich mam które już mają swoje maleństwa na świecie
Ja też Wam sie poskarżę że ta końcówka ciąży jest najgorsza... czuję się jakbym w ogóle opadła z sił, nie miała energii, nic mi się nie chce, za to humory i rozdrażnienie dopadły ze zdwojoną siłą... jak całą ciążę czułam się świetnie tak teraz już chyba zaliczam baby bluesa, ewentualnie PSM ze zdwojoną siłą bo bóle jak ma @ nie odpuszczają , humor beznadziejny, a senność i zmęczenie sięga zenitu...
Do terminu 2 tyg więc mógłby synuś już się ewakuować z mojego brzucha.
Co do drętwienia ostatnio zauważyłam że jak właśnie spię na prawym boku to drętwieje mi lewa ręka, pomimo tego że leży luźno wzdłuż ciała, macica musi mi uciskać na jakiś nerw bo inaczej skąd to drętwienie... tym bardziej że jak przełożę się na lewy bok od razu przechodzi. Śpię dość twardo ale staram się teraz spać świadomie.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego słonecznego dniakot_bury, renieczka, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
Lwica -
Zojka gratuluje córeczki
Też swoją chce nazwać Zuzanna
Same dziewczyny się rodzą, kobiety górą
Byłam właśnie na wizycie, dostałam skierowanie do szpitala, bo mała ma za duży puls. Przepływy ok ale puls wychodził 180-188
Czy któraś z Was też tak miała i wszystko jest OK?
Boję się, że mi zrobią CC, a tak bardzo chce urodzić SN.Córeczka 08.2016