X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Przed porodem synek byl bardzo spokojny w noc kiedy odeszly mi wody czulam ze mocno sie ruszal a pozniej juz nie pamietam:-)
    Agness dzieki za rady co do diety bo ja juz nie wiem co jesc a tak mnie wszystko kusi.

No ja sie zastanawiałam od czego przedwczoraj mały sie zanosił i dlatego pytałam polożnej o co chodzi i ona jest taka super ze mi doradziła a nie jak u Kijanki .One nam maja pomagac a nie krytykowac.

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i czytam codziennie, a tu już tyle dziewczyn tuli swoje pociechy.
    Gratuluję wszystkim mamusiom, niech dzieciaczki zdrowo rosną :) Sporo już jest tych mamusiek :)
    Ja nadal w dwupaku.
    Wczoraj byłam na wizycie, miejmy nadzieję ostatniej. Lekarz stwierdził, że szyjka mocno skrócona, rozwarcie na opuszek, czyli nic się nie dzieje, a moja mała już nie jest taka mała - dziewczyny 3700 już teraz, a do terminu jeszcze hoho. Modlę się i robię wszystko, żeby urodzić wcześniej, bo nie wiem jak sobie poradzę z porodem dziecka powyżej 4000.

Wczoraj nawet lubego zaciągnęłam do pomocy i już myślałam, że pomogło, bo 1,5 h później miałam skurcze, najpierw co 8 minut, a potem się zaczęły wydłużać i zanikły :( 1,5 h zwijania się z bólu i tyle. Boję się normalnie w świecie się boję, że nie dam rady urodzić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 09:47

Zuzulka88, kot_bury, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 181111 gratulacje! Tak czekałam na wieści o Twoim porodzie.
    Dzielna babka z Ciebie ze dałaś radę przy porodzie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) i niech malutka sie ładnie chowa.

Ja jeszcze troszkę poczekam ale ginekolog straszy że raczej przenoszę tak jak Ty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 09:49

ania181111, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ania 181111 gratulacje! Tak czekałam na wieści o Twoim porodzie.
    Dzielna babka z Ciebie ze dałaś radę przy porodzie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) i niech malutka sie ładnie chowa.

Ja jeszcze troszkę poczekam ale ginekolog straszy że raczej przenoszę tak jak Ty.
    Dziękujemy bardzo :)
    Nie bój się każdy poród jest inny . Mój był mega ciezki Ale dziewczyny rodziły też z przenoszona ciąża i szybko im poszło :)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes dzięki wielkie :) jak tylko mała wreszcie zaśnie i da chociaż chwilę odpocząć to siadam i wpisuje :)

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc.ciezka. Mala od 6 z nami w łóżku bo ja już miałam dość stania nad łóżeczkie. Płacz lament. Rano zmieniłam jedna pieluche a 10min kolejna. Chyba ja w nocy bolał brzuszek. Teraz też jej się przewala. Jestem trochę padnięta... Jak zasnela to do łóżeczka pół h spała i ryk jakby nie wiadomo co sie działo.

Poczekam aż zaśnie to wreszcid zjem śniadanie :)

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes, poproszę o edytowanie mnie w tabelce. Data urodzin to 11.07. Imię córki Ania, poród sn.
    Dzięx :)

LilouK, jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że 11 lipca najbardziej oblegany był :)

Ja też po nocy padnięta. Mała zasnęła po 3 i o 5,40 już się obudziła. Zjadła i pospała do 8,30. Mąż dał mi odespać i obudziłam się o 9. My już zaczęliśmy podawać Sab Simplex, bo ewidentnie jest problem z brzuchem.

kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba problem z brzuszkiem jakiś... I to się zaczęło jak dostała mój pokarm... Beznadzieja. Dzisiaj tylko mm i mamy nadzieję że wszystko wróci do normy.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ,Jusella to tylko zazdrościć ze możecie jesc sobie wszystko.No po moim małym widzę ze narazie będę musiała rezygnować z niektórych przyjemnosci bo potem jak w nocy się budzi to bardzo placze.

A słuchajcie jakie polecacie kremy przeciwsłoneczne??
    Narazie u Nas od tygodnia brzydka pogoda bo deszczowa ale mam nadzieje ze troche sie poprawi:)

A i pochwale sie ze dzis po północy odpadl Malemu pępuszek :)
    Dodam ze w szpitalu doradzali by niczym nie psikac i normalnie w domu myc dziecko i nie zwracać uwagi ze pępek sie zaleje a potem czyścić patyczkami do uszu.
    Polozna porę pokazala mi ze jedna stronę patyczka moczyć w przegotowanej wodzie wyczyścić pępek a sucha wytrzeć :)

I wspomniała by dziecko często układać na brzuchu bo mu się mozg lepiej rozwija i ćwiczy głowę i mięśnie :)

Kama mój jak plakal to robiłam mu samolt - brzuszkiem w stronę podlogi i jedna reka trzymałam pod rączkami i glowka a druga wkladalam miedzy nogi i masowalam brzuszek i pomogli a potem przytylonego do brzuszka chwile ponosilam i zasnal :)

jusella, Zuzulka88, Gagaga, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zuzulka rodzisz? Bo jeszcze jestem w PF. Spadła synkowi zołtaczka, ale trzymają nas na obserwacji. Oby jutro do domku wreszcie.
    Ogłaszam swój sukces - mam pokarm i mały się nim najada! Do tej pory była posucha..Pożyczyłam szpitalny lakatator medeli Electric i zdziałał cuda!
    Mój jest taki zarloczny, że później ulewa i kupki ciągle robi. Nie nadąża trawić. Mam go oszukiwać smoczkiem ale on taki głupi nie jest, czuje ze nic mu nie leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 13:34

LilouK, jusella, Zuzulka88, aisa, Gagaga, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes ja mam krem przeciwsłoneczny z medeli ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny informuję ze chyba odszedł mi czop - chyba bo nie wiem jak on ma wyglądać :D  taki śluz bezbarwny jak białko jajka z krwią, jednorazowo. Teraz mam nieregularne twardnienia brzucha aż dech zapiera. Myślicie daleko jeszcze do tych bolesnych skurczy?

LilouK, Zonti, jusella, Zuzulka88, aisa, TheForfie, MirelS, Gagaga, Agaax, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Nadita, karolajjn to umowmy sie na 19 na rodzenie, ja sie mam stawic na wywolanie 18 ale pojde 19go rano, bo 18 i tak juz mi nic robic pewnie nie beda :/
    Boje sie tego wywolywania jak cholera, powoli do mnie dociera.

Oki mi pasuje hehe :)
    Aj odnośnie wywoływania to ja też się strasznie boję tymbardziej , że u mnie w szpitalu lubią długo przetrzymywać ... :/ a Tym bardziej teraz jak porodówki są przepełnione (podobno) i większość personelu jest na urlopach :)

Pełnia 20 lipca tak więc miejmy nadzieję , że jak nie wyjdą urwisy przed terminem to to będzie nasza pełnia ! :)
    Naditta wrote:
    No to rodzimy w ten sam dzień :D
    (Taaa, dobrze by było!)

Dzisiaj mama mnie pocieszała, że pewnie będę miała jak ona w obu ciążach - nic nie bolało, nic się nie działo, obudziły ją skurcze o 2 w nocy, a ja już o 8 byłam na świecie. Z siostrą trochę dłużej jej zeszło bo klocek z niej był, godzinę dłuższy poród, ale też nic nie działo się wcześniej, kompletna cisza. Ja urodzona dzień przed, siostra dzień po terminie.
    Czekam więc cierpliwie, może obalę/potwierdzę mit o tym, że w genach nosimy też to jak przechodzimy ciążę i rodzimy :D

Też bym bardzo chciała zeby tego 19 ruszyło , i mam nadzieję , że nam się uda , czego z całego Serducha Ci życzę !! :)

oj oby to się nie sprawdziło , bo mnie mama o tydzień czasu ponad przenosiła o.O

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa i czy tylko ja mam problem z natrętami? odnośnie czy już urodziłam? telefony itp? po prostu przestałam już odbierać , bo nie daje rady non stop tłumaczyć , że jeszcze nie , że wyjdzie jak będzie miał tylko na to ochotę . wrrr o.O

Kasiulina lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, u mnie nadal cisza i spokój :P Dobrze, że u Ciebie produkcja ruszyła i Marcelek chce jeść :D

MirelS lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wam tak się ciągnie dzisiejszy dzień?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dziewczyny informuję ze chyba odszedł mi czop - chyba bo nie wiem jak on ma wyglądać :D  taki śluz bezbarwny jak białko jajka z krwią, jednorazowo. Teraz mam nieregularne twardnienia brzucha aż dech zapiera. Myślicie daleko jeszcze do tych bolesnych skurczy?
    Zależy jak się u Ciebie będzie rozkręcać. U mnie przy obydwu porodach to dobrych kilka godzin.
    Powodzenia!!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia dla siedzących w krzakach :*
    Szczególnie dla oczekujących. Wiem jak jest bo Młoda czekała do 41+0. Nie dajcie się złym nastrojom :*

LilouK, Naditta, Marta22, Dalile, jusella, Agaax, Zuzulka88, Agness27, kot_bury, Kasiulina, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie cisza i spokoj, chociaz od wczoraj co jakis czas boli mni @ i twardnieje bezbolesnie brzuch, skakalam wczoraj na pilce z 4h i nic :( ja juz trace nadzieje ze do terminu urodze, a moj od poniedzialku na kopalni na dol zjezda i nie dodzwonie sie jak bd w pracy ;( w tamta sobote mialam skurcze wiec moze w ta tez cos bedzie :P
    mala tak sie wierci od kilku dni..

kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ