X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

nadrobiłam ile mogłam...

Maka nie przejmuj się, mama rano ugotuje obiad, powiem szczerze że my wygoniliśmy wszytskich i jest zakaz przyjsc tak powiedziało nam dwóch pediatrów, dziecko ma się kolonizować Naszymi bakteriami a nie wszytskich dookoła, mamy wychodzić na spacery bo jest ciepło ale bez ciumkania, miziania itp. wszytskich dookoła... na odzwiedzinach ordyntor "wyrzucał" z sal rodzinki... i chwała mu za to bo nie ma nic gorszego jak siedzący nad Tobą a Ty chcesz iść spać a tu wypada się uśmiechnąć pogadać itp. Więc wszytsko ma swoje zalety

Jedno co jest bardzo ważne dla dziewczyn po cięciu... jeśli może być z Wami osoba tuż po cięciu, ze mną była siostra to jest mega pomocne, bo wstać nie możecie, głowy podnieść nie możecie... a tu się chce pić, a tu by się wypadało przebrać, a tu coś uwiera, tym bardziej że zalecenie ruszania po 2 h w łóżku fajnie wszytsko ale boli troche więc jak ktoś pomoże to naprawde warto...

Liluk Twoje wpisy zawsze działają na moją psychike kojąco ;) naprawdę powinnaś dostać order uśmiechu ;)

Co do moich obserwacji z dnia wczorajszego... miałam nawał mleka ale taki że łzy w oczach i poduszka zagryziona... pomógł laktator, i teraz pewnie bede prawic herezja w oczach wielu...obojetnie jaki byle odciągał mleko w ilości przynoszącej ulgę... to booli.. a jak sie nie odciaga to mega boli, plus przystawianie małej co chwila.. dzisiaj juz jest lepiej dużo, ale nie dała bym rady bez położnej wczoraj rano, kiedy ból sutków i piersi był nie do zniesienia, i się podałam w nocy, nie byłam w stanie karmić... dobra kobieta przyszła i pokazała mi jak mam ja przystawiać z nakładkami... za cholerę mi to nie szło wcześniej ... ulga nie samowita... teraz mam dwa rodzaje z canpolu i aventu, z aventu lepsze nie ślizgają się ale z canpolu też mogą być...

Mała ma tryb nocny więc staram sie ja przestawić... generalnie póki co macierzyństwo jest fajne ;) tylko boli czasem ale co tam... ;) dzisiaj wybieram sie na spacer tylko czekam az przestanie wiac...

uciekam bo plłacze

LilouK, renieczka, majeczka87, Sanna, Agness27, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ale my mieszkamy wszyscy razem ;-) tzn. Rodzice na parterze, my na I piętrze, siostra i brat na II piętrze. Więc tego nie ominiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:42

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, dziękuje za zdjęcie.
    Przeszukałam obie swoje książki, ze starego i teraźniejszego szpitala, nie mam czegoś takiego... Pod wynikami usg są tylko wykresy jeśli chodzi o wymiary dziecka, nie ma nic związanego ze mną. A szkoda.

Co do moich położnych to one są bardzo nieogarnięte... Wczoraj sama musiałam się upominać, że nie mam w planie porodu nic wpisane. Zrobiła wielkie oczy, zadała kilka pytań i z głowy. Ważne, że szpital, a przede wszystkim porodówka ma dobre opinie, a jak to wyjdzie w praktyce to się niedługo okaże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:04

LilouK, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię obiad. Mój jest na urlopie i trzeba zacząć gotować :D

Wieczorem kino :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po obiadku :) Czekam na podwieczorek - zjem loda :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a co z umową męża, dostał?
    Bo mi umknęło chyba

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostał!!!!!! :) ależ jesteśmy szczęśliwi :)

renieczka, Dalile, LilouK, majeczka87, figaa, Maka, Sanna, Agness27, Gagaga, kot_bury, Kasiulina, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na deser może będą lody ale kurde nie ma bitej śmietany :D

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super!
    To teraz już bez stresów i nerwów czekacie na malutką :)
    Bardzo dobra wiadomość :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam swoje pierwsze ktg dzis. I skurczy ni ma, no coz trzeba czekac;)
    ale powiem wam jak zawsze z rozczuleniem sluchalam serduszka tak przy 40 minutach zaczyna sie cos z czlowiekiem robic.. zaczelam panikowac jak jego tetno roslo, zrobilo mi sie goraco slabo i wogle do dupy. Zadzwpnolam po polozna to pomogla mi sciagnac koszule, otworzyla okno, dala pilot do tv i przyciszyla odglos serduszka i tak to mozna lezec;) pierwszy wypad na porodowke wiec mam zaliczony;)

przy okazji odwiedzilam Eve i jej slicznego synka;) Kobieta wyglada rewelacyjnie, choć swoje przeszła..normalnie jakby porodu nie miala ;) a maluszek poprostu do schrupania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:59

Dalile, Sanna, Maka, Agness27, kot_bury, aisa, Zonti, LilouK, renieczka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kama!! Dziewczyny to teraz ja z dobrą wiadomością. Kuzynka z tym samym terminem co ja dziś miała cesarke.
    A czemu dobra?
    Chyba bym ocipiala leżąc z nią w sali (a znając moje szczęście tak by się skończyło)..

kot_bury, Naditta, kama005, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, ty to jesteś :)
    Gratuluję Ci cesarki kuzynki w takim razie :)

Agness27, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja tez mam sporo uplawow i tez słyszałam ze to normalne bo tez może świadczyć o skracajacej szyjce;)

Milcia wam się udalo szybciej z druga dzidzia bo ponoc najszybciej można po urodzeniu zajść w ciążę druga bo hormony bardzo szaleją ;)
    My tez chcemy trzecia ale zobaczymy jak mój poród wyjdzie jak narazie Sn ale wiadomo różnie to bywa.

Maka zobaczysz jak urodzisz to dziadki będą szaleć i to dzidzia będzie do nich najwazniejsza -bo jak nie kochac tak malej kruszynki ;)
    A siostra sie nie przejmuj i nie daj sie! Moja tez zolza a do tego jest młodsza a zachowuje sie jakby wszystkie rozumy pozjadala i wszystkim próbuje udzielać "dobrych" rad a sama od innych nie słucha.
    No i nic poradzić się nie da bo rodziny się nie wybiera niestety..

Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka nie przejmuj się siostra może zrozumie jak maly się urodzi

A jak mieszkacie pod jednym adresem tym bardziej mamie będzie latwiej zadbac o Was i pojechać na ten arcyważny obiad

Renieczka my tez nie mamy mrozaczkow udało nam się zrobić transfer dwóch ostal się nam nasz jeden skarb jak zdecydujemy się na drugie to i tak minie 2 lata rok macierzyńskiego plus rok w pracy

Jedyna zagwozdka i naprawdę zmartwienie czy uda mi się wyprodukować odpowiednia ilość jajeczek i dodatkowo je zaplodnic chciałabym zaplodnic dwa i zrobić transfer dwóch nie chciałabym zadnych maluchow zostawić ponieważ dwojka dzieci bylaby spełnieniem marzen

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się cieszę, że mam tylko Kostka już. Nie mam stresu, a na kolejną procedurę mnie po prostu nie stać. W Bocianie to 12 tys. Już sam transfer da mi po kieszeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 15:27

• Sanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To naprawdę trudne decyzje są co później zrobić z mrozaczkami

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o dwójce pierwszego chciałam mieć chłopca (i oto za tydzień no może troszkę dłużej ale ja już z tego podekscytowania licze tylko dni robocze :))
    pojawi się na swicie nasze długo wyczekiwane dzieciatko druga chciałabym mieć córcie ale to już w rękch Pana Boga najlepszy będzie temat jak by były bliźniaki szok :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Maka, ty to jesteś :)
    Gratuluję Ci cesarki kuzynki w takim razie :)

Uwierz jest tak szurnieta że ciężko wytrzymać nawet te parę h na urodzinach. Cały czas nadaje.. A jak by się zeszła jej cała rodzinka! Chryste!

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Kijanka ale my mieszkamy wszyscy razem ;-) tzn. Rodzice na parterze, my na I piętrze, siostra i brat na II piętrze. Więc tego nie ominiemy.

aaaa to zmienia postac rzeczy to nie ladnie sie zachowuje

Kijanka
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny olejek z wiesiołka ? Gdzie kupowalyscie? Jaka jego cena ? Czzytalam ze pomaga przy porodzie i zapobiega przenoszeniu ciazy :)
    tylko czy jak ja teraz zacznę pic to czy w ogóle ma sens :/

Maka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ