X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Tana Gratulacje współczuję.Obys szybko doszla do siebie :)
    U mnie na szczęście byl tylko mąż z córką w odwiedziny .

Stokrotka ja tez karmie piersią i moj tez robi rzadkie bo jakby ze śluzęm kupki w kolorze musztardowym i położna mowila ze to normalne i z czasem mogą byc gęstsze.wazne ze robi.
    A co do pozycji ulozenia to np polozna mowila żeby dziecko na pleckach układać i nawet jak chce się ulać to dziecko odruchowo bierze na bok.
    No i mowila by zmieniac ulozenie łóżeczka .

Panna truskawka gratulacje duza córcia :)

Zuzulka88, jusella, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowych dzidziusiów :D

Truskawka, długa ta Wasza Pannica :D Pewnie dużo ciuszków Ci odpadło już na samym starcie :P

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie rozpakowane ale ja wam zazdroszcze :))) ja tez jeszcze sie kulam, 0 bolesnych skurczow, tylko szyjka 1 cm i rozwarcie na palec ale to malo co znaczy bez skurczow :( a taaaak chce urodzic w lipcu... :))

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny.. Tak poszla krew w nocy ze caly podklad domajtkowy byl doszczetnie w krwi.. Na szcxescie jednorazowo.. Uczcie sie na moim bledxie 6 tyg po porodzie zero goracych kapieli i prysznicow ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie trzynacie jakas diete? Ja trzynam lekkostrawba vez warzyw swiezych i sie zastanawiam kiedy moge dietr rozszerzac

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już jako mamusia!

Mój synek przyszedł na świat wczoraj o 23.45, SN. 3450 g i 56 cm.

Od przyjazdu do szpitala do pełnego rozwarcia w 4 godziny. Położne były w szoku, że tak szybko poszło. Potem 1.5 h godziny parcia i po wszystkim.

Tyle co mogę powiedzieć po wszystkim: nie taki diabeł straszny! Poród jest do przeżycia, najgorsze były skurcze jak już zaczęły być co 2-3 minuty, które zaczynały się od bioder. A potem wzięłam Epidural i przestało boleć! Polecam, polecam, polecam! Nie dałabym rady bez tego. Jak wracał ból nie byłam w stanie przeć, bo skupiałam się na bólu.

Życzę Wam podobnych porodów!

majeczka87, Marta22, _cherryLady, jusella, Sanna, Milcia, renieczka, kot_bury, aisa, kijanka_88, _analiza, eve90, Zuzulka88, Agness27, Gagaga, Agaax, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Mamusie trzynacie jakas diete? Ja trzynam lekkostrawba vez warzyw swiezych i sie zastanawiam kiedy moge dietr rozszerzac
    Mnie polozna mowila by jesc wszystko procz rzeczy typowo powodujacych alergie i ograniczac rzeczy wzdymajace bo mleko matki i tak nie produkuje sie z jedzenia a z krwi :) ale ile w tym prawdy... nie wiem :))

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta gratulacje :)
    Ja byłam na ktg, skurcze co 10 minut jakieś są ,tak na poziomie 75-80. W środę mam przyjść znowu :)

majeczka87, jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta gratulacje! Super ze udalo sie urodzic sn ;)

Cherrylady no i np jajko jesz? Albo ogorki?

Agness27, Naditta lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Witam się już jako mamusia!

Mój synek przyszedł na świat wczoraj o 23.45, SN. 3450 g i 56 cm.

Od przyjazdu do szpitala do pełnego rozwarcia w 4 godziny. Położne były w szoku, że tak szybko poszło. Potem 1.5 h godziny parcia i po wszystkim.

Tyle co mogę powiedzieć po wszystkim: nie taki diabeł straszny! Poród jest do przeżycia, najgorsze były skurcze jak już zaczęły być co 2-3 minuty, które zaczynały się od bioder. A potem wzięłam Epidural i przestało boleć! Polecam, polecam, polecam! Nie dałabym rady bez tego. Jak wracał ból nie byłam w stanie przeć, bo skupiałam się na bólu.

Życzę Wam podobnych porodów!
    W koncu ktos sn :)) :D gratuluje ze wszystko dobrze poszlo :))

Naditta lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy staram się Was nadrobić Ale średnio mi się udaje :/ mala się budziła w nocy co 3 godziny :/ : jeść, kupa , spać i przytulać ;)
    nie pospalam za bardzo ale nie ma co narzekać :) uczymy się siebie nawzajem :)
    Gdyby nie laktator /mimo że reczny/ to bym nie wytrzymała z bólu :/ chwała temu kto to wymyślił :) a laktator dostalam od szwagierki która zapłaciła za niego uwaga : 30 zl ;)

Majeczka no staram się trzymać dietę Ale podobno nie ma co przesadzać :)

Co do odwiedzin to w szpitalu była dziwewczyna która co chwilę ktoś odwiedzał :) doslownie pielgrzymki ludzi :/ jak to położne zobaczyly to tak opierdzielily mamusie ze szok ... przez min pierwszy tydzień od urodzenia najlepiej tylko tata i mama mają mieć styczność z dzieckiem .
    zapisalismy mała na usg bioderek :)
    Ogólnie dużo załatwiania w tych urzędach :/ zwłaszcza jak się nie jest małżeństwem to trzeba jeździć razem :/ a przy karmieniu to dajcie spokój :(
    Pogoda średnia u nas :/ pozdrawiam te rozpakowane i te czekające ;) bądźcie dzielne ;)

jusella, majeczka87, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - gratuluję :-) - dzielna Dziewczyna! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze i szybkiego powrotu do formy :-D

Majeczka ja jem już jajka, ogóry surowe i małosolne, surówki (biała kapusta z marchewką, marchewka tarta, kapusta pekińska), pomidory, paprykę i owoce: maliny, winogrona, śliwki, banany, jagody, czerwone porzeczki.

Ania myśmy z Tatuśkiem wcześniej załatwili uznanie ojcostwa w USC i teraz jedno z rodziców wystarczyło do ogarnięcia papierologi ale i tak razem jeździliśmy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 12:17

ania181111, kot_bury, majeczka87, eve90, Zuzulka88, Agness27, Naditta lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana, truskawka, naditta ogromne gratulacje.
    U mnie bole sie zaczely w nocy, zobaczymy czy cos sie z tego wykluje.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się zastanawiam nad ogórkami małosolnymi, bo uwielbiam, a nie wiem czy mogę :) Pożyczki podobno są bardzo polecane matkom karmiącym. Ja wczoraj upiekłam placek drożdżowy z porzeczkami właśnie :)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie musisz od razu kilograma ogórów zjeść (choć wiem, że ciężko się opanować :-)). Ja na początek pół ogórasa na kanapkę pokroiłam a później jak Szymciowi nic nie było to zwiększyłam dawkę - ze wszystkim tak robię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 12:33

eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja mówiłam mojemu żeby to załatwić to nieee :/ to teraz musimy jeździć :/
    Ja narazie uważam na to co jem ale później to zacznę wprowadzać wszystko po kolei ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brakuje nam danych w tabelce...

Majeczka umknęła mi gdzieś waga i długość Adasia

Olala2910, MirelS umknęła mi godzina narodzin waszych maleństw :)

Nowatorka godzina i długość maleńśtwa

Angella długość maleństwa

Ona2012 cc czy sn?

Agness27 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita, LilouK gratulacje!!!!!

Agness27, Naditta lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomidory to jem codziennie. Wczoraj normalne smażone kotlety z panierką jadłam i nic jej nie było. Dzisiaj na obiad spaghetti będzie, też wcześniej nic nie było. Sok jabłkowy piję trochę rozrobiony z wodą, ale nie jakoś drastycznie. Teraz będzie sezon na maliny, to sobie pojem.

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama mojemu tez jeszcze schodzi skorka i smaruje balsamem a do kąpieli daje troche olwki ale i tak się pojawia.u córki tez tak miałam ale z czasem zniklo :)

Lilouk,Naditta Gratulacje :)

Ale martwi mnie ze małemu dzis bardzo zaropialo lewe oczko :(
    Przemywam przegotowana woda i dzis polozna przychodzi i zobaczymy co powie .mam nadzieje ze nie jest to zapalenie spojówek :(

A kikuta kama ja robiłam tak:
    Brałam patyczek z ogranicznikiem ,jedna stronę moczylam w przegotowanej wodzie i wycieralam naokoło a porę sucha strona zbieralam ta wydzielinę i w sobotę po północy odpadl :)czyli po równy tygodniu.

kama005, Zuzulka88, jusella, Naditta lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ