X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    angella908 mam nadzieję , że już skurcze regularne masz i na porodówce jesteś :-)

Karolajjn:) faceci potrafią zaskakiwać - jak znam życie, to dostał taką koszulkę od mamusi 15 lat temu i też u mamusi została :-P

My już po wczesno-porannych zabawach, Szymo nakarmiony i zadowolony śpi wiec i ja mówię Wam dobranoc :-D

Karolajjn:), majeczka87, ania181111, Pauli11, Agness27, renieczka, Maka, Kasiulina, Evanlyn, Naditta, MirelS, Dalile, Sanna, figaa, Angel0101, TheForfie, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, nowa brawo! jestem z Was dumna! ciesze sie ze jestescie cali i zdrowi ;)

Wczoraj poprawki remontowe z mezem robilismy, pojechalismy na kebaba i o polnocy tak padlam spac ze do 6:40 spalam bez ani jednego wstawania;) mozna mozna? pośpie sobie jeszcze może w dzien;) trzeba siły zbierac;)

niezapominajka, ania181111, Pauli11, renieczka, Maka, jusella, Evanlyn, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :) ja się dziś obudziłam A ja nic nie słyszę :/ zawialo mnie chyba a w drugim uchu korek chyba się robi ale przeplukalam uszy porządnie :) I jest lepiej :)
    Chyba zaraz wstaje bo cala noc elegancko przespalam :)
    jusella:) jaki Ci się grzeczny chłopak trafił :)
    A ja czekam na swoją krolewne :D jutro mija kolejny termin porodu (ten najprawdopodobniejszy ) ciekawe czy coś się zadzieje :) kurczę wątpię :)
    Najbardziej się boję wywoływania :(

jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty masz termin, ja wizytę :) Cekawę, czy mała chociaż w dół nieco zeszła. Od poniedziałku wydaje mi się, że tak, ale to może moje pobożne życzenia :)

Nikt nie rodził w nocy? :)

Pauli11, kot_bury, nowa!, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my nadal w dwupaku :)

Gratuluje wszystkim mama i maluchom które sie urodziły wczoraj :) Troche wam zazdroszcze ze macie juz maluszki obok siebie :)

U nas noc w miare spokojna chociaz kilka bolesnych skurczy mnie wybudziło, niestety przeszły, a juz liczyłam ze sie cos rozkreca. Potem tylko długo bolał mnie brzuch jak na okres a rano odszedł kolejny kawałek czopu.

Uskuteczniam grzecznie chodzenie na czworaka zgodnie z sugestia mojej ginekolog ciekawe czy cos to pomaga małej w przekreceniu sie. Kolana az bola od chodzenia na nich :p

Maka, jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    U mnie dziś druga rocznica ślubu, więc data na urodziny - przepiękna:)
    Kot bury mój pierwszy synek urodził się 2 dni po pierwszej rocznicy ślubu:)

A u mnie jak narazie cisza:) Czekam ale po ostatniej wizycie nie wiem co mnie czeka bo przy pierwszym porodzie miałam cesarskie cięcie i teraz lekarz powiedział, że w szpitalu będą decydować jak odbędzie się drugi poród.

Synek jak narazie kruszynka, wczoraj ważył 3200:)

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się załamałam jak położna mi w poniedziałek powiedziała, że po cc najlepiej poczekać 2 lata przed drugą ciążą. Dalej o tym myślę...
    My planujemy kolejny transfer w lutym/marcu, więc ja w szpitalu będę krzyczeć "byle nie cc!"
    Oczywiście nie będe ryzykowac zdrowia Zosi. Jeśli cc bedzie konieczne, to trudno, trzeba, to trzeba. Ale w ostateczności!

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona fajna waga!
    Ja bym chciała urodzić tak 3 kilowego hehe
    Mam nadzieję że teoria im mniejsze tym łatwiej wypchac ;-)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio ok 2800 ważyła, więc mi może się uda? :)

jusella, kot_bury, basia7777 lubią tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mój w czwartek ważył 3400.

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! gratulacje dla nowych mamuś :)
    Właśnie byłam w labo zrobić ostatni raz badania.
    Nie wiem jak Wy to robicie, że śpicie całą noc. U mnie to już z miesiąc niemożliwe. Wstaję na siku średnio co godzinę, jak pośpię z 2 godz. to mi mało nie rozsadzi podbrzusza :/ Też mnie obudziło parę skurczyków i teraz też co nieco ciągnie, ale jeszcze znośnie i nie porodowo ;)

Też jestem ciekawa ile mój waży, a dowiem się dopiero w poniedziałek jak doczekam wizyty :)
    Która dzisiaj rodzi ?

• Edka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za tydzień mam wizytę jeszcze, nie dzieje się kompletnie nic :/

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł lasencje!
    Czyżby taka spokojna noc? Ja dzisiaj wstawalam co 2h sikac... Tragedia. A o 5 musiałam iść zjeść- razem z kotem żeby mi smutno nie było...
    Dalile dziwne że 2 lata.. Mi lekarz mówił że rok, koleżanka po cc też rok tylko odczekala..
    Mój też chyba kluskiem nie będzie, do naszego spotkania zostało 6 dni :-)

jusella, renieczka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • NovaM Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) i ja witam się nadal w dwupaku, chociaż od wczoraj mam mega bóle krzyżowe połączone ze spinaniem brzucha. Póki co nie są regularne, ale bolą na tyle że aż zaciskam zęby... Zaczęło się wczoraj wieczorem, trochę przeszło po prysznicu i od 5 rano bóle są znowu. Czekam czy coś się zacznie dziać czy po prostu poboli, poboli i przejdzie. Póki co nie robię alarmu ;) ale momentami teraz boli mnie tam na dole tak jakby mały napierał. Może jednak dziś coś się rozkręci :)

Gratulacje dla nowych mamusiek i Waszych małych pociech :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 09:31

majeczka87, Agness27, aisa, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Lwica
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile aż 2 lata? Oj, to chyba poprzestaniemy na Szymciu bo już za stara będę a poza tym po ostatnich doświadczeniach nie wiem, czy bym się zdecydowała. No i moje ciśnienie - teraz jestem na lekach i codziennie walczę, żeby nie trzeba było zwiększać dawki do 3 tabletek bo to przekreśli KP. Na ten moment ograniczam sól do minimum i próbuję dietą to wyrównać - jak macie jakieś wskazówki to będę wdzięczna :-D.

Pauli11 to może jednak sypnij se ryżu - przynajmniej nie będziesz się nudziła ;-) (przepraszam nie mogłam się oprzeć)

Ania powiem Ci, że na prawdę mam szczęście do grzecznych dzieci :-). O 7mej jeszcze dojadł z drugiego cyca i teraz pięknie śpi. Czasem tylko popłacze chwilkę jak głodny jest i jak tylko Go przystawię to się uspokaja :-D - oby tak dalej .

NovaM sorki, bo może Cię zmartwię troszkę - bóle krzyżowe są do bani- niestety cholernie bolą a nic nie robią pożytecznego co pomaga w porodzie - jedynie zwiastują poród :-( - takie dziady miałam i zarówno położne jak i lekarz mnie uświadomili. Choć z drugiej strony zawsze to jakiś znak.

Dziewczynki czy mogę przyjąć położną w szlafroku czy powinnam się ubrać? Bo jajchętniej zostałabym w koszulce i właśnie szlafrok zarzuciła (mam b. ładny, bielutki) - nie bardzo mogę spodnie czy legginsy włożyć bo szwy przeszkadzają i boli :-(. Ababeczka ma między 11-13stą przyjść i 2 godziny w spodniach to katorga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 09:41

majeczka87, Maka, NovaM, julietta139, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie ciągle wypadają takie śluzowate gluty :/ nie wiem co to, na czop chyba za rzadkie i za dużo tego..

majeczka87, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak powiedziała - że z zewnątrz wszystko juz ok, a w środku może jeszcze nie być.
    No i wiadomo - jak zajdziesz, to przecież nic już nie zrobisz, ale bezpiecznie dopiero po 2 latach.

Wiecie - ja nie rodziłam i cc nie miałam. Powtarzam tylko za nią. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 09:32

Maka, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella pokaż Szymcia jakąś nową fotkę :D

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Widzę, że dzisiaj cisza, żadnych porodów?

Karolajjn , mój nie lepszy.
    Jakiś czas temu wyprałam dywaniki łazienkowe, suszyły się na suszarce. A on do mnie, ze musimy pojechać do sklepu kupić dywaniki do łazienki, żeby było milej dla stóp, bo jednak bez dywanika to tak nieprzyjemnie o.O
    On zapomniał, że w ogóle kiedykolwiek tam były! (wyprałam je godzinę wcześniej)

Dalile, z tym czekaniem po cesarce to chyba co lekarz to opinia. Kiedyś kazali odczekać i nie można było mieć więcej niż 3 w życiu. No i jak pierwszy poród cc, to kolejne też. Teraz już się to pozmieniało :)

Dziewczyny, co do wagi dziecka to ja się zastanawiam, dlaczego trudniej jest urodzić większego klocka niż takie 3 kg dziecko, skoro i tak najpierw wychodzi główka, która zwykle jest podobnej wielkości niezależnie od wagi? Jest mi ktoś w stanie to wytłumaczyć?

jusella, Sanna, NovaM, aisa, kot_bury, Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne dziecko po CC chyba faktycznie lepiej trochę odczekać. Bratowa rodziła kolejny raz równe 2 lata po cięciu i naprawdę było ciężko...Kazali jej naturalnie a i tak skończyło się znowu na CC. Porobiły jej się jakieś zrosty czy coś takiego. Ma też teraz kompleks z brzuchem.

‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ