Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam cztery w tym jeden jest na samo wyjście Tylko, że wiesz.. mi to pakowanie sprawiało przyjemność i dużo rzeczy wzięłam i parę razy przekładałam Mam kompleciki na dzień i pajacyki na noc odzielnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 18:32
ania181111, Agness27 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Kijanka nie pomogę - jeszcze nie miałam takiego problemu. Dziś pierwszy raz na dłuższy spacer wyszłam a po przyjściu na chwilkę cyca Szymo chciał. Mam prośbę - jak się dowiesz ile tej wody dawać to daj cynk . Mnie w szpitalu powiedzieli tylko, że dopajać można wodą przegotowaną.
Mam do Ciebie jeszcze pytanie - jak ubierasz Olę jak na dworze jesteście?
A propos spacerów- z Pierworodnym pierwszy raz na spacer do kościoła poszliśmy a teraz antyklerykalny się zrobił a z Szymkiem do Tesco się zapuściliśmy i obawiam się, że na antyglobalistę wyrośnie
Moja disiaj wisi na cycu od tego ciepła
Ja mam tendencje do przegrzewania ale dzisiaj założyłam Body z długim rękawem i spodenki rano była przykryta kocem potem już nie...
Karmie tylko piersią ja dałam dzisiaj wodę mineralna ale tak się do ssała bałam się jej dać więcej... Teraz mi ryczy bo dzisiaj tyle wypiła ze się boje ze mam mało pokarmu bo cyce wydaje się pusteZuzulka88 lubi tę wiadomość
Kijanka
-
Hej,ja dzisiaj od rana na patologii,ze względu na cc w pierwszej ciąży,lekarz zadecydował o 2 cesarce,którą mam mieć jutro.Dzisiaj miałam robione badania,ktg i USG.Teraz pozostaje mi tylko czekać.
ania181111, majeczka87, niezapominajka, kot_bury, Agness27, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kijanka u mnie to samo - co trochę chce do cyca. I również cycki wydają się miękkie jakieś - skore we dwie tak mamy to chyba to normalne więc przestaję się przejmować
Ona - trzymam kciuki i czekam na info, że już po. Powodzenia życzę i żebyś szybko doszła do siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 19:15
Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ona powodzenia!! Trzymamy kciuki!!!
Kurde te bóle są czasami nie do zniesienia azam ochotę się rozplakac. Boli jak cholera. Piłka bardzo pomaga a szczególnie skakanie na niej. Ja jak tylko czuje ze sie zaczyna siadam na piłkę i Hey!
W ciągu dnia łapało mnie co godzinę teraz zaczyna się co 15-20minut. I tak pewnie to znowu nie to!!!
Ja chce juz urodzić. Niech ta mała wychodzi!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 19:32
-
Mam jakieś dziwne skurcze....takie ze ból idzie na kość ogonowa..przypomina mi się że podobne miałam tylko 100 razy mocniejsze....
Może jakieś przepowiadajace
Kama jedna dziewczyna na sali jak lezalam była po 3 oxy na wywołanie i już miała dość....po porannym badaniu szyjka zamknięta twarda nic nie wskazywało zw coś ruszyło...o 4 złapały ja bóle i o 10 urodziła.... A widzisz nic na to nie wskazywało...jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
kijanka, jusella, mi mówili, żeby nie dopajać jak dziecko jest na cycu. Produkcja mleka dostosowuje się do zapotrzebowania dziecka. Jak młode krzyczy, to przystawić do piersi, bo na początku leci i tak woda z glukozą, akurat żeby ugasić pragnienie. Im częściej będziecie przystawiać, tym więcej pokarmu się pojawi.
Co do reakcji mojego starszaka na wieść (bo się jeszcze nie widzieli), to powiedział, że na razie go nie moze kochać, bo go nie zna U nas jak ze św, Mikołajem... dużo się mówi, ale ciężko go zobaczyć. Zdjęcia też bez większego entuzjazmu ogląda.
Maka, gratulacje
Kama, ona, jeszcze trochę, może kilka godzin dzieli Was od spotkania z największymi miłościami Waszego życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 19:43
Dalile, jusella, Agness27, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie jak odczuwacie te skurcze?
Mnie boli Podbrzusze jakby od prawej do lewej promieniuje na krzyż i nogi po czesci. Bol jest po prostu przeszywajacy... Masakra jakaś. Stricte brzuch mnie nie boli, twardnieje ale też tak nie całkowicie.
I co wyznacza czas trwania skurczu? Bo mnoe taki ból trzymal powiedzmy pół minuty a to głupie KTG pokazało 10s? To jak to jest? Ja czegoś nie ogarniam...
Sorki ale zglupialam po porannej wizycie na IP -
U mnie właśnie zaczęłam liczyć i co 10 minut mnie łapie. Bił zaczyna się od lekkiego twardnienia brzucha ale nie jak kamień właśnie i idzie na dół i uciska na kość ogonowa więc.na bank znowu będę mieć bóle te najgorsze krzyżowe...https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
Majeczka u nas z laktacja na szczescie nie bylo problemu i przy pierwszym dostawieniu na porodówce od razu zalapal o co chodzi
Na szczęście mam Wojtusia przy sobie i o 14 wrócił z Gdańska caly i zdrowy !!
No i jak dossal sie do cyca to ssal 3 godz prawie bo wczesniej o 5 jadl.
Jest taki kochany a i córci byla z mezem i taka podekscytowana i dumna i zaczęla sie tulic Braciszka - slodki widok.
Pokarmu jak narazie czuje ze przybywa bo maly ladnie śpi
Kama ja miałam gruba szyje rozwarcie na 3 palce i przy przyjęciu jeden babsztyl gadala ze i tak nie urodzę a tu proszę jednak urodziłam
Co do przepajania dzieci woda to wiem ze daje sie przegotowana ale ile to nie wiem .
Ania ja miała spakowane rzeczy jak Jusella.do porodu reklamowka przygotowana z rzeczami a w torbie Malego rzeczy spakowane w torebkę by nie lataly po torbie i moje obok w torebce
Na sali i tak większość wyjmiesz by miec pod rękąania181111, jusella, majeczka87, Milcia, dżasta88, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość