Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez spakowalam dwie torby , jedna dla.mnie druga dla małej a ja już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Ale mam niestety dopiero na 21 jestem ciekawa czy coś u mnie się zaczyna dziać, bo brzuchol juz się widocznie opuścił
Cala ciążę miałam spokój żadnych rozstępów a przez ostatnie 2 dni wyskoczyło mi pełno przy samym pępku i do tego strasznie bolą, szczypią i swedza juz nie wiem co z tym paskudztwem robić. Jakbym mogła to bym się jakaś szczotka aż drapala ale się powstrzymuje i staram nawet nie dotykać -
OkraglinkaOlinka wrote:Ja tez spakowalam dwie torby , jedna dla.mnie druga dla małej a ja już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Ale mam niestety dopiero na 21 jestem ciekawa czy coś u mnie się zaczyna dziać, bo brzuchol juz się widocznie opuścił
Cala ciążę miałam spokój żadnych rozstępów a przez ostatnie 2 dni wyskoczyło mi pełno przy samym pępku i do tego strasznie bolą, szczypią i swedza juz nie wiem co z tym paskudztwem robić. Jakbym mogła to bym się jakaś szczotka aż drapala ale się powstrzymuje i staram nawet nie dotykać
Smaruj sobie oliwka z rossmana taka biało fioletowa niebpamietam nazwy ... mi pomaga na swędzenie
też mi się porobily straszne rozstepy
koleżanka mi poleciła żeby brzuch np bepantenem smarować jak już są takie uciążliwe rozstępy Ale mi szkoda dla siebie zużyć
jusella, OkraglinkaOlinka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
ojoj co tu sie dzieje sie;)
Agnes Maka gratuluje;) jestescie dzielne mamusie! Agnes jak idzie laktacja? bardzo sie ciesze Waszym szczesciem;) duzo zdrowka dla malych;)
sanna co u Ciebie?
kama juz sa postepy;) skurcze sa dobrym znakiem';)tez chce;) u mniena ktg tylko twardnienia brzucha byly przy ruszaniu sie malego.. czekamy nadal;)
tesciowa msze zamowila w czestochowie;) za pomyslne rozwiazanie i wolny termin byl tylko 13 wiec moze 13 tego okaze sie tym szczesliwym dniem;)dżasta88, ania181111, MirelS, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
kama w sumie to chyba nie ma co się sugerować tą szyjka. Jedne bez szyjki i z rozwarciem chodzą miesiąc a u drugich wszystko pozamykane i tu znienacka się wszystko rozpoczyna. A jak skurcze? Dalej sie pojawiają?
Olinka mi w pierwszej ciazy dosłownie pod sam koniec porobiło się parę rozstępów kolo pępka. A już myślałam ze mnie to ominie. Powodzenia na jutrzejszej wizycie i daj po niej znać co i jak
majeczka to 3mamy kciuki za tego 13stegoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 15:09
OkraglinkaOlinka, Agness27 lubią tę wiadomość
l -
Pojawiają się raz częściej raz rzadziej.
Mój dzisiaj idzie do kumpla z kolegami na mecz ale ma byc w gotowości że w razie czego wraca do domu szybko.
Na razie się nie stresuje. Bóle są mocne ale pomału się do nich przyzwyczajam
Co do torby. Ja mam walizkę na kółkach jedna duża -
dżasta88 wrote:Hehe dobre z tymi torbami. Ale z drugiej strony co się dziwić jak wszystko zajmuje tyle miejsca
Ja mam podrozna torbe i rzeczy dla sobie i dziecka a do porodu oddzielna reklamówka:miałam w niej 2 piżamy:do porodu i po.podpaski duże ,zwykle większe podpaski,ladowarka,teczka ciąży,żele do mycia no i ręcznik i klapki.
Jak się okazało w szpitalu przed porodem dali mi szpitalna koszule i po porodzie druga,dla męża dali fartuch i kapciejusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dopajacie maluchy woda... Ja dzisiaj podjelam druga probe z nuka nie poszlo z lovi pije az sie uszy trzesa i teraz nie wiem ile moge jej tej wody dac... Na dworze skawr... My caly dzien poza domem wiec mam dylemat
Gratuluje nowym mamusia :Kijanka
-
Dżasta masz rację, ja już ponad miesiąc chodzę bez szyjki i z rozwarciem także nie zawsze ma to znaczenie. Jutro wizyta to się dowiem czy postępuje coś dalej.
Ja mam dla siebie jedna torbę a dla małego drugą, mniejsząWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 16:41
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kijanka nie pomogę - jeszcze nie miałam takiego problemu. Dziś pierwszy raz na dłuższy spacer wyszłam a po przyjściu na chwilkę cyca Szymo chciał. Mam prośbę - jak się dowiesz ile tej wody dawać to daj cynk . Mnie w szpitalu powiedzieli tylko, że dopajać można wodą przegotowaną.
Mam do Ciebie jeszcze pytanie - jak ubierasz Olę jak na dworze jesteście?
A propos spacerów- z Pierworodnym pierwszy raz na spacer do kościoła poszliśmy a teraz antyklerykalny się zrobił a z Szymkiem do Tesco się zapuściliśmy i obawiam się, że na antyglobalistę wyrośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 17:02
dżasta88, niezapominajka, kot_bury, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
A u mnie dalej nic, kisze się w tym szpitalu, ale szczerze powiedziawszy jestem spokojniejsza. Co chwile polozne chodza mierza tetno dzieciakow, mialam ktg wczoraj i dzisiaj. Gdyby cos sie dzialo to wystarczy mowic.
Mialam nadzieje ze dzis urodze, ale niestety. Najgorsze jest to ze kazdy lekarz mowi co innego. Jak maz byl zapytac czy cos beda robic, to uslyszal tylko ze jutro inny lekarz podejmie decyzje. Dzis niedziela to po co cokolwiek robic...
Przepraszam dziewczynki ze tylko o sobie, ale caly czas mysle tylko o tym zeby juz urodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 17:29
niezapominajka, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
TP:02.07
-
Angel jutro poniedzialek to moze dowiesz się już czegoś konkretnego.
Do mam które już mają dzieci... jak one zareagowały na pojawienie się w domu rodzeństwa?
Kurde... dalej czuje ten ucisk w dole brzucha... i naprawde nie jest on przyjemny.niezapominajka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
l -
Dalile Pierworodny też pokemony łapie
Dziś było pierwsze spotkanie Szymon - Bartosz. Pierworodny stwierdził, że jak na noworodka to nawet ładny i że pozwala mu płakać nawet w nocy . A mnie zaproponował pomoc w kuchni .
Jutro drugie wielkie pierwsze spotkanie ojciec - syn. Mam nadzieję na większy entuzjazm coś mi się wydaje, że będę ryczeć jak bóbr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 18:14
Dalile, dżasta88, renieczka, kijanka_88, Angel0101, niezapominajka, kot_bury, MirelS, Agness27, Kasiulina, TheForfie, aisa, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
dżasta88 wrote:Obiadki mamy mniam choć mój tata też dobrze gotuje
Dużo pijecie wody itp. w ciagu dnia?
Ja baaardzooo duzooo 1,5 litra to napewno wypijam
Poprostu cały czas chce mi się pićjusella, dżasta88, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
ania ja właśnie też tyle wypijam
jusella ważne ze to będą łzy szczęścia, więc można sobie na takie pozwolić a parę postów wcześniej pytałam sie jak Wasze dzieci zareagowały na pojawienie się rodzeństwa w domu, to teraz już wiem że Twój Bartek pozytywnie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 18:22
ania181111, jusella, Angel0101, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
l