X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczyny

niezapominajka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Wszystko postępuje, za godzinę mam cc. Boję się.

Wszystko bedzie ok, pomysl sobie ze za 40 min bedziesz miala malemstwo, a co cesarce z kazda godzina !!! Jest lepiej ...
    Ja sobie powtarzalam, ze to tylko pare godzin w moim zyciu a nagroda wielka, za tydzien bedziesz z nami pisala o 2 w nocy ze karmisz w domku... Glowa do gory !!!!

jusella, niezapominajka, dżasta88, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z kijanka, też tak sobie to tłumaczę ze porod nie trwa wiecznie.

jusella, niezapominajka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa!!! Ale wieści!!! Dziewczyny gratuluję!! '
    I trzymam kciuki za rodzace!! Ja już przez to od wczoraj mam stres.... Czy tylko ja się tak boję porodu... Z jednej strony już bym chciała a z drugiej boję się że coś nie tak będzie... Myślę że to przez ten poród z synem... Ale będę dobrej myśli!

Nowa! Myślę że lapczywie je bo się denerwuje przez te lampy i dlatego. Ogólnie po cycku.dziecka nie trzeba odbijać :-) z synem nie odbijalam bo nie raz sobie wspomnę że w nocy jak zasypialismu razem w łóżku on przy cycu i tak spalismy do rana hehe

jusella, niezapominajka, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje porodu, pomimo że już rodzilam. Ale taki strach chyba towarzyszy każdej kobiecie, bez względu na to ktory to jej porod.
    basia a Twój synek ile ma lat?

niezapominajka, jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko, ale tu się dzieje! Weszłam zaspana zerknąć co u Was i od razu się rozbudziłam.
    Pełnie księżyca w tym miesiącu przesunęli czy co? :P

Dziewczyny powodzenia!!!

Maka kochana, Ty się nie boj tylko uśmiech na twarz, za niedługo zobaczysz maleństwo!

To chyba była jakaś noc skurczy, bo mnie pierwszy raz coś bolesnego lapało.
    Jak są bóle jak na okres powtarzające się i przy tym twardnienia brzucha to jest skurcz właśnie? :p Bo coś takiego miałam pół nocy. Az mój się wystraszyl i biedak spał połsnem cała noc, a jak tylko steknęłam przy zmianie pozycji to się zrywał i pytał czy wszystko ok :)

Dzasta, witaj bo ja też zapomniałam się przywitać z tego wszystkiego.

Angnes, trzymam kciuki za Twojego synka, żeby z serduszkiem było ok. Daj znać jak już będziesz miała jakieś info.

Dzień dobry mamuśki!
    Udanej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 09:59

ania181111, niezapominajka, jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy dziewczyny :) my nadal w dwupaku Ale miałam jakieś dziwne skurcze takie hmmm ... z parciem na odbyt:/ nie wiem czy to ta skurcze czy nie ...
    zazdroszczę już Wam ze jesteście po :( albo przed bo ja to nie wiem co u jak
    powodzenia dla tych jadących do szpitala :)

niezapominajka, jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka jestes dzielna kobieta i super sobie radzisz z ta sytuacja. Bardzo trzymam kciuki za was by synus jak najszybciej byl z wami w domku.

My dzis tak jak myslalam nie wychodzimy dalej nic nie spadlo i jest 12.1. Zastanawiam sie czy naturalne slonce nie byloby dla niego lepsze. Dzisiaj dam mu troche sztucznego mleka moze cos pomoze.

niezapominajka, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przestałam 2hi niestety ucichło :(

ug37e6ydmras9566.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta u mnie skurcz wygląda tak ze twardnieje mi cały brzuch, aż brakuje mi tchu i czuje też taki ucisk w dole brzucha. Czasami też odczuwam takie dziwne parcie na odbyt. Wydaje mi sie tez ze z dnia na dzień robią sie one bolesniejsze.

Agness27 lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie też miałam i mam do tej pory, brzuch spina się i brakuje tchu. Swoją drogą nie wiem dlaczego tak przy tym "zatyka".
    Dzisiaj w nocy pierwszy raz doszedł do tego ból, po czym od razu poszłam na dwójkę. Może to były tylko skurcze jelit :P

Agness27, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojechaliśmy do szpitala że skurczami co 5 minut regularnymi ale niestety widać były jeszcze za słabe. Lekarz powiedział że dobrze ze przyjechaliśmy bo zawsze trzeba sprawdzić. Mówię pocieszyl mnie tylko z tym że urodze na dniach. :) we wtorek kazał przyjść na KTG jeśli nie urodze :)

Mój sie tak przejął megaśnie i delikatnie zdenerwował że aż mi się z niego śmiać chciało.

Właśnie otworzyłam oczeta i idę coś zjeść bo umieram z głodu.

Skurczy brak na razie. zobaczymy jak to się rozwinie. Mój miał taką też nadzieję że dzisiaj urodze a tu dupa :D

Sanna trzymam kciuki!!!. Chyba też wolałabym aby wody mi odeszły i byłoby prościej :)

Elcia89, jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta może. Z synem nie miałam żadnych takich atrakcji, po prostu gdy nadszedł termin porodu wg miesiączki wniosłam (chyba to bylo na 7 pietro) dwa 2l kartony z sokiem i jeszcze w tym samym dniu przed polnoca odeszły mi wody.

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita ja miałam bóle jak na okres przy kilku to aż mnie zgielo a na KTG jak leżałam to aż mi łzy poleciały. Brzuch był twardy jak skala.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama ja też bym wolała żeby porod zaczął się od odejścia wód.

Do kiedy macie L4? Mój lekarz dał mi tylko do terminu według ostatniej @ i powiedział ze później to już macierzyński. A jakbym nie urodziła to np. lekarz rodzinny moze mi wystawić dalsze zwolnienie?

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dziewczyny, co tu sie dzieje :O trzymajcie sie wszystkie dzielnie i pamiętajcie, ze jestesmy genetycznie zaprogramowane do rodzenia :) nie moze byc tak źle :*

dżasta88, jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    kama ja też bym wolała żeby porod zaczął się od odejścia wód.

Do kiedy macie L4? Mój lekarz dał mi tylko do terminu według ostatniej @ i powiedział ze później to już macierzyński. A jakbym nie urodziła to np. lekarz rodzinny moze mi wystawić dalsze zwolnienie?

Ja miałam termin porodu 7 lipca i lekarz bądź szpital ma obowiązek wystawić dalsze zwolnienie ciążowe ;)
    ja dostałam dalej zwolnienie .
    Przecież macierzyński ma się gdy się dziecko urodzi :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 10:47

jusella, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość dla juselli :P wczoraj zbierałam ten ryż :P naprawdę !

jusella, kama005, Dalile, TheForfie, Naditta, Zuzulka88, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i nic?

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta ma 6 lat i pierwszego porodu się nie bałam wiedziałam że będzie boleć itp. Ale ja dalej pamiętam i to że troszku się źle wbił w kanał i ramionami się zaklinowal więc teraz się też tego obawiam i boję się.... Choć już mniej bo w tym szpitalu jest zoo a bóle to też były takie ze hoho ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ