Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania u mnie skurcze z parciem na odbyt byly ok 30 min przed wyjściem Malego z tym ze byly co 2-3 minuty i byly bardzo bolesne i ta trwaly ok minuty jeden.
A co do zwolnienia to tez słyszałam ze robia teraz tak ze dają do terminu porodu a porę juz nie chca i leci macierzyński.
Ja byłam w piąte u swojego lekarza i mi bez problemu wystawił zwolnienie do 22 lipca i 2 wizyty miałam miec ale teraz musze je odwołać
Wszystko zalezy od lekarza.
Nowa dużo zdrówka dla Kubusia
Tez słyszałam ze jak się daje mleczko mm to dziecko przy zoltaczce szybciej dochodzi do siebie a czy to do konca prawda to nie wiem ale co zalezy spróbować
Naditta u mnie skurcze laczyly sie z twardnieniem prawej strony brzucha i mocny nacisk na kroczei przy ty czujesz tak jakby ktos cie skrecal w dole brzucha no i jak skurcze są częstsze to i bardziej boli.
Mi troche ulzyla pilka a potem to polozna na sali zozwarcie palcami w dol przesuwala przy parciu i dzieki temu mam Male nacięcie:)
Wydaje mi się ze to zatykanie jest po to by wypychać dziecko bo skurczu sie prze mimo ze boli ale jak klada malucha na brzuch to bol idzie w niepamięć
ania181111, jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje MAMUŚKI ! :* Ale Wam zazdroszczę , że już po ojej .
Ja w dalszym ciągu czekam ... iii nic
Dziś mężu zaoferował mi pomalowanie pazurków u rąk co też uczynił , pozostawiają wiele do życzenia , aczkolwiek jego radość niesamowita , aby go nie urazić pochwaliłam i grzecznie podziękowałam Chyba mu się na prawdę musi dziś nudzić
Kurcze coraz bardziej się boję przenoszenia , w czwartek już 40 tc się zacznie , boje się ze przetrzymają mi małego za długo , bo wiele opini na ten temat słyszałam , że u Nas w szpitalu tak lubią , a tym bardziej , ze porodówki są mega zapchane.
Im bliżej terminu tym chyba bardziej fiksuje ...
Idę się brać za sprzątanie . Miałam zbierać ryż , ale poczekam czy Ani coś dało te zbieranie hi hi hi
Miłej i pogodnej niedzieli życzę Wam dziewczyny , oraz szybkich porodów . A Tym oczekującym tak jak ja na skurcze , duuuuużo skurczy ale takich już regularnych ! hi hi hijusella, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url] -
Kama ,Ania popróbujcie z pilka naprawde pomaga a bardziej pomaga tez przytulanie z partnerem
My tez zaczęliśmy w piatek a rano mocniejsze skurcze i krwawięnie
Kama mnie tez miałam wrażenie ze chca wyslac do domu a szczególnie jedna ktora mnie przyjmowala.Kurcze krew to nie byle co i trzeba sprawdzić dla świętego spokoju.
A co do skurczy to najlepiej jechac jak są co 3-4 minuty i mocne albo jak odejdą wodyania181111, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Szkoda ze nie pomyślałam o tej piłce wcześniej.
Mnie coś znowu brzuch na dole boli, mała chyba główką naciska. Ruchy też stają się w tym miejscu bolesne.
Ból nie chce popuscic, to tak jakby ucisk w dole brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 13:30
Agness27 lubi tę wiadomość
l -
Dalile wrote:Na każdy dzień w osobnej torebce Jak tak dla dzidzi zrobiłam
Do szpitala na każdy dzień w osobnej torebce ?
Kurczę ja wszystko razem spakowalam
Na wyjście ze szpitala mmojjuz wie co ma zabraćjusella lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Nic innego jak czekanie i obserwowanie się nam nie pozostaje.
A ile macie toreb do szpitala? 1 czy 2? Ja mam dwie mniejsze, jedna dla siebie a druga dla dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 13:57
ania181111, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
l -
nick nieaktualnyJa póki co mam jedną torbę ale zrobię tak jak Jusella radziła i rzeczy do porodu spakuje osobno dla dziecia mam tylko pampersy i chusteczki nawilżanie, nic więcej ponoć nie trzeba
gratulacje nowym mamom
Podziwiam dziewczyny za ten spokój, że jedziecie do szpitala jak już są regularne skurcze bardzo często ja to pewnie w panikę wpadnę i mój zresztą w większą, i pewnie po pierwszym skurczu będzie chciał mnie zawieźćjusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dlatego najlepiej jest jak odejdą wody, bo z tymi skurczami to mogą być przeboje hehe☺ ja to pewnie pojadę za wczesnie bo będę myślała że to już i ze jeszcze urodze w domu
Mnie do tego wszystkiego jeszcze zgaga zaczęła męczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 14:25
Marta22, jusella lubią tę wiadomość
l