Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej
Naditta gratulacje! Dzielna dziewczyna z ciebie
Moja malutka, póki co miała dziś pierwszy raz czkawkę od urodzenia Wystarczyło przystawić do cyca i po sprawie.
Co do kupek to u nas jeszcze przejściowa. Zielona w brązowo żółtą. W szpitalu chyba podali małej mm, bo robiła kupę co pieluchę, a teraz ja jest tylko na piersi to rzadziej. Dziś np tylko śladzik na pupie, a ostatnia kupa wczoraj ok południa. Siuśki w pieluszce sa więc chyba jest ok.
Sanna co do bólu po cc, to ja też mam najgorzej z wstawaniem i siadaniem. A sama rana, daje takie wrażenie, że to nie moje ciało.
Jeżeli chodzi o odbijanie to też słyszałam, że jak kp to nie musi, ale dziś po rozmowie z położną chyba jednak zacznę odbijać, tylko jak ona mówi,jak się kp to albo odbije, albo nie.
Moja mała zasypia przy cycu i odkładam ją do kołyski / łóżeczka.
Właśnie dziś była pierwsza wizyta patronażowa. Zapytałam o wszystko co mnie nurtowało i ogólnie wszystko jest ok.
Mała lekko zażółcona, ale póki co karmię tylko piersią, we czwartek pierwsza wizyta u pediatry i zobaczymy co lekarz powie.
Położna obejrzała małą i mnie też. Cycki, ranę po cc i wszystko jest w porządku.
Bardzo mnie niepokoiło moje krwawienie po porodzie. Bo myślałam, że będę krwawić żywą krwią przez kilka tygodni, a tu dziś 4 dzień, a ja raczej plamię, brudzę i to nie krwią, a taką surowiczą wydzieliną.
Położna wyjaśniła, że te odchody połogowe, co dzień mogą być inne, że póki nie mam gorączki, albo krwotoku, albo wydzieliny o zapachu ropnym czy gnilnym to nie mam powodu do zmartwień.
A jak u was to wygląda, dużo / długo krwawiłyście po porodzie?
Majeczka, weź ty się dzieciaku już wypakuj (suwaczek)
Dziewczyny które rodzą, kciuki za Was
LilouK czekam na info czy maluch już na świecieSanna, Zuzulka88, eve90, Agness27, jusella, Agaax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kama005 wrote:brakuje nam danych w tabelce...
Majeczka umknęła mi gdzieś waga i długość Adasia
Olala2910, MirelS umknęła mi godzina narodzin waszych maleństw
Nowatorka godzina i długość maleńśtwa
Angella długość maleństwa
Ona2012 cc czy sn?
Kama Adas mial w dniu urodzin 3580 g i 56 cmkama005, Zuzulka88, eve90, Agness27, jusella lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hehe noo pozmieniam suwaczki i wstawie fotki wstawie ale musze miec chwile na kompa sie dostac narazie ledwo ledwo mam czas na koma wejsc
Zuzulka88, eve90, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dziewczynki, założyłyście jakaś grupe na FB nowa? Można jeszcze dołączyć?
My tniemy się jutro, planowo o 15. Skurcze na ktg wciąż się piszą żeby dodać matce ma dowidzenia troszkę emocji i adrenalinki
Małe pytanko o te odchody - wystarczy duża podpaska??Zuzulka88, Agness27, renieczka, jusella, Agaax lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Jeju, chyba z desperacji rozsypię dzisiaj ten cholerny ryż i go pozbieram
(Jusella, Ania, trzymajcie kciuki )
kot_bury, ja też się wybrałam na szoping. Spocona jestem jak norka, ale moja Królewna ma za to sukieniunie z lumpkakot_bury, Zuzulka88, Agness27, jusella lubią tę wiadomość
-
Kama ja miałam cc. Mateusz urodził się 11 lipca o 9:20 Miał 55 cm i ważył 3400.
Czy wasze dzieciaczki też tak długo śpią, że trzeba je wybudzać na jedzenie? Mój possie pierś 5-10 minut, a potem śpi 3,5-4 godziny i go wybudzam, bo spałby dalej, zastanawiam się tylko czy przybiera na wadze po tak krótkim jedzeniu:/Zuzulka88, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:A gdzie to można kupic i ile kosztuje ?
I czy to jakis balsam czy do wody?
Kupisz w aptece i kosztuje ok 8 zł. To jest krem do smarowania.
Ja w tym połogu mało krwawiłam. Teraz jeszcze bardzo delikatnie plamię Ale tylko na papierze, więc nawet zwykłych wkładek nie ma potrzeby nosić.
Zaczęłam się zastanawiać nad ćwiczeniami, bo denerwuje mnie brzuch. Chyba jakiś delikatny zestaw zacznę robić.eve90, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja dziś jade na zdjecie szwów, a jutro przychodzi położna zobaczymy co nam poopowiada i ile synek waży
a najbardziej nie mogę się doczekać jak ja wypytam o te szczepionki co kiedy jakie no czarna magiaZuzulka88, eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Renieczka z tym pologiem to hmmm powiem tak koleżanka też przestawala krwawic i położna powiedziała że jej się szyjka za szybko zakelila? Poszła do gina i rzeczywiście wszystko jej w brzuchu zostawalo... Dostała leki i chyba lepiej...wiec pilnuj koniecznie tego
Ona to masz szczęście! Mój syn też około 4 godzin spał i w sumie też budziłam na jedzenie...
W nocy jedynie czasami się nie obudziłam i spał cała noc bez karmienia jedne położne mówią wybudzac a drugie nie...
Po karmieniu piersią w dzień dawałam do odbijania ale w nocy nie bo zasypialismy razem przy cycuZuzulka88, eve90, jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Hej dziewczyny. Gratuluje wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za te z was ktore sa jeszcze w dwupaku
Truskawka no to niezle z ta waga u ciebie wyszlo. Wspolczuje ciezkiego porodu ale na szczescie juz po i teraz tylko cieszyc sie malenstwem
U nas wszystko ok. Mleko sie pojawilo po poczatkowym jego braku i mala jest z tego powodu b zadowolona.
Pozdrawiam wszystkie
Ps. Kama moja Emma urodzila sie o 18.40. 52 cmeve90, Agness27, aisa, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla mamusiek ! :*
My jutro mamy termin i w dalszym ciągu cisza , wizyta u ginekologa i zobaczymy co dalej .
Mam dość , chodzę jak słoń mkmonze chciałabym przenosić góry to się do tego kompletnie nie nadaje ...
Zjadłam właśnie ostatniego kebaba , w ciąży :p później nie będę ryzykowała haha :p ii leżę i kwicze , czas na drzemkę chyba .
Mało nas brzuchatych pozostało na placu boju ...
Miłego wieczoru , i kciuki za te co dziś się będą rozpakowywac :peve90, jusella, Zuzulka88, Sanna, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualny_analiza wrote:Dziewczynki, założyłyście jakaś grupe na FB nowa? Można jeszcze dołączyć?
My tniemy się jutro, planowo o 15. Skurcze na ktg wciąż się piszą żeby dodać matce ma dowidzenia troszkę emocji i adrenalinki
Małe pytanko o te odchody - wystarczy duża podpaska??
Ja używam podpaski jaj na okres i jest ok.
Podobno po cc te odchody są mniejsze.jusella lubi tę wiadomość
-
ja szczerze mówiąc już tak nie krwawię (dwa pierwsze dni były najgorsze). zużywam wszystkie podkłady poporodowe jakie mam i będzie git bo bez sensu to trzymać w domu
Weszłam dzisiaj na wagę i już mam -10kg. Do wagi wyjściowej pierwszej zapisanej w karcie ciąży zostało mi 6kg._analiza, kijanka_88, jusella, Agaax, Zuzulka88, Sanna, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość