Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

nadrobiłam ile mogłam...

Maka nie przejmuj się, mama rano ugotuje obiad, powiem szczerze że my wygoniliśmy wszytskich i jest zakaz przyjsc tak powiedziało nam dwóch pediatrów, dziecko ma się kolonizować Naszymi bakteriami a nie wszytskich dookoła, mamy wychodzić na spacery bo jest ciepło ale bez ciumkania, miziania itp. wszytskich dookoła... na odzwiedzinach ordyntor "wyrzucał" z sal rodzinki... i chwała mu za to bo nie ma nic gorszego jak siedzący nad Tobą a Ty chcesz iść spać a tu wypada się uśmiechnąć pogadać itp. Więc wszytsko ma swoje zalety

Jedno co jest bardzo ważne dla dziewczyn po cięciu... jeśli może być z Wami osoba tuż po cięciu, ze mną była siostra to jest mega pomocne, bo wstać nie możecie, głowy podnieść nie możecie... a tu się chce pić, a tu by się wypadało przebrać, a tu coś uwiera, tym bardziej że zalecenie ruszania po 2 h w łóżku fajnie wszytsko ale boli troche więc jak ktoś pomoże to naprawde warto...

Liluk Twoje wpisy zawsze działają na moją psychike kojąco ;) naprawdę powinnaś dostać order uśmiechu ;)

Co do moich obserwacji z dnia wczorajszego... miałam nawał mleka ale taki że łzy w oczach i poduszka zagryziona... pomógł laktator, i teraz pewnie bede prawic herezja w oczach wielu...obojetnie jaki byle odciągał mleko w ilości przynoszącej ulgę... to booli.. a jak sie nie odciaga to mega boli, plus przystawianie małej co chwila.. dzisiaj juz jest lepiej dużo, ale nie dała bym rady bez położnej wczoraj rano, kiedy ból sutków i piersi był nie do zniesienia, i się podałam w nocy, nie byłam w stanie karmić... dobra kobieta przyszła i pokazała mi jak mam ja przystawiać z nakładkami... za cholerę mi to nie szło wcześniej ... ulga nie samowita... teraz mam dwa rodzaje z canpolu i aventu, z aventu lepsze nie ślizgają się ale z canpolu też mogą być...

Mała ma tryb nocny więc staram sie ja przestawić... generalnie póki co macierzyństwo jest fajne ;) tylko boli czasem ale co tam... ;) dzisiaj wybieram sie na spacer tylko czekam az przestanie wiac...

uciekam bo plłacze

LilouK, nick nieaktualny, majeczka87, Sanna, Agness27, nick nieaktualny, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ale my mieszkamy wszyscy razem ;-) tzn. Rodzice na parterze, my na I piętrze, siostra i brat na II piętrze. Więc tego nie ominiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:42

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, dziękuje za zdjęcie.
    Przeszukałam obie swoje książki, ze starego i teraźniejszego szpitala, nie mam czegoś takiego... Pod wynikami usg są tylko wykresy jeśli chodzi o wymiary dziecka, nie ma nic związanego ze mną. A szkoda.

Co do moich położnych to one są bardzo nieogarnięte... Wczoraj sama musiałam się upominać, że nie mam w planie porodu nic wpisane. Zrobiła wielkie oczy, zadała kilka pytań i z głowy. Ważne, że szpital, a przede wszystkim porodówka ma dobre opinie, a jak to wyjdzie w praktyce to się niedługo okaże...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:04

LilouK, nick nieaktualny, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię obiad. Mój jest na urlopie i trzeba zacząć gotować :D

Wieczorem kino :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po obiadku :) Czekam na podwieczorek - zjem loda :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a co z umową męża, dostał?
    Bo mi umknęło chyba

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostał!!!!!! :) ależ jesteśmy szczęśliwi :)

nick nieaktualny, Dalile, LilouK, majeczka87, figaa, Maka, Sanna, Agness27, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kasiulina, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na deser może będą lody ale kurde nie ma bitej śmietany :D

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super!
    To teraz już bez stresów i nerwów czekacie na malutką :)
    Bardzo dobra wiadomość :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam swoje pierwsze ktg dzis. I skurczy ni ma, no coz trzeba czekac;)
    ale powiem wam jak zawsze z rozczuleniem sluchalam serduszka tak przy 40 minutach zaczyna sie cos z czlowiekiem robic.. zaczelam panikowac jak jego tetno roslo, zrobilo mi sie goraco slabo i wogle do dupy. Zadzwpnolam po polozna to pomogla mi sciagnac koszule, otworzyla okno, dala pilot do tv i przyciszyla odglos serduszka i tak to mozna lezec;) pierwszy wypad na porodowke wiec mam zaliczony;)

przy okazji odwiedzilam Eve i jej slicznego synka;) Kobieta wyglada rewelacyjnie, choć swoje przeszła..normalnie jakby porodu nie miala ;) a maluszek poprostu do schrupania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:59

Dalile, Sanna, Maka, Agness27, nick nieaktualny, aisa, Zonti, LilouK, nick nieaktualny, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kama!! Dziewczyny to teraz ja z dobrą wiadomością. Kuzynka z tym samym terminem co ja dziś miała cesarke.
    A czemu dobra?
    Chyba bym ocipiala leżąc z nią w sali (a znając moje szczęście tak by się skończyło)..

nick nieaktualny, Naditta, kama005, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, ty to jesteś :)
    Gratuluję Ci cesarki kuzynki w takim razie :)

Agness27, Maka, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja tez mam sporo uplawow i tez słyszałam ze to normalne bo tez może świadczyć o skracajacej szyjce;)

Milcia wam się udalo szybciej z druga dzidzia bo ponoc najszybciej można po urodzeniu zajść w ciążę druga bo hormony bardzo szaleją ;)
    My tez chcemy trzecia ale zobaczymy jak mój poród wyjdzie jak narazie Sn ale wiadomo różnie to bywa.

Maka zobaczysz jak urodzisz to dziadki będą szaleć i to dzidzia będzie do nich najwazniejsza -bo jak nie kochac tak malej kruszynki ;)
    A siostra sie nie przejmuj i nie daj sie! Moja tez zolza a do tego jest młodsza a zachowuje sie jakby wszystkie rozumy pozjadala i wszystkim próbuje udzielać "dobrych" rad a sama od innych nie słucha.
    No i nic poradzić się nie da bo rodziny się nie wybiera niestety..

Maka, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka nie przejmuj się siostra może zrozumie jak maly się urodzi

A jak mieszkacie pod jednym adresem tym bardziej mamie będzie latwiej zadbac o Was i pojechać na ten arcyważny obiad

Renieczka my tez nie mamy mrozaczkow udało nam się zrobić transfer dwóch ostal się nam nasz jeden skarb jak zdecydujemy się na drugie to i tak minie 2 lata rok macierzyńskiego plus rok w pracy

Jedyna zagwozdka i naprawdę zmartwienie czy uda mi się wyprodukować odpowiednia ilość jajeczek i dodatkowo je zaplodnic chciałabym zaplodnic dwa i zrobić transfer dwóch nie chciałabym zadnych maluchow zostawić ponieważ dwojka dzieci bylaby spełnieniem marzen

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się cieszę, że mam tylko Kostka już. Nie mam stresu, a na kolejną procedurę mnie po prostu nie stać. W Bocianie to 12 tys. Już sam transfer da mi po kieszeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 15:27

• Sanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To naprawdę trudne decyzje są co później zrobić z mrozaczkami

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o dwójce pierwszego chciałam mieć chłopca (i oto za tydzień no może troszkę dłużej ale ja już z tego podekscytowania licze tylko dni robocze :))
    pojawi się na swicie nasze długo wyczekiwane dzieciatko druga chciałabym mieć córcie ale to już w rękch Pana Boga najlepszy będzie temat jak by były bliźniaki szok :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Maka, ty to jesteś :)
    Gratuluję Ci cesarki kuzynki w takim razie :)

Uwierz jest tak szurnieta że ciężko wytrzymać nawet te parę h na urodzinach. Cały czas nadaje.. A jak by się zeszła jej cała rodzinka! Chryste!

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Kijanka ale my mieszkamy wszyscy razem ;-) tzn. Rodzice na parterze, my na I piętrze, siostra i brat na II piętrze. Więc tego nie ominiemy.

aaaa to zmienia postac rzeczy to nie ladnie sie zachowuje

Kijanka
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny olejek z wiesiołka ? Gdzie kupowalyscie? Jaka jego cena ? Czzytalam ze pomaga przy porodzie i zapobiega przenoszeniu ciazy :)
    tylko czy jak ja teraz zacznę pic to czy w ogóle ma sens :/

Maka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ