X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majecxka a co się dzieje tobie

majeczka87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka co się stało?

My dalej w dwupaku :) 6dni do terminu. :)

Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , melduję się w dalszym ciągu w dwupaku . 2 dni do terminu a mnie lapia tylko bóle @ , więc nic konkretnego w dalszym ciągu .

Wczoraj ie już nie odzywalam bo zjechała się do mnie rodzina z Anglii , przywitać synka , który ma ich totalnie w nosie :p

Jak tam samopoczucie u dziewczyn w dwupakach??

Majecxka co się stało? Krwotok jakiś czy co ??

majeczka87 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja melduję że też nadal jesteśmy w dwupaku. Jutro wywolywanie, bo dwa masaże szyjki nic nie dały.. także może jutro dołączę do szczęśliwego grona mamusiek <3
    Pozdrawiam wszystkie z cudownego szpitala !

LilouK, jusella, eve90, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Rodzic dziewczynki!!!! My tu czekamy na Wasze maluszki :)

Nasza mała już spokojniejsza. Nawet dała nam pospac w nocy :)

Majeczka o co chodzi???

jusella, Karolajjn:), Kasiulina, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, Agaax, majeczka87 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy, nawet bardzo :-)

Chyba mi się wody sączą... mam tylko nadzieję, że to nie siusiaje. No cóż, siurami mi to nie pachnie, ale kto wi. Skurczybyków brak, a przynajmniej ich nie czuję.

Poczekam jeszcze trochę i skoczę do szpitala niech no popaczo w kanał. Swoją drogą dziś ładna data, podoba mi się, młody mógłby tak się zdecydować :-)

Powodzenia laski i pięknej niedzieli <3

aisa, jusella, Marta22, Naditta, Kasiulina, eve90, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK no w końcu!
    Super, cieszę się na kolejnego dzieciaczka :D

Mnie tylko od wczoraj momentami naprawdę mocno kłuje szyjka - może się cholera skraca w końcu?

Boję się, bo od środy mają być znowu upały :(

LilouK, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk - oby w końcu się ruszyło :-) - Życzę byś ze szpitala z Maleństwem wróciła :-D

Kama - super, że Maleństwo już spokojne jest.

U nas sielanka - Szymonek grzeczniutki, bezproblemowy, łatwy w obsłudze - nakarmić, przebrać i dużo przytulać. Odpukać zero kolek, darcia w nocy czy w dzień - po prostu ideał. W nocy czasem jedna pobudka na karmienie, czasem dopiero o 6tej :-D.
    Tatusiek pięknie się zajmuje Maluchem - najchętniej nie odstępowałby Go na krok. Troszkę przewrażliwiony jest i zachowuje się jak babcia dobra rada :-/ więc muszę go stopować.

Dziś robimy leniwą niedzielę - do obiadu leżymy w łóżku i się byczymy :-D a po obiedzie jak nie będzie padać to jakiś spacer zaliczymy :-D.

Udanej niedzieli życzę, potrzebującym skurczy i szybkich porodów a Mamuśkom, które urodziły życzę by Dzieciaczki były tak spokojne jak Szymcio :-D

LilouK, aisa, Kasiulina, eve90, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk, super wieści! Oby sie w końcu rozkreciło i czekamy na wieści od Ciebie już jako mamuśki :)
    Jakiś kilkudniowy przestój, pasuje, żeby się w końcu coś wykluło :D

Ja nadal w dwupaku, dziś już troszkę lepszy nastrój niż wczoraj i dużo planów bo piękny dzień. Wolałabym się szybciej unikać z porodem, bo w przyszłym tygodniu prawdziwe lato w UK, nawet ponad 30 stopni! Za gorąco...
    Wczoraj przez pół dnia bezbolesne skurcze, ale regularne co 6 minut. Nawet w nocy mnie budziły. Dzisiaj ból jak na @ od rana. Oby mały się szykował :)

jusella, LilouK, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dzieci ideał ;) oby moja taka była, a jak nie to zaklepuje Szymka na zięcia :D
    Lilouk otwórz kolejny worek porodów! :)

jusella, LilouK, aisa, Kasiulina, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wyjazd na porodowke :)

My sprzątamy bo jutro wizyta położnej środowiskowej. :)

LilouK, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciukasy, oby oby! 100% to nie siury bo cieknie i cieknie... ubrałam sobie półmetrową zapiekankę na nietrzymanie moczu z Teny, bo zwykła nie daje rady. Powoli mnie skurcze łapią, ale nie boli póki co.

Po godzinie dodzwoniłam się do szpitala, masakra, tutaj to wszędzie trzeba się zapowiedzieć, a żeby to zrobić musisz wpierw spędzić pół dnia na telefonie.
    Czekam aż mój se zad umyje i zrobi się na bóstwo i jedziemy na przegląd. Pewnie mnie odeślą do domu :-)

Wyłaź Henior, a za Tobą niech reszta lipcowych dzieciaczków się ciśnie do wyjścia :-)

_analiza, jusella, Naditta, aisa, Kasiulina, eve90, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zaklepuję miejsce po Nadicie! (w sensie, że Nadita, kurcze, nie wiem jak odmienić). Naditta po LilouK i potem ja :D

Kto następny? :D

jusella, Naditta, LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK - ja też trzymam kciuki żeby to była oznaką szybkiego i łatwego porodu :)

Basia - no niby tez tak myślałam, w sumie cały czas myślę nad tym intensywnie, ale szyjka trwa nienaruszona wiec nie wiem czy takie bezbolesne nicnierobiące z szyjką skurcze można brać za dobry omen ;)

Na razie myślę sobie ze daje małemu czas do poniedziałku czyli ma jeszcze paręnaście godzin na próbę naturalnej ewakuacji :) wczoraj naoglądałam się Położnych na wszelki wypadek :D

Dziś już skurczy nie czuje regularnych za to ból menstruacyjny od rana. Na wszelki wypadek śniadanko lekkie zaliczyłam, z obiadem tez nie chce się zapychać :P
    Nie bardzo uśmiecha mi się czekać jak na zbawienie do terminu @, ogólnie w domu taka sytuacja ze im szybciej mały przyjdzie tym lepiej...

Kama - czytalam ze miałaś problemy z psem, powiedz mi proszę jak to się objawialo - my mamy w domu małego szczekacza i właśnie nie wiem jak zareaguje (w sensie nie boję się o zdrowie a o sen małego, czy ie będzie dziamdział cały czas i ujadal). W razie gdyby co pisałaś o tabletkach, dalej działają? Może my też troszkę będziemy faszerować dziada... :/

jusella, LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała! Ale nadal nic nie boli ani nie uciska :< jedynie ten czop odpadł, ale co mi po nim, jak skurczybyków nie ma? :(

Powodzenia LilouK!

Majeczka, co się stało?

LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem ja mogę się zgłosić ewentualnie :D
    Lilouk jak wody to chyba nie odeślą co? zaraz się skurcze pewnie rozkręcą i dziś będzie Henryczek z wami ;)

jusella, LilouK, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że w końcu temat się rozrusza, bo zastój w porodach masakryczny :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w dwupaku :) I te już jadące do szpitala : powodzenia :) jeju już niedługo będziecie po patrzeć na swoje dzieci :) to najpiękniejsze co może być :D
    My dziś może do domu pojedziemy : czekamy na wyniki małej :)
    póki co cyce bolą okropnie :( leje się z cycka i z dołu Ale już coraz mniej więc się pocieszam :)
    dobrze ze w domu laktator :) W szpitalu też mam ale dali mi elektryczny więc odciagam i przystawiam hanie :) bo inaczej nie daje rady żeby złapała cycka ;)
    Nasz ogólny stan określam na zajebisty haha ;)

Naditta, jusella, _analiza, LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zastój jest konkretny.
    To wszystko przez to, że Lilouk zablokowała kolejkę! :D
    Wychodzi na to, że ja następna.
    Dobrze by było. Oby!

Dzisiaj wlazłam na wagę. Lekkie wow, bo się okazuje że na dzień dzisiejszy mam +10 kg! To chyba w cycki mi poszło, bo ostatnio to z dnia na dzień coraz większe.
    Aha i zastanawiam się, jak ja dziecko nakarmie jak się urodzi, kiedy mnie cycki tak mocno bolą... Ciężko mi dotknąć brodawki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 12:36

jusella, ania181111, Marta22, LilouK, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból brzucha się zaczyna może coś rusza , i mega śluz biały fuuujj ... podobno to czop o.O tyle że wodnisty ważne że nie swędzi nie boli , to znaczy e raczej nie infekcja we wtorek lekarz . Oby do tej pory ruszyło .
    Miłej niedzieli

LilouK, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ