Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się.
Tana Gratulacje współczuję.Obys szybko doszla do siebie
U mnie na szczęście byl tylko mąż z córką w odwiedziny .
Stokrotka ja tez karmie piersią i moj tez robi rzadkie bo jakby ze śluzęm kupki w kolorze musztardowym i położna mowila ze to normalne i z czasem mogą byc gęstsze.wazne ze robi.
A co do pozycji ulozenia to np polozna mowila żeby dziecko na pleckach układać i nawet jak chce się ulać to dziecko odruchowo bierze na bok.
No i mowila by zmieniac ulozenie łóżeczka .
Panna truskawka gratulacje duza córciaZuzulka88, jusella, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Tak dziewczyny.. Tak poszla krew w nocy ze caly podklad domajtkowy byl doszczetnie w krwi.. Na szcxescie jednorazowo.. Uczcie sie na moim bledxie 6 tyg po porodzie zero goracych kapieli i prysznicow
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witam się już jako mamusia!
Mój synek przyszedł na świat wczoraj o 23.45, SN. 3450 g i 56 cm.
Od przyjazdu do szpitala do pełnego rozwarcia w 4 godziny. Położne były w szoku, że tak szybko poszło. Potem 1.5 h godziny parcia i po wszystkim.
Tyle co mogę powiedzieć po wszystkim: nie taki diabeł straszny! Poród jest do przeżycia, najgorsze były skurcze jak już zaczęły być co 2-3 minuty, które zaczynały się od bioder. A potem wzięłam Epidural i przestało boleć! Polecam, polecam, polecam! Nie dałabym rady bez tego. Jak wracał ból nie byłam w stanie przeć, bo skupiałam się na bólu.
Życzę Wam podobnych porodów!
majeczka87, Marta22, _cherryLady, jusella, Sanna, Milcia, renieczka, kot_bury, aisa, kijanka_88, _analiza, eve90, Zuzulka88, Agness27, Gagaga, Agaax, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
majeczka87 wrote:Mamusie trzynacie jakas diete? Ja trzynam lekkostrawba vez warzyw swiezych i sie zastanawiam kiedy moge dietr rozszerzac
ale ile w tym prawdy... nie wiem
)
majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualny
-
Naditta wrote:Witam się już jako mamusia!
Mój synek przyszedł na świat wczoraj o 23.45, SN. 3450 g i 56 cm.
Od przyjazdu do szpitala do pełnego rozwarcia w 4 godziny. Położne były w szoku, że tak szybko poszło. Potem 1.5 h godziny parcia i po wszystkim.
Tyle co mogę powiedzieć po wszystkim: nie taki diabeł straszny! Poród jest do przeżycia, najgorsze były skurcze jak już zaczęły być co 2-3 minuty, które zaczynały się od bioder. A potem wzięłam Epidural i przestało boleć! Polecam, polecam, polecam! Nie dałabym rady bez tego. Jak wracał ból nie byłam w stanie przeć, bo skupiałam się na bólu.
Życzę Wam podobnych porodów!)
gratuluje ze wszystko dobrze poszlo
)
Naditta lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Dobryy staram się Was nadrobić Ale średnio mi się udaje
mala się budziła w nocy co 3 godziny
: jeść, kupa , spać i przytulać
nie pospalam za bardzo ale nie ma co narzekaćuczymy się siebie nawzajem
Gdyby nie laktator /mimo że reczny/ to bym nie wytrzymała z bóluchwała temu kto to wymyślił
a laktator dostalam od szwagierki która zapłaciła za niego uwaga : 30 zl
Majeczka no staram się trzymać dietę Ale podobno nie ma co przesadzać
Co do odwiedzin to w szpitalu była dziwewczyna która co chwilę ktoś odwiedzałdoslownie pielgrzymki ludzi
jak to położne zobaczyly to tak opierdzielily mamusie ze szok ... przez min pierwszy tydzień od urodzenia najlepiej tylko tata i mama mają mieć styczność z dzieckiem .
zapisalismy mała na usg bioderek
Ogólnie dużo załatwiania w tych urzędachzwłaszcza jak się nie jest małżeństwem to trzeba jeździć razem
a przy karmieniu to dajcie spokój
Pogoda średnia u naspozdrawiam te rozpakowane i te czekające
bądźcie dzielne
jusella, majeczka87, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Naditta - gratuluję
- dzielna Dziewczyna! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze i szybkiego powrotu do formy
Majeczka ja jem już jajka, ogóry surowe i małosolne, surówki (biała kapusta z marchewką, marchewka tarta, kapusta pekińska), pomidory, paprykę i owoce: maliny, winogrona, śliwki, banany, jagody, czerwone porzeczki.
Ania myśmy z Tatuśkiem wcześniej załatwili uznanie ojcostwa w USC i teraz jedno z rodziców wystarczyło do ogarnięcia papierologi ale i tak razem jeździliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 12:17
ania181111, kot_bury, majeczka87, eve90, Zuzulka88, Agness27, Naditta lubią tę wiadomość
-
No właśnie ja się zastanawiam nad ogórkami małosolnymi, bo uwielbiam, a nie wiem czy mogę
Pożyczki podobno są bardzo polecane matkom karmiącym. Ja wczoraj upiekłam placek drożdżowy z porzeczkami właśnie
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Milcia nie musisz od razu kilograma ogórów zjeść (choć wiem, że ciężko się opanować
). Ja na początek pół ogórasa na kanapkę pokroiłam a później jak Szymciowi nic nie było to zwiększyłam dawkę - ze wszystkim tak robię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 12:33
eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
brakuje nam danych w tabelce...
Majeczka umknęła mi gdzieś waga i długość Adasia
Olala2910, MirelS umknęła mi godzina narodzin waszych maleństw
Nowatorka godzina i długość maleńśtwa
Angella długość maleństwa
Ona2012 cc czy sn?
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Ja pomidory to jem codziennie. Wczoraj normalne smażone kotlety z panierką jadłam i nic jej nie było. Dzisiaj na obiad spaghetti będzie, też wcześniej nic nie było. Sok jabłkowy piję trochę rozrobiony z wodą, ale nie jakoś drastycznie. Teraz będzie sezon na maliny, to sobie pojem.
jusella lubi tę wiadomość
-
Kama mojemu tez jeszcze schodzi skorka i smaruje balsamem a do kąpieli daje troche olwki ale i tak się pojawia.u córki tez tak miałam ale z czasem zniklo
Lilouk,Naditta Gratulacje
Ale martwi mnie ze małemu dzis bardzo zaropialo lewe oczko
Przemywam przegotowana woda i dzis polozna przychodzi i zobaczymy co powie .mam nadzieje ze nie jest to zapalenie spojówek
A kikuta kama ja robiłam tak:
Brałam patyczek z ogranicznikiem ,jedna stronę moczylam w przegotowanej wodzie i wycieralam naokoło a porę sucha strona zbieralam ta wydzielinę i w sobotę po północy odpadl :)czyli po równy tygodniu.kama005, Zuzulka88, jusella, Naditta lubią tę wiadomość