Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusella, Mamuśka gratulacje!!! Super, że maluszki już na świecie!
Ja też mam humorki na tym finiszu i w dodatku mam wrażenie że niczego nie potrafię zrobić. Nawet najprostsze sprawy jakieś skomplikowane się wydają. To chyba dlatego, że chciałabym już urodzić i myślę tylko o tym.
W dodatku chyba jeszcze na koniec przyplątała mi się jakaś infekcja bo mnie tam swędzi:/ nie wiem czy jeszcze brać na to jakieś leki? Mam dowcipne i zastanawiam się czy mogę ich jeszcze użyć.
jusella, mamuśka1, Agaax lubią tę wiadomość
TP:02.07
-
Gratulację dziewczyny skarbeczkow ! Nie wiem czy uda mi sie was nadrobić! Przepatrzyłam tylko co z grubsza
! Kamilka jest dzielną dziewczynką leży sobie biedactwo caly dzień w ciepełku (choc nie musi) bo wszystkie parametry ma w normie. Ale lekarz twierdzi ze maja miejsce to ją tam trzymają żeby nie traciła energii. Ma jeszcze kroplówkę dokarmiającą ale juz bardzo ładnie je. Waga tez dużo nie spadła bo wczoraj miała 2130 . Dzisiaj pani doktor mówiła że jak będzie zjadać po 50ml to to domciu ja wypiszą. Dziś juz zjadła 20 ml niestety nie mojego mleka bo go cos nie widać.... ! Pracuje regularnie z laktatorem ale od 5rano może 5ml. Wyssałam!
! Nie wiem co to będzie z tym karmieniem najgorsze jest to ze beczę co chwile o to ! Wszystkie pielęgniarki na wcześniakach pytają o mleko a tu pustka ! Wiem ze te moje schizy tylko pogarszają sprawę ale po prostu nie mogę przestać! Moj gin byl tez u mnie zobaczyć jak sie mam i sprawdzić czy objawy gestozy ustępują i śmiał sie ze mnie ze opuchliznę z nóg mam wysikać a nie wypłakać! Smialam sie z nim a łzy i tak leciały!
niezapominajka, Maka, kot_bury, jusella, renieczka, Agaax, eve90, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Angel0101 wrote:Jusella, Mamuśka gratulacje!!! Super, że maluszki już na świecie!
Ja też mam humorki na tym finiszu i w dodatku mam wrażenie że niczego nie potrafię zrobić. Nawet najprostsze sprawy jakieś skomplikowane się wydają. To chyba dlatego, że chciałabym już urodzić i myślę tylko o tym.
W dodatku chyba jeszcze na koniec przyplątała mi się jakaś infekcja bo mnie tam swędzi:/ nie wiem czy jeszcze brać na to jakieś leki? Mam dowcipne i zastanawiam się czy mogę ich jeszcze użyć.
Angel, mnie zawsze na takie dolegliwości zwykły Clotrimazolum pomaga. Spróbuj, na pewno nie zaszkodziAngel0101 lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Moja położna mówi, że mleko w jako takiej ilości może się pojawić nawet dopiero w 4 dobie. A normalna, regularna laktacja, to po 2 tyg karmienia. Na pewno dasz radę!
I do tego momentu ani łez ani zrezygnowania ma nie być!
Na pewno jak Niezapominajka będziesz miała czym karmić maleńką
Przegapiłam poród Mamuśki! GRATULACJE!!jusella, kot_bury, mamuśka1, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie.
Ogólnie mocz do powtórki, mam tez zrobić posiew. Ciśnienie w normie. Moje dziecko chyab nie lubi badania tętna bo się zaraz chyba wścieka i tętno jej skacze do góry.
Do tego dostałam krem dopochwowy jednorazowo.
Pani mnie zbadała ręcznie i stwierdziła że wszystko się obniżyło (Mam rozumieć że mała się szykuje do porodu?)
6ego mam sie znowu zgłosic z wynikami moczu i na kontrolę. Ehh...majeczka87, kot_bury, Evanlyn, jusella, MirelS, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość
-
esoni produkuje Ci sie tyle mleka ile dziecko potrzebuje pamietaj ona wlasnie 5 ml potrzebuje podczas jednego karmienia wiec absulutnie nie masz za malo mleka.. pozatym laktator zawsze wycisnie mniej niz dziecko, Uszy do gory
kama pomalu wyleczysz to ustrojstwo.. moja kolezanka np buja sie z zapaleniami cewki i wszyscy rozkladaja rece bo wyniki idealne. Okazuje sie jednak ze posiew szuka bakterii bezpletnowych a moge byc tlenowe ktore nfz nie sponsoruje... fajnie co?
no jak juz sie obniza to pierwszy sygnal ze pomalu sie przygotowujecie;) powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:50
jusella lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyEsoni pamiętaj, że laktacja zaczyna się w głowie, a nie w cyckach! Uspokój się i wbij do głowy, że wszystko będzie ok. A i najlepszym stymulantem laktacji jest przystawianie dziecka. Wytwarzają się odpowiednie hormony i produkcja rusza pełną parą
Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze.
Ja zdjęcia wrzucam przez fotosik.pljusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej, gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i trzymam kciuki za te co się rozpakowują
Esoni - nie przejmuj się, te łzy to na pewno baby blues przejdzie szybko, swoje wypłaczesz i będzie dobrze. A tak jak piszą dziewczyny każda kropelka już dla malutkiej to będzie dużo
Ja dziś biorę się za sprzątanie i mycie okiena może i wieczorem jednak zaryzykuję i
z mężem, w końcu to mój chłop do tej pory nie przyplątała nam się żadna infekcja to liczę na to że i tym razem nam nie zaszkodzi a może zadziała coś w kwestii porodu. Poza tym nie jestem pewna czy ten czop to wylazł tak w całości.
Jak sprzątanie, mycie okien inie pomogą to w dupie siedzę i się nie ruszam, może nuda go wygoni
A jeszcze dziś dostałam radę na przyspieszenie porodu której nigdzie wcześniej nie słyszałam ;P
Mam rozsypać ryż na podłodze i go zbierać na kolanach ;P - dodam że to nie porada babci tylko położnej w przychodni :p - Która testuje?
Miłego dnia piątku dziewczynyjusella, renieczka, Maka, Pauli11, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
Lwica -
NovaM wrote:Hej, gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i trzymam kciuki za te co się rozpakowują
Esoni - nie przejmuj się, te łzy to na pewno baby blues przejdzie szybko, swoje wypłaczesz i będzie dobrze. A tak jak piszą dziewczyny każda kropelka już dla malutkiej to będzie dużo
Ja dziś biorę się za sprzątanie i mycie okiena może i wieczorem jednak zaryzykuję i
z mężem, w końcu to mój chłop do tej pory nie przyplątała nam się żadna infekcja to liczę na to że i tym razem nam nie zaszkodzi a może zadziała coś w kwestii porodu. Poza tym nie jestem pewna czy ten czop to wylazł tak w całości.
Jak sprzątanie, mycie okien inie pomogą to w dupie siedzę i się nie ruszam, może nuda go wygoni
A jeszcze dziś dostałam radę na przyspieszenie porodu której nigdzie wcześniej nie słyszałam ;P
Mam rozsypać ryż na podłodze i go zbierać na kolanach ;P - dodam że to nie porada babci tylko położnej w przychodni :p - Która testuje?
Miłego dnia piątku dziewczyny
Jak urodzisz po tym ryżu to przysięgam rozsypuje i zbieram
jusella lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
dziewczyny niewiem czy wieci ale waszym dzieciom na dzien dobry zrobia zabieg credego, czesto nawet wogle o tym nie informuja tylko wpisuja w ksiazeczce.. ja niewiem czy sie wogle na niego zgodze i raczej dam oswiadczenie z odmowa. w kazdym razie chce wam powiedziec ze nie wolno przemywac oczu noworodkom potem solą fizjologiczną, tylko wodą, bo sol wchodzi w reakcje z wpuszczzanym srebrem
Zonti lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
NovaM ja codziennie zbieram lego synka :p
esoni nie poddawaj sie, dasz rade!
kama to na pewno znaczy ze cos sie ruszylo ale mi tez lekarz powiedzial ze moze jutro urodze a moze 19go :p no to czekamy.
Bylam na pobraniu krwi z synkiem i oczywiscie nie mialam w glowie to musialam miec w nogach- zapomnialam dyskietki i karty z auta i musialam biec po to. Pani w lab mowi zebym tak nie biegala bo mi dziecko przed czasem wyskoczymowie jej ze zostalo nam 10 dni to terminu i jak chce to juz moze wychodzic. Oczywiscie karpik i ze jaja sobie robie bo wygladam na max 7my miesiac. No coz..
ania181111, Pauli11, jusella lubią tę wiadomość
-
Majeczko, ja wierzę w lekarzy.
W przyszłym tygodniu idziemy cycknąć parę fajnych, pamiątkowych fotekWstępnie w środę po południu, w studiu. Nie chcę żadnej sesji plenerowej, tylko parę fajnych fotek do ramek
Ma nam to zająć ok. godzinkę i kosztować 60-80 złotych zaleznie od tego ile będziemy się fotografować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 12:59
MirelS, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość