X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się .
    Troszkę do tylu jestem z forum ale troche spraw do załatwiania mieliśmy i jeszcze pzu zostalo i w pracy musze Malego zgłosić.
    My juz po dwóch spacerach .,malutki sobie slodko spal <3
    Normalnie jestesmy w Nim zakochoni mimo ze jeszcze od szpitala za bardzo nie miała jak odpocząć ale to nic .usmiechy Malego przez sen wynagradzają zmęczenie :)

A wiecie wczoraj w zollgicznym sklepie doradzili co zrobić żeby chomik wrócił no i w nocy słyszałam chrobatanie a rano mąż znalazł go w słoiku bo wleciał ale nie wiemy jakim sposobem ale delikatnie pukal i maz go uslyszal.Bidulek ledwo zyl i byl caly mokry od sikow i ledwo chodzil ale juz jest z nim lepiej.
    Juz troche sil mu wrócilo-najważniejsze ze znalazł sie żywy bo do wieczora by padl w tym sloiku jak byśmy go nie znaleźli.

Co do opieki nad dzieckiem ja tez nigdy sie o nią nie prosiłam i sobie z mężem sami radzimy:)
    Narazie mąż boi sie Malego przebierać i przewijać ale wstawał do niego by mi przynieść i dom ogarnia ;)
    A jaki dumny na spacerku byl ze prowadzi wozeczek z Naszym Syneczkiem <3

Marta ja nacięcie lekko czułam bo robił w skurczu i jak parlam i zaraz porę synek wyszedł ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Melduje sie
    Ja dzisiaj ledwo nanoczy patrze od 15 tylko karmie i sama spie taka pogoda jest dobijajaca...

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak Wy ze swoimi chłopami wytrzymujecie? Tatusiek już zaczyna mnie wkurzać, dziś musiałam ostrzegawczego focha strzelić. Jest kochany ale jak tylko zaczyna myśleć samodzielnie to jakieś babole wychodzą :-\.

Kupiliśmy kanapę i będzie ją skręcał- trzymajcie za mnie kciuki, żebym mu krzywdy nie zrobiła jak zacznie kombinować.

eve90, niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze chomik się znalazł, szkoda by było, uwielbiam chomiczki:)

Ja czekam w kolejce do lekarza, o zgrozo mam na 19 a dopiero weszła 17:20! Przecież do nocy stąd nie wyjdę no i lekarz pewnie już będzie nie w humorze i wszystko szybko robić... :/

Mam takie pytanie do dziewczyn które urodziły :czy podczas skurczy czułyście też ruchy dziecka? Bardzo mnie to ciekawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:58

Agness27 lubi tę wiadomość

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisze tylko ze wreszcie urodziłam. Oliwka ma 3150g i 55cm udało sie bez nacięcia i pęknięcia. Gdyby nie wspaniała Polozna nie urodzilabym jeszcze przez kilka dni. Skurcze miałam okropne a nic nie wnosiły. Dopiero Polozna dała czopki na rozwarcie a pozniej kroplówkę i jakoś poszło. Pozdrawiam Was

Dalile, LilouK, Marta22, eve90, jusella, OkraglinkaOlinka, Naditta, kas91, aisa, figaa, TheForfie, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27, Kasiulina, _analiza, majeczka87 lubią tę wiadomość

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, heloł!

Olala gratulacje dla Ciebie i Oliwki :-)

Jusella, też się dziwię jakim cudem mój B jeszcze żyje, tym bardziej, że on ostatnio prawie cały czas w domu O.o

Melduję się po smyranku. Było jeszcze mniej bolesne niż tydzień temu. W sumie całkiem ok. Ostatnie mizianie coś jednak pomogło, bo szyjka zmiękła i uelastyczniła się, z 2cm skróciła się na 1,5cm, za to rozwarcie na 2 paluchy z ledwo "opuszka". Główka się zniżyła z 2/5 na 1/5, więc są postępy. Za to dno macicy mam jeszcze wyżej niż miałam, nie rozumiem jak to działa. Wyszły mi za to jakieś leukocyty w siuśkach.

Tak że tego, czekamy :-) Trzecie smyranie mam we wtorek. Jak to nie podziała, to idę na wywoływanie 23-go w sobotę O.o

Miłego dnia dziołszki <3

eve90, jusella, aisa, TheForfie, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, następna której się gmyranko spodobało :D.
    Widzę Lilouk, se Twój szpital tyle samo czeka z wywoływaniem co mój -12 dni.
    Oby Cie ominęła ta przyjemność!

Jusella, to chyba tak działa, że im mniej się czasu spędza razem to potem ciężko znaleźć wspólny język. Tak było u mnie jak widywalismy się raz na tydzień. Teraz o dziwo dobrze się dogadujemy, mimo ze spędzamy we dwoje tylko czas, bo nagle znajomi zniknęli z pola widzenia. Przecież ciąża to choroba, można się zarazić...
    Ostatnio mnie wkutwia non stop, ale to ta końcówka taka nerwowa, wiec na kimś muszę się wyżyć.

jusella, LilouK, eve90, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, dzięki, lepiej mi :)

Ola, cudownie, że Oliwka już na świecie :)

Jusella, spokój, tylko spokój! :P

LilouK, miejmy nadzieję, że coś ruszy, ale najwidoczniej Heniowi dobrze u Ciebie w brzuszku :)

Niech w końcu przestanie padać...

jusella, LilouK, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych Mam ;)

Agaax Ania przesłodka :)
    Mój Wojtuś tez podobnie die układa :)

Trzymam kciuki za rozpakowanie kolejnych Mam :)

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy też się tak intensywnie ruszają ? !matko mam wrażenie że mi brzuchal wyleci orbity i wątrobę z żołądkiem mi pozamienia hahaha

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn, ruchy mojego małego już całkiem się zmieniły, jest mu bardzo ciasno i to widać. Mi też :/ mam wrażenie, że mój brzuch jest dla niego za mały. A rusza się najbardziej na dole, jakby mi dziurę wiercił baaardzo na dole, pod kością łonową. Miejmy nadzieję, że toruje sobie drogę!

eve90, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie - mała na 2,5 kg :) teraz co tydzień ktg i czekamy, szyjka miękka i skrócona :)

eve90, Dalile, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala ogromne gratulacje! :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• LilouK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, dziś wreszcie spełniły się marzenia erotyczne mojego chłopa ;-) Blondzia mnie gmerała. Stwierdziła, że słynie z mocnego masażu i dobrych rezultatów, a mojemu staremu aż się ślepia zaświeciły. Potem stwierdził, że patrzenie jednak nie było fajne. Zapytał się jej nawet czy aby zegarka w środku nie zostawiła O.o
    Co do wywoływania to wybrałam tę opcję z czopkiem/tamponem i pójściem do domu na 12h, niż siedzenie w szpitalu. Mam nadzieję, że nie doczekam.

Coś mnie zaczyna lekko zbierać. Jak siedzę to jest ok, ale jak zaczynam chodzić- mocne twardnienie i niepokój. Pewnie to tylko straszak jak po ostatnim. Dopakowałam torby na wszelki wypadek.

Eithlinn, Henryczek uparty po starym (i starej) ;-)

eve90, aisa, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy wszystkim :)

eve90 lubi tę wiadomość

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala gratuluję!!!

Marta kurcze ale zazdroszczę bo mój dziec 3,5 kg...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala gratulacje.

Mnie bolą plecy, boli krocze a wręcz lekko pieczs. Nie wiem czy to normalne... Wiem że mam szwy i po prostu nie umiem się umościć na kibelku :D ciągły dyskomfort.

U nas jest tak. Mała pije mleko i 3h ciszy :D ogólnie uwielbia sid rozglądać i mega próbuje podnieść główkę.

Zapisalismy ja do przychodni, potem ja poszłam z nią na spacer i zaszlam przy okazji do rodziców. :) Potem ogarnęłam kilka rzeczy w mieszkaniu i mam już dość. :)

Mam nadzieję że już niedługo przeczytamy że kolejne maluszki się urodziły :)

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk, czyli jednak patrzenie nie było takie fajne jak mu się wydawało? :P
    I tak jestem pełna podziwu, jaka z Ciebie dobra kobieta, że spełniasz marzenia erotyczne swojego faceta! :D
    Ja nawet nie wiedziałam jakie są opcje jeśli chodzi o wywoływanie porodu, nie rozmawiał ze mną nikt na ten temat. Kolejna wizyta w czwartek za tydzień, pewnie wtedy mnie uświadomią...
    Dawaj znać czy masaż pomógł!

LilouK, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, gratulacje!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ