X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majecxka a co się dzieje tobie

majeczka87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka co się stało?

My dalej w dwupaku :) 6dni do terminu. :)

Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , melduję się w dalszym ciągu w dwupaku . 2 dni do terminu a mnie lapia tylko bóle @ , więc nic konkretnego w dalszym ciągu .

Wczoraj ie już nie odzywalam bo zjechała się do mnie rodzina z Anglii , przywitać synka , który ma ich totalnie w nosie :p

Jak tam samopoczucie u dziewczyn w dwupakach??

Majecxka co się stało? Krwotok jakiś czy co ??

majeczka87 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja melduję że też nadal jesteśmy w dwupaku. Jutro wywolywanie, bo dwa masaże szyjki nic nie dały.. także może jutro dołączę do szczęśliwego grona mamusiek <3
    Pozdrawiam wszystkie z cudownego szpitala !

LilouK, jusella, eve90, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Rodzic dziewczynki!!!! My tu czekamy na Wasze maluszki :)

Nasza mała już spokojniejsza. Nawet dała nam pospac w nocy :)

Majeczka o co chodzi???

jusella, Karolajjn:), Kasiulina, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy, nawet bardzo :-)

Chyba mi się wody sączą... mam tylko nadzieję, że to nie siusiaje. No cóż, siurami mi to nie pachnie, ale kto wi. Skurczybyków brak, a przynajmniej ich nie czuję.

Poczekam jeszcze trochę i skoczę do szpitala niech no popaczo w kanał. Swoją drogą dziś ładna data, podoba mi się, młody mógłby tak się zdecydować :-)

Powodzenia laski i pięknej niedzieli <3

aisa, jusella, Marta22, Naditta, Kasiulina, eve90, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK no w końcu!
    Super, cieszę się na kolejnego dzieciaczka :D

Mnie tylko od wczoraj momentami naprawdę mocno kłuje szyjka - może się cholera skraca w końcu?

Boję się, bo od środy mają być znowu upały :(

LilouK, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk - oby w końcu się ruszyło :-) - Życzę byś ze szpitala z Maleństwem wróciła :-D

Kama - super, że Maleństwo już spokojne jest.

U nas sielanka - Szymonek grzeczniutki, bezproblemowy, łatwy w obsłudze - nakarmić, przebrać i dużo przytulać. Odpukać zero kolek, darcia w nocy czy w dzień - po prostu ideał. W nocy czasem jedna pobudka na karmienie, czasem dopiero o 6tej :-D.
    Tatusiek pięknie się zajmuje Maluchem - najchętniej nie odstępowałby Go na krok. Troszkę przewrażliwiony jest i zachowuje się jak babcia dobra rada :-/ więc muszę go stopować.

Dziś robimy leniwą niedzielę - do obiadu leżymy w łóżku i się byczymy :-D a po obiedzie jak nie będzie padać to jakiś spacer zaliczymy :-D.

Udanej niedzieli życzę, potrzebującym skurczy i szybkich porodów a Mamuśkom, które urodziły życzę by Dzieciaczki były tak spokojne jak Szymcio :-D

LilouK, aisa, Kasiulina, eve90, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk, super wieści! Oby sie w końcu rozkreciło i czekamy na wieści od Ciebie już jako mamuśki :)
    Jakiś kilkudniowy przestój, pasuje, żeby się w końcu coś wykluło :D

Ja nadal w dwupaku, dziś już troszkę lepszy nastrój niż wczoraj i dużo planów bo piękny dzień. Wolałabym się szybciej unikać z porodem, bo w przyszłym tygodniu prawdziwe lato w UK, nawet ponad 30 stopni! Za gorąco...
    Wczoraj przez pół dnia bezbolesne skurcze, ale regularne co 6 minut. Nawet w nocy mnie budziły. Dzisiaj ból jak na @ od rana. Oby mały się szykował :)

jusella, LilouK, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dzieci ideał ;) oby moja taka była, a jak nie to zaklepuje Szymka na zięcia :D
    Lilouk otwórz kolejny worek porodów! :)

jusella, LilouK, aisa, Kasiulina, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wyjazd na porodowke :)

My sprzątamy bo jutro wizyta położnej środowiskowej. :)

LilouK, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciukasy, oby oby! 100% to nie siury bo cieknie i cieknie... ubrałam sobie półmetrową zapiekankę na nietrzymanie moczu z Teny, bo zwykła nie daje rady. Powoli mnie skurcze łapią, ale nie boli póki co.

Po godzinie dodzwoniłam się do szpitala, masakra, tutaj to wszędzie trzeba się zapowiedzieć, a żeby to zrobić musisz wpierw spędzić pół dnia na telefonie.
    Czekam aż mój se zad umyje i zrobi się na bóstwo i jedziemy na przegląd. Pewnie mnie odeślą do domu :-)

Wyłaź Henior, a za Tobą niech reszta lipcowych dzieciaczków się ciśnie do wyjścia :-)

_analiza, jusella, Naditta, aisa, Kasiulina, eve90, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zaklepuję miejsce po Nadicie! (w sensie, że Nadita, kurcze, nie wiem jak odmienić). Naditta po LilouK i potem ja :D

Kto następny? :D

jusella, Naditta, LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK - ja też trzymam kciuki żeby to była oznaką szybkiego i łatwego porodu :)

Basia - no niby tez tak myślałam, w sumie cały czas myślę nad tym intensywnie, ale szyjka trwa nienaruszona wiec nie wiem czy takie bezbolesne nicnierobiące z szyjką skurcze można brać za dobry omen ;)

Na razie myślę sobie ze daje małemu czas do poniedziałku czyli ma jeszcze paręnaście godzin na próbę naturalnej ewakuacji :) wczoraj naoglądałam się Położnych na wszelki wypadek :D

Dziś już skurczy nie czuje regularnych za to ból menstruacyjny od rana. Na wszelki wypadek śniadanko lekkie zaliczyłam, z obiadem tez nie chce się zapychać :P
    Nie bardzo uśmiecha mi się czekać jak na zbawienie do terminu @, ogólnie w domu taka sytuacja ze im szybciej mały przyjdzie tym lepiej...

Kama - czytalam ze miałaś problemy z psem, powiedz mi proszę jak to się objawialo - my mamy w domu małego szczekacza i właśnie nie wiem jak zareaguje (w sensie nie boję się o zdrowie a o sen małego, czy ie będzie dziamdział cały czas i ujadal). W razie gdyby co pisałaś o tabletkach, dalej działają? Może my też troszkę będziemy faszerować dziada... :/

jusella, LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała! Ale nadal nic nie boli ani nie uciska :< jedynie ten czop odpadł, ale co mi po nim, jak skurczybyków nie ma? :(

Powodzenia LilouK!

Majeczka, co się stało?

LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem ja mogę się zgłosić ewentualnie :D
    Lilouk jak wody to chyba nie odeślą co? zaraz się skurcze pewnie rozkręcą i dziś będzie Henryczek z wami ;)

jusella, LilouK, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że w końcu temat się rozrusza, bo zastój w porodach masakryczny :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupaku :) I te już jadące do szpitala : powodzenia :) jeju już niedługo będziecie po patrzeć na swoje dzieci :) to najpiękniejsze co może być :D
    My dziś może do domu pojedziemy : czekamy na wyniki małej :)
    póki co cyce bolą okropnie :( leje się z cycka i z dołu Ale już coraz mniej więc się pocieszam :)
    dobrze ze w domu laktator :) W szpitalu też mam ale dali mi elektryczny więc odciagam i przystawiam hanie :) bo inaczej nie daje rady żeby złapała cycka ;)
    Nasz ogólny stan określam na zajebisty haha ;)

Naditta, jusella, _analiza, LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zastój jest konkretny.
    To wszystko przez to, że Lilouk zablokowała kolejkę! :D
    Wychodzi na to, że ja następna.
    Dobrze by było. Oby!

Dzisiaj wlazłam na wagę. Lekkie wow, bo się okazuje że na dzień dzisiejszy mam +10 kg! To chyba w cycki mi poszło, bo ostatnio to z dnia na dzień coraz większe.
    Aha i zastanawiam się, jak ja dziecko nakarmie jak się urodzi, kiedy mnie cycki tak mocno bolą... Ciężko mi dotknąć brodawki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 12:36

jusella, ania181111, Marta22, LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból brzucha się zaczyna może coś rusza , i mega śluz biały fuuujj ... podobno to czop o.O tyle że wodnisty ważne że nie swędzi nie boli , to znaczy e raczej nie infekcja we wtorek lekarz . Oby do tej pory ruszyło .
    Miłej niedzieli

LilouK, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ