X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia :*
    Naditta to moje 26 urodziny także chyba jestem z tych młodszych tu na forum ;)
    Ona2012 - mam to samo, siku co godzinę. Efekt tego, że mały już bardzo nisko jest.

Co do tego co pisze Milcia to mi mama powtarza to samo - "słuchaj położnej!". Milcia dojdziesz do siebie, najważniejsze, że poród ekspres i wszystko z Wami ok. Żółtaczka i spadek wagi to podobno baaardzo częste po porodzie. Wszystkie Ci tu zazdrościmy, że już tulisz małą ;)

Zuzulka, a ile waży dzieciątko, że tak Ci się tygodnie wahają?

Pauli11, Naditta, jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin był zawsze delikaty, a teraz specialnie zrobił takie bolesne badanie próbował pewnie wkurzyć synka ;) a za to pojawiły sie skurcze jak narazie słabe i nie regularne

TheForfie, nowatorka, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella może właśnie próbował go WYKURZYĆ tym bolesnym badaniem, bo wszelkie ingerencje tam mogą powodować skracanie, rozwieranie i skurcze :P

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel, najlepszego!!!

Ja miałam w poprzednich dniach więcej boli, teraz nic, ale len mnie złapał. Wiec leżę z butelka wody na tarasie i nogi opalam;) nawet czytać się nie chce ;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

U nas spokój :) nawet skurcze gdzieś zniknęły :) to chyba ten progesteron je tak wyciszył. Chociaż dziś mam dziwnie mokre wkładki zaczynam sie zastanawiać czy aby napewno to nie wody. Ale dzidziuś pięknie sie rusza wiec nie panikuje i obserwuje siebie. Mam nadzieje ze to tylko fałszywy alarm.

Co do badania szyjki to naprawdę duzoa zależy od osoby która bada, raz miałam takie ze aż łzy w oczach mi sie pojawiały, następnym razem jak usłyszałam ze położna chce mi sprawdzić szyjkę i rozwarcie to aż sie wzdrygnąłem na sama myśl. A ona była taka delikatna ze nie było w tym nic bolesnego ani nieprzyjemnego.

jusella lubi tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS najlepszego :)

My juz w domu, mala bardzo spokojna. W lozeczku lezy, niania obok a ja moge swobodnie odpoczywac :)

Wiem co to znaczy opuchlizna, przez ciaze uzbieralam +40 ( problem z naczyniami), a teraz juz -9 i latam jak kot z pecherzem siusiu( co 30 min) Organizm w koncu pozbedzie sie swoich zapasow:)
    W szpitalu obiecali ze w ciagu 2 tygodni powinno zejsc 20 kg! Juz nie moge sie doczekac by zaczac ruszac palcami u stop :)

Dzis przed nami pierwsza kapiel:)
    Mala od porodu nie byla kapana, mamy wyzwanie :)

Naditta, jusella, Sanna, kot_bury, stokrotka2013, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda z tym oddychaniem. Warto praktykować w domu, jest dużo filmików na YT jak oddychać podczas normalnych skurczów i tych partych.

Mięśnie niedotlenione (u nas maciczka, jak wstrzymujemy albo ograniczamy oddychanie podczas skurczu) gorzej się kurczą i bolą = słabiej pracują.

Sprzedam Wam kilka informacji z zajęć z hipnoporodu i jogi:

Wdech nosem do pełnej obiętości płuc np. na 4, wydech ustami całkowity np. na 8. Oczywiście spokojnie i bez szaleństw, żeby ciśnienie łba nie rozwaliło albo słabości nie ogarnęły :-) Ta metoda jest dobra przy zwykłych skurczach.
    Do tego warto nauczyć się rozluźniać mięśnie żuchwy, szyi i ramion podczas wydechu, bo są one bezpośrednio powiązane z napięciem mięśni naszej piczki. Nie wierzyta? Paluchy w piśki, pogmerać i sprawdzić czy ciotka dobra rada mówi prawdę ;-) Jak się dobrze zrelaksujeta, to uważajta, bo można sobie na rękę nasikac :-D Tak, przyznaję się, zdarzyło mi się kilka razy ;-)
    Co do wizualizacji, wyobraźcie sobie np. balon, albo bańki mydlane, z każdym wydechem chcecie je unieść wyżej itd.

Co do oddychania przy skurczach partych, podobna zasada np. 4/8 albo i więcej jak umiecie, przy czym przy wydechu przyciągamy brodę do klatki piersiowej, rozchylamy paszczę i próbujemy wypchnąć powietrze (dziecko) brzuchem, przeponą w dół. Tak jakby chciało się narysowaś wydechem literę J.
    Jak komu potrzeba, warto dodatkowo zwizualizować sobie np. otwierajacy się kwiat (w kroczu) podczas wydechu, wtedy móżdżek fajnie relaksuje ciało, maciczka napiera i piska się ładnie otwiera ;-)

Naditta, kot_bury, stokrotka2013, Agness27, aisa, Ejrene, jusella lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka to ja kciuki trzymam za kąpiel i powodzenia życzę.
    Ja w dalszym ciągu na "wygnaniu" - praktycznie cały dzień na dworze :-D. Mam nadzieję, że dziś znów będę spać jak złoto.
    Ogólnie dziś dzień mam leniwy - siedzę na leżaku, nogi wyżej, laptop przede mną i ostatnie rzeczy zamawiam na allegro a raczej wrzucam do koszyka bo dalej czekam na przelew :/.
    Teraz na chwilę wystawiłam cycki do słońca i mam nadzieję, że nie zważy mi się mleko ;-).

Myślałam, że dziś skończy się malowanie ale niestety ściany trzeba ze 3x malować, no ale trudno. Grunt, żeby do soboty skończyć :-D.

LilouK, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly chyba za prąd nie zapłaciło, bo coś przestało mi działać...

Melduję, że pokój małego ukończony :-) No poza tym obsranym karniszem, ale to pewnie stary ogór przypomni sobie jak mały będzie do Komunii szedł, albo i później O.o

Co ja się namordowałam z tym napisem, ojej, oczywiście u nas zero męskich narzędzi w domu, więc używałam metra krawieckiego i sztyla od miotły do poziomowania, a i tak wyszło wszystko lekko kopnięte, no ale ale... grunt, że Kaczyński ukończony :-)

b027d4e38e7a8dd8med.jpg

Co do badania szyjki, nie wiem, nie znam się, nikt mi tutaj nie gmera, nad czym bardzo ubolewam :-(

jusella, Naditta, Kasiulina, Sanna, kot_bury, stokrotka2013, aisa, TheForfie, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popsiuło się :-( - dziwnie tak bez Was pół dnia.
    Przyznać się - która urodziła?

Lilouk ja to Ci cholernie tego Kaczyńskiego zazdroszczę! Przetrzepałam allegro, kilkanaście sklepów internetowych i nie ma takiego :-(. Na pocieszenie Kubusia Puchatka zamówiłam. A co do karnisza - czepiasz się jakbyś nie wiedziała, że prawdziwemu facetowi nie trzeba co pół roku przypominać - zrobi jak mocy prawnej nabierze ;-)

Kurde, nie wiedziałam, że zakupy w necie są tak męczące - cały dzień mi zszedł na tym :/. Uparłam się, że chcę pieluchy flanelowe w krowy :/ i, że wszystko chcę kupić u jednego sprzedawcy - prawie się udało :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 23:22

kot_bury, LilouK, stokrotka2013, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu działa.. uff jakoś dziwnie zacząć dzień bez forum .. :)
    Szybko się witamy, póki działa- dzień dobry :)

stokrotka2013, jusella, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    No jak bez ręki! Ciągle chciałam coś wam napisać, a tu dupa....

Chwalę się! Kupiłam mężowi sandały, a on uznaje kryte buty. I obiecał, że nosić będzie!
    Jestem z niego dumna. :)

Kasiulina, kot_bury, stokrotka2013, Pauli11, jusella lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie popoludniowo :)
    Od wczoraj nie mogłam wogole wejść i dopiero teraz mi sie udalo :)
    Właśnie zajadam sie goframi z dodatkiem jabłek gotowanych własnej roboty -pychota :)
    Zaraz zabieram sie za czytanie :)

Kasiulina, kot_bury, stokrotka2013, eve90, Pauli11 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dzień dobry!
    No jak bez ręki! Ciągle chciałam coś wam napisać, a tu dupa....

Chwalę się! Kupiłam mężowi sandały, a on uznaje kryte buty. I obiecał, że nosić będzie!
    Jestem z niego dumna. :)
    Tylko bez skarpetek :D

renieczka, jusella lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Ja nie urodziłam i nic się na to nie zanosi. Mała waży 3500, jest jej w brzuchu bardzo dobrze, a mamę chcieli położyć do szpitala bo mam dalej hemoglobinę niską ale wyprosiłam większą dawkę tabletek i zobaczymy za 10 dni jaka wyjdzie morfologia. Jak dalej będzie zła to niestety przymusowe wakacje w szpitalu :( buu... nie lubię tych wszystkich igiełek, żył, kroplówek ...

A i jeszcze jedno: mój mózg nie działa. Nie dość że pomyliłam dzisiaj swój nr pesel, który trzaskam z pamięci nawet na śpiąco, to jeszcze zapomniałabym zapłacić za wizytę. Po prostu wstałam i sobie poszłam. Dopiero mąż mnie uświadomił i ocknął. No zamuła totalna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 14:06

Kasiulina, kot_bury, LilouK, stokrotka2013, TheForfie, Pauli11, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie działa forum uzaleznilam się normalnie :)
    Będę was zaraz nadrabiać nie ma dużo bo chyba nie tylko mi nie działało.

To tak wczoraj byliśmy na wizycie Piotruś waży ok. 3100g i wszystkie parametry ma w normie jedynie łożysko mam już 3 stopnia bardzo zwapniale czyli Stare na dnie macicy i lekarz powiedział że do terminu nie dociagne na pewno i żeby się spodziewać porodu już w każdej chwili. Któraś ta tak ma z lozyskiem ?

W poniedziałek mam jeszcze wizytę u prowadzącego to sprawdzimy szynkę co i jak.

Dziś mamy skończony 37 tc. Czyli ciąża donoszona :) tak bym chciała żeby do końca czerwca wytrzymać w dwupaku bo końcówka remontu a mój mąż jak na złość nie może wzias wolnego bo kolega poszedł na l4.

Więc teraz uruchamiamy tryb oszczędny i oby jeszcze tydzień i mogę się rozpakowywac :)

Kasiulina, kot_bury, LilouK, Naditta, Gagaga, TheForfie, Pauli11, jusella, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nadal trzymam ;/ i mam się coraz gorzej.
    Główke czuje bardzo nisko tak że uciska mi coś na dole i ledwie chodzę :(
    mam juz powoli dość

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu naprawili :)
    ja od wczoraj skurcze :/ dzis ktg :) I wizyta :)może zostaniemy już w szpitalu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 14:13

nowatorka, Naditta, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również się witam :)

Pogoda we Wrocławiu tragiczna - znaczy, w sumie zależy... nad morzem byłaby wymarzona, ale w betonowej pustyni porażka. Leżę plackiem pod wiatrakiem i nie mam siły na nic. Jutro idę do lekarza, ciekawe, co tam u Małego :) przestanę chyba w końcu rumakować i poproszę o L4.

aisa, eve90, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie bez Was jak bez ręki prosze Was o rade od rana mam silne bole krocza i w pachwinie ze nie moge chodzić czy powinnam je bać na IP sprawdzić czy wszystko ok?? Dzwoniłam do przychodni i tamtejszy ginekolog mówi zeby sprawdzić natomiast moja polozna ze szpitala w którym chce rodzic mówi ze to normalne i nie ma po co jechać do szpitala zgluplam i do tego zaczęła bolec mnie głowa

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ