X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężu też nie chce :)

A ja chcę rodzić! Szkoda, że nie byłam na ktg żadnym, może tam się coś dzieje, a ja nie wiem?

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) nie odzywam się bo leżę z Julką w szpitalu i nie mam neta;)
    Julia 17.07.2016 godz. 22;45, 3295g i 52cm
    Skurcze miałam od 1 w nocy, dostałam oksytocyne i 19 po namowach bo nie chciałam ale się zgodziłem, więcej napiszę później i Was nadrobie, w czwartek wychodzimy jak nr wszystko dobrze, na razie jest świetnie mała taka grzeczna!
    Pozdrawiam :*

Zuzulka88, Dalile, ona2012, renieczka, Milcia, Naditta, Marta22, Sanna, aisa, Karolajjn:), jusella, kama005, eve90, kot_bury, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia u mnie to samo- gine dała zielone światło, no ale weź tu przekonaj chłopa :P

TheForfie gratulacje! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 17:20

Dalile, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka urodzila sie dzis o 15:05, sn, 3,450 i 54cm, od przyjecia do szpitala o 12 poszlo ekspresowo, 4 parcia i byla z nami :)
    Tatus wspieral dzielnie, zakochany w coreczce, dochodze do siebie - bylo ciezko. Pozdrawiam!

Dalile, ona2012, Milcia, Naditta, Marta22, Sanna, aisa, Karolajjn:), Gagaga, Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury, Agness27, majeczka87, MirelS lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kobitki! Odpoczywajcie a my czekamy na fotki :)

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama mojemu synkowi wczoraj z pępuszka poleciało trochę krwi, psiuknęłam octeniseptem, a dzisiaj jak przebierałam małego zobaczyłam, że kikut pępowiny odpadł.

Sanna, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie, Zonti - Gratuluję :) <3

• Milcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie, Zonti gratulacje :)

Dokładnie miesiąc temu o tej godzinie odszedł mi czop z krwią, a minutę po północy Ewa była już na świecie :) Matko, jak szybko ten czas leci :) Za parę godzin mała już miesiąc będzie miała i nadal jest taka kochana i spokojna jak aniołek. Na masie przybiera, jutro ją dokładnie zważę, ale już będzie dużo ponad 4 kg :) Czuć już na rękach przy karmieniu.

Gagaga, Zuzulka88, renieczka, jusella, aisa, kama005, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti TheForfie gratulacje witamy w gronie mamusiek Po wizycie położnej Pawełek ladnie przybiera na wadze wrócił juz do wagi urodzeniowej wazy 3130 dzis było pierwsze wystawianie na dworze i od jutra spacery moze byśmy wczesniej zaczęli ale pogoda była do bani

Zuzulka88, renieczka, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dailie mi gin dziś powiedział e na mecie ciąży nie powinno się już robić moczu bo śluz który jest zawarty w nim komputer traktuje jako baktrie itp :)

Ja od 12 czyli od wizyty u ginekologa cały czas mam skurcze , bezbolesne nieregularne , ale mam nadzieję że się rozkręca , Gin powiedział że po 3 h od wizyty powinny przejść , a jeśli nie przejdą to wszystko na dobrej drodze do porodu bez wywoływania :p

Ufff nazarlam się pierogów z jagodami , dziś już tylko sucharki albo płatki z mlekiem hahah .
    Idę czytać książkę może chociaż trochę odciagme myśli od porodu .

Trzymam kciuki za rodzące dziś ! Miłego wieczoru i porodowej nocy hihihi

Dalile, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oby tak dalej Karolajjn! :)

Karolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje, odpoczywajcie!
    Moja Emi dziś osiągnęła wagę urodzeniowa - ale bardzo o to walczymy, proponujemy butle z moim odciagnietm mlekiem i raz dziennie modyfikowane.
    Na moje oko nie jest też żółta juz, tylko oczka.
    Miłego wieczoru!

Zuzulka88, Sanna, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowym mamusiom gratuluję, za resztę trzymam kciuki!

Dziewczyny, czy wasze maluchy ulewają mocno po jedzeniu? Bo mi się coś wydaje, że moja za dużo ulewa. Karmię butelką i trochę piersią, niby z położną ustaliłyśmy pewne zasady co do karmienia, ale ona ulewa dalej i czasami zanim się jej uleje to mocno się pręży i płacze.
    Och... trudy macierzyństwa się zaczęły :)

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ulała może 2-3 razy. Ja karmię piersią, a po karmieniu przytrzymuję trochę w pionie, często odbije, ale w tym czasie cześć pokarmu przechodzi juz do jelit i nie ulewa. Póki co mi się ta metoda sprawdza. Jedyny minus to, że w tym czasie mała się rozbudza :)

Dziś zauważyłam, że ma coraz dłuższe chwile aktywnosci :) Można z nią pogadać, a ona się przygląda :)

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie piersią i butla - ulewa troszkę ale czasem się pręży. Ja się zawsze stresuje na koniec karmienia czy usnie...

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podczas skurczu ez miakyscie takie dziwne kłucie mega bolące w szanownej ??

vbrjclq.png[/url]
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

I ja chce się pochwalić i podzielić moim szczęściem :) Karol przyszedł na świat 17.07 o godz 15.45 przez CC :) ważył 3950g i mierzył 57 cm, dostał 10 pkt :)

renieczka, Sanna, Dalile, Milcia, aisa, jusella, Zonti, kot_bury, Agness27, Marta22, Zuzulka88, majeczka87, TheForfie, MirelS lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Evanlyn :) duży chłopiec ♡

• Edka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie odzywam się bo pochłonęło mnie macierzyństwo :) Patryk urodzony 14.07 o 17 przez cc, po bardzo długich staraniach sn. skurcze zaczęły mi się 12.07 o 23, dopakowałam torbe i poszłam spać po 2 godzinach byłam juz pod prysznicem i zapadła decyzja "jedziemy". Przyjęli mnie nad ranem, ale rozwarcia nie było, ok .9 było juz na 2 cm, a na 5/ 6 cm poszło dopiero 14.07 ok południa. Poszliśmy na rodzinną no i walczyliśmy, o 15 dostałam oxytocynę :( Patryk 3900, 56 cm, 10 ptk. W domu jesteśmy od wczoraj.

Sanna, Milcia, aisa, jusella, kot_bury, Agness27, renieczka, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam fałszywy alarm :)
    Brzuch mi się od rana stawia, ciężko, niewygodnie, bóle łapały jak na okres, ale aż mnie nogi bolały. Na spacerze bolało już strasznie - brzuch naapisał się od góry aż do samej niewymownej, musiałam przystawać.... ale skurcze były za często - co 2-3 minuty?
    W domu biegunka i szybko pod prysznic i minęło. Leciutko pobolewa i brzuch dalej sztywny ale bóle minęły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 21:52

Karolajjn:), Zielona88, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ