X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Dziewczyny olejek z wiesiołka ? Gdzie kupowalyscie? Jaka jego cena ? Czzytalam ze pomaga przy porodzie i zapobiega przenoszeniu ciazy :)
    tylko czy jak ja teraz zacznę pic to czy w ogóle ma sens :/

Tak na szybko, to na SR położna wspominała o olejku rycynowym - on jest generalnie na przeczyszczenie, tylko podobno w związku ze skurczami jelit macica może się zmotywować i też zacząć :)
    ada89 wrote:
    Nie wiem co myslec ale napewno za jakis czas zrobie gdzies kontrolne usg. W serduszku jest jeszcze przerwa i twierdza ze to normalne, ale musze poczytac i za ok pol roku kontrola...

Trzymam kciuki, żebyście szybko wyszli :* na pewno będzie dobrze, a do kontroli pójdziecie potem na spokojnie.

MirelS, ania181111, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja syna urodziłam dzień po terminie miesiaczki więc spokojnie madz nawet czas dwa tygodnie po i wcale nie musi oznaczać to przenoszenia :-)
    Myślę że już bardzo cie ten stan monotonii męczy ale nie martw się potem będzie podobnie ;-) kupka, spanie, spacer i mycie hihi i większy stres nie ukrywam czy kupka ok czy katarek :-)

Agness27, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Agness długo bierzesz? Jest sens żebym teraz zaczęła brać?

Ja akurat brałam jak zaczęliśmy sie starać o dziecko i nie pomoglo w tym cyklu tylko w następnym sie udalo.
    A czy pomaga przyspieszyć poród to nie wiem .zostalo mi kilka kapsulek wiec je wykorzystam żeby się nie zmarnowaly ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada może potrzebujesz czasu na rozkręcenie laktacji- czego Ci życzę :)
    A słuchaj co to za przerwa u Was w serduszku czy masz może na myśli wydłużenie bloku przedsionkowo-komorowego 1 stopnia ??
    Bo u nas kardiolog cos takiego stwierdził u naszego synka mo i nam wspomnil ze może po porodzie zniknąć bo serduszko zaczyna inaczej pracować bądź zostac w takim miejscu jak jest

eve90 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:

Zamawialyscie może biustonosze na allegro??
    do karmienia?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę piła napar z liści malin, czekam na dostawę, w piątek koleżanka mi przyniesie.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z biustonoszy, to sobie dziś kupiłam pierwszy "karmnik", co prawda stacjonarnie, bo dotarło do mnie, że w szpitalu każą mieć (nawet dwa, ale sorry, nie będę kupować w ciemno, drogie są skubańce). W moich namiotowych rozmiarach wybór był między białym i czarnym, to i wzięłam, co było, ale generalnie do dużych biustów nie polecam firmy Alles (a przynajmniej modelu Mama Cara Mia) - ciągnie się to jak guma w gaciach, obwód bez problemu zapięłam przedciążowy (a już od dawna noszę biustonosze z przedłużką, jeden nawet z dwoma), miski też są elastyczne i wszystko się buja, jak mi mleczarnia pełną parą ruszy, to chyba sobie zęby powybijam.

Żeby nie było, że tylko krytykuję, to najwygodniejszy stanik, jaki teraz mam i czekam tylko, aż wyschnie, żeby go ponosić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:48

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz kupiłam zwykłe bawełniaki najtańsze do szpitala. Jak wyjdę i z laktacją będzie ok to zainwestuję większą kasę w coś elegantszego. a te tanie zwykłe super

Agness27, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupulywalam w lidlu na promocji jak byly - wzorki calkiem fajne zobaczymy jak się sprawdza :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w miejscowym z bielizną najzwyklejszy bawełniany żeby tylko do szpitala był. Nie chcę też na razie przepłacać. Jak się wyklaruje obwód i miseczka to sobie kupię jakieś fajniejsze ;)

jusella, Sanna, kot_bury, Agness27, Edka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    do karmienia?
    Tak :-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja kupiłam taki zwykły, tani do szpitala i jest serio okropny.. Moje małe B się w nim traci - ni ma cyckow... Kupowałam jakiś miesiąc temu i miałam nadzieję że coś przybędzie ale ni choojam. I teraz jestem w dupie bo w szpitalu też trabia o stanikach..
    Zamówiłam co prawda w sobotę taki droższy ale jeszcze nie doszedł..

majeczka87 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada a położne nie pomagają Ci w przystawieniu Dzieciątka do piersi? Jak masz problem to poproś o pomoc - na pewno coś poradzą. Kupka i siku praktycznie po każdym karmieniu to dobry znak - Dzieciątko się najada. Ja dziś po wizycie patronażowej położnej jestem i tak mi mówiła.
    Mnie też na początku wydawało się, że Szymo nie ssie ale to tylko moje złudzenie - teraz jak więcej pokarmu jest to widzę, że wszystko jest oki. Dzieciaczki muszą się tego nauczyć :-D

Przed porodem nie ma co w inwestować w biustonosze - zwykły wystarcza - ja w szpitalu miałam jeden i było dobrze. Nikt przecież nie stoi przed porodówką i nie sprawdza ile czego kto ma.

Szymo pojadł i śpi więc skorzystam z chwili i wstawię pierwszwe prawdziwe pranko noworodka - już się trochę nazbierało :-D

Miałam cos jeszcze napisać i zapomniałam :/

Już se przypomniałam - Lilouk ja Cię Kochana proszę, weź pod uwagę, że tu co poniektóre po cc i nie mogą się śmiać, bo szwy im się rozejdą ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 20:18

LilouK, MirelS, kot_bury, Agness27, eve90, majeczka87, Edka, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi takich smaków na słodkie tymi zdjęciami, że nie potrafię przestać myśleć. Moje dzisiejsze marzenie: lody miętowe z polewą czekoladową <3
    Moj taki domyślny, ze jak powtarzam 3 razy, że zjadłabym, to mi powiedział, żebym sobie do sklepu poszła.
    A ja leżę jak zwłoki, zrobiłam z 6 km spacerem, do tego wygrzałam się w słońcu i padłam na ryj...

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Z biustonoszy, to sobie dziś kupiłam pierwszy "karmnik", co prawda stacjonarnie, bo dotarło do mnie, że w szpitalu każą mieć (nawet dwa, ale sorry, nie będę kupować w ciemno, drogie są skubańce). W moich namiotowych rozmiarach wybór był między białym i czarnym, to i wzięłam, co było, ale generalnie do dużych biustów nie polecam firmy Alles (a przynajmniej modelu Mama Cara Mia) - ciągnie się to jak guma w gaciach, obwód bez problemu zapięłam przedciążowy (a już od dawna noszę biustonosze z przedłużką, jeden nawet z dwoma), miski też są elastyczne i wszystko się buja, jak mi mleczarnia pełną parą ruszy, to chyba sobie zęby powybijam.

Żeby nie było, że tylko krytykuję, to najwygodniejszy stanik, jaki teraz mam i czekam tylko, aż wyschnie, żeby go ponosić :P

O widzisz, a ja właśnie ten model ostatnio kupiłam. Tylko, że w sklepie stacjonarnym i brafiterka doradził mniejszy obwód + przedlużka i lekko większą miseczkę. Jestem zadowolona, choć też mam czym oddychać. Ten jest w rozmiarze 75L, dobrze trzyma i jest wygodny.

kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita Was świeżo upieczona mama :)

Urodziłam cudownego synka, jest malutki i drobniutki, waży 2680 i ma 49cm, urodził się o 7.35, 5 lipca (termin był na 15)

Tak wiec jak pisałam zaczęło się od uczucia pyknięcia we śnie, czyli odejścia wód, początkowo sprawdziłam jaki mają kolor, wycisnelam majtki i widzę bialy, natomiast po jakimś czasie zaczęły się podbarwiac na czerwono ale leciutko,telefon do kliniki, mówią przyjeżdżać, wiec szybki prysznic 3minutowy dopakowanie wszystkiego i lecimy, już czułam dziwny dyskomfort, o 3.30 znalazłam się już na sali porodowej, 1cm rozwarcia, od 3cm podali znieczulenie, i chwała Bogu! Dopiero wówczas poczułam ulgę! I kazali czekać na rozwoj sytuacji, znieczulenie to nic przyjemnego prosili żeby partner stanął przede mną i ściskac go, to prawie mu ją zdusilam hehe ;)
    Dodam że po 20 minutach tam od razu dostałam regularnych skurczy, ok 6 czyli zaraz potem było już 9cm rozwarcia a niedługo 10, przyszedł mój lekarz prowadzący, czekaliśmy tylko aż synek zacznie uciskac na pupę to znaczy ze juz się pcha bardziej i zaraz tak było, 5 parciami urodziłam moja kruszynke, o 7.35 położyli go na moim ciałku, malutkiego, bezbronnego i najukochanszego mężczyznę mego życia :)
    Lekarze i pielęgniarki powiedzieli ze poród idealny, a ja szłam jak burza, krocze nacieli mi leciutko, mówią ze to malutka ranka, nawet tego nie czułam i nie zgadlabym ze zostało trochę naciete, oczywiście był jeden problem bo nie urodziłam lozyska, zaraz potem przyszedł anastezjolog i mówi że zakręcie się w głowie... I tak też było, a ja obudziłam się przy zszywaniu, zaskoczona przepraszajac lekarza że niechcący zasnęłam :P normalnie byłam nieświadoma że mnie czyscili... Dlatego tez nie za dobrze wczoraj się czułam.. Bolał mnie odbyt, pipa, kręgosłup a w dodatku byłam słaba po tym lyzeczkowaniu ale trzeba szybko się wziąć w garść wiec dziś choć obolala funkcjonuje, mój skarbek urodził się jak na ten wiek ciąży za mały i jest w grupie iluś tam procent dzieci wiec wymaga więcej badań, dlatego jutro mamy jeszcze rano usg i pewnie już wyjdziemy do domciu, dziś waży 2500g. Ale waga spadła w normie, nic nie chciał ciągac cyca ale już dzisiaj zaczął 3 razy ładnie ssać, brodawka ledwo mu wchodzi do buźki i jest taki malutki ze miał problemy ze spaniem, mówią tu na niego wróbelek hihi, dyskusja nad imieniem trwa! No szok, ale zapewne będzie Milan bo nam się jakiś czas temu spodobało i moi jest zakochany w tym imieniu :)

Oczywiście ze porod boli, że skurcze bolą, że po znieczuleniu ciało swędzi niemiłosiernie, macica kurczac się również boli, ciężko się ruszyć czasem, a organizm się oczyszcza (na sali byłam w ubikacji 6razy na dwójce) aż do dziś mam spokój aleee kochane moje jaka słodka cudowna i pachnąca bobaskiem najwspanialsza na świecie istotka leży mi na piersiach <3 i jak ją całuje to wiem ze jesteśmy od siebie uzależnieni do końca życia!!! KOCHAM!!! <3

Dalile, kot_bury, Agness27, Naditta, jusella, ania181111, Kasiulina, Maka, Dunda, Edka, LilouK, MirelS, Ejrene, Marta22, Milcia, Evanlyn, Zonti, Ana32, kama005, figaa, majeczka87, TheForfie, OkraglinkaOlinka, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Eve :)

eve90 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evę super, że już jesteście po :) Kciuki, żeby z Malutkim wszystko było ok i żebyście mogli się sobą cieszyć w domku ♡

eve90 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, super ze znalazłas czas, żeby opisać nam wszystko.
    Gratulacje i dużo siły dla Ciebie i maluszka!

eve90 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve, gratulacje!

renieczka, czyli to od nosicielki zależy chyba :) wygodny jest, to muszę mu przyznać, a joggingu w nim uprawiać nie będę. U mnie 85J.

Choruję na takie - oczywiście typu po prawej i po lewej, środkowy mnie nie rusza (wybaczcie, o stanikach to ja mogę długo i namiętnie): http://www.obviously-marvelous.com/wp-content/uploads/2015/07/all.jpg

Agness27, renieczka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ