Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka kupka jak najbardziej prawidłowa! Przy karmieniu piersią może nawet być kupka z galaretka i też jest ok. Gorzej jak się karmi mlekiem sztucznym wtedy galaretki nie może być
Ja dalej w dwupaku i raczej nic się nie zanosi
Na szczęście jakoś lepiej się czuję więc oby do przodu!jusella, Zuzulka88, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualnykijanka_88 wrote:Jusella a ja mam do cIebie pytanko
Pisałaś że śpicie z Szymkiem, a spi pomiędzy Wami czy jak... nie boisz się ze do przygnieciecie ?? ;P Bo mnie się czasami taaak nie chce jej odkładać, i bym ją zostawiła w łózku tylko szukam "bezpiecznej" lokalizacji
Mi w nocy tez się nie chce odkładać Małej - zawijam w rożek i układam między mną a mężem - obejmuje rękami. Podobno nie da się, żeby matka zgniote swoje "mlode" - o ile nie jest po alkoholu, nie pali, nie ma tony poduszek, itp... moja mama się śmieje i pytała czy widziałam kiedyś żeby wielka słońca, krowy albo sika zgniotly swoje szczeniaki? .
kijanka_88, jusella, Zuzulka88, goodwill lubią tę wiadomość
-
Gagaga wrote:Kijanka-no właśnie słyszałam l ten książce, musze zakupić jak najszybciej.
Stokrotka-tak jak dziewczyny pusza-musztardowa, ale polozna mi mówiła ze może być też trochę bardziej pomarańczowa śle tez trochę zielonkawa jeśli dziecko ma jeszcze ślad zoltaczki (to nie świadczy np. O niedozywieniu-jak gdzieś czytalam)
jest dostępna w internecie, wpisz w google, pierwszy link jaki wyskoczy
Ta książka mi dużo dała, choć można się trochę wplątać, ja niestety mam taka nature że wszytsko od minuty do minuty mam poplanowane , na cały dzień, i musiałam się troche przystopować, powiedziałam sobie ze z dzieckiem się tak nie da... tam jest taki test który też pokazuje, że trzeba odpuścić... więc wrzuciłam na luz ale na moich zasadach choć od 16:00 do 19:00 to i tak wyrabia co chce
Wczoraj tylko spróbowałam metody najpierw nakarmmić potem kąpać, i tak kąpiel super dziecko spokojne, nawet masażyk dała sobie zrobić, narzeć kremami itd... no ale usypiałam później 2 h wiec chyba wole 5 min ryku i szybie spanieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 08:41
jusella, Zuzulka88, stokrotka2013, eve90, Gagaga lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Gagaga wrote:Mi w nocy tez się nie chce odkładać Małej - zawijam w rożek i układam między mną a mężem - obejmuje rękami. Podobno nie da się, żeby matka zgniote swoje "mlode" - o ile nie jest po alkoholu, nie pali, nie ma tony poduszek, itp... moja mama się śmieje i pytała czy widziałam kiedyś żeby wielka słońca, krowy albo sika zgniotly swoje szczeniaki? .
Może faktycznie tak jest Gorzej z mężem który w nocy walczy ze światem
ALe jak M wróci na nocki to coś czuje, że zajmie jego miejscejusella, Zuzulka88, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
LilouK, Nadditta - czekamy na dobre wieści!
Ja właśnie czekam na poczekalni na wpis do szpitala dużo planowych cesarek czeka razem ze mną wiec jest nam raźniej
W nocy miałam lekko bolesne bóle menstruacyjne i skurcze nieregularne i powiem Wam, że po przeczytaniu ile z nas tu, na lipcówkach, musiało się namęczyć i potem i tak skończyło się na CC - myśl o naturalnym porodzie jakoś mi przeszła.
A na takie nocne płacze nie pomaga spowijanie, dziewczyny? Pprobowalyscie?jusella, kijanka_88, Zuzulka88, Sanna, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Nasza tez ma ostatnio często czkawke. Podajemy ciepła przegotowana wodę i po sprawie
Zauważyłam że pomimo dawkowania mm to ona chętniej by zjadala wiecej. U nas też jest czasami krzyk bez powodu albo nie mozr zasnąć. Włączamy szumy albo muzyczke z karuzelki i kładę ja sobie na klatce piersiowej, smoczek do buzi i czekam aż usnie (idzie jej to nieźle) i odkładam do łóżeczka.
Czy waszym maluchom też tak schodzi skóra i sir wysusza? Smaruje balsamem nawilżającym ale to pomaga na chwilę.
W ogóle mam wątpliwości czy dobrze pielęgnuje kikut.
Dzisiaj przychodzi położna to spytam...
Taka gratulacje.
Panny rodzace jak tam?Zuzulka88, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje
Naditta i Lilou kciuki za szybkie porody
U nas dzisiaj już 4 tygodnie po porodzie Mała wczoraj przekroczyła 4 kg i od najniższej wagi spadkowej odbiła już 890 g w ciągu 3,5 tygodnia Rośnie jak na drożdżachaisa, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88, Agness27, kot_bury, _analiza, Gagaga lubią tę wiadomość
-
Następnym rozpakowanym Lipcówką gratulacje zdrówka dla Was i dla Waszych Maleństw
Jak to cudownie być mama
Jestem zakochana w moim synu, aktualnie mały śpi na górze a ja po śniadanku z mężem na dole w salonie niania sprawdza się u nas rewelacyjnie polecam
U nas kupki tez musztardowe wiec z tego co piszecie wszystko ok
Polecam tez łóżeczko dostawne jest naprawdę bardzo pomocne dziecko spi w swojej pościeli na oddzielnym materacyku a jednak jak u nas w łóżku
My poprosiliśmy jednych i drugich rodzicow o dwa tygodnie tylko dla mamy taty i maluszka, maz jest na urlopie dwa tygodnie z nami w domku a jak pojdzie do pracy to zaprosze moja mame i akurat teście tez wroca z nad morza
jusella, Zuzulka88, renieczka, Agness27, kot_bury, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Co do czkawki to my tez mamy zdarzają się dwie trzy dziennie ale czeste czkawki to norma ponieważ układ pokarmowy jest jeszcze nie dojrzały
nasza metoda to po prostu mleczko z piersi pediatra potwierdzila ze to dobra opcja
Dziewczyny po cc proszę napiszcie czy tez macie takie bóle
po wyjściu ze szpitala miałam brac 1g paracetamolu na 8h przez 3 dni i niby wczoraj powinnam już nic nie brac ale raz na 8h wzilam polowe dawki
a ból to taki dość ostry ciągnąco szczypiący ból w pachwinie najgorzej boli jak zle układam noge lub wstaje z pozycji lezacej lub siedzącej dziś zdejmuje szwyZuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Od teściowej się niestety nie uwolnie - mam nadzieję ze z czasem Brescia olewac teraz to mnie wszystko wkurza pewnie jeszcze hormony dokładają swoje.
My uczymy się od nowa cycowac po tym podcieciu wedzidelka mamy zaczol ssać cyca i teraz od nowa będziemy układać sobiecdzien jeśli coś takiego w ogóle istnieje .
Na suchą i luszczaca skórę polozna i pediatra zalecili nam emolium emulsja do kąpieli i oliwka na pewno jest poprawa.
A bierzecie po cycku wasze maluszki do odbeku do góry ?https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Sanna wrote:Co do czkawki to my tez mamy zdarzają się dwie trzy dziennie ale czeste czkawki to norma ponieważ układ pokarmowy jest jeszcze nie dojrzały
nasza metoda to po prostu mleczko z piersi pediatra potwierdzila ze to dobra opcja
Dziewczyny po cc proszę napiszcie czy tez macie takie bóle
po wyjściu ze szpitala miałam brac 1g paracetamolu na 8h przez 3 dni i niby wczoraj powinnam już nic nie brac ale raz na 8h wzilam polowe dawki
a ból to taki dość ostry ciągnąco szczypiący ból w pachwinie najgorzej boli jak zle układam noge lub wstaje z pozycji lezacej lub siedzącej dziś zdejmuje szwy
Ja te bóle przerabialam jeszcze w szpitalu najgorzej było zejść z łóżka tego szpitalnego jak się rozchodzilam to było w miarę teraz wieczorami mnie blizna szczypie czasami aż piecze i pobolewa mam taki nawis nad blizna na brzuchu też tak macie po ccrenieczka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Ja biore do odbicia ale najgorzej mam z ocena czy się wkoncu odbilo czy nie czasami jest takie glosne odbicie a czasami naorawde mam zagwozdke czy już po
a najgorsze jest to ze Pawelek usypia przycycku a jak go biore do odbicia to mi się wybudzaZuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Mamy fajny balsam z babydream na suchą skórę, a do tego robię próbę z oliwką. Kąpię małą w Oilatum.
Mała teraz śpi (zmęczyła się przewijaniem, smarowaniem ciałka, ubieraniem - full płacz przy tych czynnościach ) a mamusia ma chwilę dla siebie.
Położna miała dzisiaj być u nas ale zadzwoniła i przełożyła wizytę na jutro. Ehh.. Może i lepiej.
Mój niedługo jedzie do serwisu z autem zapisać się na coś tam a przy okazji zakupić kilka rzeczy do bagażnika.
Czy wy też jeszcze po porodzie chodzicie w spodniach ciążowych? Mi jest w nich wygodnie i jakoś tak się do nich przyzwyczaiłam Mam nadzieję że już niedługo wróce do swoich ciuchów
Nasza mała usypia nam przy karmieniu, potem zazwyczaj odpływa przy odbiciu. Jeśli nie odbije to położna mówiła żeby na godzinkę położyć ją na boku
Zuzulka88, jusella, majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Po cycu dziecko może nie odbijać. Po mm powinno. Nasza rzadko kiedy odbije
Kama, ja noszę nadal spodnie ciążowe, ale nie mam takich typowych z tym wysokim pasem, tylko takie z gumą na około 5 cm wokół, są z H&M Mama. Wchodzę już w swoje jedne spodnie sprzed ciąży ciąży, ale wszystko się jeszcze bokami wylewa i nie wygląda to fajnie. Bardzo mnie irytuje ten brzuch, bo odstaje, a przy letnich ciuchach wszystko widać.
My małą od początku kładziemy raz na jednym raz na drugim boku. Niby zalecają na plecach, ale znowu tak kazali kłaść w szpitalu, bo właśnie dziecko się nie zadławi w razie czego ulaniem. Pierwszą też tak kładliśmy i było ok.jusella lubi tę wiadomość