X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie byka kropelka krwi tylko trochę więcej. Spryskalam octaniseptem i zobaczymy.polozna ma byc między 9:30 a 13. Viekawe o której przyjdzie...

lena77 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • OkraglinkaOlinka Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :)
    Strasznie zazdroszczę i tez bym chciała mieć jiż mała przy sobie.
    A ja byłam od soboty do wczoraj w szpitalu z ta paskudna wysypka która jest już praktycznie wszędzie i nikt nie wie co to jest.wczoraj wypuścili mnie do domu bo ordynator stwierdził że to pokrzywka ciążowa i hormony tak wyrzucają i zniknie sama po porodzie. A strasznie swędzi :(
    Od wczoraj brzuchol mi się stawia i czuje co jakis czas nieregularne skórcze i baaaardzo bym chciała żeby coś się ruszyło bo ja się chyba na śmierć zadrapie.dodam ze wysypke mam od zeszłego poniedziałku :(
    A na dodatek wyszło mi teraz ze mam niedoczynność tarczycy. Na sam koniec takie przeboje. Chyba w jakąś depresję zaczynam wpadać bo juz mi się płakać chce od tego wszystkiego :(

TP 26.07
    25328c433e.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie położnej.

Ogólnie powiedziała nam że mała jest super grzeczna. Pomijam fakt wrzasku na przewijaku, kikut jej krwawi bo zaczyna odpadac i mam się nie przejmować. Pryskac octaniseptem. Widziała że nie przystawie małej do piersi także nie krytykowala sposobu karmienia ale skrytykowała terror laktacyjny w szpitalu jak widziała ile spadła na wadze...!
    Ogólnie zajebista babka nam się trafiła.

Zaraz idziemy z małą na spacer tylko mój sie ogarnie bo i tak mm nam się kończy, a jeszcze aphtin musimy kupić bo okazało się że mała ma plesniawki. Dostaliśmy instrukcje jak to stosować więc mamy nadzieję że szybko zniknie. :)

I też się pytała czy chodzimy na spacery i powiedziała że super ze chodzimy od początku a nir czekamy nie wiadomo na co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:59

jusella, renieczka, Gagaga, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie , szyjka w dalszym ciągu 0.5 cm rozwarcie dalej 2 cm :)
    Synek niby już w kanale . Ginekolog dziś nam nastawil szyjkę bo była od kości krzyżowej i poodklejal (coś) od szyjki. I czekamy jeśli dziś mi wody nie odejdą i nic nie ruszy to poniedziałek szpital ...

Zuzulka88, jusella, renieczka, aisa, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn dziś po północy pełnia - musi się ruszyć!
    Trzymam kciuki!

jusella, Karolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po wczorajszej wizycie ;)

Rozwarcie na 3 cm, szyjka wymasowana- do przyjemnych to nie należało, ale cóż poradzić :P Bartuś waży 3100 g, warunki do porodu podobno dobre, teraz tylko czekać na rozwój akcji. Jeśli do wtorku nic się nie będzie działo to mam się stawić na ktg i kolejny masaż... Brrrr... Noc była ciężka, bo szyjka bolała, brzuch się stawiał i co chwilę biegałam siusiu i sprawdzać czy plamienie nie zmieniło się w krwawienie... Teraz już jest trochę lepiej :)

Jeśli chodzi o spacery to na szkole rodzenia położne mówiły że po tygodniu od powrotu do domu można już spokojnie spacerować. Ale jak widać- co położna to inne zwyczaje :)

Dalile dawaj zdjęcia, bo widzę że już masz :P

jusella, aisa, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem, jak więcej będę miała :) Teraz mam 4 - wrzuciłam na fb

Zuzulka88, jusella, Marta22, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na sam koniec pięknych badań wyszły mi leukocyty i bakterie w moczu... super.
    Ciekawe co lekarz o tym powie.
    Nie mam możliwości potórzenia badania przed wizytą w czwartek :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w samym moczu czy w osadzie?

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że moja piękna idzie na pełnię właśnie.

Dalile, może przypadkiem próbka źle pobrana?

Karolajn, Zuzulka, moja szyjka też krótka i rozwarcie jest, ale skurczy brak ;/ Uparte te nasze bestie :)

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moczu
    Leukocyty obecne
    W osadzie
    Nabłonki - płaskie - pojedyncze
    Leukocyty - 7 - 15 w polu widzenia
    Inne - bakterie - obecne

Tak myślę, że to źle pobrana próbka, bo powiem szczerze, że byłam tak zaspana, że tylko się podmyłam wodą, nie bawiłam się w tampony i inne takie.

Mi tylko brzuch się stawia strasznie - ani usiąść, ani się położyć, tylko przy staniu mi wygodnie, nic nie uwiera ;) Jak szyjka zobaczymy w czwartek, ja się nastawiam jednak na czwartek i olej rycynowy, a nie na pełnię. :) Zosia po mamusi w nocy to lubi pospać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 15:10

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje oko to wynik nie jest zły, te wartości nawet nie są "liczne" :)

renieczka, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn dzięki :) Trochę mniej się martwię :)
    Ale i tak wizyta w czwartek, lekarz będzie kombinował - mam bardzo blisko do porodu, więc pole będzie miał ograniczone :)
    Do tej pory wyniki (oprócz płytek krwi, ale to już moja uroda) miałam zawsze w normie, więc niech się teraz raz wykaże :D

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzik, ja to mam wiecznie podwyższone crp, albo hemoglobina za niska, ale to już wynika z moich kochanych chorych jelit. Dopóki są podwyższone albo obniżone w pewnej normie to się nie martwię :)

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie to nawet nic nie leczył, mówił że może źle pobrana próbka, że jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam okrutną ochotę na placki ziemniaczane :D i jak to zwykle bywa czuje ich zapach czyli jakąś sąsiadka musi mieć na obiad :D

Zuzulka88, Dalile, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... ile bym dała teraz za placki <3

Marta, teraz ja mam dziką ochotę :D

Zuzulka88, jusella, Marta22, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj były placki :D

jusella, Marta22 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jutro zrobię tylko jak tu znaleźć ładne stare ziemniaki, jakiś czas temu były tylko sine :/

Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj na obiad placek po wegiersku :-)

Byłam na ktg w szpitalu wszystko ok skurcze się pokazują więc macica ćwiczy :-)

Kazał wspolzyc.... Bo nasienie super potrafi zadziałać a mój zablokowany... On dziecka po głowie bić nie będzie i co ja biedna mam zrobić ;-)

Zuzulka88, Marta22, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ