Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
zaczynam mieć coraz mniej czasu na pisanie zaczęło się karmienie,pampers, spanie, obiad ja śpię z nią sprzątanie i tak w kółko
ehhh
Co do ulewania to moja je z cyca i ulewa zawsze po karmieniu . Jutro położna przychodzi więc się dowiem co i jak mało tego często kupy robi i nie wiem czy to ok
Trzymam kciuki za te jeszcze "przed "jusella, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Evanlyn wrote:Cześć dziewczyny
I ja chce się pochwalić i podzielić moim szczęściem Karol przyszedł na świat 17.07 o godz 15.45 przez CC ważył 3950g i mierzył 57 cm, dostał 10 pkt
Kawał chłopa! Gratulacje
Edka tobie też! Też się wymęczyłaś bidulko... -
Gratuluję!!!!
Jejku jak wam zazdroszczę!
Ja popadam w jakąś histerie .... Stresuje się wszystkim bólem głowy jakiegoś zgrubienia na ręce itp.... Aż jestem w środku niespokojny... Nakrecilam się... Boziu mam dość chce urodzić bez problemu.
Jeszcze położna dzisiaj na ktg mówi no ma Pani duży brzuch więc rewelacja a ja sie boję i cc i sn że nie urodze bo duże..
Ah wyzalilam się.....
Nie umie się pozytywnie nakręcić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 22:49
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Evanlyn, TheForfie, Zonti gratulacje!!!!
Jeju mam tak zmęczone oczy że ledwo czytam to co mam na ekranie bo widze niewyraźnie...
Jak coś chyba w Biedrze jest promo na chusteczki nawilżane albo mi coś tak śmignęło przed oczami.
My mamy tak że nasza nie zawsze nam odbija po karmieniu. Jakoś sobie radzimy z tym, bo ona zazwyczaj przysypia podczas karmienia a jak ją biorę do odbicia to praktycznie już śpi. I to taki biznes
Mała spi więc mam chwilę dla siebie. Czas odpocząć. Byłam dzisiaj u rodziców. Normalnie mega zakochani. Moja mama wpadła w szał zakupowy! Dzisiaj dumnie szła z wózkiem bo odprowadzała mnie do domu Ach jaka była dumna i zachwycona Fajnie jest tak na to popatrzeć.
Sanna, renieczka, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Mamusiom - powodzenia Dziewczynki, szybko dochodźcie do siebie a Dzieciaczki niech zdrowo się chowają.
Dalile, Karlajn - czyżby Wasze Maluchy zmówiły się i postanowiły wykorzystać pełnię?
Jak coś to powodzonka!
Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Widzę, że ostatnie dni były dość owocne w nowe maluchy
Za te nierozpakowane mocno zaciska kciuki, najlepsze przed Wami! (ten moment kiedy widzicie swoje dziecko po raz pierwszy).
Jeśli Wam.moge podpowiedzieć co do skurczów, to położna już na porodówce mi tłumaczyła na ktg, ze nie jest najważniejsza moc, a regularnosc skurczów. Moje rysowały się dość nisko w skali na ktg, a były porodowe. Ponoć tylko regularne skurcze są w stabie wypchnąć dziecko.jusella, Sanna, kot_bury, Dalile, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
NO właśnie ja miałam mega silne skurcze i nieregularne nawet po oxytocynie i nie mogłam dostać rozwarcia stąd decyzja o CC
Dziewczyny, jak radzicie sobie z karmieniem po CC? U mnie dopiero 3 dzień, staram się nie martwić na zapas. Martwi mnie tylko to że mi go tu w szpitalu dokarmiają mieszanką siare miałam już dzień po porodzie i powoli mi się ta laktacja rozkręca tylko nie wiem czy podoła jak mi go będą dokarmiać nie wiem czy mi nie zaburzą. Wiadomo że dziecku na początku wystarczy kilka kropel i stopniowo coraz więcej...a oni mu dają już 15 ml (przynajmniej wtedy co podpatrzyłam) Nie wiem co robić nie mogę się doczekać powrotu do domu w nocy też ki go karmią
Jak to u Was jest z karmieniem po CC i kiedy się rozkręcił pokarm?
-
nick nieaktualnyU mnie na 3 dobę. Odciągalam i nadal odciągam między karmienia mi żeby mieć czym ja dokarmiać bo się nie najada z piersi co któres karmienie.
Też mi ją karmili mm.
Moim zdaniem to nie znaczy ze się odzwyczai. Dostałam taka instrukcje do domu: przystawiac do piersi na 2x20 min, potem zaproponować butle z moim lub mm jeśli nie uda mi się odciągnąć. I Mała raz na dobe dostaje ok. 30 ml mm bo bym zwariowala...
Nie martw się :*jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj cały dzień Karol wytrzymał na cycu ale wieczorem musiałam go już dokarmić bo płakał i się zwijał co jest do niego nie podobne bo ogólnie to złote, mega spokojne dziecko. Poszedł na butlę i zasnął jak aniołek. Też mam przystawiać na 20 min Chyba też skorzystam z pomocy laktatora bo tu nie ma mocnych. W czwartek najszybciej wyjdziemy do domu więc trzeba sobie jakoś radzić i tą laktację pobudzac
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn, Forfie, Edka - gratulacje!
U mnie nadal tylko straszy. Idę dziś na wizytę, może pani doktor mi coś pogmera i się ruszy szkoda, że mój lekarz na urlopie do 29, nawet nie wiem, co zrobić ze zwolnieniem, bo dostałam tylko do terminu...renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co, czuje frustrację. Nie potrafię ocenić kiedy Emilka jest najedzoma-wyglada na to ze po 40 minutach na cycku ma dość, zasypia na pół godziny i znowu ryk - teraz dostala 15 ml mm na dopchniecie. Jak tak dalej pójdzie to chyba przejdę na karmienie tylko butelka i odciaganie plus mm frustrujące ze nie potrafię jej zrozumieć. ..
-
Witajcie.
Dalie może da ci lekarz saszetkę monural bo u mnie dawal to chyba antybiotyk jest jak sie nie mylę i pije sie go przed snem.Piekna sesja
Co do spacerów mi polozna tak samo mowila ze wychodzic jak najczęściej.w zimie stopniowo sie spaceruje:)
My wczoraj Wojtusia zapisaliśmy do przychodni i w piatek ma wizyte u pediatry
Naditta to ciesz się ze mąż pomaga i korzystaj bo jeszcze sama zdążysz przewinąć nie jedna pieluszke
A co do pobrania moczu żeby dobrze wyszedł to podmywacie sie przed pobraniem próbki i potem sikacie przez rampon do pojemniczka dobrze zrozumiałam ?
Pytam ba przyszłość
Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Moja córka bedzie dzieckiem o bardzo mocnym charakterze. Nic na nią nie działa. Ani pełnia, ani moj Mąż, ani piłka, ani sprzątanie. Pierwsze problemy wychowawcze sie zaczęły
Miłego dniaDalile, jusella, kot_bury, Karolajjn:), renieczka, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość