X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór mamuśki! Ja już wykapana w łóżku.. Jakiś taki ciężki dzień dzisiaj miałam. Pies na szczęście doprowadzony do ładu.. - wygląda bosko.
    Mnie brzuch pobolewa okresowo :-/ zaraz molestuje męża o kolacje nr 2 i idę spać.

Temat szczepień widzę...
    Ja szczepić napewno na te podstawowe będę.. Aczkolwiek moja koleżanka ma teraz rocznego synka, urodził się ze szpotawymi stopkami, miał operację i widocznie jeszcze był organizm osłabiony jak lekarz go zaszczepil i dziecko tak jakby cofnelo się w rozwoju.. Powoli rehabilitacjami go "naprawiaja". Nie znam więcej szczegółów bo dla niej to ciężki temat i w ogóle nie chce o tym gadać.. Trzeba być czujnym i tyle, i tak jak piszecie nie pozwolić na szczepienie nawet jeżeli dziecko ma katar.

Stokrotka ja pisałam że zamówiłam na allegro papierki lakmusowe i tym sprawdzałam czasem jak niepokoilo mnie że zbyt mokro. Przy wodach papierek zabarwiony jest na niebiesko.

jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko,jakie wieści piękne na noc ! Zojka gratulacje ogromne ! <3

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka moje gratulacje!
    Tym czerwcowy mamom jakoś szybko idzie. Dziewczyny które już mogą zapisywać się w kolejce. Choć mam nadzieję że lipiec też będzie łaskawy dla nas.

Zonti, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka ogromne gratulacje! :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratuluję :-), powodzenia Wam życzę w poznawaniu siebie na wzajem.

A ja w końcu leżę :-). Coś mi się wydaje, że dziś to padnę jak kawka.
    Szyma ugłaskałam, nakarmiłam lodami i się uspokoił. Tzn. rozrabia ale tak jak zwykle :-D. W każdym razie powiedziałam mu, że na porodówkę się nie wybieram :-D i niech jeszcze poczeka.

Co do szczepień - jak widać kontrowersyjny temat więc wolę się nie wypowiadać.

Jutro u mnie malowanie :-D tak więc wszystko zgodnie z planem - do końca tygodnia się wyrobię :-).

Wkurzyłam się na Tatuśka, bo się pomylił i zamiast przelew do mnie zrobić to przelał kasę na konto swojej siostry :-/ i nie może się do niej dodzwonić a mi 20 zł zostało o.O

kot_bury lubi tę wiadomość

• Zojka Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za gratulacje :)
    Mala juz spi pieknie:)
    Caly mecz przewisiala na cycu!
    Tatus oczywiscie przytargal laptopa ze soba;)
    Na noc zostaje z nami tatus!
    Mamy pokoj jednoosobowy z mozliwoscia zeby tatus byl z nami caly czas. Czuje sie o duzo lepiej, bezpieczniej i spokojniej :)

Zmolestowalam pol oddzialu ze jutro juz chce do domu! Obiecali ze po 12 mozemy pakowac manatki.

Aa i do przyszlych mam! Ogromnie polecam masc na brodawki wrzucic do torby!
    Ulga wielka.

jusella, Pauli11, LilouK, stokrotka2013, Naditta, Agaax, eve90, kama005, malika89, Kasiulina, mamuśka1, Zonti, renieczka, majeczka87, alexxx, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka nasze gratulacje !!! Cudowne wiadomości na koniec dania - Kolejny dzidziuś na świecie <3

Maka dzięki za info :)

Agness27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratulacje. Az mi lezka poleciala jak przeczytalam to co napisalas ze sie poryczeliscie wszyscy 3 :)

Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka wspaniałe wieści :) Gratuluje!!! :) Uściskaj córeczkę od nas :)

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia chyba przegielam dzisiaj z jedzeniem szczególnie czereśni :D zaległam w WC. A mój sie śmiał że mnie przeczysci a ja się zarzekalam że nie!

nowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratulacje:)))

1usag7rf69y59i8r.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie takie całkiem nie w temacie do Mamusiek kociar - jaki żwirek polecacie?

• julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratuluję! Idziecie jak burza dziewczyny, która następna? :) oczywiście tylko te,które rodzić już mogą! :)
    Mój dzieć rusza się non stop od zawsze..nie czuję,żeby miał mniej miejsca.. Aczkolwiek nie wiem czy się martwić tym,że on w ogóle praktycznie nie śpi, tylko buszuje. Nie wiem,co miałoby mnie zaniepokoić jeśli chodzi o nadmierne ruchy.

jusella, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silikonowy Najmniej go czuć jak się zapomnę :-)

Zojka gratuluję!!! ' czyli miałaś zoo?

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka gratulacje !!!! Cieszę się ze jesteś zadowolona z porodu . Duzo zdrówka i szybkiego powrotu do domku !!!

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka, gratulacje. Kawał baby Ci się trafił :) Niech się zdrowo chowa :) A Ty jak się czujesz?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Zośka, u mnie kolejny dzień mija i nadal nic :( a dziś wizyta to może lekarz coś tam porusza ;p

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie apropo zzo...
    Kiedy sie go podaje? Bo zastanawiam sie czy chce.
    Chodzi mi o to w ktorej fazie porodu i czy faktycznie przynosi jakakolwiek ulge i czy nie spowalnia akcji?
    Moja przyjaciolka nie czula roznicy... hmmm :/

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Tak jak myślałam - padłam jak kawka i tylko 2x wycieczka na siku była :-).
    Teraz leżę dziwnie wyspana i przez okno gapię się w niebo... gdyby nie ciekawość, czy nie było w nocy jakiegoś rozładunku to nie włączałabym kompa...

Zuzulka jak tam się trzymasz? coś mi się wydaje, że odcięta od świata leżysz w tym szpitalu... telepatycznie wysłałam pozytywną energię :-*

Milcia u Ciebie mam nadzieję, wszystko w porządku - trzymajcie się dzielnie i jak najszybciej dobrych wyników życzę .

Basia - Tobie również worek pozytywnej energii wysyłam :-D

W ogóle to wszystkim po takim worku przesyłam, a tym, które w szpitalach po dwa albo i trzy :-D

nowatorka, renieczka, LilouK, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka, gratulacje!

Też chciałabym mieć szybki poród... U mnie nic. Cisza na morzu. Czasami tylko krótkie bóle małpowe i twardy brzuch. Jutro wizyta. Moje dziecko waży już chyba mega mega dużo. Bardzo źle mi się śpi w nocy: co chwilę łażę siku, nie mogę się przekręcić z boku na bok i kombinuje jak koń pod górkę, bolą mnie żebra, kręgosłup, jakieś wnętrzności, czasami jest mi niedobrze, no po prostu wszystko!
    Dni dłużą mi się cholernie. Co chwilę po trochę coś sprzątam, coś piorę, coś prasuję, coś ugotuję i następnego dnia znów to samo... Samochodem sama już nie jeżdżę więc czuję się jakaś ograniczona bo muszę prosić się męża, żeby mnie np. na głupie zakupy zawiózł. No i za chwilę będę miała dziecko i z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej bardzo boje bo ja przecież nic nie wiem o noworodkach! Ogólnie humor kiepski.

Dobra, już nie narzekam :)

Sanna, stokrotka2013, alexxx, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ