X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się wyciszyło. Znaczy jak na okres dalej boli, boli mnie wszystko od pasa w dół ale skurczy już nie ma.
    I tak się z mężem cieszymy że coś się dzieje :) Jutro wizyta.

Dzień dobry!

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti i TheForfie gratulacje :)

Dziewczyny to super ze dzieci przybierają na wadze tylko sue cieszyć :)
    Mój Synek w poniedziałek wazyl 3600 i położna powiedziała że bardzo ładnie przybiera :)

Co do ulewania to ja karmie tylko piersią i czasami tez się uleje ale rzadko.
    Staram się jak wyssie jednak cyca do pionu Malego brac oddbije sobie a czasem nie chce i do drugiego cyca i potem znowu odbicie.
    No dzis to mi się tak rozbudzil ze 3 godz go usypialam ale dobrze ze są te smoczki to maly tak się nim zaiteresowal ze zasnal ;)
    Bo i dzis tylko 4 godz snu bo Cora po 6 wstała a myślałam ze jeszcze z dwie godz snu będzie a tu nima.

Evanlyn ponownie gratuluje :)

Sanna, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO właśnie ja miałam mega silne skurcze i nieregularne nawet po oxytocynie i nie mogłam dostać rozwarcia stąd decyzja o CC :)

Dziewczyny, jak radzicie sobie z karmieniem po CC? U mnie dopiero 3 dzień, staram się nie martwić na zapas. Martwi mnie tylko to że mi go tu w szpitalu dokarmiają mieszanką :( siare miałam już dzień po porodzie i powoli mi się ta laktacja rozkręca tylko nie wiem czy podoła jak mi go będą dokarmiać :( nie wiem czy mi nie zaburzą. Wiadomo że dziecku na początku wystarczy kilka kropel i stopniowo coraz więcej...a oni mu dają już 15 ml (przynajmniej wtedy co podpatrzyłam) Nie wiem co robić :/ nie mogę się doczekać powrotu do domu :( w nocy też ki go karmią :(

Jak to u Was jest z karmieniem po CC i kiedy się rozkręcił pokarm?
    Kochana mnie w szpitalu tez nastraszyli ze mały ssie ale nie połyka ze nie wyrobi laktacji na taka jedna polozna trafiłam a to akurat był drugi dzien po cc mały ogólnie książkowe sie wybudził i nie płakał czyli pewnie i nie był głodny przystawialam go co 3 h no ale po opinii położnej zgłupiałam i przestraszyłam sie ze dziecko nic nie je od dwóch dni i poleciałam na laktatory a tam trzy razy i susza no a ja czarna rozpacz dokarmialismy go strzykawka przez sondę przy cycku tak zeby myślał ze mu z cycka leci no i za pierwszym razem dostał aż 25 ml ulewal nie dziwne jak dostał taka dawkę pózniej w południe w ten sam sposób 15 ml pozniej 20 ml juz przy pomocy innej położnej ktora powiedziała ze bardzo ladnie ssie jak sam przez taka cienka sondę ściąga mleko a wiec w nocy przystawialam go do piersi a przy karmieniu o 3 nad ranem poszłam znow zeby dokarmić bo mowię głodny zrobiłam zamęt ze nie mam pokarmu ze problem z laktacja itd a polozna do mnie Pani wyciągnie pierś nacisnęła a tam mleko i odtąd karmimy sie tylko piersią wiec Evanlyn przystawiaj do piersi poproś tez ze jak juz dokarmiają to niech to bedzie przez sondę przy piersi i poćwicz troszke na laktatorach i prosze nie martw sie jak tam nic nie bedzie to tylko info dla mózgu ze dziecko ssie moze byc sucho na lakttatorze a dziecko mimo wszystko lepiej sobie poradzi i bedzie jadło

Gagaga, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn wrote:
    Moja córka bedzie dzieckiem o bardzo mocnym charakterze. Nic na nią nie działa. Ani pełnia, ani moj Mąż, ani piłka, ani sprzątanie. Pierwsze problemy wychowawcze sie zaczęły :D

Miłego dnia :)

Moja tak samo! Jeszcze nie urodzona, a już niewychowana!

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    A co do pobrania moczu żeby dobrze wyszedł to podmywacie sie przed pobraniem próbki i potem sikacie przez rampon do pojemniczka dobrze zrozumiałam ?
    Pytam ba przyszłość :-)

Ja się generalnie cała ciążę podmywałam i prosto do kubeczka, ale ostatnio mam dużo wydzielin, to pomyślałam, żeby sobie tampon założyć i wtedy sikać, żeby się nic nie przedostało. Wiem, że tak robią dziewczyny, którym coś w moczu wychodziło. Mi do tej pory nigdy nic.

Karolajjn, Basia, jak tam u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 08:30

Agness27 lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć o tych tamponach nigdy wczesniej nie slyszalam a b dobry pomysł

74di4z174lr410ce.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlin a probowalas masowac sutki? mi chyba wlasnie to pomoglo, w trakcie dostalam skurczy.

Agness27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnelam wiec nic mnie nie obudziło... Teraz twardnieje brzuch troszkę boli więc zobaczymy może jakoś się rozchula.
    Zobaczymy...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti, a jak je masowałaś?

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dailie , wszystko ucichło , to znaczy miałam w nocy stwardnienia brzucha które mnie wybudzaly raz na jakiś czas ale nic poza tym .... :/ i dziś właśnie uświadomiłam sobie że mój lekarz wykonywał mi masaż szyjki o.O wczoraj byłam w takim amoku że nawet nie ogarniałam za bardzo co on do mnie mówi, łzy mi po policzkach leciały :)

Pełnia na nas nie zadziałała :( trzeba w dalszym ciągu czekać ...

vbrjclq.png[/url]
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja pokarm dopiero miałam na 4 dzień po cc. Jak narazie karmię synka tylko piersią. Nie dokarmiam go. Mam nadzieję, że się najada, bo praktycznie tylko śpi, muszę wybudzać go na karmienie co 3,5-4 godziny.

atdc3e5erjm386my.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile mizialam, smyralam, wszystko to co powodowalo skurcze. I na prawde po 20 minutach byly juz bolesne, ale ja kilka razy dziennie po kilkanascieminut.

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Evanlyn ja pokarm dopiero miałam na 4 dzień po cc. Jak narazie karmię synka tylko piersią. Nie dokarmiam go. Mam nadzieję, że się najada, bo praktycznie tylko śpi, muszę wybudzać go na karmienie co 3,5-4 godziny.

Jakby się nie najadal to by nie spał :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś męża zatrudnię :) Karolajjn, może ty też? Basia?

Stymulacja brodawek - metoda rekomendowana przez położne zarówno do indukcji porodu, jak i w sytuacji, gdy poród się zatrzymał. Stymulacja brodawek sutkowych powoduje wydzielanie oksytocyny. Jak to robić:

Masuj każdą pierś oddzielnie.
    Uchwyć brodawkę między kciuk a pozostałe palce dłoni. Roluj i delikatnie wyciągaj przez 2 minuty.
    Odpocznij 3 minuty.
    Powtarzaj cykl masaż/odpoczynek przez 20 minut.
    Jeśli skurcze nie pojawiły się, możesz kontynuować, zwiększając czas masowania do 3 minut, a zmniejszając czas odpoczynku do 2 minut.

Zonti, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti, sutki masowałam, Mąż miział, ale może robiliśmy to źle :D Będziemy próbować, zaszkodzić nie zaszkodzi :) Skorzystam z tego co wrzuciła Dalile :)

Kurcze, najgorsze jest to oczekiwanie, wszystko gotowe, wszystko czeka na Królową, a Ona uparta.

Czekam na info od mojej doktor, muszę ktg zrobić.

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ze mna byla bidulka - podlaczyli jej pompe i nic :/ ani jednego skurczybyka a chyba tydzie po terminie

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    NO właśnie ja miałam mega silne skurcze i nieregularne nawet po oxytocynie i nie mogłam dostać rozwarcia stąd decyzja o CC :)

Dziewczyny, jak radzicie sobie z karmieniem po CC? U mnie dopiero 3 dzień, staram się nie martwić na zapas. Martwi mnie tylko to że mi go tu w szpitalu dokarmiają mieszanką :( siare miałam już dzień po porodzie i powoli mi się ta laktacja rozkręca tylko nie wiem czy podoła jak mi go będą dokarmiać :( nie wiem czy mi nie zaburzą. Wiadomo że dziecku na początku wystarczy kilka kropel i stopniowo coraz więcej...a oni mu dają już 15 ml (przynajmniej wtedy co podpatrzyłam) Nie wiem co robić :/ nie mogę się doczekać powrotu do domu :( w nocy też ki go karmią :(

Jak to u Was jest z karmieniem po CC i kiedy się rozkręcił pokarm?

Moja na początku dostała 10ml, potem 15 ml, potem 20ml i tak co 1,5h-2h, i 10ml więcej każdego dnia teraz dajemy. Jak dostajesz maluszka przystawiaj go do piersi. Na początku możesz nie mieć dużo mleka ale rozkręci Ci się. :) Spokojnie. :) Ja nie miałam mleka w ogóle a dostałam chyba w 3 czy 4 dobie.

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez pierwsze 4 doby nie miałam nic w piersiach, teraz coś tam leci ale mała się nie najada tym, podaję jeszcze butelkę jak już mocno krzyczy.

Dla mnie to całe karmienie to jeszcze zagadka jest.

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężarówki i mamuśki :)

Ja też mam chwilę wolnego bo malutka śpi wiec patrzę co i jak na forum. Czy księżyc w pełni wygania jakieś maluchy?

U nas ogólnie spokój. Mała czasem uleje i dostaje wtedy czkawki, muszę o tym jutro z pediatrą pogadać. Do tego ma chyba alergię na zielone pampersy, teraz zmieniłam na te białe premium care, a jak i te nie podejdą, to dadę spróbuję.
    Malutkiej pokazał się też rumień. Dosłownie kilka plamek, ale jest. Położna mówi, że to częste na początku, bo przecież w brzuchu dziecko nie nosi pieluch i ubrań. Zobaczymy co powie lekarz.
    A wasze maluchy mają rumień, czy tylko moja?

Dziewczyny, co do laktacji, to ona rozkręca się w 3-5 dobie. A na początku, brzuszek maluszka jest tak malutki, że pomieści te kilka kropel siary i to dziecku wystarcza.
    W szpitalu też mi małą dokarmili mm, chyba 2 razy. Raz jak byłam jeszcze unieruchomiona, a drugi jak zabrali małą w nocy, żebym mogła odpocząć trochę (bo od postawienia na nogi mała była ciągle ze mną i na cycu) I
    myślę,że to było, raczej dla ich wygody, żeby mała spała :)
    Teraz tylko cycujemy i mała się najada. Ja mam taki patent, że karmię jedną piersią, a czasem są to trzy przystawienia, bo mała się wybudza i trwa to z przerwami ok 1-1,5h, potem młoda śpi co najmniej 2h, i kolejne karmienie z drugiej piersi. Sprawdza się to u nas, bo opróżniam pierś do końca i z mleka początkowego i z tego późnego, gęstszego, dziecko najedzone, pierś odpoczywa.
    Mam nadzieję, że zrozumiałyście ten mój bełkot o.O :D

Mam fajną ulotkę o kp, kupkach, siku w pierwszych dobach życia. Zaraz wstawię.

Ok, powodzenia na porodach, czekam, na nowe maleństwa

Buziaki i miłego dnia :)

Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4e62c1ff67d03838med.jpg

jusella, Zuzulka88, Agness27, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ