X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj dawaj Naditta :-)

Ja mam skurczybyki co 4-7min. Bolą jak jasny ch. Jeszcze nieregularne, ale już coraz bliżej do celu.

Jeszcze mój mnie tak wkur**ł, że masakra, aż się rozryczałam. Powiedziałam, że nie jestem w stanie ugotować obiadu i czy może jechać po chleb na jakieś kanapki, to zaczął takie fochy strzelać, jakbym go conajmniej nie wiem o co poprosiła. Szkoda słów.

Marta22, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

Trzymam kciuki za szybki i bezbolesne porody :)

Lilouk u mnie jak odeszły wody to po 12 godzinach trzaba było podac antybiotyk koniecznie i potem co kolejene 4 godziny bo podobno jest jakieś ryzyko dla dzidziusia podczas porodu. A potem po 24 godzinach od porodu pobieralo małej krew zeby sprawdzić czy wszystko dobrze. Wiec koniecznie dopytaj o ten antybiotyk jak jest z tym u was :) no i powodzenia :) juz niedługo bedziesz tulić swoje małe szczęście :)

Moja mała jest cudowna :) duzo śpi :) jest przekochana :) tylko nadal walczymy z karmieniem :) ale idzie coraz lepiej :) mama dokarmiajacym butla polecam butelkę Medela Calma :) jest świetna bo dziecko musi ssać zeby leciało :) nie zalewa ja mleko ;)

jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk, u mnie co 5 minut, zaraz dzwonie do szpitala, sa coraz bardziej bolesne. Do tego biegunka i nitki krwi na wkładce.

jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga!!!

Wróciłyśmy ze szpitala!
    Amelka, 4400, 62 długa!

10 godzin rodzenia naturalnego ze wszystkimi bólami w tym krzyżowymi, na 9 cm rozwarcia decyzja o cesarce, po cesarce tragedia.
    Nie będę ściemniać: miałam ciężki poród.
    Dochodzę do siebie, a Amelka jest super dziewczyna i uczymy się siebie na wzajem :)

Marta22, kama005, _analiza, Kasiulina, eve90, jusella, renieczka, Zuzulka88, kot_bury, Milcia, Gagaga, figaa, Agness27, majeczka87, ania181111, TheForfie lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, Naditta powodzenia!!
    Się angolowe dziewczyny zmówiły żeby rodzić w tym samym czasie ;D :)
    Trzymajcie się dzielnie!!

eve90, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, trzymam kciuki!

Truskawka, gratki :) duża dziewuszka :)

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk wspieram! To przez te emocje pewnie, nie pokłóćcie się tylko w drogę na porodówke :*

• Naditta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już piszę ze szpitala, mam 4 cm rozwarcia i zostaję, bo wszystko wskazuje na to, że poród się rozpoczął :)

Marta22, Karolajjn:), Dalile, kijanka_88, kama005, aisa, _analiza, Kasiulina, eve90, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Milcia, figaa, Pauli11, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się dzielnie :)

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita mialysmybrazem rodzić ... :( hehe żartuje , kochana trzyma kciuki za bezbolesny i szybki poród :)

Dziewczyny jak jest z ciśnieniem w ciąży? Zawsze miałam a niskie a teraz mam 137/88 i nie wiem czy panikować czy leżeć .... wujek Google mi nie podpowiedział a do gin nie będę po niedzieli w takiej sprawie dzwoniła ..

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadita lilouK rodzić raz dwa :)

panna truskawka gratulacje!

ja siedze z laktatorem i próbuję coś odciągnąć.

byliśmy na 2h spacerze, mała cały przespała a w domu tylko ją wyjęłam z gondoli i ryk bo głodna :D ma młóda wyczucie :D

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj coś się dzieje, trzymam kciukasyy! :)

apropos laktatora - myślicie że to must have szpitalny? czy mogę potem kupić w razie "W"? Pytam bo właśnie patrzę co jeszcze wrzucić do walizki bo jutro się wpisujemy do szpitala i może uda się cesarka od razu :)

Mam ręczniki, sztućce, kosmetyki, 3 koszule nocne, szlafrok, japonki, skarpetki, majtki normalne i jednorazowe, podkłady poporodowe, maść na sutki, dla małego komplet ubranek - pajace, body z długim i krótkim rękawem, spodenki, czapa i skarpety, mokre chusteczki, pampersy i krem na odparzenia... o czymś zapominam? aa rożek jeszcze mam i pieluchy tetrowe :)
    wodę doniesie mężu, pomadka do ust razem z kosmetykami, nie wiemmmmm :) jakbyście miały jakieś propozycje to dopisujcie co Wam się przydało / myślicie że się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:24

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Truskawka gratuluję, dorodne Truskawiątko tam wyhodowałaś :)

LilouK i Naditta kciuki za was! Powodzenia i szybkich porodów :*

A my już jesteśmy w domku od wczoraj wieczora, cieszymy się sobą, jeszcze jestem zmęczona, ale już coraz lepiej się ruszam, więc nie jest źle.

Chyba zaczyna mi się nawał, bo cycki zaczynają boleć, już laktator poszedł w ruch. Sciągnęłam trochę, cycom ulżyło, a mała z butelki wypiła to w sekundzie :D Mam małego żłopka :)

Pozdrawiamy i miłego wieczorku życzymy

Ps. Analiza mi w w szpitalu, nawet wkładki laktacyjne się nie przydały, tym bardziej laktator. Nawał przychodzi w 3-5 dobie po porodzie więc bedziesz raczej już w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 18:25

_analiza, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by się przydał laktator w szpitalu, gdybym w ogóle miała mleko... Teraz w domu go używam by odciągnąć cokolwiek.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna truskawka - gratulacje!

Naditta, LiloUK - trzymam za Was mocno kciuki :)

Co do kolejki, to ja poproszę miejsce najpóźniej w termin (24.07), bo potem zamykają mi szpital i będzie tragedia z miejscami w innych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 20:29

Marta22, jusella, aisa, kama005, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny!

Kama - ja też walczę z laktatorem. Ale dokarmiam tez Mała mm i wreszcie zaczęła przybierać...

jusella, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• wwikunia93 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Nadita mialysmybrazem rodzić ... :( hehe żartuje , kochana trzyma kciuki za bezbolesny i szybki poród :)

Dziewczyny jak jest z ciśnieniem w ciąży? Zawsze miałam a niskie a teraz mam 137/88 i nie wiem czy panikować czy leżeć .... wujek Google mi nie podpowiedział a do gin nie będę po niedzieli w takiej sprawie dzwoniła ..

Nie panikuj to na dobre nie wyjdzie ani Tb ani dzidziusiowi. Kontroluj 3 razy dziennie ciśnienie. Pamiętaj żeby było miezone po 20 min odpoczynku. Jeżeli będzie przekraczać 140/80 (wystarczy ze jedno z nich przekroczysz czyli albo więcej niż 140 albo więcej niż 80) to dla waszego bezpieczeństwa lepiej pojechać na ip zostaniesz pod obserwacją i ewentualnie dostaniesz leki obniżające ciśnienie.

16udyx8dr6yuirzg.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny i gratulacje nowym mamusiom:)

1usag7rf69y59i8r.png
  • wwikunia93 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wwikunia93 wrote:
    Nie panikuj to na dobre nie wyjdzie ani Tb ani dzidziusiowi. Kontroluj 3 razy dziennie ciśnienie. Pamiętaj żeby było miezone po 20 min odpoczynku. Jeżeli będzie przekraczać 140/80 (wystarczy ze jedno z nich przekroczysz czyli albo więcej niż 140 albo więcej niż 80) to dla waszego bezpieczeństwa lepiej pojechać na ip zostaniesz pod obserwacją i ewentualnie dostaniesz leki obniżające ciśnienie.
    Pamiętaj że musi być mierzone po odpoczynku. Jeżeli będzie wysokie i będzie utrzymywalo się tak przez 1 dzień czeka Cię wizyta na ip. I leczenie tabletkami. Nie martw się nie jest tragicznie ja miałam 170/90 130/110 i to podczas brania tabletek na obniżenie. Czasem ciśnienie skacze.

Karolajjn:) lubi tę wiadomość

16udyx8dr6yuirzg.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ