X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella boli mnie wszystko tam na dole ale poza tym to ok i ciesze sie niezmiernie ze mam to juz za soba :)

jusella, majeczka87, kot_bury, TheForfie, Edka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, Nowatorka- wielkie gratulacje!!!

Mnie obudziła panika i strach - jutro cc, dziś wieczorem do szpitala, boje się jak to będzie, czy z Mala będzie wszystko ok... ot takie irracjonalne leki, bo dlaczego miałoby nie być ok...

eve90, kot_bury, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga - tak jak Kijanka pisała - postaraj się, żeby po cc ktoś był przy Tobie - na pewno będzie to wielka ulga dla Ciebie. Ja byłam sama i ciężko mi było wstać czy coś wziąć - na szczęście położne z oddziału były bardzo pomocne ale nie ma to jak ktoś bliski.
    I jasiek tez się przydaje :-D.
    Oczywiście będę trzymać kciuki za Was.

Nowatorka - z każdą godziną będzie lepiej :-D.

Szymcio pojedzony śpi a ja idę sobie śniadanko jakieś zrobić bo tak mnie ssie, że nie zasnę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 05:08

ania181111, eve90, Agness27, kot_bury, kijanka_88, nowatorka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy :) termin dziś ... ciekawe Czy coś się zadzieje :) jak narazie ciszaaa :/
    Dziewczyny jak wy po cc sobie radzicie w domu ? Macie kogoś do pomocy ?nowatorka ! Gratki dla mamuni :)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jusella, dzięki! Będzie przy mnie mąż i mama potem jak juz będę na sali po cc.

@ania - mąż dostanie zwolnienie na 2 tyg żeby się mną zająć, dodatkowo moja mama bierze wolne na 3 dni i będzie do mnie przyjezdzac

ania181111, jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ze jest z Tobą ktoś :)
    Ja dziś czekam na jakiś cud :) żeby zaczęły się skurcze albo cosss

Gagaga, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania z całego serca Ci życzę, żeby u Ciebie zaczęło się już, teraz, w tym momencie albo nawet chwilę wcześniej. Kciuki zaciśnięte :-D.

Do mnie kilka razy dziennie Maminka zagląda, robi zakupy no i najważniejsze - zajmuje się kociambrami :-D. Wczoraj jedna wlazła na drzewo i nie mogła zejść i bidna moja Pani po drabinie łaziła o.O. Obiadki to sama robię bo po pierwsze przechodzę na dietę bezsolną a po drugie jednak to ja najlepiej gotuję :-P.
    No i jeszcze Tatusiek mi pomaga - odpalam skype w lapku jako podgląd a na komórce vibera i Tatusiek pilnuje Szymcia i przez vibera mówi mi co Młody robi a ja spokojnie mogę do kuchni iść :-D.

Mirels - ciężko było ale wybrałam zdjęcie :-D
    http://static.pokazywarka.pl/i/6731437/202030/0-02-01-9fd73ee16e30968e3a7f71cef3d8bcfdbf6e60fab1526909d3730e20b0632483-full.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 05:52

Karolajjn:), Ejrene, ania181111, Zonti, Sanna, Maka, eve90, renieczka, aisa, LilouK, Marta22, Gagaga, Agness27, majeczka87, kama005, Naditta, Ana32, MirelS, Kasiulina, figaa, kot_bury, TheForfie, Edka, nowatorka, OkraglinkaOlinka, Pauli11, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve, nowatorka gratuluje!

majeczka dzis nasza data, co tam? jak tam? bo u mnie nic a nic :p

eve90, Agness27, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka gratulacje !!!!! :*
    Jusella przepiękny synek ! :*
    Trzymam kciuki za te z dzisiejszymi terminami aby się coś zadzialo , ja czekam niestety chyba do pełni .... :/
    Jejjj ale mnie ssie na żołądku o.O

jusella, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak w skrócie , skurcze od 3 w nocy rozkrecily się po 15, o 15.30 wody odeszły zielone. A o 17.30 rozdarcie na 9 CM ból okropny darłam się na cały szpital i prosiłam żeby mnie dobili na tej porodowce , nagle tętno spadło i szybkie cc miałam. Antek ur się 06.07.2016 o godz 18.01 z wagą 3340 kg

ania181111, Sanna, Marta22, Maka, julietta139, eve90, renieczka, aisa, jusella, LilouK, Agness27, Kasiulina, MirelS, figaa, Milcia, kot_bury, TheForfie, Edka, OkraglinkaOlinka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella! Jaki slicznyyyy :) jejuuu :) chyba wykrakalas coś bo zaczęły się bole@ ;) oby się rozkrecily na dobre :)
    Zaraz z wrażenia wstaje bo nie mogę tak leżeć :P
    Angela !!!! Gratulacje :) najważniejsze że masz swojego szkraba; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 06:59

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella gratulacje! mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie, odpoczywaj .

jusella sliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 06:54

jusella lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Sanna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowatorkabAngella gratulacje Gagagatrzymam kciuki wszystko bedzie dobrze i juz niedlugo przytulisz swoje malenstwo

Gagaga, nowatorka lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella Szymciio przesłodki

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, Angella gratuluję! Macie już swoje Słoneczka przy sobie! <3

Jusella, ten Twój Szymcio jest nieprzyzwoicie słodki! Ahhhh potulała bym już takie maleństwo :)

Dziewczyny w terminie, kciuki za wasze porody, niech się rozkręcają i Maluchy szybko przychodzą na świat :*

Gagaga, spokojnie, nie stresuj się, myśl o tym, że już niedługo poznasz swoje dziecko! Zobaczysz buźkę, malutkie rączki i nóżki <3 O tym myśl :) Powodzenia!

Ja nadal w dwupaku, nic szczególnego się nie dzieje, mam tylko mega ból w kroczu, może to mała schodzi do kanału?

Dziewczyny po porodach, mam pytanie techniczne. Bo mnie to zastanawia. Jak trafię z bólami do szpitala i pójdę na porodówkę, to tam będę ze swoją walizką? Czy położne wyjmą ubranka dla malutkiej? Czy mam przyszykować taki komplet po urodzeniu. Czyli ubranko, pieluszka, kocyk? Od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiam, wiem, wiem, pierdoły ;)

jusella, Sanna, Gagaga, Dalile, ania181111, kot_bury, Agness27, nowatorka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka - gratulacje!

Angella - brawo ty!

Chyba nie ma dnia bez dzieciaczka :D
    U nas dziś leje, a ja muszę jechać do miasta do lekarza.... nie chce mi się :D

nowatorka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam ostatnie upuszczanie krwi wrocilam do domu i chyba pójdę dalej spac Renieczka dobre pytanie koleżanki drogie rowniez czekam na wasze relacje

74di4z174lr410ce.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i moja walizka zawsze ze sobą byłyśmy :-). Najpierw na porodówce, potem na sali pooperacyjnej no i potem na docelowej sali. Z ubrankami to nie wiem, bo u nas nie trzeba ale wydaje mi się, że poród chwilkę trwa, więc w którymś momencie pytają o ubranka. Dobrze też mieć na wierzchu podkłady poporodowe i bieliznę no i koszulę do przebrania. Jak ktoś towarzyszy przy porodzie to najlepiej poinstruować tą osobę gdzie co jest i nie zawracać sobie tym głowy :-D.
    Jeśli chodzi o podkłady to wystarczyła mi paczka zapiekanek (1 szt. została) i duże zwykłe podpaski ze skrzydełkami z belli. No i paczka (5 szt.) podkładów na łóżko.
    Przydały się też podkłady na przewijak.

Teraz jesteśmy na etapie testowania pieluch - zarówno Dada jak i Pampers Premium Care się sprawdzają - 4 dni był Szymo na Pampersach a teraz używa Dady- nie mam zastrzeżeń. Wdłg. mnie fajniejsze są Pampersy bo mają znacznik siku.

O ubrankach - Szyma ubieram w body z długim rękawkiem, skarpeteczki i owijam pieluchą flanelową (super się sprawdza), jak śpi to dodatkowo daję kocyk.

chusteczki - do tej pory testuję - Dada bawełniane jakoś mi nie podchodzą - s a za grube, Gaga też nie - szybko wysychają będę szukać dalej. Jak skończę paczkę Gagi toW wypróbuję z Pampersa - dostałam próbkę ze szpitala.

W szpitalu dostałam paczkę (22szt.) pieluch właśnie tych Pampers Premium Care - pewnie we wszystkich szpitalach teraz dają, więc można sobie wypróbować.

Mam nadzieję, że te informacje którejś z Was się przydadzą.

P.S. Dziś rano chyba z pół godziny podziwiałam swój biust - jest prześliczny :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:11

renieczka, kot_bury, Agness27, Maka, Sanna, eve90, Pauli11, OkraglinkaOlinka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve łzy mi sie normalnie zakreciły, pięknie to opisałas ;* Super że Maluszek namyslił się cyca pociumkać;) Wlasnie Cie mialam podpytac czy na II fazie porodu czulaas juz bol czy tylko parcia. Bo podobno roznie z tym bywa i czesto na II faze bol wraca.

Jusella no śliczności ten nasz Szymuś ;*

Nowatorka gratuluję! Zuch dziewczyna z Ciebie!

Zonti hehhe nooo dziś 7 dmy;) sluchaj mam gosci o 12 a potem klade sie na lokcie i kolana i sprobuje troche pogimnastykowac;) Trzymam za nas kciuki zeby dzis nam sie zaczelo!

jusella, Zonti, kot_bury, Agness27, eve90, nowatorka, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nowatorka, Angella - gratulacje!
    Super, ze juz możecie się cieszyć swoimi maluchami.

Jusella, Szymcio jest do schrupania, przesłodki!
    Widzę, że sobie super radzisz i nawet masz czas dla nas, co bardzo nas cieszy. A jak się czujesz, możesz bez problemu dźwigać małego? Bo niby po cesarce nie można.
    Co do husteczek to najlepsze są podobno te z Rossmanna babydream, tylko nie te zwykle a bodajże z nagietkiem. Jest zestawienie na blogu srokao. Mają najmniej chemicznych dodatków.

Lilouk mi sie śniła dzisiaj w nocy.
    Chyba będzie dzisiaj dzidzia :)
    (wspominałam, że miewam prorocze sny i przeczucia?)

renieczka, majeczka87, Dalile, jusella, kot_bury, LilouK, Agness27, Maka, aisa, eve90, nowatorka, Pauli11, OkraglinkaOlinka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ