X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam, że 14,07,2016 r. o godz. 19,55 przez CC przyszła na świat moja najukochansza córeczka Marysia. 3200g szczęścia i 54 cm czystej słodyczy <3 10 pkt.
    Więcej napiszę jutro, a w zasadzie dzisiaj tylko później :)

jusella, Milcia, TheForfie, Zonti, Sanna, Dalile, Marta22, LilouK, figaa, Agaax, OkraglinkaOlinka, kot_bury, aisa, _cherryLady, eve90, niezapominajka, kama005, Zuzulka88, Agness27, Kasiulina, _analiza, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala gratulacje i dla Renieczki również :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W imieniu Edki przekazuje, że urodziła wczoraj przez cc Patryka o 17. 3900 g i 56 cm :)

Zonti, Sanna, jusella, Dalile, Marta22, LilouK, figaa, OkraglinkaOlinka, kot_bury, aisa, Zuzulka88, Kasiulina, _analiza lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co chwile nowe maluszki! gratulacje wszystkim :D
    Ja dzisiaj zaczynam 40 tydzien i nic.. Mała uparta po rodzicach widac..

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka, edka gratulacje :)

ania juz pewnie tez jest szczesliwa mama :)

Agness27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloo

Gratuluje nowym mamusia
    My mielismy straszna noc... Obudzila mi sie o 24 jadla do 1 potem bolal ja brzuszek i nie umiala zrobic 2 wiec marudna zasnela o 1:40 zeby obudzic sie o 2:30 na jedzenie, potem 03:30 i terano 06 je srednio 40 min wiec jestem jak zombi... Marze o 5 h snu ciaglego

Walczymy tez z oczkiem niestety mamy zapchany kanalik zrobil sie stan zapalny i mamy kropelki z antybiotykiem

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym Mamusiom! Żeby Wam się Dzieciaczki dobrze chowały :-)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Renieczka!

Brawo Edka!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)
    Ale swoją drogą bardzo dużo cc

• nowa! Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka rozumiem cie bo zeszlej nocy Kuba niezle dal nam popalic co chwila pobudka i nie chcial spac , wczoraj w dzien to samo juz chcialam gondokarmin sztucznym bo myslalam ze moje mleko jakies lewe ale tej nocy juz spal ladnie.

A po czym poznalas ze bolal brzuszek ?
    Witam sie :-)
    Gratuluje nowym mamusiom :-)

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Kijanka rozumiem cie bo zeszlej nocy Kuba niezle dal nam popalic co chwila pobudka i nie chcial spac , wczoraj w dzien to samo juz chcialam gondokarmin sztucznym bo myslalam ze moje mleko jakies lewe ale tej nocy juz spal ladnie.

A po czym poznalas ze bolal brzuszek ?
    Witam sie :-)
    Gratuluje nowym mamusiom :-)

Wila sie plakala prezyla... Jesc nie chciala juz... Godzine lezala na mojej klatce piersiowej i poszla kupa po pachy i zasnela natychmiast ..

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy!

Gratulacje dla nowych mamusiek :-) Renieczka, Edka, Ania- wszystkiego dobrego dla Was i maluchów <3

No to ile nas zostało? Brzuchy do góry!
    Ja i Zonti chyba jesteśmy najbardziej opóźnione z gangu lipcówek O.o

U mnie nic konkretnego po masażu. Plamię, brzuch troszku pobolewa jak na okres. Tyle. Za to spałam jak zarżnięta, chyba z nerwów padłam jak mucha, bo ani razu na sik nie wstałam :-D

Dziś jest mój termin porodu wg. miesiączki, tak że tego, na nic się nie zapowiada :-) Jakie to jest wkur***e już :-D

Pięknego piąteczku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 10:12

Agaax, Marta22, kot_bury, jusella, aisa, eve90, Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Renieczka, Edka - gratulacje :)

U mnie bez zmian, nadal w dwupaku :) wieczorem myślałam, że to już, bo skurcze się zaczęły robić konkretne, ale znowu przeszły po prysznicu. Teraz póki co nic, tylko tak coś ćmi w dole brzucha i kłuje. Na 14 idę na ktg, znowu chyba wlezę dyżurnemu na fotel i niech sprawdzi, czy coś się ruszyło :) takie kłucie to podobno na skracanie szyjki, tylko mi się już nie ma co skracać, heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 09:58

LilouK, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• OkraglinkaOlinka Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostałam ( unosze brzuch hihi) . Ja to chyba na samym szarym końcu urodze bo termin mam dopiero na 26 :( wiec jeszcze mi zostało :(

zaraz idę do lekarza z ta wysypka bo się rozszerzyła swędzi niemilosiernie i nie da się z tym normalnie funkcjonować. Mam ja juz na brzuchu, na recach i na lewej stopie :( Czytałam ze najprawdopodobniej to pokrzywka ciążowa która znika dopiero po porodzie ( do tego czasu to chyba do krwi się zadrapie ) mam nadzieje ze jakąś masc dostane co trochę pomoże.

Dziewczyny gratuluję i życzę zdrowka dla was i maluszków.

Miłego dnia :)

LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

TP 26.07
    25328c433e.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania też wczoraj urodziła Hanię :)

LilouK, jusella, aisa, kot_bury, Marta22, niezapominajka, kama005, Zuzulka88, Kasiulina lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratuluję! A bałam się, że nic Cię nie ruszy. Wszystkiego co najlepsze Wam życzę- dochodź szybko do siebie no i ucałuj od nas upartą Hanię :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:25

niezapominajka, Zuzulka88, Zonti lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim! Sypiecie sie jak prezenty z worka Mikolaja :D tylko strasznie duzo CC :O az zaczynam sie obawiwc czy dam sobie rade sn...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jeszcze w całości, już myślałam, że się coś ruszy wczoraj, ale wyciszyło się, noc przespana, bóli zero :(

Gratulacje nowym mamusiom :)

LilouK, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Gratuluje kolejnych dzidziusiów!
    My nadal w szpitalu bo malutki wczoraj załapał zołtaczke i musi być naświetlany. Do 20 ma fototerapie i od wczorajszej nocy siedzę w szpitalu jak kura bez jaja :(
    Nowa? Milcia Wasze maluchy tez pamiętam to załapały. Z jaką wartością Was wypisano? Na razie spadła mu z 17.1 do 14. Norma jest podobno do 12. Mam nadzieję, że jutro nas wypuszcza.

Dziewczyny masujcie sutki na skurcze, naprawdę przynosi efekty. Ja nawet w trakcie porodu musiałam. I teraz jak mały ciągnie to też macica reaguje od razu.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wypisali jak mała miała wynik 11.8

MirelS, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ