Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEve, Nowatorka- wielkie gratulacje!!!
Mnie obudziła panika i strach - jutro cc, dziś wieczorem do szpitala, boje się jak to będzie, czy z Mala będzie wszystko ok... ot takie irracjonalne leki, bo dlaczego miałoby nie być ok...eve90, kot_bury, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Gagaga - tak jak Kijanka pisała - postaraj się, żeby po cc ktoś był przy Tobie - na pewno będzie to wielka ulga dla Ciebie. Ja byłam sama i ciężko mi było wstać czy coś wziąć - na szczęście położne z oddziału były bardzo pomocne ale nie ma to jak ktoś bliski.
I jasiek tez się przydaje.
Oczywiście będę trzymać kciuki za Was.
Nowatorka - z każdą godziną będzie lepiej.
Szymcio pojedzony śpi a ja idę sobie śniadanko jakieś zrobić bo tak mnie ssie, że nie zasnęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 05:08
ania181111, eve90, Agness27, kot_bury, kijanka_88, nowatorka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dobryy
termin dziś ... ciekawe Czy coś się zadzieje
jak narazie ciszaaa
Dziewczyny jak wy po cc sobie radzicie w domu ? Macie kogoś do pomocy ?nowatorka ! Gratki dla mamunijusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny@jusella, dzięki! Będzie przy mnie mąż i mama potem jak juz będę na sali po cc.
@ania - mąż dostanie zwolnienie na 2 tyg żeby się mną zająć, dodatkowo moja mama bierze wolne na 3 dni i będzie do mnie przyjezdzacania181111, jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ania z całego serca Ci życzę, żeby u Ciebie zaczęło się już, teraz, w tym momencie albo nawet chwilę wcześniej. Kciuki zaciśnięte
.
Do mnie kilka razy dziennie Maminka zagląda, robi zakupy no i najważniejsze - zajmuje się kociambrami. Wczoraj jedna wlazła na drzewo i nie mogła zejść i bidna moja Pani po drabinie łaziła
. Obiadki to sama robię bo po pierwsze przechodzę na dietę bezsolną a po drugie jednak to ja najlepiej gotuję
.
No i jeszcze Tatusiek mi pomaga - odpalam skype w lapku jako podgląd a na komórce vibera i Tatusiek pilnuje Szymcia i przez vibera mówi mi co Młody robi a ja spokojnie mogę do kuchni iść.
Mirels - ciężko było ale wybrałam zdjęcie
http://static.pokazywarka.pl/i/6731437/202030/0-02-01-9fd73ee16e30968e3a7f71cef3d8bcfdbf6e60fab1526909d3730e20b0632483-full.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 05:52
Karolajjn:), Ejrene, ania181111, Zonti, Sanna, Maka, eve90, renieczka, aisa, LilouK, Marta22, Gagaga, Agness27, majeczka87, kama005, Naditta, Ana32, MirelS, Kasiulina, figaa, kot_bury, TheForfie, Edka, nowatorka, OkraglinkaOlinka, Pauli11, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Nowatorka gratulacje !!!!! :*
Jusella przepiękny synek ! :*
Trzymam kciuki za te z dzisiejszymi terminami aby się coś zadzialo , ja czekam niestety chyba do pełni ....
Jejjj ale mnie ssie na żołądkujusella, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
U mnie tak w skrócie , skurcze od 3 w nocy rozkrecily się po 15, o 15.30 wody odeszły zielone. A o 17.30 rozdarcie na 9 CM ból okropny darłam się na cały szpital i prosiłam żeby mnie dobili na tej porodowce , nagle tętno spadło i szybkie cc miałam. Antek ur się 06.07.2016 o godz 18.01 z wagą 3340 kg
ania181111, Sanna, Marta22, Maka, julietta139, eve90, renieczka, aisa, jusella, LilouK, Agness27, Kasiulina, MirelS, figaa, Milcia, kot_bury, TheForfie, Edka, OkraglinkaOlinka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jusella! Jaki slicznyyyy
jejuuu
chyba wykrakalas coś bo zaczęły się bole@
oby się rozkrecily na dobre
Zaraz z wrażenia wstaje bo nie mogę tak leżeć
Angela !!!! Gratulacjenajważniejsze że masz swojego szkraba; )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 06:59
jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyNowatorka, Angella gratuluję! Macie już swoje Słoneczka przy sobie!
Jusella, ten Twój Szymcio jest nieprzyzwoicie słodki! Ahhhh potulała bym już takie maleństwo
Dziewczyny w terminie, kciuki za wasze porody, niech się rozkręcają i Maluchy szybko przychodzą na świat :*
Gagaga, spokojnie, nie stresuj się, myśl o tym, że już niedługo poznasz swoje dziecko! Zobaczysz buźkę, malutkie rączki i nóżkiO tym myśl
Powodzenia!
Ja nadal w dwupaku, nic szczególnego się nie dzieje, mam tylko mega ból w kroczu, może to mała schodzi do kanału?
Dziewczyny po porodach, mam pytanie techniczne. Bo mnie to zastanawia. Jak trafię z bólami do szpitala i pójdę na porodówkę, to tam będę ze swoją walizką? Czy położne wyjmą ubranka dla malutkiej? Czy mam przyszykować taki komplet po urodzeniu. Czyli ubranko, pieluszka, kocyk? Od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiam, wiem, wiem, pierdołyjusella, Sanna, Gagaga, Dalile, ania181111, kot_bury, Agness27, nowatorka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja i moja walizka zawsze ze sobą byłyśmy
. Najpierw na porodówce, potem na sali pooperacyjnej no i potem na docelowej sali. Z ubrankami to nie wiem, bo u nas nie trzeba ale wydaje mi się, że poród chwilkę trwa, więc w którymś momencie pytają o ubranka. Dobrze też mieć na wierzchu podkłady poporodowe i bieliznę no i koszulę do przebrania. Jak ktoś towarzyszy przy porodzie to najlepiej poinstruować tą osobę gdzie co jest i nie zawracać sobie tym głowy
.
Jeśli chodzi o podkłady to wystarczyła mi paczka zapiekanek (1 szt. została) i duże zwykłe podpaski ze skrzydełkami z belli. No i paczka (5 szt.) podkładów na łóżko.
Przydały się też podkłady na przewijak.
Teraz jesteśmy na etapie testowania pieluch - zarówno Dada jak i Pampers Premium Care się sprawdzają - 4 dni był Szymo na Pampersach a teraz używa Dady- nie mam zastrzeżeń. Wdłg. mnie fajniejsze są Pampersy bo mają znacznik siku.
O ubrankach - Szyma ubieram w body z długim rękawkiem, skarpeteczki i owijam pieluchą flanelową (super się sprawdza), jak śpi to dodatkowo daję kocyk.
chusteczki - do tej pory testuję - Dada bawełniane jakoś mi nie podchodzą - s a za grube, Gaga też nie - szybko wysychają będę szukać dalej. Jak skończę paczkę Gagi toW wypróbuję z Pampersa - dostałam próbkę ze szpitala.
W szpitalu dostałam paczkę (22szt.) pieluch właśnie tych Pampers Premium Care - pewnie we wszystkich szpitalach teraz dają, więc można sobie wypróbować.
Mam nadzieję, że te informacje którejś z Was się przydadzą.
P.S. Dziś rano chyba z pół godziny podziwiałam swój biust - jest prześliczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:11
renieczka, kot_bury, Agness27, Maka, Sanna, eve90, Pauli11, OkraglinkaOlinka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Eve łzy mi sie normalnie zakreciły, pięknie to opisałas ;* Super że Maluszek namyslił się cyca pociumkać
Wlasnie Cie mialam podpytac czy na II fazie porodu czulaas juz bol czy tylko parcia. Bo podobno roznie z tym bywa i czesto na II faze bol wraca.
Jusella no śliczności ten nasz Szymuś ;*
Nowatorka gratuluję! Zuch dziewczyna z Ciebie!
Zonti hehhe nooo dziś 7 dmy;) sluchaj mam gosci o 12 a potem klade sie na lokcie i kolana i sprobuje troche pogimnastykowac;) Trzymam za nas kciuki zeby dzis nam sie zaczelo!jusella, Zonti, kot_bury, Agness27, eve90, nowatorka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dzień dobry!
Nowatorka, Angella - gratulacje!
Super, ze juz możecie się cieszyć swoimi maluchami.
Jusella, Szymcio jest do schrupania, przesłodki!
Widzę, że sobie super radzisz i nawet masz czas dla nas, co bardzo nas cieszy. A jak się czujesz, możesz bez problemu dźwigać małego? Bo niby po cesarce nie można.
Co do husteczek to najlepsze są podobno te z Rossmanna babydream, tylko nie te zwykle a bodajże z nagietkiem. Jest zestawienie na blogu srokao. Mają najmniej chemicznych dodatków.
Lilouk mi sie śniła dzisiaj w nocy.
Chyba będzie dzisiaj dzidzia
(wspominałam, że miewam prorocze sny i przeczucia?)renieczka, majeczka87, Dalile, jusella, kot_bury, LilouK, Agness27, Maka, aisa, eve90, nowatorka, Pauli11, OkraglinkaOlinka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016