Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh wam dokarmiali dzieci a moją głodzili i ani myśleli dać mleka mm. Chore... No nic
Moja dzisiaj dała mi pospać, a mąż mnie budził na płacz małej bo ja byłam tak zrąbana że spałam jak zabita. Rano nakarmiliśmy ją po 8 to zasnęła dopiero po 10 po dopiciu jeszcze trochę mleka.
Dzisiaj nie ma go w domku także siedzimy sobie same, ale w planach mamy dłuuuuugi spacer Ile przejdę tyle przejdę Najwyżej wrócę komunikacją Ale mam w planach dużo chodzić póki nie mogę ćwiczyćkot_bury, jusella, Skali89, Zuzulka88, Agness27, majeczka87, Gagaga lubią tę wiadomość
-
Laski mam pytanie...
Na złożenie pisma o urlop macierzyński jest 3 tyg? Dobrze gdzieś wyczytałam?
I jakieś dokumenty trzeba złożyć oprócz tego? Mam dokument ze szpitala i chyba akt urodzenia nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 11:47
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za rady troche się uspokajam mimo że rano było nieciekawie.. Plakał i był bardzo niespokojny. Powoli chyba mi się ta laktacja rozkręca. Na razie wygląda to tak że karmimy się aż zaśnie i na to wygląda że pół godziny snu. Już trzecia taka półgodzinna drzemka. tzn zobaczę ile teraz potrwa Jak będzie chciał tak co pół godz jeść to jakoś tę noc przebiduje i nie prześpie i pewnie go nie odwiozę jak do tej pory robiłam i będę go próbowała karmić co chwile. Grunt to konsekwencja i wytrwanie na początku zawsze jest przecież ciężko
jusella, Sanna, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Laski mam pytanie...
I jakieś dokumenty trzeba złożyć oprócz tego? Mam dokument ze szpitala i chyba akt urodzenia nie?
bylam wczoraj w zusie wiec info pewne : 21 dni na złożenie wniosku
akt plus to ze szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 12:04
jusella, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zamiatam brzuch się spina i boli więc muszę odpoczywać i iść siku bo wtedy mnie ciśnie... Zobaczymy dalej czy się rozchula..
Mąż ogólnie mną nie zainteresowany... Ja teraz jestem matka rodzicielka dla niego..Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja jestem w szpitalu, w nocy mała obudziła mnie gwałtownym ruchem i nagle cisza, na nic nie reagowała więc pojechaliśmy sprawdzić. Na szczęście wszystko ok ale mnie zostawili na obserwacji (może przez skurcze z ktg a może dla kasy nie wiem). W nocy to już myślałam że zaczyna się bo miałam bolesne co 10 minut ale później się uspokoiło
Mam nadzieję że jutro to wypuszcza do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:40
-
nick nieaktualny
-
kama005 wrote:Laski mam pytanie...
I jakieś dokumenty trzeba złożyć oprócz tego? Mam dokument ze szpitala i chyba akt urodzenia nie?
w mojej firmie powiedzieli mi że mam 21 dni i potrzebowałam akt urodzenia i wpisywałam na zdrowotne małego do mnie więc potrzebowałam pesel -
Gagaga wrote:Wiecie co, czuje frustrację. Nie potrafię ocenić kiedy Emilka jest najedzoma-wyglada na to ze po 40 minutach na cycku ma dość, zasypia na pół godziny i znowu ryk - teraz dostala 15 ml mm na dopchniecie. Jak tak dalej pójdzie to chyba przejdę na karmienie tylko butelka i odciaganie plus mm frustrujące ze nie potrafię jej zrozumieć. ..
Mi tlumaczyly polozne tak karmienie:
Przystawić do jednej piersi jak najdłużej by wszystko zeszlo i potem zaproponowac dziecku druga pierś i odbić.
Kolejne karmienie zacząć od tej piersi na które sie skończyło i porę przejść na druga.
Mój w dzień grzechy przy cycu ale wieczorami nieraz za szybko chce cyca nalyka sie powietrza i krzyk potem ..Zuzulka88, jusella, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja tak już z innej beczki. Czy jesteście już zdecydowane na szczepienia ? Jeśli tak to jak szczepicie 6w1 czy 5w1 ? peumokoki i rotawirusy też ?
Ostatnio jak była u mnie położna to poleciła mi jeśli mauszek ma gazy takie rureczki do odpowietrzania nazywają się windi ponoć bardzo fajne, ja jeszcze nie próbowałam ale zamówię je małemu.
Dodatkowo jeśli któraś z was ma podawać wit. K 150 mikrogram to ja wczoraj w końcu dostałam je w jednej aptece koszt 31 zł a dziś sprawdziłam ten sam lek na gemini 14,39 zł, przebitka niesamowita.Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość