Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta - główka to jeszcze pikuś ale raszta - przede wszystkim barki - to już jest problem
Mirels chętnie wrzucę fotkę tylko muszę się zdecydować którą.
Powiem Wam szczerze, że mi się nudzi- Szymo śpi, wyspana jestem bardziej niż w ciąży... zastanawiam się czy to normalne
Agness27, Sanna, Naditta, kot_bury, Maka, MirelS, Angel0101, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się w dwupaku.
Mnie dzis tez lapaly w nocy skurcze i ledwo zdążyłam zejść z lozka na siusiu
Na szczęście troche rozchodzilam i rano tylko zlapal.
Ja wczoraj wstawiłam pierwsze pranie większych ciuszków od 68 rozmiaru
Mam nadzieje ze wyschną to wstawie dzis drugie
Co do Ccc to tez słyszałam ze kobieta może miec 3 cięcia i ze kolejne dziecko po roku ale wydaje mi się ze wszystko zalezy jak to cc wygląda bo niektórym wszystko bardzo ładnie sie goi a innym przychodzi to z trudem.
Trzeba kontrolowac i wtedy dopytac lekarza kiedy najlepiej można.jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Z tym, ze tylko 3 razy można mieć to na pewno nie prawda, bo znam kobietę, która miała cc 5 razy z czego jedna ciąża to bliźniaki (ma w sumie 6 dzieci).
Jusella, na pewno coś do sprzątania się znajdziea jak nie to zrób sobie coś pycha do jedzenia albo upiecz ciasto!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:02
jusella, Agness27, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Czesc
Jusella ale macie fajnie z Szymciem jeszcze tylko taty brakuje i już będziecie niedługo się cieszyc zżyciem rodzinnym
Z ta cesarka było pewnie tak kiedyś jak jeszcze ciecie było wzdłuż a nie poprzecznie ale to takie moje dywagacje
ja mam od wczoraj znow straszne bole spojenia im większy nacisk tym większy bol takie mam wrazenie np. jak nosiłam zakupy to myslalam ze z bolu nie dojde
Wczoraj wizyta u anestezjologa przebiegla bardzo sprawnie osluchanko wywiad i ciśnienie będzie znieczulenie podpajeczynowkowe
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja słyszałam że też 3 cc można mieć ale wiem że są dziewczyny co mają więcej ale czasami to też lekarze decydują.
Co do.odczekania to czytalam że po każdej ciąży powinno się odczekać min 1,5roku by organizm w pełni doszedł do siebie.
Ja i tak chce drugie dopiero za dwa lata. Wcześniej nieale zobaczymy :p
Wiecie ile ludzi tyle teorii.
My nadal w dwupakuzaczynamy kolejny tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:06
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:
NovaM sorki, bo może Cię zmartwię troszkę - bóle krzyżowe są do bani- niestety cholernie bolą a nic nie robią pożytecznego co pomaga w porodzie - jedynie zwiastują poród- takie dziady miałam i zarówno położne jak i lekarz mnie uświadomili. Choć z drugiej strony zawsze to jakiś znak.
Jusella, niestety wiem i zdaję sobie z tego sprawędlatego nie panikuje tylko grzecznie zaciskam zęby i czekam z nadzieją że może coś się rozkręci w dobrą stronę
Co do porodów po cc to u mnie na Szkole Rodzenia mówili o 2 latach wiec co kraj to obyczaj, ale położna mówiła że teraz mieli dziewczynę która zaszła jakoś szybko w drugą ciąże i była chyba w 26 tc i rozchodziły jej się szwy w środku w brzuchu czego nie było widać na zewnątrz tylko na USG i mieli problem co z nią zrobić - mówiąc jakoś szybko to po prostu nie pamiętam jak szybko ale chyba nie było roku przerwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:17
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Lwica -
nick nieaktualnyHej
Jusella, ale szczęściara z Ciebie, Szymcio grzeczny chłopczykA Ty troszkę poodpoczywaj, porozpieszczaj się, bo widzę, że już Cię nosi
Co do tych 3 cc to chyba faktycznie obowiązywało kiedyś jak jeszcze cięli od góry do dołu. Ale i wtedy były kobiety które miały ich więcej i żyją, choć wiadomo, że to jednak przecięcie powłok i mogą być zrosty, blizny itd.
A propos cięcia, to teraz wykonuje się je w dole brzucha poziomo, wcale nie ze względów estetycznychPo prostu w tym miejscu jest naturalne oddzielenie mięśni macicy poprzecznych od tych ułożonych wzdłuż. I takie cięcie umożliwia lepsze gojenie się rany i nie obliguje do kolejnego cc w przyszłości. Taka ciekawostka, kiedyś wpadł mi taki artykuł, to się doinformowałam
U nas dalej cisza, Wczorajsza poprawkaznowu nie przyniosła rezultatu
Może mam trochę więcej skurczy, ale bezbolesne i nieregularne więc czekamy dalej.
A dziś w nocy poznałam co to zgaga! Bleeee, myślałam, że się zapalę od tego pieczenia w przełykuNażarłam się wieczorem pierogów ruskich i mnie pokarało
Czekam na kolejne dzidziolki
Powodzenia na wizytach i dobrego dniaMirelS, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie , szyjka dalej od kości krzyżowej .... 2 cm rozwarcia , mały ma główkę już tak nisko że prawie nie dało się jej zmierzyć , waga 3300g ile mierzy nie wiem muszę sama obliczyć po kości udowej , no i czekam na poród , kolejna wizyta dopiero jeśli o 20 nie urodze . W trakcie porodu będzie decyzja czy cc czy sn więc Wielka nie wiadoma bo mały jest odwrócony twarzyczka do gory , i albo główkę przygnie do klatki piersiowej albo cc żeby nie złamać kręgosłupa ale lekarz mnie pocieszyć e tak się zdarza w 1/10 ciąż , i że w ogóle prawdopodobnie urodze przed pełnią. Tydzień przed pękają pęcherze płodowe podobno w trakcie pełni jest spokój. Aaaaa ii u mnie w mieście jest mocno przepełniona porodówka
TheForfie, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Czeeść, od piątku miałam gości, podczytywałam was tylko.
Gratulacje dla dziewczyn, które już mają swoje szczęścia obokcudne dzieciaczki i dzielne mamy!
Ja się jakoś turlam, chociaż coraz częściej mam wrażenie, że brzuch jest już za mały na moją Milenę, czuję tylko jej wbijające się kości w mój brzuch.
Termin na 18/07, stawiam, że załapię się na pełnię 20/07... ale skurczy ani widu ani słychu...
I zimno się zrobiło, brr.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, co lekarz to opinia. Ja chyba po tym roku macierzyńskim będę chciała wrócić do pracy. Strasznie mi już jej brakuje.. Więc po mrozaki byśmy wrócili po jakiś 2-3 latach.. Zresztą zobaczymy
My wczoraj konczylismy pokoik, znaczy mężu wieszal półkę, rozpakowalismy dywan, wózek, wszystko wysprzatalam. Dzisiaj będę zamawiać dekoracje. Jeżeli chodzi o literki z imieniem, które się bardziej nadają do postawienia na półce drewniane, szyte czy z tej pianki??Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ja mam zakaz rodzenia jak na razie
teściowa w szpitalu, dzisiaj albo jutro wychodzi z pęknieta kostka w gipsie, dostała dwie śruby i nie może chodzić
jakbym urodziła to masakra bo latać od dziecka do niej a kiedy odpoczynek
Muszę jeszcze do niedzieli poczekać aż chociaż trochę dojdzie do siebie i będzie mogła się z łóżka ruszyć albo jak teść w przyszłym tyg wróci z zagranicy
Ech
-
Maka, ja bym postawiła na drewniane, np takie:
http://www.zatrzymujacczas.pl/polka-w-ksztalcie-domku-idealna-do-pokoju-dzieciecego/#
Od wczorajszej wizyty nie potrafię przestać myśleć, czy na pewno to jest ok, że dno macicy jest niżej bo główka w kanale, czy to aby nie świadczy o tym, że maluch przestał rosnąć czy coś... Już chyba cały internet przeczytałam na ten temat, ale nic się nie dowiedziałam17.07.2016
-
Jusella !!! Jak ładny szlafroczek to pewnie ! Przywitaj położna w szlafroku i nie szalej za bardzo bo już zaczynasz :p
Maka ja też po roku wracam do pracy jak będzie ok wszystko z małąjusella lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja jestem po 1 cc i miałam pozwolenie już po 9 miesiącach na kolejną ciążę, ale organizm każdej kobiety jest inny i każda inaczej dochodzi do siebie. Mój lekarz mówił, że nawet niektóre kobiety są gotowe na kolejną ciążę po 6 miesiącach od cesarskiego cięcia, a niektóre nawet 2 lata. Ale taka w miarę bezpieczna przerwa to rok:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:20
Maka, kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusella wrote:Dziewczynki czy mogę przyjąć położną w szlafroku czy powinnam się ubrać? Bo jajchętniej zostałabym w koszulce i właśnie szlafrok zarzuciła (mam b. ładny, bielutki) - nie bardzo mogę spodnie czy legginsy włożyć bo szwy przeszkadzają i boli
. Ababeczka ma między 11-13stą przyjść i 2 godziny w spodniach to katorga...
Ja bym się tam nie krępowała i występowała w szlafrokua może akurat spałaś i Cię obudziła?
MirelS wrote:Ze mnie ciągle wypadają takie śluzowate glutynie wiem co to, na czop chyba za rzadkie i za dużo tego..
Też coś takiego mam - nawet wymyśliłam teorię, że to czopek się z gorąca rozpuszczaa tak bardziej serio, to u mnie zaczęło się po badaniu i stopniowo znika, więc wiązałabym raczej z tym. Kiedy byłaś ostatnio badana?
Melduję się w dwupakuchyba w końcu zaczynam nabierać energii, bo coś bym porobiła - tylko jak zaczynam myśleć o konkretach, to mi się odechciewa. Ale wcześniej mi się nawet myśleć nie chciało, więc postęp jest :p
Maka, MirelS, aisa, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość