X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kupiłam 4 paczki podkladow dużych porodowych i zostały mi jeszcze 2 ale koleżanka jest w ciąży to jej zprezentuje :)

Co do krwawienia to ja tak miałam 2 pierwsze dni mocne potem juz slably a teraz bardzo Malo juz i używam zwykle Male bawelniane podpaski ;)

A na wadze jak sie wazylam to 2 kg zostalo mi z zapasu ciąży takze nie jest zle ale przydałoby sie jeszcze dodatkowo zrzucic z 10 kg :)
    No przy dwójce dzieci to teraz troszkę się nabiegam wiec może sie uda ;)

jusella, Zuzulka88, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :-)
    Ciezko mi ostatnio pisac bo mamy gosci na szczescie w porownaniu do niektorych chcianych gosci. Ciotka jest pielegniarka i dzisiaj mi troche pomagala przy malym.
    Teraz wlasnie usypiam Kubunia bo cos niespokojny byl. W nocy ma jeden sen ze spi dluzej raz nawwt 5 h a tak to jest roznie spi miedzy 1h a 3h.
    Co do jedzenia to raczej musze uwazac co jem bo maly pozniej jest niespokojny ale powoli wprowadzam nowe skladniki.
    Synek jest kochany i jak na niego patrze to jakos nie moge uwierzyc ze jeszcze dwa tygodnie temu byl w brzuszku.

Wszystkim oczekujacym zycze powodzenia i cierpliwosci :-)

Agness27, _analiza, eve90, jusella, kama005, Zuzulka88, Sanna, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn oj oby Cię skurcze złapały bez konieczności zbierania ryżu - z całego serca tego Ci życzę :-D

Byliśmy dziś w Ikei i w Silesi na zakupach - w końcu kupiliśmy żelazko bo stare ledwo dyszało, trochę poduszek, pościel, lampkę nocną, troszkę ubranek dla Szyma, czarno-białe karty, i już nie pamiętam co jeszcze... Ledwo do samochodu się zmieściliśmy :/. Jestem padnięta i zła bo nie kupiłam najważniejszego - stanika do karmienia - nosz cholera w całej galerii nie było - jedynie bawełniane namioty :/
    Milcia i tu prośba do Ciebie - możesz jeszcze raz napisać jakiej firmy biustonosz kupowałaś - bo z tego co pamiętam to Ty niedawno wrzucałaś linka do zajefajnych cyckonoszy.

Spokojnej nocki życzę a potrzebującym szybkiej akcji porodowej :-D

Zuzulka88, Agness27, kot_bury, kijanka_88, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczynki. Rozpakowywać się :) rano chce przeczytać że będą lub są nowe maluszki :)

Ja Poprasowalam to co miałam poprasowac i jestem ja czysto. Oczywiście kolejne prania zrobione. Mam wrażenie że ostatnio pióra prasuje pióra prasuje i tak non stop :D

jusella, Gagaga, Zuzulka88, Agness27, renieczka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za te nierozpakowane :)
    Kijanka-dzieki, już czytam te ksiazke- zaczyna się dobrze, okazuje się ze robiłam błędy wynikające z tego ze właśnie ja też jestem ma maxa zorganizowana i teraz musze zluzowany. Ale za to pory karmienia mniej więcej stałe - musze tylko przesunąć trochę kąpiel bo wychodzi nam 22-23, a pewnie powinno być wcześniej jak tyłka mąż wróci z prscy-19/20...

Zuzulka88, Sanna, jusella, kijanka_88 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapie Synka tak 19-20 no na poczatku byla 21-22 bo bardzo jakoś czas uciekal ;).
    No do wykapania mam teraz dwoje wiec musiałam sie wstawić z powrotu w normalne pory mycia ;-)

Jusella to widzę ze zakupy w większości sie udaly :)
    A co do stanika do karmienia to Milcia miała z firmy Lupoline :)

U nas pogoda teraz taka marna ze nie da się wyjść bo co chwile pada lub zanosi na burze :/
    Cora dzis plakala bo od dwóch dni nie byliśmy na dworze ale z pogoda nie da sie dogadać :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 01:35

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niby miało padać niby wygląda że idzid burza a i tak nic z tego nie ma i spacery robimy sobie obowiązkowe.

Mala nakarmiona a ja mogę powrócić do łóżka do spania :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - jak ktoś ma dwoje dzieci ti ja juz w ogóle podziwiam! Ja się staram nie zaniedbac kota... ;)

jusella, Zuzulka88, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tej firmy mam stanik :) W nocy śpię w sportowym, bo wygodniej bez fiszbin.

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ranne / nocne ptaszki :)

Ja właśnie po drugim no nym karmieniu kozystam z chwili wolnego i zaglądam ma forum w poszukiwaniu nowych lipcowych dzieciaczków :)

U nas laktacja się rozkrecila, mała te ma coraz większy apetyt i coraz dłużej ssie.
    Położona wczoraj o 23 w nocy wstała tylko dwa razy o 2:30 i 4:50. Pielucha, cyc, pielucha, pielucha, drugi cyc, pielucha, czkawka, cyc i śpi :D
    Kama mi też się wydaje, że ciągle tylko pranie i prasowanie. W ogóle mam wrażenie, że ta mała istota produkuje tego prania więcej, niż my oboje razem wzięci.
    Wczoraj wzięłam ciepły prysznic i długo później karmiłam to i to krwawienie się pojawiło. Ale mimo wszystko w czwartek poproszę lekarza o usg.
    A taki ciepły prysznic zadziałał tez świetnie na moje kamienne cycki. Woda rozluźnia, lepiej mi się później karmilo, a wieczorem mleko samo kapalo, cała koszulę miałam mokrą.
    Dziś już lepiej, piersi mniej napięte i gorące, a i Marysia lepiej je oproznia.

Dziewczyny od kiedy zaczęły się chodzić z maluchami na spacery? Bo ja bym już chciała. W czwartek jedziemy z Młodą do pediatry i chyba już zaczniemy się werandowac.

Ide przyciąć komara jeszcze. Póki wszyscy w domu śpią :)

jusella, Marta22, aisa, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness , Milcia - dzięki :-D. Chyba będę musiała stanik przez neta zamówić. Normalnie towar deficytowy, niedługo na kartki będą sprzedawać ;-)

Renieczka myśmy na dworek pierwszy raz wyszli w 5 albo 6 dobie na ok. 30 minut, na drugi dzień ok. godzinny spacer (wyszlibyśmy wcześniej ale bałam się, że nie dam rady zejść po schodach z Szymciem - rana jeszcze ciągła)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 07:11

Marta22, renieczka, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka my od razu wyszliśmy na spacer. Nam położna powiedziała że jak ładna pogoda to śmigać na spacer (miał być nie dłuższy niż godzina) a nie siedzieć w domu. Codziennie chodzimy na spacery.

Tylko na początku ja wolno szłam ale od razu sie lepiej czułam jak mogłam wyjść pochodzić. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 07:52

Marta22, renieczka, jusella, Zuzulka88, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co jeszcze biustonosza nie kupiłam, piersi mi prawie nie urosły więc może po porodzie coś skoczą. Tylko problem ten sam - w sklepach same bawełniane, duże rozmiary więc będę musiała niestety na oko zamówić na internecie :/
    Ja jeszcze dziecia przy sobie nie mam ale też mówiła położna że jak ciepło to można od razu na spacer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 07:57

jusella, renieczka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od razu wtstawialismy na taras, spacer ok. 30 min w 5 dobie (poszla bym wcześniej ale były mzawki), teraz codziennie ok. Godziny

jusella, renieczka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam chwilę zwątpienia. Ten cholerny kikut na lekko krwawi. Ja już nie wiem co źle robię... :/ czekamy na położna środowiskowa ale ja się zalamalam :(

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krwawil chyba przedwczoraj - spryskalam ocraniseptem tak jak radziły dziewczyny i przestał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama może podraznilas leciutko. Krpelka krwi może być i położna tez ci powie, że to normalne.
    Spokojnie! Na pewno wszystko robisz dobrze :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dalej w dwupaku ale zaliczyłam ostatnie laboratorium i jestem zadowolona :)
    Brzuch mi się stawia i mam do was pytanko. Łapią mnie bóle takie że aż mnie noga boli. To próbne czy mała tak szaleje?

kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Trzymam kciuki za te nierozpakowane :)
    Kijanka-dzieki, już czytam te ksiazke- zaczyna się dobrze, okazuje się ze robiłam błędy wynikające z tego ze właśnie ja też jestem ma maxa zorganizowana i teraz musze zluzowany. Ale za to pory karmienia mniej więcej stałe - musze tylko przesunąć trochę kąpiel bo wychodzi nam 22-23, a pewnie powinno być wcześniej jak tyłka mąż wróci z prscy-19/20...

Cieszę się że mogłam pomóc, ja kapie około 18:30- 19:00 zależy czy wcześniej ma drzemkę czy nie, usypiam i spi do 23:30, kamie, potem o 03:00 karmie i o 06:00 i tak już od tygodnia, potem zasypia albo nie choć staram się tak do 07:30 ją ze mną uśpić. Później jak w książce, zabawa, jedzenie, spanie, spacer, od 15 wolna amerykanka zalezy jaki ma dzien, i koło sie zamyka :P jedno i to samo ;)

my sis dzisiaj motamy pierwszy raz w chuste i idziemy zaraz do warzywniaka,a póxniej Katowice, spacer w Chorzowskim i Silesia, musze wyjść na dłużej bo do głowy dostane :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:27

kot_bury, jusella, renieczka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pierwsza noc w domu za nami. Wczoraj ok 20 w końcu wypuścili nas ze szpitala :)
    Synek dał pospać całą noc,a jak tylko zajęczał to mąż się zrywał na równe nogi. Jest w nim totalnie zakochany, robi wszystko, ja nawet jeszcze pieluchy nie zmieniałam! W szpitalu nie spuszczał nas z oka, spędził z nami cała noc czuwając w fotelu.
    Boli mnie krocze i ciężko się wstaje, bo niestety nie obeszło się bez pęknięcia i lekkiego nacięcia :(
    Położna mówiła, że nasz synek ma dość spora główkę i nie dało się tego uniknąć.
    I oczywiście jak on płacze, to ja płacze razem z nim. Eh, te hormony!

Trzymam kciuki za wciąż czekające!

kijanka_88, kot_bury, eve90, jusella, renieczka, aisa, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ