X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • OkraglinkaOlinka Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella powodzenia i trzymam kciuki :) zazdroszczę opanowania :)

Szkoda ze nie wygraliśmy, ale z drugiej strony faceci nie będą mieli pretekstu ze muszą kibicować przy piwku :)

kama005, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

TP 26.07
    25328c433e.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, co ja tu czytam. Ty szalona jesteś... życzę ci lekkiego porodu.

Co do zwolnienia po terminie - można pójść nawet do lekarza rodzinnego i jego o nie poprosić. Zawsze to później kilka dni więcej z dzieckiem.

Maka, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki. Skurcze chwilowo się uspokoiły ale dobrze, że przyjechałam do szpitala bo mam wysokie ciśnienie i leżę pod kroplówką. Mam nadzieję, że jednak uda mi się dziś urodzić.
    A do szpitala to po meczu pojechałam :-).
    Spokojnej nocy Wam życzę a sobie skurczy i rozwarcia na 10 cm :-D

kama005, MirelS, niezapominajka, Gagaga, figaa, Marta22, LilouK, Angel0101, eve90, kot_bury, Karolajjn:), Ana32, Pauli11, TheForfie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroczyście informuje ze wczoraj o 9.10 przez CC przyszedł na świat nasz synek 2850 i 52 cm . Niestety po dwóch godzinach zabrano go do inkubatora bo ma jeszcze wody i jest odsluzowywany . Dopiero dzis wstaje i ide o 10.30 go zobaczyć i dowiedziec sie czegos więcej . Trzymajcie kciuki by wszystko bylo dobrze .

renieczka, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agaax, majeczka87, martynka870, Milcia, Agness27, Kasiulina, aisa, Zonti, Dalile, Maka, MirelS, Naditta, Sanna, Gagaga, figaa, Marta22, julietta139, kijanka_88, LilouK, OkraglinkaOlinka, eve90, Karolajjn:), Ana32, TheForfie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka1 gratuluję synka. Dochodzcie do siebie i ciesz się maleństwem. Oczywiście kciuki zaciśnięte, żeby maluch wrócił do formy. Buźka :* ♡

Jusella &&& uspokoj ciśnienie i niech Szymek przychodzi na świat :) W końcu mamy juz lipiec <3

mamuśka1, kot_bury, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka, gratulacje ;-)

Jusella, Szymek stwierdził że to jeszcze nie jest odpowiedni moment :-D Oby mój Bartek brał z niego przykład :-D

A tak w ogóle to dzień dobry ;-)

Agness27, mamuśka1, jusella, aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka gratulacje!!!

Jusella, jesteś niesamowita :) a Szymek pewnie obraził się za przegrany mecz, i wiadomo jak to chłopak z fochem... trzymam kciuki, żeby mu przeszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 07:03

Agness27, mamuśka1, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamuśka!!! Jusella też już pewnies się rozkręciła. Powodzenia!
    Ja znowu nie spałam dziś, ale w końcu chyba dlatego, że coś ruszyło, a nie tylko straszy. O 3 dzisiaj odszedł mi czop i zaczęły się skurcze. Nie mierzę czasu, bo jeszcze mam zamiar doturlać się na wizytę o 9, ale myślę, że dziś pojedziemy na porodówkę. Pozdrawiam!

kot_bury, majeczka87, Agness27, mamuśka1, jusella, aisa, Maka, Agaax, MirelS, Naditta, renieczka, Sanna, Gagaga, figaa, Marta22, kijanka_88, LilouK, eve90, Ana32, Pauli11 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to i za Ciebie dziś trzymam kciuki :) oby poszło szybko i sprawnie! :)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia slonecxko ;) jusella i przez emocje poszlo cisnienje.. Szymus wychodz!;)

Mamuska moje gratulacje! Niech maluch szybko dojdzie do siebie!

mamuśka1, jusella lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska gratulacje :)

Wiecie co, jak byłam w ciąży, to budziłam się kilka razy w nocy i rano jakoś funkcjonowałam. A teraz mała budzi się 2 razy w nocy, a ja rano jestem nieprzytomna. Nie wiem, czy dziecko razem z mlekiem wysysa energię? No chyba tak musi być, bo ranki są średnie.
    Wczoraj karmiłam 11 razy.. Od 16 mała miała jakiś problem, żeby zasnąć na dłużej i praktycznie co godzinę albo nawet niecałą karmiłam. Tak na dobre udało się dopiero o 23 zasnąć.

mamuśka1, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśka1 wrote:
    Uroczyście informuje ze wczoraj o 9.10 przez CC przyszedł na świat nasz synek 2850 i 52 cm . Niestety po dwóch godzinach zabrano go do inkubatora bo ma jeszcze wody i jest odsluzowywany . Dopiero dzis wstaje i ide o 10.30 go zobaczyć i dowiedziec sie czegos więcej . Trzymajcie kciuki by wszystko bylo dobrze .

Gratulacje Synusia i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia:)

Jusella trzymaj się i niech tam dbają o Was :)

mamuśka1, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia moja potrafila sie po 3-4 razy na cyca budzić w nocy a z czasem zeszlo do dwóch razy.
    Jak kobieta karmi to wiadomo organizm nasz tez dostaje i staraj sie odpoczywa między karmieniami a z czasem wszystko się unormuje :)

Słoneczko trzymamy za Was kciuki i za szybkie rozwiązanie ;)

I nadszedł Nasz miesiąc <3
    Witam sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 07:52

jusella, renieczka, Kasiulina, eve90, majeczka87, Pauli11 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuska gratulacje! :)

jusella lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka gratuluję i życzę Wam wszystkiego co najlepsze!

Jednak będę dziś rodzić ze względu na ciśnienie. Za chwilę kroplówkę na wywołanie dostanę. Przy przyjęciu ciśnienie miałam 196/102 potem po lekach trochę spadło ale bezpieczniej dla nas będzie dziś urodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 08:07

Naditta, Gagaga, kijanka_88, eve90, Zonti, kot_bury, majeczka87, Pauli11 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka, gratulacje!

Jusella, trzymam kciuki, powodzenia!
    Niedługo poznasz Szymka :)

Dzień dobry.
    Właśnie próbuję uzmysłowić sobie, że mamy już lipiec. Nasz miesiąc. Nareszcie!
    I juz nie mogę spać z tego wrażenia, że zobaczę swoje dziecko już w tym miesiącu.

Agaax, Sanna, Agness27, Kasiulina, eve90, jusella, kot_bury, aisa, majeczka87, Evanlyn, Pauli11 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka- serdeczne gratuacje! :)

Jusella - trzymam kciukasy, jesteś na pewno pod dobrą opieką i życzę Ci błyskawicznego porodu :) już niedługo przytulisz syna <3

jusella lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAMY LIPCOWO :D nasz miesiąc!
    Weszłam żeby zobaczyć czy Jusella się rozpakowała albo ktoś jeszcze z wrażenia :D

Juselka no to jeszcze raz powodzenia! Słoneczko Tobie też :)

Mamuśka ogromne gratulacje!

A Tobie Milcia na pewno się wszystko z czasem unormuje jeszcze :)

Agaax, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do meczu to ja usnąć nie mogłam tak mi szkoda było naszych chłopaków. Świetnie grali, niezadowolone miny rozpuszczonego Ronaldo wiele mówiły. A najbardziej to mi Błaszczykowskiego szkoda, bo całe euro super grał a teraz pewnie ma na sumieniu tego karniaka :( ale jakoś się to musiało wreszcie rozstrzygnąć no.

Marta22, jusella, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nadszedł lipiec nasz miesiac mamusia rozpakowanym gratuluje a za jusellke trzymam kciuki

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ