Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Panna truskawka gratuluję!!!
Kurcze ale się biedna wymeczylas... Już byłaś na finiszu z bólami i.tu cc i dodatkowy ból po... Ahh pewnie młoda za duża była jak na ciebie..
A jaka wagę ostatnie usg ci pokazało?
Trzymam kciuki za kolejne porody!!!
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualny
-
Hej nie było mnie tu dawno i wszystkim rozpakowanym mamom gratulujemy
Nie nadrobienia was nie stery:( u nas sytuacja z porodem wyglądała rąk ze od odejścia wód do samego cc minęło 22 h wody mi się saczyky cały czas akcji skurczowdj nie było dopiero po oksytocynie powoli się skurcze rozkrdcily rodzilismy najpierw sn Z pełnym rozwarciem i bólami już partymi ale ostatecznie syn nie wstawił się w kanał jak trzeba i szybka decyzja o cc.
W szpitalu byliśmy 8 dni dopadła nas zoltaczka dwie doby naświetlania i podejrzenie innekcji i zaburzenia w pracy serca ostatecznie nic się nie potwierdziło i wszystko jest ok
Dopadł nasctez problem cycowy bo młody nie chciał ssac jak się później okazalo przez skrucone wędzidełko a raczej jego brak i dlatego tez odciagam mleko swoje i syn pije je z butli byliśmy też na podcieciu wędzidelka i Teraz moze normalnej jezyczek podnosić i od nowa zaczynamy uczyć się cycowac alecciezko nam to idzie
Po powrocie do domu trzeba bylo sie ogarnąć jest dużo zachodu z tym laktatorem ale czego się niecrobi dla naszych dzieci.
Jeżeli chodzi o laktator to polecam z canpola Easy start elektryczny rozchul mi laktacje mialam go w szpitalu też dzięki niemu syn ma co jeść do tego kupilismy tez podgrzewacz butelekbtez z canpola
To tak z grubsza pozdrawiam wszystkich serdecznie postaram się tu do was zaglądać częściej jak czas pozwoli i mi was brakuje
Jeszcze raz gratulacje dla swiezo upieczonych mamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 01:56
Gagaga, jusella, Zuzulka88, Sanna, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
nick nieaktualny
-
Witam was serdecznie, ja już również po. Mój poród nie należał do łatwych gdyż rodziłam 38h. Dziecko ostatecznie nie wstawiło się w kanał i ciśnienie zaczęło zanikać przy skurczach. w ostateczności wszystko zakończyło się cesarka szkoda tylko że się tak namęczyłam dziecko w inkubatorku gdyż miał za słabe płuca waga 3400. 1 Dzień po porodzie oczywiście teście już musieli przyjechać mimo że ja zdychalam z bólu następnego dnia również.. Jeszcze teściowa potrafiła się zapytać czy robiłam kupę albo jakie to uczucie jak dziecko je z cycycka. Albo czy czuję się już jako mama . A mój mąż oczywiście ma to gdzieś pomimo że sprawdza się jako tatuś super to mu powiedziałam że ograniczę mu opiekę jeśli nie unormuje tych swoich relacji. Jestem załamana
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj Tana :*
Biedactwo, to was wymeczyli Na szczęście masz to już za sobą, teraz dochodz do siebie i ciesz się maluchem.
Serdeczne gratulacje
A teściowej, szczerze współczuję. Ale ty pamiętaj, że to Twój komfort i dziecka jest teraz najważniejszy i jak nie czujesz się na siłach to mów, że odwiedzin póki co nie ma! Koniec kropka.
Trzymaj się Kochana, z dnia na dzień będzie lepiej. Buźka :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 05:22
Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tana gratulacje to się też nameczylas drugie tyle co ja ale najważniejsze ze dzidziuś jest na świecie i szybko dojdzie do siebie i tobie też tego życzę szybkiego powrotu do formy po cc.
Co do teściowej to ja z swoją mieszkam o zgrozo i normalnie wczoraj nam powiedziało ze dziecko jest chore bo robi za rzadkie kupki
Jakie powinny być kupki noworodka karmionego mlekiem matki ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 06:01
Gagaga wrote:Tana-gratuluje i współczuję teściowej
Moja Emi drze się od 3 - zjadla z cyca, moje odciagniete i jeszcze porcję mm. Pielucha sucha. Nie wiem o co jej chodzi, brzuszek tez nie napięty. Zwariuje zaraz
Znam... Ja robie termfor przykladam do brzuszka przez kocyk , micna przytulam uspokaja i odkladam i tak do uslanej... Zaczelo przynosic efekty juz w drugiej dobie i teraz jedt niuieeebo lepiej, dzisiaj mi sie obudzila o 24 na 15 min i o 3 na 15 min teraz. Jemy
Polecam ksiazke jezyk niemowlont ( jedt dostepny odf na necie) kontrowersyjna, ale niektore elementy mi bardzo pomogly.
Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
stokrotka2013 wrote:Tana gratulacje to się też nameczylas drugie tyle co ja ale najważniejsze ze dzidziuś jest na świecie i szybko dojdzie do siebie i tobie też tego życzę szybkiego powrotu do formy po cc.
Co do teściowej to ja z swoją mieszkam o zgrozo i normalnie wczoraj nam powiedziało ze dziecko jest chore bo robi za rzadkie kupki
Jakie powinny być kupki noworodka karmionego mlekiem matki ?
Musztardowe z grudkami, ale niem ze sa odstepstwa... A jakie robi ze tescoowa "pediatra " tak wyrokuje?!
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Kolor musztardowy z grudkami i jest taka wodnista
Do szalu mnie teściowa doprowadza nie to że dała by dziecku nuż poduszkę bo.ma za twardo to kładka by go wznak bonjak ja go kładę raz jeden raz drugi boczek to będzie miał krzywą główkę to jeszcze na czkawkę każe mi go przepajac a teraz jeszcze z tą kupą a ja już mam mętlik w owie i strasznie się wszystkim przejmuje bo wiadomo że dla dziecka chce się jak najlepiej a tu nic konkretnego nie doradzi a tylko watiwosc wzbudziWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 06:45
stokrotka2013 wrote:Kolor musztardowy z grudkami i jest taka wodnista
Do szalu mnie teściowa doprowadza nie to że dała by dziecku nuż poduszkę bo.ma za twardo to kładka by go wznak bonjak ja go kładę raz jeden raz drugi boczek to będzie miał krzywą główkę to jeszcze na czkawkę każe mi go przepajac a teraz jeszcze z tą kupą a ja już mam mętlik w owie i strasznie się wszystkim przejmuje bo wiadomo że dla dziecka chce się jak najlepiej a tu nic konkretnego nie doradzi a tylko watiwosc wzbudzi
Podziwiam CIe, bo ja bym oszalała...
Moja ma identyczne, wczoraj narobiła po pachy... miała brudne body pajaca i rożek więc też troche wodniste
Dzisiaj ide do pediatry na pierwszą wizyte kontrolną
Zaufaj sobie, jak widzisz ze maleństwo ok, przybiera, nieodwadnia się nie ma temperatury to ciesz się macierzyństwem a nie słuchaj teściowej...
Moja czkawkę ma jak źle odbije albo jej się troche uleje, wtedy pokarm draźni śluzówkę przełyku i mamy czkawkę.. z tego co czytałam wszytskie niemowlaki są maja.. i tyle przejdzie, czasami zostawiam ją w łóźeczku czasami na bujaczku generalnie nie nosze na rękach, chyba ze ja brzuch boli, wtedy szybko na ręcę i mocno przytulam..
Nie masz możliwości uwolnić się od teściowej>?
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dzień dobry
Stokrotka, Tana - gratuluję - najważniejsze, że Dzieciaczki zdrowe.
Stokrotka - Szymo robi takie same kupki i położna powiedziała, że prawidłowe. Czasem jest tego sporo w pieluszce a czasem tylko "kleksik".
Współczuję teściowej- najlepiej chyba te "dobre rady" to jednym uchem słuchać a drugim wypuszczać i po prostu olać - choć wiem, że jest ciężko. "Kocham" tych wszystkich "ekspertów" dookoła , czasem to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.
Lilouk, Nadtta mam nadzieję, że już Wasze Maleństwa są na świecie - czekam z niecierpliwością na wieści od Waskijanka_88, Zuzulka88, kot_bury, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
-
Jusella a ja mam do cIebie pytanko
Pisałaś że śpicie z Szymkiem, a spi pomiędzy Wami czy jak... nie boisz się ze do przygnieciecie ?? ;P Bo mnie się czasami taaak nie chce jej odkładać, i bym ją zostawiła w łózku tylko szukam "bezpiecznej" lokalizacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 07:16
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
Kijanka
-
nick nieaktualnyKijanka-no właśnie słyszałam l ten książce, musze zakupić jak najszybciej.
Stokrotka-tak jak dziewczyny pusza-musztardowa, ale polozna mi mówiła ze może być też trochę bardziej pomarańczowa śle tez trochę zielonkawa jeśli dziecko ma jeszcze ślad zoltaczki (to nie świadczy np. O niedozywieniu-jak gdzieś czytalam)kijanka_88, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość