X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxx taaaaaak;) pardon;)

Agaax lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, Mamuśka gratulacje!!! Super, że maluszki już na świecie!:)

Ja też mam humorki na tym finiszu i w dodatku mam wrażenie że niczego nie potrafię zrobić. Nawet najprostsze sprawy jakieś skomplikowane się wydają. To chyba dlatego, że chciałabym już urodzić i myślę tylko o tym.
    W dodatku chyba jeszcze na koniec przyplątała mi się jakaś infekcja bo mnie tam swędzi:/ nie wiem czy jeszcze brać na to jakieś leki? Mam dowcipne i zastanawiam się czy mogę ich jeszcze użyć.

jusella, mamuśka1, Agaax lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dziewczyny skarbeczkow ! Nie wiem czy uda mi sie was nadrobić! Przepatrzyłam tylko co z grubsza ;-)! Kamilka jest dzielną dziewczynką leży sobie biedactwo caly dzień w ciepełku (choc nie musi) bo wszystkie parametry ma w normie. Ale lekarz twierdzi ze maja miejsce to ją tam trzymają żeby nie traciła energii. Ma jeszcze kroplówkę dokarmiającą ale juz bardzo ładnie je. Waga tez dużo nie spadła bo wczoraj miała 2130 . Dzisiaj pani doktor mówiła że jak będzie zjadać po 50ml to to domciu ja wypiszą. Dziś juz zjadła 20 ml niestety nie mojego mleka bo go cos nie widać.... ! Pracuje regularnie z laktatorem ale od 5rano może 5ml. Wyssałam!:-(! Nie wiem co to będzie z tym karmieniem najgorsze jest to ze beczę co chwile o to ! Wszystkie pielęgniarki na wcześniakach pytają o mleko a tu pustka ! Wiem ze te moje schizy tylko pogarszają sprawę ale po prostu nie mogę przestać! Moj gin byl tez u mnie zobaczyć jak sie mam i sprawdzić czy objawy gestozy ustępują i śmiał sie ze mnie ze opuchliznę z nóg mam wysikać a nie wypłakać! Smialam sie z nim a łzy i tak leciały!

niezapominajka, Maka, kot_bury, jusella, renieczka, Agaax, eve90, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy pierwsze lipcowe dziecię - Szymonka ;)
    Jusella i Mamuska zbierajcie sily by zobaczyć szkraby i sie nam tu pochwalić Nimi ;)

jusella, Agaax lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak na telefonie wrzucić zdjęcie małej?

3i498ribteorkobo.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni to bierz sie w garść i spróbuj sie uspokoić wiem ze trudno ale dasz rade i myśl o Kamilce :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, nie stresuj się, mleko się pojawi, u mnie to trwało 4 dni zanim wycisnęłam z cycków ilość nadającą się do spożycia. Teraz mam już całą szufladę w zamrażarce ;)

jusella, renieczka lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel0101 wrote:
    Jusella, Mamuśka gratulacje!!! Super, że maluszki już na świecie!:)

Ja też mam humorki na tym finiszu i w dodatku mam wrażenie że niczego nie potrafię zrobić. Nawet najprostsze sprawy jakieś skomplikowane się wydają. To chyba dlatego, że chciałabym już urodzić i myślę tylko o tym.
    W dodatku chyba jeszcze na koniec przyplątała mi się jakaś infekcja bo mnie tam swędzi:/ nie wiem czy jeszcze brać na to jakieś leki? Mam dowcipne i zastanawiam się czy mogę ich jeszcze użyć.

Angel, mnie zawsze na takie dolegliwości zwykły Clotrimazolum pomaga. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi ;)

Angel0101 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna mówi, że mleko w jako takiej ilości może się pojawić nawet dopiero w 4 dobie. A normalna, regularna laktacja, to po 2 tyg karmienia. Na pewno dasz radę!

I do tego momentu ani łez ani zrezygnowania ma nie być!

Na pewno jak Niezapominajka będziesz miała czym karmić maleńką :)

Przegapiłam poród Mamuśki! GRATULACJE!!

jusella, kot_bury, mamuśka1, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ! Gratuluję wszystkim rozpakowanym ! Cieszę się jak ze swojego dziecka :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni zawsze możesz na razie na fb wrzucić bo prościej a jak chcesz tu to wrzuć przez pokazywarka.pl :)

Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.

Ogólnie mocz do powtórki, mam tez zrobić posiew. Ciśnienie w normie. Moje dziecko chyab nie lubi badania tętna bo się zaraz chyba wścieka i tętno jej skacze do góry.
    Do tego dostałam krem dopochwowy jednorazowo.

Pani mnie zbadała ręcznie i stwierdziła że wszystko się obniżyło (Mam rozumieć że mała się szykuje do porodu?)

6ego mam sie znowu zgłosic z wynikami moczu i na kontrolę. Ehh...

majeczka87, kot_bury, Evanlyn, jusella, MirelS, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni produkuje Ci sie tyle mleka ile dziecko potrzebuje pamietaj ona wlasnie 5 ml potrzebuje podczas jednego karmienia wiec absulutnie nie masz za malo mleka.. pozatym laktator zawsze wycisnie mniej niz dziecko, Uszy do gory

kama pomalu wyleczysz to ustrojstwo.. moja kolezanka np buja sie z zapaleniami cewki i wszyscy rozkladaja rece bo wyniki idealne. Okazuje sie jednak ze posiew szuka bakterii bezpletnowych a moge byc tlenowe ktore nfz nie sponsoruje... fajnie co?
    no jak juz sie obniza to pierwszy sygnal ze pomalu sie przygotowujecie;) powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:50

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, głowa do góry i musisz wziąć się w garść, bo to niestety podobno nasz stan psychiczny ma największy wpływ na laktację ;)

ania181111, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni pamiętaj, że laktacja zaczyna się w głowie, a nie w cyckach! Uspokój się i wbij do głowy, że wszystko będzie ok. A i najlepszym stymulantem laktacji jest przystawianie dziecka. Wytwarzają się odpowiednie hormony i produkcja rusza pełną parą :) Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze.

Ja zdjęcia wrzucam przez fotosik.pl

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i trzymam kciuki za te co się rozpakowują :)

Esoni - nie przejmuj się, te łzy to na pewno baby blues przejdzie szybko, swoje wypłaczesz i będzie dobrze. A tak jak piszą dziewczyny każda kropelka już dla malutkiej to będzie dużo :)

Ja dziś biorę się za sprzątanie i mycie okien ;) a może i wieczorem jednak zaryzykuję i <3 z mężem, w końcu to mój chłop do tej pory nie przyplątała nam się żadna infekcja to liczę na to że i tym razem nam nie zaszkodzi a może zadziała coś w kwestii porodu. Poza tym nie jestem pewna czy ten czop to wylazł tak w całości.
    Jak sprzątanie, mycie okien i <3 nie pomogą to w dupie siedzę i się nie ruszam, może nuda go wygoni :P

A jeszcze dziś dostałam radę na przyspieszenie porodu której nigdzie wcześniej nie słyszałam ;P

Mam rozsypać ryż na podłodze i go zbierać na kolanach ;P - dodam że to nie porada babci tylko położnej w przychodni :p - Która testuje?

Miłego dnia piątku dziewczyny :)

jusella, renieczka, Maka, Pauli11, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

Lwica
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM wrote:
    Hej, gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i trzymam kciuki za te co się rozpakowują :)

Esoni - nie przejmuj się, te łzy to na pewno baby blues przejdzie szybko, swoje wypłaczesz i będzie dobrze. A tak jak piszą dziewczyny każda kropelka już dla malutkiej to będzie dużo :)

Ja dziś biorę się za sprzątanie i mycie okien ;) a może i wieczorem jednak zaryzykuję i <3 z mężem, w końcu to mój chłop do tej pory nie przyplątała nam się żadna infekcja to liczę na to że i tym razem nam nie zaszkodzi a może zadziała coś w kwestii porodu. Poza tym nie jestem pewna czy ten czop to wylazł tak w całości.
    Jak sprzątanie, mycie okien i <3 nie pomogą to w dupie siedzę i się nie ruszam, może nuda go wygoni :P

A jeszcze dziś dostałam radę na przyspieszenie porodu której nigdzie wcześniej nie słyszałam ;P

Mam rozsypać ryż na podłodze i go zbierać na kolanach ;P - dodam że to nie porada babci tylko położnej w przychodni :p - Która testuje?

Miłego dnia piątku dziewczyny :)

Jak urodzisz po tym ryżu to przysięgam rozsypuje i zbieram :D

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny niewiem czy wieci ale waszym dzieciom na dzien dobry zrobia zabieg credego, czesto nawet wogle o tym nie informuja tylko wpisuja w ksiazeczce.. ja niewiem czy sie wogle na niego zgodze i raczej dam oswiadczenie z odmowa. w kazdym razie chce wam powiedziec ze nie wolno przemywac oczu noworodkom potem solą fizjologiczną, tylko wodą, bo sol wchodzi w reakcje z wpuszczzanym srebrem

Zonti lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaM ja codziennie zbieram lego synka :p

esoni nie poddawaj sie, dasz rade!

kama to na pewno znaczy ze cos sie ruszylo ale mi tez lekarz powiedzial ze moze jutro urodze a moze 19go :p no to czekamy.

Bylam na pobraniu krwi z synkiem i oczywiscie nie mialam w glowie to musialam miec w nogach- zapomnialam dyskietki i karty z auta i musialam biec po to. Pani w lab mowi zebym tak nie biegala bo mi dziecko przed czasem wyskoczy :/ mowie jej ze zostalo nam 10 dni to terminu i jak chce to juz moze wychodzic. Oczywiscie karpik i ze jaja sobie robie bo wygladam na max 7my miesiac. No coz..

ania181111, Pauli11, jusella lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, ja wierzę w lekarzy.

W przyszłym tygodniu idziemy cycknąć parę fajnych, pamiątkowych fotek :) Wstępnie w środę po południu, w studiu. Nie chcę żadnej sesji plenerowej, tylko parę fajnych fotek do ramek :) Ma nam to zająć ok. godzinkę i kosztować 60-80 złotych zaleznie od tego ile będziemy się fotografować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 12:59

MirelS, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 1222 1223 1224 1225 1226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ