Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania181111 wrote:Dziewczyny olejek z wiesiołka ? Gdzie kupowalyscie? Jaka jego cena ? Czzytalam ze pomaga przy porodzie i zapobiega przenoszeniu ciazy
tylko czy jak ja teraz zacznę pic to czy w ogóle ma sens
Haha Ania jesteś miSZCZ! Jutro już Twój termin więc myślę że wiesiolek nie wiele Ci pomoże jeżeli się dzidziul nie zdecyduje samWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 16:13
ania181111, Agness27, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ania181111 wrote:Dziewczyny olejek z wiesiołka ? Gdzie kupowalyscie? Jaka jego cena ? Czzytalam ze pomaga przy porodzie i zapobiega przenoszeniu ciazy
tylko czy jak ja teraz zacznę pic to czy w ogóle ma sens
Ania ja mam w kapsulkach oeparol koszt ok 26 zl chyba 60 kapsulek i one zawierają olej z wiesiolka .jest tez oeparol femina .
Widziałam te kapsulki w równanieania181111 lubi tę wiadomość
-
Dalile... przez to zdjęcie mój Mąż dziś będzie leciał po jakieś pyszne ciacho. Będzie na Ciebie!
W Poznaniu jest cukiernia/kawiarnia, nazywa się Fudge Filosophy. Zobaczcie sobie na fb jakie one cuda robiąania181111, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Ja właśnie robię obiad. Mój jest na urlopie i trzeba zacząć gotować
Ja to dziś sobie pomyślałam, że dobrze jakbym zaczęła już rodzić to przynajmniej obiadu nie musiałabym gotować przez kilka dni hehe
Nie mam już pomysłów i sił na obiady.
Maka, jusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Właśnie jakbym zaczęła dzisiaj brać ten oeparol? Został mi chyba w domu oeparol femina.
Maz mnie wkurwil a z drugiej strony złapałam doła. Ja chcę już urodzić. Nie chce za chiny ludowe przenosić. Boję się porodu. Boję się przenoszenia i w ogóle. Mam dość. Mała nawet nie myśli wylazic. Do pierwszego terminu 4 dni, do kolejnego 7 i do tego z OM i ostatniego USG 11. Szlag mnie pomału trafia. Sorry ale mam jakoś spadek humoru.!!! -
no wiecie co, ale mi narobiłyście apetytu na słodkie, dobrze, że w lodówce czekają lody czekoladowe
Kama chyba wszystkie mamy dość... a jak sobie pomyślę, że teraz przenoszę po tych wszystkich strachach porodem przedwczesnym itd.to mnie chyba szlag jasny trafi
Trzeba się pocieszać, że to już i tak kwestia dni, a czas tak szybko leciania181111, Maka, kot_bury, Agness27, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kama ja dzisiaj też mam spadek formy, zresztą mną już od jakiegoś czasu targaja jakieś skrajne emocje od radości, przez wkurw po mega smutek.. Dzisiaj się poryczalam słuchając jakiejś piosenki, no ludzie.. Nigdy taka nie byłam.
Brzuch co chwile mi twardnieje, nie umiem oddychać.. I znowu bóle malpowe
Zamawialyscie może biustonosze na allegro?? -
Mamy niestety problem z karmieniem. Troche mleka mam ale maly nie chce ssac. Dzisiaj musial juz byc dokarmiany strzykawa bo stal sie bardzo apatyczny i ciagle spi. Wstepnie mielismy jutro wyjsc ale az sie boje jak beda go dzisiaj wazyc bo 4 kupki byly i 2 siku a jedzenia prawie nic wiec watpie ze jutro wyjdziemy.Jezeli chodzi o torbiel to dziwna sytuacja bo nic na usg nie wyszlo. Niby sie ciesze ale boje ze bylo zrobione na odpierdziel bo cale badanie glowki, stawow, serduszka nie trwalo wiecej niz 3 min. Torbiel jeszcze dwa tyg temu byla wiec napewno by nie zniknela. Moze po prostu to nie byla torbiel.. Nie wiem co myslec ale napewno za jakis czas zrobie gdzies kontrolne usg. W serduszku jest jeszcze przerwa i twierdza ze to normalne, ale musze poczytac i za ok pol roku kontrola...06.2015 - poronienie
-
Olejek z wiesiołka zażywany w kapsułach pozytywnie wpływa na ciążę i poród, a także płód. Wiesiołek ma działanie wyzwalające, jeśli chodzi o produkcję hormonów płciowych. Wpływa także na produkcję śluzu szyjkowego płodnego. Może być stosowany przez kobiety wspomagająco, kiedy próbują zajść w ciążę lub przy kłopotach z jej utrzymaniem. Może także skutecznie pomóc w przyspieszeniu porodu, gdyż wyraźnie poprawia ukrwienie śluzówki macicy. Badania naukowe dowiodły, że spożywanie oleju z wiesiołka podczas ciąży wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mózgu dziecka już w okresie płodowym, a także na ogólny rozwój dziecka. Olejek z wiesiołka zawiera kwas gamma-linolenowy i kwasy z grupy omega (omega 3, omega 6 i omega 9). Działanie olejku z wiesiołka wpływa też na produkcję prostaglandyn. Substancje te w czasie porodu przyspieszają rozwieranie szyjki macicy, a przez to zdecydowanie skracają pierwszy okres porodu.
źródło:
http://badaniaprenatalne.com.pl/produkty-wspomagajace-porod.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 17:45
aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016