X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mi prosze co robicie z tym okrutnym bólem krocza na lewym boku nie moge spac bo jak sie przekręcanie to aż strzela siadać mi cieżko wstawać tez ogólnie prawie przy każdym ruchu boli

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella trzymamy kciuki!

jusella lubi tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, Słoneczko powodzenia, trzymamy kciuki:)
    Mamuska gratulacje:)
    Ja dziś mam lekarza, zobacze jak synek urósł:)

eve90, jusella, mamuśka1 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella powodzenia :)

Sanna byc moze macica Ci sie przygotowuje do porodu z tąd te bóle..
    a bierzesz nospe i magnez?

Dalile, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna mnie też takie bóle męczą czasami. Niestety w niektóych pozycjach jest on naprawdę dokuczliwy, ja wtedy staram się troszkę poruszać, pospaceruję trochę, pokręcę biodrami i jakoś przechodzi. Super środka nie znalazłam. A teraz już p bólowych, magnezu i no spy nie biorę, bo nie chcę, żeby coś wstrzymywało poród.

jusella, Pauli11 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez cała ciąże wzięłam moze 5 apapow biore tylko femibion i nic wiecej do tego codziennie bardzo duzo sie ruszam wiec nie wiem dlaczego aż tak boli to taki typowy ból kości tam na dole

74di4z174lr410ce.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella pisze :

Data porodu:
    1 lipca 2016
    (to już teraz!)

Hah szkoda żę nic się nie dzieje :(
    W poniedziałęk zadzwonie do szpitala i spytam kiedy mam pojawić się na wywołanie ;)

ania181111, renieczka, jusella, kot_bury, Angel0101 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobryyyy

Co tutaj się dzieje od wczoraj....

Mamuśka, wielkie gratulacje dla Was. Cmoki dla dzidzi <3

Jusella, Słoneczko- powodzenia! Trzymamy kciuki, przecie to już LIPIEC!!!

W tym miesiącu już na 10000% poznam największą miłość mojego życia <3 No cóż, stary stoczy się na 3 miejse, zaraz po psach łehehe :-D

Wczoraj z emocji całą dogrywkę spędziłam w kiblu, a karne z głową pod poduszką. No szkoda, ale i tak jesteśmy dumni :-) Karne są jak totolotek, wygrać może każdy. Szczęśćia zabrakło i tyle, wstydu nie ma.

Ja mam schizy od 2 dni, bo naczytałam się o tej pozycji w której znalazł się mój dzieć, że poród utrudniony, bolesny, większa szansa użycia kleszczy i próżinociągu, a nawet cc. Masakra jakaś. Jak przez 9 miesięcy wszystko szło idealnie, tak ten ostatni tydzień to jakiś żart :-(

Ale zonk z tym fejzbukiem. Dziwnie tak trochę wiedząc, którą swędzi w dołku, która ma hemoroidy, owłosiony brzuch itd. i patrzeć na Was prawie w realu hahah :-D

Udanego piąteczku <3

Agaax, niezapominajka, Agness27, renieczka, Maka, jusella, kijanka_88, kot_bury, aisa, majeczka87, Evanlyn, MirelS, mamuśka1, Pauli11 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka gratulacje

Jusella słoneczko trzymamy kciuki.'!!

jusella, mamuśka1 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy ;)
    Jusella trzymam kciuki za Was !!!
    Angela pocxekajjjj może dziś się coś zadzieje :)
    Spałam prawie do 10.00 bo po tym meczu nie mogłam spać :)
    miłego chłodnego dnia :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • OkraglinkaOlinka Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mamuśka :) Jusella i Słoneczko powodzenia :)

Sanna ja też mam takie bóle właśnie jakby kości tam na dole i najgorzej jest e nocy strasznie boli:(lekarz mówił ze to wszystko się rozszerza i dlatego tak jest. Poza tym moja mała juz podobno jest nisko ułożona i tam wszystko rozpycha...i niestety chyva z tymi bólami nic się nie da zrobić...jedynie urodzic i czekać aż się wróci do normy :D

Wozek wczoraj zakupiony I juz teraz wszystko mam :) wstawić chciałam zdjęcie ale nie umiem :( podpowie cie jak?
    Miłego dnia wszystkim życzę :)

jusella, Sanna, mamuśka1, Pauli11 lubią tę wiadomość

TP 26.07
    25328c433e.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie nadal w dwupaku :)dziekuje za trzymanie kciuków, jestescie kochane :) :* przepraszam, ze nie pisałam ale nawet w ogole nie wchodzilam na forum ani nigdzie, nie mialam czasu na okrągło liczylam skurcze :D
    a więc tak: we srode po odejsciu czopa tak jak pisalam mialam czekac na odejscie wód lub skurcze regulare. Po napisaniu posta na forum poszlam sie przygotowac, dopakowac torbe, w domu ugotowalam mezowi obiad na 2 dni, zrobilam pranie itp. Kolo 4 nad ranem zaczely sie skurcze i okropny bol jak na @. Miałam takie kłucie i boleści w kroku ze chodzic nie moglam. Postawic krok to wyczyn. Pojechalismy do szpitala i rozwarcie nadal na 3 palce, skurcze na ktg sie rysują ale raczej słabe i nie regularne. Lekarz pozwolil mi czekac w domu ale mialam liczyc skurcze. Niestety ustały wczoraj kolo 14, później były jakieś ale to nie to.

Za to bół jak na @ okropny cały dzien, jeszcze był taki upał ze tylko lezałam i probowalam spac bo fizycznie nie dawałam rady w tym ukropie.

Głownym problemem jest to, ze jak to lekarz nazwał branie luteiny (26 - 35 tc) podziałało na mnie jak cement. Szyjka sie dłuzej rozwiera itp. A co do czopa to mowil ze porod nie musi byc do 24 h. U jednej bedzie za 3 h a u drugiej za 3 dni. Koncem konców powiedzial ze do konca tego tygodnia napewno urodzę. Na razie poki wody nie odeszły i nie ma skurczów regularnych powstrzymał się od kroplowki.

Jeszcze raz bardzo przepraszam, ze nie dałam rady napisac wczesniej i przepraszam za ten chaotyczny post ale jestem troche zmeczona.

Trzymajcie kciuki dalej ! :)

Rozpakowanym gratuluję, za rozpakowywujące się trzymam kciuki !!!
    Postaram sie nadrobic.

Aaa i ciesze sie, ze lipca doczekałam :D

jusella, Agness27, kot_bury, Agaax, majeczka87, eve90, MirelS, Pauli11, TheForfie lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczko, jusella powodzenia!!

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam cesarkę. Szymcio waży 3400g, 55cm i 10 pkt w skali Apgar. Niestety jeszcze Go nie widziałam :-(

ania181111, Maka, Agaax, julietta139, renieczka, majeczka87, kijanka_88, Dalile, niezapominajka, Karolajjn:), Sanna, eve90, ada89, Angel0101, Evanlyn, Ejrene, Agness27, OkraglinkaOlinka, Kasiulina, Rammel, Ana32, figaa, Milcia, Pauli11, Marta22, TheForfie, Dunda lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella gratulacje!! Szymciu witamy na swiecie :) Na pewno juz niedlugo sie zobaczycie :)

jusella, kijanka_88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Na pewno jest śliczny, niedługo się zobaczycie :)

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella gratulacje :* dużo zdrówka dla Was :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella !!! Super !!! Gratulacje !!!

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ugh, powiedzcie, że też Was nerwy biorą z powodu byle pierdoły? Ze mnie normalnie spokojny człowiek jest, a ostatnio co i rusz humory mam jak nastolatka. Właśnie się popłakałam, bo mi kot podrapał wózek...
    60afebad39503ed8.jpg

• angella908 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella gratuluje :)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ