Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez słyszałam ze te masaże -gmeranie położnych to niezbyt przyjemne jest...
Ania śliczny kącik
A co do nalogow to ja z mężem byliśmy w szoku jak byliśmy u znajomych a maz koleżanki wypil i narzekal na ciezarna swoja żonę wtedy ze juz w wysokiej ciąży potrafiła kupic wódkę żubrówkę i robic sobie drinki!!!
Mnie to zamorowalo a ona jego nie chciała sluchac i tak przez kulka dni robila-dodam ze jego żona byla przy tym i nawet jej wstyd nie bylo za to !!
Szok normalnie.
A jak byliśmy zobaczyć Malego to się chwaliła ze po wyjściu ze szpitala musiała zapalić i juz w końcówce popalala.
A potem się dziwił ze dziecko ma niespokojne jak takie rzeczy wyprawiala!!kot_bury lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej mi właśnie odszedł czop z krwią i brzuch boli. Dzwoniłam do gina i mam czekać na skurcze lub odejście wód
Synek waży 3800 także z waga nie ma tragediiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 19:42
ada89, julietta139, Dalile, LilouK, renieczka, kot_bury, aisa, Maka, Naditta, jusella, ania181111, Ejrene, Kasiulina, kijanka_88, kama005, Agness27, mamuśka1, TheForfie, majeczka87, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
jusella wrote:OkraglinkaOlinka - witaj
- jak przygotowania do godziny W? Ogarnęłaś już wyprawkę? No i jak ciążę znosisz?`
Przygotowania tak naprawdę rozpoczęłam niedawno ale już zmierzam do końcaciuszki poprane i poprasowane czekają w komodzie;)jutro jadę na ostatnie zakupy i po wozek wreszcie ale jeszcze nie dokonca wiem jaki. I musze kupic materac oraz wklad do poscieli.Tutaj pytanie do was jaki materac?Kacik małej wstępnie ustawiony ale pewnie juz tak zostanie bo mamy mało miejsca .ciążę znoszę jako tako.ciężko mi przytylam 15 kg i ciągle meczy mnie zgaga:( i te stopy tak puchna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:17
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Alexx kciuki zacisniete.
Ja wlasnie wrocilam domu. Na ktg zero skurczy ale tego tez sie spodziewalam. Jak to lekarz powiedzial ja czekam tylko na skurcze bo szyjka gotowa do porodu. Jak nie urodze do przyszlej srody to dostane skierowanie na wywolanie czego bardzo nie chce.
Ma ktoras z was jakis sposob na wywołania skurczy ?
OkraglinkaOlinka witamy cie serdecznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:29
OkraglinkaOlinka, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nowa! bierz chłopa w obroty, podobno też wchodzenie po schodach (po 2 stopnie) i drażnienie sutków może pomóc.
Przeczytałam, co napisałam i trochę dziwnie to zabrzmiało - schody i sutki nie koniecznie na razWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:40
Agness27, renieczka, TheForfie, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Alex tez trzymamy kciuki;)
Ja niestety żadnego super sposobu nie znam.słyszałam jedynie o myciu okien, malinach,żeby ręce wysoko trzymać a i przytulanki z chlopami, pilka itp. ale to już pewnie tutaj nie raz padło.miałam nadzieje ze coś ciekawego się dowiem od was bo ja taka lipcowka z końca miesiąca;) i jak przyjdzie mój czas to wykorzystam wasze doświadczenie
jusella, Dalile, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Alex, trzymam kciuki i czekamy na wieści!
Powodzenia!
Co do materaca, to z tego co ja się zdążyłam zorientować, nie jest ważne z czego on jest, byle by miał odpowiednią twardość. A chyba każdy jaki kupisz do łóżeczka będzie miał
Mój kochany mąż kupił bez żadnej konsultacji ze mną materac. Jest dość twardy, to chyba tzw memory foam.jusella, OkraglinkaOlinka lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Alexx trzymamy kciuki!
Nie straszta mnie tym masażem. Bólu się nie boję, bo to pewnie pikuś w porównaniu do porodu. Gorsza jest świadomość, że to już tuż tuż i nie będzie odwrotu
Tutaj to ponoć norma, oferują już w 40 tygodniu ciąży. Na jedne kobity podziała za pierwszym razem, na inne nie, niektóre szczęściary urodzą wcześniej... Podobno oferują kilka takich zabiegów co 3-4 dni zanim przystąpią do sztucznego wywoływania porodu, który wiadomo, korzystny dla zdrowia nie jest.
Mam tydzień, żeby młodego wykurzyć z dziury i uniknąć miziania
Naditta, tak, to pozycja kiedy dzieć jest buźką i giczałami do przodu brzucha skierowany. No że też mały pieron musiał mi na koniec takiego wała wywinąć, no!niezapominajka lubi tę wiadomość
-
Olinka witaj
materac ja mam z pianki wysokoelastycznej.
Alex powodzenia!
Nowa a masz może taki stacjonarny rowerek w domu? Ja musiałam z niego zrezygnować przez ciążę,bo mi właśnie pedałowanie wywoływało skurczenawet może teraz bym wróciła do tego, ale mnie krocze za bardzo boli na siodełko - chyba, że nie będzie chciał wyskoczyć w terminie to jadę na wszystko jedno
OkraglinkaOlinka, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Mycie okien juz wypróbowałam. Sypialnie mam na pietrze wiec czesto staram sie chodzic. Jedyne co to moze uskutecznie czestsze przytulanki bo na razie udalo mi sie trzy razy przytulic meza.
Tak to jest najpierw syn pchal sie na swiat a jak juz jest gotowy to u mamusi jest mu najlepiej
Jusella bardzo ci dziekuje za pomysly. A dlugo i czesto mietoli sie te sutki ?Agness27, jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość