X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się .
    Troszkę do tylu jestem z forum ale troche spraw do załatwiania mieliśmy i jeszcze pzu zostalo i w pracy musze Malego zgłosić.
    My juz po dwóch spacerach .,malutki sobie slodko spal <3
    Normalnie jestesmy w Nim zakochoni mimo ze jeszcze od szpitala za bardzo nie miała jak odpocząć ale to nic .usmiechy Malego przez sen wynagradzają zmęczenie :)

A wiecie wczoraj w zollgicznym sklepie doradzili co zrobić żeby chomik wrócił no i w nocy słyszałam chrobatanie a rano mąż znalazł go w słoiku bo wleciał ale nie wiemy jakim sposobem ale delikatnie pukal i maz go uslyszal.Bidulek ledwo zyl i byl caly mokry od sikow i ledwo chodzil ale juz jest z nim lepiej.
    Juz troche sil mu wrócilo-najważniejsze ze znalazł sie żywy bo do wieczora by padl w tym sloiku jak byśmy go nie znaleźli.

Co do opieki nad dzieckiem ja tez nigdy sie o nią nie prosiłam i sobie z mężem sami radzimy:)
    Narazie mąż boi sie Malego przebierać i przewijać ale wstawał do niego by mi przynieść i dom ogarnia ;)
    A jaki dumny na spacerku byl ze prowadzi wozeczek z Naszym Syneczkiem <3

Marta ja nacięcie lekko czułam bo robił w skurczu i jak parlam i zaraz porę synek wyszedł ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Melduje sie
    Ja dzisiaj ledwo nanoczy patrze od 15 tylko karmie i sama spie taka pogoda jest dobijajaca...

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak Wy ze swoimi chłopami wytrzymujecie? Tatusiek już zaczyna mnie wkurzać, dziś musiałam ostrzegawczego focha strzelić. Jest kochany ale jak tylko zaczyna myśleć samodzielnie to jakieś babole wychodzą :-\.

Kupiliśmy kanapę i będzie ją skręcał- trzymajcie za mnie kciuki, żebym mu krzywdy nie zrobiła jak zacznie kombinować.

eve90, niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze chomik się znalazł, szkoda by było, uwielbiam chomiczki:)

Ja czekam w kolejce do lekarza, o zgrozo mam na 19 a dopiero weszła 17:20! Przecież do nocy stąd nie wyjdę no i lekarz pewnie już będzie nie w humorze i wszystko szybko robić... :/

Mam takie pytanie do dziewczyn które urodziły :czy podczas skurczy czułyście też ruchy dziecka? Bardzo mnie to ciekawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:58

Agness27 lubi tę wiadomość

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisze tylko ze wreszcie urodziłam. Oliwka ma 3150g i 55cm udało sie bez nacięcia i pęknięcia. Gdyby nie wspaniała Polozna nie urodzilabym jeszcze przez kilka dni. Skurcze miałam okropne a nic nie wnosiły. Dopiero Polozna dała czopki na rozwarcie a pozniej kroplówkę i jakoś poszło. Pozdrawiam Was

Dalile, LilouK, Marta22, eve90, jusella, OkraglinkaOlinka, Naditta, kas91, aisa, figaa, TheForfie, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27, Kasiulina, _analiza, majeczka87 lubią tę wiadomość

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, heloł!

Olala gratulacje dla Ciebie i Oliwki :-)

Jusella, też się dziwię jakim cudem mój B jeszcze żyje, tym bardziej, że on ostatnio prawie cały czas w domu O.o

Melduję się po smyranku. Było jeszcze mniej bolesne niż tydzień temu. W sumie całkiem ok. Ostatnie mizianie coś jednak pomogło, bo szyjka zmiękła i uelastyczniła się, z 2cm skróciła się na 1,5cm, za to rozwarcie na 2 paluchy z ledwo "opuszka". Główka się zniżyła z 2/5 na 1/5, więc są postępy. Za to dno macicy mam jeszcze wyżej niż miałam, nie rozumiem jak to działa. Wyszły mi za to jakieś leukocyty w siuśkach.

Tak że tego, czekamy :-) Trzecie smyranie mam we wtorek. Jak to nie podziała, to idę na wywoływanie 23-go w sobotę O.o

Miłego dnia dziołszki <3

eve90, jusella, aisa, TheForfie, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, następna której się gmyranko spodobało :D.
    Widzę Lilouk, se Twój szpital tyle samo czeka z wywoływaniem co mój -12 dni.
    Oby Cie ominęła ta przyjemność!

Jusella, to chyba tak działa, że im mniej się czasu spędza razem to potem ciężko znaleźć wspólny język. Tak było u mnie jak widywalismy się raz na tydzień. Teraz o dziwo dobrze się dogadujemy, mimo ze spędzamy we dwoje tylko czas, bo nagle znajomi zniknęli z pola widzenia. Przecież ciąża to choroba, można się zarazić...
    Ostatnio mnie wkutwia non stop, ale to ta końcówka taka nerwowa, wiec na kimś muszę się wyżyć.

jusella, LilouK, eve90, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, dzięki, lepiej mi :)

Ola, cudownie, że Oliwka już na świecie :)

Jusella, spokój, tylko spokój! :P

LilouK, miejmy nadzieję, że coś ruszy, ale najwidoczniej Heniowi dobrze u Ciebie w brzuszku :)

Niech w końcu przestanie padać...

jusella, LilouK, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych Mam ;)

Agaax Ania przesłodka :)
    Mój Wojtuś tez podobnie die układa :)

Trzymam kciuki za rozpakowanie kolejnych Mam :)

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy też się tak intensywnie ruszają ? !matko mam wrażenie że mi brzuchal wyleci orbity i wątrobę z żołądkiem mi pozamienia hahaha

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn, ruchy mojego małego już całkiem się zmieniły, jest mu bardzo ciasno i to widać. Mi też :/ mam wrażenie, że mój brzuch jest dla niego za mały. A rusza się najbardziej na dole, jakby mi dziurę wiercił baaardzo na dole, pod kością łonową. Miejmy nadzieję, że toruje sobie drogę!

eve90, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie - mała na 2,5 kg :) teraz co tydzień ktg i czekamy, szyjka miękka i skrócona :)

eve90, Dalile, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala ogromne gratulacje! :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• LilouK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, dziś wreszcie spełniły się marzenia erotyczne mojego chłopa ;-) Blondzia mnie gmerała. Stwierdziła, że słynie z mocnego masażu i dobrych rezultatów, a mojemu staremu aż się ślepia zaświeciły. Potem stwierdził, że patrzenie jednak nie było fajne. Zapytał się jej nawet czy aby zegarka w środku nie zostawiła O.o
    Co do wywoływania to wybrałam tę opcję z czopkiem/tamponem i pójściem do domu na 12h, niż siedzenie w szpitalu. Mam nadzieję, że nie doczekam.

Coś mnie zaczyna lekko zbierać. Jak siedzę to jest ok, ale jak zaczynam chodzić- mocne twardnienie i niepokój. Pewnie to tylko straszak jak po ostatnim. Dopakowałam torby na wszelki wypadek.

Eithlinn, Henryczek uparty po starym (i starej) ;-)

eve90, aisa, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy wszystkim :)

eve90 lubi tę wiadomość

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala gratuluję!!!

Marta kurcze ale zazdroszczę bo mój dziec 3,5 kg...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala gratulacje.

Mnie bolą plecy, boli krocze a wręcz lekko pieczs. Nie wiem czy to normalne... Wiem że mam szwy i po prostu nie umiem się umościć na kibelku :D ciągły dyskomfort.

U nas jest tak. Mała pije mleko i 3h ciszy :D ogólnie uwielbia sid rozglądać i mega próbuje podnieść główkę.

Zapisalismy ja do przychodni, potem ja poszłam z nią na spacer i zaszlam przy okazji do rodziców. :) Potem ogarnęłam kilka rzeczy w mieszkaniu i mam już dość. :)

Mam nadzieję że już niedługo przeczytamy że kolejne maluszki się urodziły :)

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk, czyli jednak patrzenie nie było takie fajne jak mu się wydawało? :P
    I tak jestem pełna podziwu, jaka z Ciebie dobra kobieta, że spełniasz marzenia erotyczne swojego faceta! :D
    Ja nawet nie wiedziałam jakie są opcje jeśli chodzi o wywoływanie porodu, nie rozmawiał ze mną nikt na ten temat. Kolejna wizyta w czwartek za tydzień, pewnie wtedy mnie uświadomią...
    Dawaj znać czy masaż pomógł!

LilouK, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, gratulacje!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ