X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Tana Gratulacje współczuję.Obys szybko doszla do siebie :)
    U mnie na szczęście byl tylko mąż z córką w odwiedziny .

Stokrotka ja tez karmie piersią i moj tez robi rzadkie bo jakby ze śluzęm kupki w kolorze musztardowym i położna mowila ze to normalne i z czasem mogą byc gęstsze.wazne ze robi.
    A co do pozycji ulozenia to np polozna mowila żeby dziecko na pleckach układać i nawet jak chce się ulać to dziecko odruchowo bierze na bok.
    No i mowila by zmieniac ulozenie łóżeczka .

Panna truskawka gratulacje duza córcia :)

Zuzulka88, jusella, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowych dzidziusiów :D

Truskawka, długa ta Wasza Pannica :D Pewnie dużo ciuszków Ci odpadło już na samym starcie :P

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie rozpakowane ale ja wam zazdroszcze :))) ja tez jeszcze sie kulam, 0 bolesnych skurczow, tylko szyjka 1 cm i rozwarcie na palec ale to malo co znaczy bez skurczow :( a taaaak chce urodzic w lipcu... :))

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny.. Tak poszla krew w nocy ze caly podklad domajtkowy byl doszczetnie w krwi.. Na szcxescie jednorazowo.. Uczcie sie na moim bledxie 6 tyg po porodzie zero goracych kapieli i prysznicow ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie trzynacie jakas diete? Ja trzynam lekkostrawba vez warzyw swiezych i sie zastanawiam kiedy moge dietr rozszerzac

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już jako mamusia!

Mój synek przyszedł na świat wczoraj o 23.45, SN. 3450 g i 56 cm.

Od przyjazdu do szpitala do pełnego rozwarcia w 4 godziny. Położne były w szoku, że tak szybko poszło. Potem 1.5 h godziny parcia i po wszystkim.

Tyle co mogę powiedzieć po wszystkim: nie taki diabeł straszny! Poród jest do przeżycia, najgorsze były skurcze jak już zaczęły być co 2-3 minuty, które zaczynały się od bioder. A potem wzięłam Epidural i przestało boleć! Polecam, polecam, polecam! Nie dałabym rady bez tego. Jak wracał ból nie byłam w stanie przeć, bo skupiałam się na bólu.

Życzę Wam podobnych porodów!

majeczka87, Marta22, _cherryLady, jusella, Sanna, Milcia, renieczka, kot_bury, aisa, kijanka_88, _analiza, eve90, Zuzulka88, Agness27, Gagaga, Agaax, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Mamusie trzynacie jakas diete? Ja trzynam lekkostrawba vez warzyw swiezych i sie zastanawiam kiedy moge dietr rozszerzac
    Mnie polozna mowila by jesc wszystko procz rzeczy typowo powodujacych alergie i ograniczac rzeczy wzdymajace bo mleko matki i tak nie produkuje sie z jedzenia a z krwi :) ale ile w tym prawdy... nie wiem :))

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta gratulacje :)
    Ja byłam na ktg, skurcze co 10 minut jakieś są ,tak na poziomie 75-80. W środę mam przyjść znowu :)

majeczka87, jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta gratulacje! Super ze udalo sie urodzic sn ;)

Cherrylady no i np jajko jesz? Albo ogorki?

Agness27, Naditta lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Witam się już jako mamusia!

Mój synek przyszedł na świat wczoraj o 23.45, SN. 3450 g i 56 cm.

Od przyjazdu do szpitala do pełnego rozwarcia w 4 godziny. Położne były w szoku, że tak szybko poszło. Potem 1.5 h godziny parcia i po wszystkim.

Tyle co mogę powiedzieć po wszystkim: nie taki diabeł straszny! Poród jest do przeżycia, najgorsze były skurcze jak już zaczęły być co 2-3 minuty, które zaczynały się od bioder. A potem wzięłam Epidural i przestało boleć! Polecam, polecam, polecam! Nie dałabym rady bez tego. Jak wracał ból nie byłam w stanie przeć, bo skupiałam się na bólu.

Życzę Wam podobnych porodów!
    W koncu ktos sn :)) :D gratuluje ze wszystko dobrze poszlo :))

Naditta lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy staram się Was nadrobić Ale średnio mi się udaje :/ mala się budziła w nocy co 3 godziny :/ : jeść, kupa , spać i przytulać ;)
    nie pospalam za bardzo ale nie ma co narzekać :) uczymy się siebie nawzajem :)
    Gdyby nie laktator /mimo że reczny/ to bym nie wytrzymała z bólu :/ chwała temu kto to wymyślił :) a laktator dostalam od szwagierki która zapłaciła za niego uwaga : 30 zl ;)

Majeczka no staram się trzymać dietę Ale podobno nie ma co przesadzać :)

Co do odwiedzin to w szpitalu była dziwewczyna która co chwilę ktoś odwiedzał :) doslownie pielgrzymki ludzi :/ jak to położne zobaczyly to tak opierdzielily mamusie ze szok ... przez min pierwszy tydzień od urodzenia najlepiej tylko tata i mama mają mieć styczność z dzieckiem .
    zapisalismy mała na usg bioderek :)
    Ogólnie dużo załatwiania w tych urzędach :/ zwłaszcza jak się nie jest małżeństwem to trzeba jeździć razem :/ a przy karmieniu to dajcie spokój :(
    Pogoda średnia u nas :/ pozdrawiam te rozpakowane i te czekające ;) bądźcie dzielne ;)

jusella, majeczka87, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - gratuluję :-) - dzielna Dziewczyna! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze i szybkiego powrotu do formy :-D

Majeczka ja jem już jajka, ogóry surowe i małosolne, surówki (biała kapusta z marchewką, marchewka tarta, kapusta pekińska), pomidory, paprykę i owoce: maliny, winogrona, śliwki, banany, jagody, czerwone porzeczki.

Ania myśmy z Tatuśkiem wcześniej załatwili uznanie ojcostwa w USC i teraz jedno z rodziców wystarczyło do ogarnięcia papierologi ale i tak razem jeździliśmy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 12:17

ania181111, kot_bury, majeczka87, eve90, Zuzulka88, Agness27, Naditta lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana, truskawka, naditta ogromne gratulacje.
    U mnie bole sie zaczely w nocy, zobaczymy czy cos sie z tego wykluje.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się zastanawiam nad ogórkami małosolnymi, bo uwielbiam, a nie wiem czy mogę :) Pożyczki podobno są bardzo polecane matkom karmiącym. Ja wczoraj upiekłam placek drożdżowy z porzeczkami właśnie :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie musisz od razu kilograma ogórów zjeść (choć wiem, że ciężko się opanować :-)). Ja na początek pół ogórasa na kanapkę pokroiłam a później jak Szymciowi nic nie było to zwiększyłam dawkę - ze wszystkim tak robię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 12:33

eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja mówiłam mojemu żeby to załatwić to nieee :/ to teraz musimy jeździć :/
    Ja narazie uważam na to co jem ale później to zacznę wprowadzać wszystko po kolei ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brakuje nam danych w tabelce...

Majeczka umknęła mi gdzieś waga i długość Adasia

Olala2910, MirelS umknęła mi godzina narodzin waszych maleństw :)

Nowatorka godzina i długość maleńśtwa

Angella długość maleństwa

Ona2012 cc czy sn?

Agness27 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita, LilouK gratulacje!!!!!

Agness27, Naditta lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomidory to jem codziennie. Wczoraj normalne smażone kotlety z panierką jadłam i nic jej nie było. Dzisiaj na obiad spaghetti będzie, też wcześniej nic nie było. Sok jabłkowy piję trochę rozrobiony z wodą, ale nie jakoś drastycznie. Teraz będzie sezon na maliny, to sobie pojem.

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama mojemu tez jeszcze schodzi skorka i smaruje balsamem a do kąpieli daje troche olwki ale i tak się pojawia.u córki tez tak miałam ale z czasem zniklo :)

Lilouk,Naditta Gratulacje :)

Ale martwi mnie ze małemu dzis bardzo zaropialo lewe oczko :(
    Przemywam przegotowana woda i dzis polozna przychodzi i zobaczymy co powie .mam nadzieje ze nie jest to zapalenie spojówek :(

A kikuta kama ja robiłam tak:
    Brałam patyczek z ogranicznikiem ,jedna stronę moczylam w przegotowanej wodzie i wycieralam naokoło a porę sucha strona zbieralam ta wydzielinę i w sobotę po północy odpadl :)czyli po równy tygodniu.

kama005, Zuzulka88, jusella, Naditta lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ