X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że się mniej ruszała. Ale czasami miała takie napady mega aktywności.

U nas dzisiaj wizyta mojej mamy i teściowej. Młoda dała do wiwatu. Sporo zjadła ale też prawie nie spała. Dopiero usnęła na spacerze i teraz śpi, chociaż czasami się przebudza ale idzie jeszcze ją trochę "uśpić" :D

Po wizycie u gin czuje chyba każdy szef w swoim kroczu. Mogę na to brać aż Apap.!

Zaraz odciągnę mojej małej trochę mleka co by było na jutro a teraz szukam kto kiedy urodził i staram sie uzupełnić listę na fb póki mała śpi. Sorki że tak mało się odzywam ale ciągle coś, a to wiyzta rodziny a to spoktanie ze znajomymi. Korzystamy póki mój jest na urlopie ;) Zaczynam was w miarę możliwości nadrabiać. :)

Zuzulka88, Agness27, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha kocie bury rozśmieszyłaś mnie z tymi paznokciami :D
    No, ale jak to mówią: tonący brzytwy się chwyta!
    Każdy sposób jest dobry.
    Ananasa też próbowałam, ale jakoś mi nie wchodził i zrezygnowałam z dalszego faszerowania się. Ale jedz, samo zdrowie! :)

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    U Nas tak czas szybko leci nawet nie wiem kiedy godziny lecą ;)
    Pogoda Nam troche nie dopisuje ale bylo cieplo wiec sxybki spacer zrobiliśmy żeby załatwić formalności w pzu i w przychodni wzielismy deklaracje do wypełnienia .
    Maly jest taki kochany szczególnie po cycu jak się uśmiecha :)

Naditta ja np balam sie chodzić na dłuższe spacery bo do tego chodziłam z córką jeszcze.Ale jak mąż wracam to się dotlenialismy :)

Agaax widzę u Ciebie to tak jak i u mnie Teściowie sie nie wtrącają a Moja Mama wręcz podwójnie.Przy córce miałam czasami wrażenie ze To Ona jest jej Mama a nie ja :/

Mirek xdrowka dla Synka by szybko wyzdrowiał :)

Dalie mój Wojtek mial ważyć 3400-3500 dzień przed porodem a miał 3240 :)

Dalile, MirelS, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta moja sie ruszała jak zawsze a właściwie tuż przed tym jak mi odeszły wody to było dosłownie szaleństwo i tańczący brzuchu :p wiec dla mnie to mit ze dzidzia sie mniej rusza przed porodem :) ja tez nie czułam zebym miała nacisk na kroecze czy cos w tym stylu do koca chodziło mi sie dobrze. Za to z dziwnych rzeczy to jak wcześniej miałam dużo skurczy tak w dwa dni przed porodem wszytko sie wyciszylo i nawet żartowałam do mojego partnera ze teraz to będziemy chodzić w ciąży aż przenosimy i bedzie wywoływanie :)
    Ja w dniu w którym urodziłam zrobiłam długi spacer taki 9 km :) a wieczorem mi odeszły wody.

Naditta, Agness27, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta my tez się cieszymy ze sie znalazł bo drugi tez bardzo tesknil i go szukam.Co do ruchów dziecka to w dniu porodu ja bardzo Malo czułam ruchow Malego i podczas porodu chyba wcale jak dobrze pamiętam.

Jusella Ty sie naciesz tym Tatuśkiem :).Tak to juz jest z tymi chłopami ;)
    No ja akurat na swojego nie moge narzekać :)

Lilouk oby po tym gmeraniu albo po kolejnym ruszylo ;)

Olala gratulacje :-)

Kama mnie tez pieklo krocze po szpitalu jak wyszłam i w domu po każdym siusiu mylam sie żelem AA do higieny intymnej -czerwony help i na drugi dzień ulga :)
    Dxis mi polozna zdjwla szwy wiec juz super jest bo można spokojnie usiąść :)

Marta22, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka,Edka Gratulacje :)

Kijanka mój tez jakos plakal w nocy i 3 godz nie mogłam go uspac i widac ze bolal brzuszek bo się napinal,nie chcial cyca tylko płacz i wyginanie ale zrobil kupke i przeszlo :)
    Polozna wspomniała ze to mogli byc od zjedzenia ogórka i sosu pomidorowego bo mieliśmy wczoraj z makaronem :\

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) czyli jednak wychodzi na to, że nie ma reguły z tymi ruchami. Jak ze wszystkim zapewne, chociaż te spacery mnie zastanawiają. W ostatnim tygodniu słyszałam już o 3 porodach wśród znajomych lub znajomych-znajomych, u których poród zaczął się właśnie po długim spacerze. Długim mam na myśli takie 8-10 km.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem właśnie ciekawa jak to z tymi ruchami jest przed porodem .

Ja dziś miałam wenę na gotowanie o.O
    A paxhwiny to tak mnie rwa jak by żywcem mi je ktoś ciachal ałć ..
    Kurcze kuszące te spacery ale ze mnie taki słoń e 2 godzinki po sklepie pochodzę i padam na cycaje ...
    Matko kochana strasznie boję się wywoływania porodu , dziś z nawet się popłakałam jestem już wykończona psychicznie ... bardzo się boję , że coś może pójść nie tak że za długo przenoszę wrrrr , glupieje do reszty już
    I te ciągłe telefony i pytania "jeszcze nie urodziłaś ? Ooo Jezu ile czasu , ktoś ktam ktoś tam to tyle przed terminem rodził , i ta druga też i trzecia tak samo " i weź tu człowieku się bardziej nie zdoluj ..

vbrjclq.png[/url]
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją niestety takiego spaceru zrobić nie mogę, kawałek się przejdę tak mnie biodro boli że nie mogę, po schodach też nie bo jak wchodzę to się rękami wciagam albo po jednym schodki.. Jeejku, Julia wychodź już! :) podziwiam was za te porody jak opisujecir ale jednocześnie bardziej się boję ;) miłej nocki życzę :)

ug37e6ydmras9566.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn mow ze sie rozmyslilas

Karolajjn:), jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się odważyłam ogolić na bliźnie i jest ok. W końcu na dobre doprowadziłam się do porządku, a nie jak wcześniej po łebkach. W ogole to Wam powiem, że libido wywindowało w górę jak nie wiem co. Oboje z mężem to mamy taką ochotę, że prawie powstrzymać się nie możemy. Ale jeszcze trzeba chwilę poczekać. 29 lipca mam wizytę u gin kontrolną na zakończenie połogu.

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie dogonilam Was :)
    Niezapominajka super wieści w końcu Jas pojedzie do swojego domku :)

Ania gratulacje a swoja droga widzę ze tez miałaś przeżycia z porodem ja miałam podobnie z oxy przy córce duzoo bolu ale na szczęście szybko poszło i tylko jedna dawka :)

A sie dowiedziałam dzis od poloznej ze jak się karmi piersią to nie powinno sie pic herbaty miętowej i szalwi bo zasusza pokarm i najlepiej pic melisę i herbatę zwykla czarna :)
    Z zup polecala krupnik,rosół i barszcz czerwony.
    Wykluczyc orzechy,jajka,sezam ,czekoladę bo eywoluja alergie.
    Wogole fajnie tlumaczyla :)
    Z czas np jezc drożdżowe,dodatkowo ryby,mięso.
    Wykluczyć kapustę,groch,salaty,ogórki,pomidory,grzyby,owoce cytrusowe
    Nabial rez wskazany,sok z buraków

ania181111, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn, a Twój suwaczek to dobrze działa?

Ja na szczęście spacerować mogę i bardzo lubię, tylko czasem łapią mnie takie twardnienia dołu brzucha i parcie na pęcherz, że ciężko iść. Dzisiaj tak miałam, ale jakoś dałam radę dojść do domu.

Agness, ja słyszałam, ze te liście malin to też są super na laktację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 21:53

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy piszecie :) tyyle czytania :P

Moja niunia dala dziś pokaz płaczu i kup :P pod rząd zrobiła chyba 3 ;)
    Teraz grzecznie śpi :) czekam aż się obudzi to ja przebiore na noc :)
    Tak bardzo chciałam urodzić to urodziłam w bolach ze hej :/
    Jak wrócę do domu będę myśleć nad dietą ... chociaż położne mówią żeby nie przesadzać i próbować jeść i obserwować dziecko ;)

Zonti, Naditta, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita dopiero zauważyłam że o dzień do przodu suwaczek mam niż TP , już naprawiam :p

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś myślałam, że Ty już jesteś przeterminowana. Na kiedy masz TP?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed porodem synek byl bardzo spokojny w noc kiedy odeszly mi wody czulam ze mocno sie ruszal a pozniej juz nie pamietam:-)
    Agness dzieki za rady co do diety bo ja juz nie wiem co jesc a tak mnie wszystko kusi.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam pomidory jem codziennie i wszystko jest ok :)

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta u mnie przed porodem Szymcio nawet bardziej dokazywał niż normalnie więc obalamy mit.

Agness ja jem praktycznie wszystko (oprócz cytrusów) i jak na razie jest wszystko w porządku. Tylko tak jak mówiłam wcześniej- jedną, dwie nowe rzeczy dziennie wprowadzam żeby ewentualnie wiedzieć co zaszkodzi.

Dziś robiliśmy grilla z naszymi przyjaciółmi- piwo w dalszym ciągu mi nie smakuje :/ łyka od Tatuśka wzięłam i wyplułam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 23:02

Naditta, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała.daje dzisiaj czadu i jakoś też spać.nie.mozd. Teraz spi mi na klatce.piersiowej. Coś czuję że długa noc przed nami... Oby w końcu pospała u siebie w łóżeczku

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ