X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Przed porodem synek byl bardzo spokojny w noc kiedy odeszly mi wody czulam ze mocno sie ruszal a pozniej juz nie pamietam:-)
    Agness dzieki za rady co do diety bo ja juz nie wiem co jesc a tak mnie wszystko kusi.

No ja sie zastanawiałam od czego przedwczoraj mały sie zanosił i dlatego pytałam polożnej o co chodzi i ona jest taka super ze mi doradziła a nie jak u Kijanki .One nam maja pomagac a nie krytykowac.

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam codziennie, a tu już tyle dziewczyn tuli swoje pociechy.
    Gratuluję wszystkim mamusiom, niech dzieciaczki zdrowo rosną :) Sporo już jest tych mamusiek :)
    Ja nadal w dwupaku.
    Wczoraj byłam na wizycie, miejmy nadzieję ostatniej. Lekarz stwierdził, że szyjka mocno skrócona, rozwarcie na opuszek, czyli nic się nie dzieje, a moja mała już nie jest taka mała - dziewczyny 3700 już teraz, a do terminu jeszcze hoho. Modlę się i robię wszystko, żeby urodzić wcześniej, bo nie wiem jak sobie poradzę z porodem dziecka powyżej 4000.

Wczoraj nawet lubego zaciągnęłam do pomocy i już myślałam, że pomogło, bo 1,5 h później miałam skurcze, najpierw co 8 minut, a potem się zaczęły wydłużać i zanikły :( 1,5 h zwijania się z bólu i tyle. Boję się normalnie w świecie się boję, że nie dam rady urodzić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 09:47

Zuzulka88, kot_bury, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 181111 gratulacje! Tak czekałam na wieści o Twoim porodzie.
    Dzielna babka z Ciebie ze dałaś radę przy porodzie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) i niech malutka sie ładnie chowa.

Ja jeszcze troszkę poczekam ale ginekolog straszy że raczej przenoszę tak jak Ty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 09:49

ania181111, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ania 181111 gratulacje! Tak czekałam na wieści o Twoim porodzie.
    Dzielna babka z Ciebie ze dałaś radę przy porodzie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) i niech malutka sie ładnie chowa.

Ja jeszcze troszkę poczekam ale ginekolog straszy że raczej przenoszę tak jak Ty.
    Dziękujemy bardzo :)
    Nie bój się każdy poród jest inny . Mój był mega ciezki Ale dziewczyny rodziły też z przenoszona ciąża i szybko im poszło :)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes dzięki wielkie :) jak tylko mała wreszcie zaśnie i da chociaż chwilę odpocząć to siadam i wpisuje :)

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc.ciezka. Mala od 6 z nami w łóżku bo ja już miałam dość stania nad łóżeczkie. Płacz lament. Rano zmieniłam jedna pieluche a 10min kolejna. Chyba ja w nocy bolał brzuszek. Teraz też jej się przewala. Jestem trochę padnięta... Jak zasnela to do łóżeczka pół h spała i ryk jakby nie wiadomo co sie działo.

Poczekam aż zaśnie to wreszcid zjem śniadanie :)

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes, poproszę o edytowanie mnie w tabelce. Data urodzin to 11.07. Imię córki Ania, poród sn.
    Dzięx :)

LilouK, jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że 11 lipca najbardziej oblegany był :)

Ja też po nocy padnięta. Mała zasnęła po 3 i o 5,40 już się obudziła. Zjadła i pospała do 8,30. Mąż dał mi odespać i obudziłam się o 9. My już zaczęliśmy podawać Sab Simplex, bo ewidentnie jest problem z brzuchem.

kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba problem z brzuszkiem jakiś... I to się zaczęło jak dostała mój pokarm... Beznadzieja. Dzisiaj tylko mm i mamy nadzieję że wszystko wróci do normy.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ,Jusella to tylko zazdrościć ze możecie jesc sobie wszystko.No po moim małym widzę ze narazie będę musiała rezygnować z niektórych przyjemnosci bo potem jak w nocy się budzi to bardzo placze.

A słuchajcie jakie polecacie kremy przeciwsłoneczne??
    Narazie u Nas od tygodnia brzydka pogoda bo deszczowa ale mam nadzieje ze troche sie poprawi:)

A i pochwale sie ze dzis po północy odpadl Malemu pępuszek :)
    Dodam ze w szpitalu doradzali by niczym nie psikac i normalnie w domu myc dziecko i nie zwracać uwagi ze pępek sie zaleje a potem czyścić patyczkami do uszu.
    Polozna porę pokazala mi ze jedna stronę patyczka moczyć w przegotowanej wodzie wyczyścić pępek a sucha wytrzeć :)

I wspomniała by dziecko często układać na brzuchu bo mu się mozg lepiej rozwija i ćwiczy głowę i mięśnie :)

Kama mój jak plakal to robiłam mu samolt - brzuszkiem w stronę podlogi i jedna reka trzymałam pod rączkami i glowka a druga wkladalam miedzy nogi i masowalam brzuszek i pomogli a potem przytylonego do brzuszka chwile ponosilam i zasnal :)

jusella, Zuzulka88, Gagaga, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zuzulka rodzisz? Bo jeszcze jestem w PF. Spadła synkowi zołtaczka, ale trzymają nas na obserwacji. Oby jutro do domku wreszcie.
    Ogłaszam swój sukces - mam pokarm i mały się nim najada! Do tej pory była posucha..Pożyczyłam szpitalny lakatator medeli Electric i zdziałał cuda!
    Mój jest taki zarloczny, że później ulewa i kupki ciągle robi. Nie nadąża trawić. Mam go oszukiwać smoczkiem ale on taki głupi nie jest, czuje ze nic mu nie leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 13:34

LilouK, jusella, Zuzulka88, aisa, Gagaga, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes ja mam krem przeciwsłoneczny z medeli ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny informuję ze chyba odszedł mi czop - chyba bo nie wiem jak on ma wyglądać :D  taki śluz bezbarwny jak białko jajka z krwią, jednorazowo. Teraz mam nieregularne twardnienia brzucha aż dech zapiera. Myślicie daleko jeszcze do tych bolesnych skurczy?

LilouK, Zonti, jusella, Zuzulka88, aisa, TheForfie, MirelS, Gagaga, Agaax, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Nadita, karolajjn to umowmy sie na 19 na rodzenie, ja sie mam stawic na wywolanie 18 ale pojde 19go rano, bo 18 i tak juz mi nic robic pewnie nie beda :/
    Boje sie tego wywolywania jak cholera, powoli do mnie dociera.

Oki mi pasuje hehe :)
    Aj odnośnie wywoływania to ja też się strasznie boję tymbardziej , że u mnie w szpitalu lubią długo przetrzymywać ... :/ a Tym bardziej teraz jak porodówki są przepełnione (podobno) i większość personelu jest na urlopach :)

Pełnia 20 lipca tak więc miejmy nadzieję , że jak nie wyjdą urwisy przed terminem to to będzie nasza pełnia ! :)
    Naditta wrote:
    No to rodzimy w ten sam dzień :D
    (Taaa, dobrze by było!)

Dzisiaj mama mnie pocieszała, że pewnie będę miała jak ona w obu ciążach - nic nie bolało, nic się nie działo, obudziły ją skurcze o 2 w nocy, a ja już o 8 byłam na świecie. Z siostrą trochę dłużej jej zeszło bo klocek z niej był, godzinę dłuższy poród, ale też nic nie działo się wcześniej, kompletna cisza. Ja urodzona dzień przed, siostra dzień po terminie.
    Czekam więc cierpliwie, może obalę/potwierdzę mit o tym, że w genach nosimy też to jak przechodzimy ciążę i rodzimy :D

Też bym bardzo chciała zeby tego 19 ruszyło , i mam nadzieję , że nam się uda , czego z całego Serducha Ci życzę !! :)

oj oby to się nie sprawdziło , bo mnie mama o tydzień czasu ponad przenosiła o.O

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa i czy tylko ja mam problem z natrętami? odnośnie czy już urodziłam? telefony itp? po prostu przestałam już odbierać , bo nie daje rady non stop tłumaczyć , że jeszcze nie , że wyjdzie jak będzie miał tylko na to ochotę . wrrr o.O

Kasiulina lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, u mnie nadal cisza i spokój :P Dobrze, że u Ciebie produkcja ruszyła i Marcelek chce jeść :D

MirelS lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wam tak się ciągnie dzisiejszy dzień?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dziewczyny informuję ze chyba odszedł mi czop - chyba bo nie wiem jak on ma wyglądać :D  taki śluz bezbarwny jak białko jajka z krwią, jednorazowo. Teraz mam nieregularne twardnienia brzucha aż dech zapiera. Myślicie daleko jeszcze do tych bolesnych skurczy?
    Zależy jak się u Ciebie będzie rozkręcać. U mnie przy obydwu porodach to dobrych kilka godzin.
    Powodzenia!!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia dla siedzących w krzakach :*
    Szczególnie dla oczekujących. Wiem jak jest bo Młoda czekała do 41+0. Nie dajcie się złym nastrojom :*

LilouK, Naditta, Marta22, Dalile, jusella, Agaax, Zuzulka88, Agness27, kot_bury, Kasiulina, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie cisza i spokoj, chociaz od wczoraj co jakis czas boli mni @ i twardnieje bezbolesnie brzuch, skakalam wczoraj na pilce z 4h i nic :( ja juz trace nadzieje ze do terminu urodze, a moj od poniedzialku na kopalni na dol zjezda i nie dodzwonie sie jak bd w pracy ;( w tamta sobote mialam skurcze wiec moze w ta tez cos bedzie :P
    mala tak sie wierci od kilku dni..

kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ