Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom
Strasznie zazdroszczę i tez bym chciała mieć jiż mała przy sobie.
A ja byłam od soboty do wczoraj w szpitalu z ta paskudna wysypka która jest już praktycznie wszędzie i nikt nie wie co to jest.wczoraj wypuścili mnie do domu bo ordynator stwierdził że to pokrzywka ciążowa i hormony tak wyrzucają i zniknie sama po porodzie. A strasznie swędzi
Od wczoraj brzuchol mi się stawia i czuje co jakis czas nieregularne skórcze i baaaardzo bym chciała żeby coś się ruszyło bo ja się chyba na śmierć zadrapie.dodam ze wysypke mam od zeszłego poniedziałku
A na dodatek wyszło mi teraz ze mam niedoczynność tarczycy. Na sam koniec takie przeboje. Chyba w jakąś depresję zaczynam wpadać bo juz mi się płakać chce od tego wszystkiego
-
My już po wizycie położnej.
Ogólnie powiedziała nam że mała jest super grzeczna. Pomijam fakt wrzasku na przewijaku, kikut jej krwawi bo zaczyna odpadac i mam się nie przejmować. Pryskac octaniseptem. Widziała że nie przystawie małej do piersi także nie krytykowala sposobu karmienia ale skrytykowała terror laktacyjny w szpitalu jak widziała ile spadła na wadze...!
Ogólnie zajebista babka nam się trafiła.
Zaraz idziemy z małą na spacer tylko mój sie ogarnie bo i tak mm nam się kończy, a jeszcze aphtin musimy kupić bo okazało się że mała ma plesniawki. Dostaliśmy instrukcje jak to stosować więc mamy nadzieję że szybko zniknie.
I też się pytała czy chodzimy na spacery i powiedziała że super ze chodzimy od początku a nir czekamy nie wiadomo na coWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 10:59
jusella, renieczka, Gagaga, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie , szyjka w dalszym ciągu 0.5 cm rozwarcie dalej 2 cm
Synek niby już w kanale . Ginekolog dziś nam nastawil szyjkę bo była od kości krzyżowej i poodklejal (coś) od szyjki. I czekamy jeśli dziś mi wody nie odejdą i nic nie ruszy to poniedziałek szpital ...Zuzulka88, jusella, renieczka, aisa, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość
[/url] -
Witam się i ja po wczorajszej wizycie
Rozwarcie na 3 cm, szyjka wymasowana- do przyjemnych to nie należało, ale cóż poradzić Bartuś waży 3100 g, warunki do porodu podobno dobre, teraz tylko czekać na rozwój akcji. Jeśli do wtorku nic się nie będzie działo to mam się stawić na ktg i kolejny masaż... Brrrr... Noc była ciężka, bo szyjka bolała, brzuch się stawiał i co chwilę biegałam siusiu i sprawdzać czy plamienie nie zmieniło się w krwawienie... Teraz już jest trochę lepiej
Jeśli chodzi o spacery to na szkole rodzenia położne mówiły że po tygodniu od powrotu do domu można już spokojnie spacerować. Ale jak widać- co położna to inne zwyczaje
Dalile dawaj zdjęcia, bo widzę że już maszjusella, aisa, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi się wydaje, że moja piękna idzie na pełnię właśnie.
Dalile, może przypadkiem próbka źle pobrana?
Karolajn, Zuzulka, moja szyjka też krótka i rozwarcie jest, ale skurczy brak ;/ Uparte te nasze bestiejusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
W moczu
Leukocyty obecne
W osadzie
Nabłonki - płaskie - pojedyncze
Leukocyty - 7 - 15 w polu widzenia
Inne - bakterie - obecne
Tak myślę, że to źle pobrana próbka, bo powiem szczerze, że byłam tak zaspana, że tylko się podmyłam wodą, nie bawiłam się w tampony i inne takie.
Mi tylko brzuch się stawia strasznie - ani usiąść, ani się położyć, tylko przy staniu mi wygodnie, nic nie uwiera Jak szyjka zobaczymy w czwartek, ja się nastawiam jednak na czwartek i olej rycynowy, a nie na pełnię. Zosia po mamusi w nocy to lubi pospaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 15:10
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Eithlinn dzięki Trochę mniej się martwię
Ale i tak wizyta w czwartek, lekarz będzie kombinował - mam bardzo blisko do porodu, więc pole będzie miał ograniczone
Do tej pory wyniki (oprócz płytek krwi, ale to już moja uroda) miałam zawsze w normie, więc niech się teraz raz wykaże -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam dzisiaj na obiad placek po wegiersku
Byłam na ktg w szpitalu wszystko ok skurcze się pokazują więc macica ćwiczy
Kazał wspolzyc.... Bo nasienie super potrafi zadziałać a mój zablokowany... On dziecka po głowie bić nie będzie i co ja biedna mam zrobićZuzulka88, Marta22, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png