Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello,
nadrobiłam ile mogłam...
Maka nie przejmuj się, mama rano ugotuje obiad, powiem szczerze że my wygoniliśmy wszytskich i jest zakaz przyjsc tak powiedziało nam dwóch pediatrów, dziecko ma się kolonizować Naszymi bakteriami a nie wszytskich dookoła, mamy wychodzić na spacery bo jest ciepło ale bez ciumkania, miziania itp. wszytskich dookoła... na odzwiedzinach ordyntor "wyrzucał" z sal rodzinki... i chwała mu za to bo nie ma nic gorszego jak siedzący nad Tobą a Ty chcesz iść spać a tu wypada się uśmiechnąć pogadać itp. Więc wszytsko ma swoje zalety
Jedno co jest bardzo ważne dla dziewczyn po cięciu... jeśli może być z Wami osoba tuż po cięciu, ze mną była siostra to jest mega pomocne, bo wstać nie możecie, głowy podnieść nie możecie... a tu się chce pić, a tu by się wypadało przebrać, a tu coś uwiera, tym bardziej że zalecenie ruszania po 2 h w łóżku fajnie wszytsko ale boli troche więc jak ktoś pomoże to naprawde warto...
Liluk Twoje wpisy zawsze działają na moją psychike kojąconaprawdę powinnaś dostać order uśmiechu
Co do moich obserwacji z dnia wczorajszego... miałam nawał mleka ale taki że łzy w oczach i poduszka zagryziona... pomógł laktator, i teraz pewnie bede prawic herezja w oczach wielu...obojetnie jaki byle odciągał mleko w ilości przynoszącej ulgę... to booli.. a jak sie nie odciaga to mega boli, plus przystawianie małej co chwila.. dzisiaj juz jest lepiej dużo, ale nie dała bym rady bez położnej wczoraj rano, kiedy ból sutków i piersi był nie do zniesienia, i się podałam w nocy, nie byłam w stanie karmić... dobra kobieta przyszła i pokazała mi jak mam ja przystawiać z nakładkami... za cholerę mi to nie szło wcześniej ... ulga nie samowita... teraz mam dwa rodzaje z canpolu i aventu, z aventu lepsze nie ślizgają się ale z canpolu też mogą być...
Mała ma tryb nocny więc staram sie ja przestawić... generalnie póki co macierzyństwo jest fajnetylko boli czasem ale co tam...
dzisiaj wybieram sie na spacer tylko czekam az przestanie wiac...
uciekam bo plłacze
LilouK, renieczka, majeczka87, Sanna, Agness27, kot_bury, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
LilouK, dziękuje za zdjęcie.
Przeszukałam obie swoje książki, ze starego i teraźniejszego szpitala, nie mam czegoś takiego... Pod wynikami usg są tylko wykresy jeśli chodzi o wymiary dziecka, nie ma nic związanego ze mną. A szkoda.
Co do moich położnych to one są bardzo nieogarnięte... Wczoraj sama musiałam się upominać, że nie mam w planie porodu nic wpisane. Zrobiła wielkie oczy, zadała kilka pytań i z głowy. Ważne, że szpital, a przede wszystkim porodówka ma dobre opinie, a jak to wyjdzie w praktyce to się niedługo okaże...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:04
LilouK, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mialam swoje pierwsze ktg dzis. I skurczy ni ma, no coz trzeba czekac;)
ale powiem wam jak zawsze z rozczuleniem sluchalam serduszka tak przy 40 minutach zaczyna sie cos z czlowiekiem robic.. zaczelam panikowac jak jego tetno roslo, zrobilo mi sie goraco slabo i wogle do dupy. Zadzwpnolam po polozna to pomogla mi sciagnac koszule, otworzyla okno, dala pilot do tv i przyciszyla odglos serduszka i tak to mozna lezec;) pierwszy wypad na porodowke wiec mam zaliczony;)
przy okazji odwiedzilam Eve i jej slicznego synka;) Kobieta wyglada rewelacyjnie, choć swoje przeszła..normalnie jakby porodu nie mialaa maluszek poprostu do schrupania;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:59
Dalile, Sanna, Maka, Agness27, kot_bury, aisa, Zonti, LilouK, renieczka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Super Kama!! Dziewczyny to teraz ja z dobrą wiadomością. Kuzynka z tym samym terminem co ja dziś miała cesarke.
A czemu dobra?
Chyba bym ocipiala leżąc z nią w sali (a znając moje szczęście tak by się skończyło)..kot_bury, Naditta, kama005, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta ja tez mam sporo uplawow i tez słyszałam ze to normalne bo tez może świadczyć o skracajacej szyjce;)
Milcia wam się udalo szybciej z druga dzidzia bo ponoc najszybciej można po urodzeniu zajść w ciążę druga bo hormony bardzo szaleją
My tez chcemy trzecia ale zobaczymy jak mój poród wyjdzie jak narazie Sn ale wiadomo różnie to bywa.
Maka zobaczysz jak urodzisz to dziadki będą szaleć i to dzidzia będzie do nich najwazniejsza -bo jak nie kochac tak malej kruszynki
A siostra sie nie przejmuj i nie daj sie! Moja tez zolza a do tego jest młodsza a zachowuje sie jakby wszystkie rozumy pozjadala i wszystkim próbuje udzielać "dobrych" rad a sama od innych nie słucha.
No i nic poradzić się nie da bo rodziny się nie wybiera niestety..
Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Maka nie przejmuj się siostra może zrozumie jak maly się urodzi
A jak mieszkacie pod jednym adresem tym bardziej mamie będzie latwiej zadbac o Was i pojechać na ten arcyważny obiad
Renieczka my tez nie mamy mrozaczkow udało nam się zrobić transfer dwóch ostal się nam nasz jeden skarb jak zdecydujemy się na drugie to i tak minie 2 lata rok macierzyńskiego plus rok w pracy
Jedyna zagwozdka i naprawdę zmartwienie czy uda mi się wyprodukować odpowiednia ilość jajeczek i dodatkowo je zaplodnic chciałabym zaplodnic dwa i zrobić transfer dwóch nie chciałabym zadnych maluchow zostawić ponieważ dwojka dzieci bylaby spełnieniem marzen
-
Ja marzę o dwójce pierwszego chciałam mieć chłopca (i oto za tydzień no może troszkę dłużej ale ja już z tego podekscytowania licze tylko dni robocze
)
pojawi się na swicie nasze długo wyczekiwane dzieciatko druga chciałabym mieć córcie ale to już w rękch Pana Boga najlepszy będzie temat jak by były bliźniaki szokjusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Maka, ty to jesteś
Gratuluję Ci cesarki kuzynki w takim razie
Uwierz jest tak szurnieta że ciężko wytrzymać nawet te parę h na urodzinach. Cały czas nadaje.. A jak by się zeszła jej cała rodzinka! Chryste!jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny olejek z wiesiołka ? Gdzie kupowalyscie? Jaka jego cena ? Czzytalam ze pomaga przy porodzie i zapobiega przenoszeniu ciazy
tylko czy jak ja teraz zacznę pic to czy w ogóle ma sensMaka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]