X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita ja patrze na małą i tak sobie myślę jak ona sir zmieściła w brzuchu, jakie to niesamowite że jest już z nami.

Sia może czop? Jak masz wątpliwości to smigaj na IP.

Kurde zatoki mnie napieprzaja. Mam ibuprom zatoki i zaraz go wezmę. Może coś pomoże.

Nawet nie chce mi się kompa odpalalac tak sie coś czuję zmeczona. Chyba czas na normalną kawę. Mała wreszcie zasnela. To jest niesamowite. Od 7:30 do 10 lub 10:30 zawsze jest aktywna

Dzisiaj w planach jak zwykle weterynarz (robimy kolejne badanie kału psiakowi i do tego dostaje lek (żel) na oczy ale my nie dajemy rady mu tego podać) a potem jakiś długi spacer z małą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 10:57

Zuzulka88, Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Do szpitala jak pojadę to mnie zostawią a nie chce za wcześniej jechać i czekać na poród. Raczej poczekam jeszcze, poobserwuje. Ruchy czuję to raczej powinno być ok.

Eh, ciężkie to czekanie na właściwy sygnał porodu.

Jeszcze dodam, że chwilę wcześniej "coś zrobiło chlup" do toalety. Może czop się ruszył ;/. A później ujrzałam śluz i krew na papierze. ZA chwile z tej nie pewności to biegunki dostane :-D.

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ja się nad tym codziennie zastanawiam: jak on się zmieścił w brzuchu? Nie pojmuje :D

Dziewczyny, Lilouk się odzywała? Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku.
    W ogóle kilka osób zniknęło z forum. Jusella, jesteś? :)

Sia ja bym czekała, ale myślę że co zaczyna się dziać u Ciebie. Ja dostałam biegunki jak zobaczyłam tą krew, ale do tej pory się zastanawiam czy to było oczyszczanie przed porodem czy moje nerwy? :P najważniejsze, że dzięki temu obyło się bez niespodzianki podczas parcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 11:00

sia, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta mnie to ze strachu, z tej nie pewności chyba cos przeleci. Napewno nie czuję sie jak bym miała rodzić. Niby druga ciąża a człowiek jeszcze głupszy jest.

jusella lubi tę wiadomość

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sia zebys wiedziala ;) przed 2 porodem mialam wiecej wiekszego stresa niz przed pierwszym. A i tak szlam w ciemno.

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fotowrzut.pl/9GBC6SHST4

Witamy się w 41 tyg o.O mam nadzieję że to ostatni tydzień ...

Dailie jak tam po wizycie ?

majeczka87, Zuzulka88, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Dziewczyny dajcie sobie chwile z tym karminiem. Ja tez bylam gotowa przejsc na butle bo maly nie potrafil zlapac cycka a ja sie swoimi umiejetnosciami karmienia jeszcze mu to utrudnialam. W szpitalu dostawal butle bo musial jak najwiecej w inkubatorku lezec wiec sie balam ze juz wcale nie bedzie chcial ode mnie. Ale w domu bylo wiecej czasu i cierpliwosci i przez 1.5 tyg w domu udalo mi sie uniknac butelki a wczoraj na wizycie wyszlo ze ladnie przybiera na wadze wiec sie najada :) nieprzespane noce tez mi daja w kosc bo maly jak sie obudzi to dlugo nie spi a potem i tak po dwoch godz sie budzi a w ciagu dnia nie ma kiedy sie polozyc bo chce sie w koncu cos zjesc posprzatac... No i ci goscie... Ciagle ktos..

Czyli musimy być cierpliwe...
    Trzymaj się - u nas tez ciągle goście. ..jyz to męczące. ..

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na 13:45 :D Jeszcze wszystko przed nami :)

majeczka87, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sia lekarz mi mowil ze jednorazowo to czop ale jeali wiecej leci to o zajrzec musial na sYjke. Byla zamknieta i krew byla. Wiec musialam szybko synka ratowac cc. Wiec lepiej sprawdzic. Tym bardsiej ze polozne w szkole rodzenia mowily: brazowa krew jest ok lecz zywa moze byc oznaka odklejajacego sie lozyska i trzeba to sprawdzic

Zuzulka88, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita mam tak samo ;) mowie do niego moj piękniś ;)

Zuzulka88, Agness27, Naditta, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją jak byłam w szpitalu to na papierze zobaczyłam 2 niteczki krwi to położna powiedziała że to normalne ją się szyjka skraca, a byłam w czasie skurczów ;)

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) Ale piękna pogoda :)
    Moja królewna dziś o 24.00 karmienie spanie :) potem o 5 to samo i o 9.00 :) więc naprawdę pospalismy :) teraz też lula więc mam czas domem się zająć bo masakra ;) i sobą trochę :)
    zaraz lekarz przychodzi ciekawe co powie ;)
    Jak czytam posty brzuchatek to sobie myślę jejuuu ja też kilka dni temu tak miałam :) te dni tak szybko lecą :) Ale to dobrze bo widzę ze mala rośnie :)
    jestem szczęśliwa :)
    tylko czasami mnie jeszcze hormony odpadają ale ogólnie nie jest źle naprawdę :)
    pozdrawiam wszzystkie mamuśki ;)

MirelS, majeczka87, Zuzulka88, Agness27, aisa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/lwnpwa/ Hania

MirelS, majeczka87, Zuzulka88, Agness27, aisa, jusella, renieczka, Milcia, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie mam kiedy Was nadrobić i poczytać o Waszych porodach. Mój mały to czysty ssak, ciągle by wisiał na cycu.Nawet teraz piszę jedną ręką. I przez to wiecznie się pręży i leci kupka za kupką. Boję się, że jest przekarmiony, ale jak go odciągnę to jest jeden pisk. Wczoraj zjadłam na kolację sałatkę grecką i całą noc bolał go brzuszek, taka ze mnie matka wyrodna. Chyba zostanę na samych serkach.
    10 dni od porodu i u mnie ok 11 kg na minusie.

jusella lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    dziewczyny nie mam kiedy Was nadrobić i poczytać o Waszych porodach. Mój mały to czysty ssak, ciągle by wisiał na cycu.Nawet teraz piszę jedną ręką. I przez to wiecznie się pręży i leci kupka za kupką. Boję się, że jest przekarmiony, ale jak go odciągnę to jest jeden pisk. Wczoraj zjadłam na kolację sałatkę grecką i całą noc bolał go brzuszek, taka ze mnie matka wyrodna. Chyba zostanę na samych serkach.
    10 dni od porodu i u mnie ok 11 kg na minusie.
    ja wczoraj 3 małe kawałki kurczaka pieczonego zjadłam to też moja skrecslo :(
    Wy już taka wagę macie bozeee ja dopiero 6kg zgubiłam :(

• MirelS Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja do wagi sprzed ciąży i tak mam jeszcze ok 7-8 kg,a sobie nawet zaplanowałam, że będę chudsza niż przed ciążą. Także zobaczymy ;)

Co do pokarmu jeszcze to ja byłam pewna, że zostanę na sztucznym, bo pokarm pojawił mi się dopiero ok 4 doby po porodzie. Dużo pomogło częste przystawianie do cyca i pobudzanie laktatorem. Nawet jeśli bym miała karmić sztucznym to to też nie jest koniec świata. Ważne żeby dziecko było najedzone,także jak nie wychodzi to się nie zamartwiajcie dziewczyny. Krzywda na takim też im się nie stanie. Tylko cyc to wygoda trzeba przyznać.

Zuzulka88, Agness27, Naditta, ania181111, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Haneczka jest przepiękna <3

Agness27, ania181111 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mozna zjesc postnego jutro? nie smazonego?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakies pierogi z owocem, albo rybka na parze? Albo same warzywka z pary z ryzem :)

Zuzulka88, aisa, jusella lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś chce jeść co godzinę i śpi po 20 minut a poza tym się drze.... jestem mega tym zmeczona jeszcze spać w nocy nie chciała

‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ