Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawaj dawaj Naditta
Ja mam skurczybyki co 4-7min. Bolą jak jasny ch. Jeszcze nieregularne, ale już coraz bliżej do celu.
Jeszcze mój mnie tak wkur**ł, że masakra, aż się rozryczałam. Powiedziałam, że nie jestem w stanie ugotować obiadu i czy może jechać po chleb na jakieś kanapki, to zaczął takie fochy strzelać, jakbym go conajmniej nie wiem o co poprosiła. Szkoda słów.Marta22, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie
Trzymam kciuki za szybki i bezbolesne porody
Lilouk u mnie jak odeszły wody to po 12 godzinach trzaba było podac antybiotyk koniecznie i potem co kolejene 4 godziny bo podobno jest jakieś ryzyko dla dzidziusia podczas porodu. A potem po 24 godzinach od porodu pobieralo małej krew zeby sprawdzić czy wszystko dobrze. Wiec koniecznie dopytaj o ten antybiotyk jak jest z tym u was no i powodzenia juz niedługo bedziesz tulić swoje małe szczęście
Moja mała jest cudowna duzo śpi jest przekochana tylko nadal walczymy z karmieniem ale idzie coraz lepiej mama dokarmiajacym butla polecam butelkę Medela Calma jest świetna bo dziecko musi ssać zeby leciało nie zalewa ja mlekojusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Uwaga!!!
Wróciłyśmy ze szpitala!
Amelka, 4400, 62 długa!
10 godzin rodzenia naturalnego ze wszystkimi bólami w tym krzyżowymi, na 9 cm rozwarcia decyzja o cesarce, po cesarce tragedia.
Nie będę ściemniać: miałam ciężki poród.
Dochodzę do siebie, a Amelka jest super dziewczyna i uczymy się siebie na wzajemMarta22, kama005, _analiza, Kasiulina, eve90, jusella, renieczka, Zuzulka88, kot_bury, Milcia, Gagaga, figaa, Agness27, majeczka87, ania181111, TheForfie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja już piszę ze szpitala, mam 4 cm rozwarcia i zostaję, bo wszystko wskazuje na to, że poród się rozpoczął
Marta22, Karolajjn:), Dalile, kijanka_88, kama005, aisa, _analiza, Kasiulina, eve90, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Milcia, figaa, Pauli11, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Nadita mialysmybrazem rodzić ... hehe żartuje , kochana trzyma kciuki za bezbolesny i szybki poród
Dziewczyny jak jest z ciśnieniem w ciąży? Zawsze miałam a niskie a teraz mam 137/88 i nie wiem czy panikować czy leżeć .... wujek Google mi nie podpowiedział a do gin nie będę po niedzieli w takiej sprawie dzwoniła ..[/url] -
nadita lilouK rodzić raz dwa
panna truskawka gratulacje!
ja siedze z laktatorem i próbuję coś odciągnąć.
byliśmy na 2h spacerze, mała cały przespała a w domu tylko ją wyjęłam z gondoli i ryk bo głodna ma młóda wyczuciejusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
ojj coś się dzieje, trzymam kciukasyy!
apropos laktatora - myślicie że to must have szpitalny? czy mogę potem kupić w razie "W"? Pytam bo właśnie patrzę co jeszcze wrzucić do walizki bo jutro się wpisujemy do szpitala i może uda się cesarka od razu
Mam ręczniki, sztućce, kosmetyki, 3 koszule nocne, szlafrok, japonki, skarpetki, majtki normalne i jednorazowe, podkłady poporodowe, maść na sutki, dla małego komplet ubranek - pajace, body z długim i krótkim rękawem, spodenki, czapa i skarpety, mokre chusteczki, pampersy i krem na odparzenia... o czymś zapominam? aa rożek jeszcze mam i pieluchy tetrowe
wodę doniesie mężu, pomadka do ust razem z kosmetykami, nie wiemmmmm jakbyście miały jakieś propozycje to dopisujcie co Wam się przydało / myślicie że się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:24
jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualnyPanna Truskawka gratuluję, dorodne Truskawiątko tam wyhodowałaś
LilouK i Naditta kciuki za was! Powodzenia i szybkich porodów :*
A my już jesteśmy w domku od wczoraj wieczora, cieszymy się sobą, jeszcze jestem zmęczona, ale już coraz lepiej się ruszam, więc nie jest źle.
Chyba zaczyna mi się nawał, bo cycki zaczynają boleć, już laktator poszedł w ruch. Sciągnęłam trochę, cycom ulżyło, a mała z butelki wypiła to w sekundzie Mam małego żłopka
Pozdrawiamy i miłego wieczorku życzymy
Ps. Analiza mi w w szpitalu, nawet wkładki laktacyjne się nie przydały, tym bardziej laktator. Nawał przychodzi w 3-5 dobie po porodzie więc bedziesz raczej już w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:25
_analiza, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPanna truskawka - gratulacje!
Naditta, LiloUK - trzymam za Was mocno kciuki
Co do kolejki, to ja poproszę miejsce najpóźniej w termin (24.07), bo potem zamykają mi szpital i będzie tragedia z miejscami w innychWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 20:29
Marta22, jusella, aisa, kama005, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolajjn:) wrote:Nadita mialysmybrazem rodzić ... hehe żartuje , kochana trzyma kciuki za bezbolesny i szybki poród
Dziewczyny jak jest z ciśnieniem w ciąży? Zawsze miałam a niskie a teraz mam 137/88 i nie wiem czy panikować czy leżeć .... wujek Google mi nie podpowiedział a do gin nie będę po niedzieli w takiej sprawie dzwoniła ..
Nie panikuj to na dobre nie wyjdzie ani Tb ani dzidziusiowi. Kontroluj 3 razy dziennie ciśnienie. Pamiętaj żeby było miezone po 20 min odpoczynku. Jeżeli będzie przekraczać 140/80 (wystarczy ze jedno z nich przekroczysz czyli albo więcej niż 140 albo więcej niż 80) to dla waszego bezpieczeństwa lepiej pojechać na ip zostaniesz pod obserwacją i ewentualnie dostaniesz leki obniżające ciśnienie. -
wwikunia93 wrote:Nie panikuj to na dobre nie wyjdzie ani Tb ani dzidziusiowi. Kontroluj 3 razy dziennie ciśnienie. Pamiętaj żeby było miezone po 20 min odpoczynku. Jeżeli będzie przekraczać 140/80 (wystarczy ze jedno z nich przekroczysz czyli albo więcej niż 140 albo więcej niż 80) to dla waszego bezpieczeństwa lepiej pojechać na ip zostaniesz pod obserwacją i ewentualnie dostaniesz leki obniżające ciśnienie.
Karolajjn:) lubi tę wiadomość