X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka. Nadrobiłam was ale tabelkę na fb uzupełnię jutro.

Wy już po wizytach i pediatry a ja się do cholernej przychodni dodzwonić nie mogę by się umówić. Głupia służba zdrowia! Jak się jutro nie dodzwonię to pójdę tam!

Dzisiaj byłam z małą na spacerze 3h. Pogoda aż sie prosiła by wyjść. Potem jeszcze kilka spraw załatwiłam.

Wszystko fajnie tylko moje dziecko od 20 do 22 nie miało zamiaru iść spać. A to jak usnęłam na rękach to się obudziła, potem znowu usnęła na rękach to odłożyłam do łóżeczka to się obudziła bo czkawka, potem obudziła się znowu bo próbowałam jej paznokcie obciąć. Potem miała kolejny super powód by się obudzić i tak przez 2h. Wrr a teraz śpi jak zabita!!!! Ja za to czuję się padnięta... Ehh

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to wez z niej przyklad i do lozKa naprzod marsz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 23:02

jusella, Gagaga, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn wrote:
    Majeczka - jeśli masz naczynie do gotowania na parze to doprawioną rybkę kładziesz na tymże naczyniu i po prostu gotujesz na parze :) czas tak naprawdę to około 30 minut, ale trzeba sprawdzać. przyprawy dowolne, jak lubisz.
    Jeśli nie masz naczynia to możesz taką rybę zrobić w piekarniku, tylko musisz ją zawinąć w folię aluminiową. piec około 30 minut, wcześniej możesz sprawdzić jak rybka ię robi, czy nie jest surowa. Tak naprawdę zależy od rybki, takie zwykle filety, mintaj czy sola szybko dochodzą, jeśli masz pstrąga w całości to koło godzinki zapiekania.
    Mam nadzieję, że jest to w miarę zrozumiałe :D

Wróciłam z ktg. Proste jak deska. Jeśli nic się nie zadzieje, to poniedziałek/wtorek zgłaszam się do szpitala.
    A niby rozwarcie jest i szyjka super, podatna. Tylko skurczybyków brak :(

Dalile, ja bym nie ryzykowała już. Czekaj spokojnie :)
    Dzieki dzieki wsztstko skumalqm ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko wspaniale ze juz w domku :) wykorzystuj tate jak sie da ;)

Ja na brodawki polecam wietrzenie wlasne mleko i lano masc z ziajki

jusella, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie karmimy.
    Mam w pokoju jakiegoś upierdliwego komara. Nie wiem czy to on czy coś innego, ale zauważyłam że mam spuchniętą górną wargę ust. Wyglądam, jakby mi ktoś walnął i nie wiem od czego to :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas dzisiaj przychodzi położna, miałam tak nabrzmialego jednego cyca w nocy i twardego że mała nie mogła go złapać, więc przystawilam do 2 piersi a z tego odciagnelam dodam Wit D i dam jej jak wstanie,
    Dziewczyny karmiące piersią, jak podjęcie ta Wit D i k do ust tak wklewacie jak karmicie czy jak?

ug37e6ydmras9566.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminkę podaje do buźki przy porannej toalecie. Później karmię.
    Na takie twarde cyce mi położna polecała ciepły prysznic i głaskanie piersi od zewnątrz do brodawki. Dosłownie muskanie delikatne.
    Najlepiej wtedy z gołymi pochodzić, nadmiar ładnie wykapie i pierś przestanie boleć.

Zuzulka88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś koszmarną noc. Brzuch, nogi, spojenie wszystko mnie bolało... Ja nie dam rady.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile-dasz, już niedługo :*

Forfie-daje do buzki jak renieczka i Mała chętnie tak wsuwa

A sluchajciw-karmicie z jednej piersi czy obu? Bo ja dziś przez 30 min dałam małej jedna i chyba się najadła bo śpi od 1,5 godziny. Czytałam o takiej metodzie żeby było to tlustsze mleko, teraz jej podam druga pierś i zobaczę. Tylko juz sama nie wiem.
    I mam na pewno dużo poksrmu-wcxoraj w 10 min odciagnelam 120 ml, będzie do dokarmienia.

Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Heyka. Nadrobiłam was ale tabelkę na fb uzupełnię jutro.

Wy już po wizytach i pediatry a ja się do cholernej przychodni dodzwonić nie mogę by się umówić. Głupia służba zdrowia! Jak się jutro nie dodzwonię to pójdę tam!

Dzisiaj byłam z małą na spacerze 3h. Pogoda aż sie prosiła by wyjść. Potem jeszcze kilka spraw załatwiłam.

Wszystko fajnie tylko moje dziecko od 20 do 22 nie miało zamiaru iść spać. A to jak usnęłam na rękach to się obudziła, potem znowu usnęła na rękach to odłożyłam do łóżeczka to się obudziła bo czkawka, potem obudziła się znowu bo próbowałam jej paznokcie obciąć. Potem miała kolejny super powód by się obudzić i tak przez 2h. Wrr a teraz śpi jak zabita!!!! Ja za to czuję się padnięta... Ehh

A może masz w okolicy inna przychodnie? Bo jak teraz nie możesz to może potem będzie problem z terminami?

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również podłączamy się do strasznej nocy , brzuch twardy jak kołek, kręgosłup boli dół brzucha boli , spojenie boli , cały czas coś mi pyka , strzyka . Nie wytrzymam chyba już .... po 15 kolejne ktg zobaczymy co się będzie działo .

Niezapominajka super że jesteście w domku :*
    Wiecie co jest najlepsze ? Że ja tych skurczybykow które pisały ie wczoraj na ktg nie czułam o.O

niezapominajka, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla odmiany całkiem niezła noc. Przyzwyczajam się do myśli o wtorkowym szpitalu i wywoływaniu akcji :(

niezapominajka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wizytę do pediatry idziemy dopiero 4 sierpnia, bo to od razu wizyta ze szczepieniem.
    Ja też witaminy podaję do buzi.

Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis noc super.
    Rozkrecilam branze mleczna i teraz mam problem w druga strone :p ale z tego sie ciesze akurat, tyle ze musze odciagac ( kupic laktator) bo mi cycki rozsadzi.
    Ale walka byla ostra :)

Karolajjn jak to co 5 minut i cie odeslali????

My czekamy na wypis, Natalka spi, chyba tez skorzystam i sie zdrzemne.

Zuzulka88, jusella, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i melduję się ciągle w dwupaku :) miłego dnia! :)

Zuzulka88, jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile dasz radę i jak to kiedyś tu przeczytałam mała krzta zazdrości ze najpiekniejsza chwila w której poznasz swoje dziecko dopiero przed Toba najpiękniejsze uczucie na swiecie :)

My wit D tez podajemy prosto do buzi, Pawełek z zaciekawieniem przyjmuje płyn śmiesznie mieląc językiem :)

Zuzulka88, kot_bury, jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja również w dwupaku :)

Mnie od rana brzuch boli jak na okres, ale poza tym nic nowego się nie dzieje :/
    Idę posortować ostatnie pranie (które miałam robić dopiero po porodzie, ale że nic się nie dzieje to jednak zrobiłam wczoraj) no i wszystkie ciuszki Bartoszka będą już czyściutkie, pachnące i oczekujące hehe :)

Miłego dnia :)

kot_bury, jusella, aisa, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo was proszę o rozpakowanie się.

U nas noc masakra.

Mała wstała o 2:30 na jedzonko i do 4 ani myślała pójść spać, potem wstała 5:30 na jedzenie i chyba po 6 usnela i o 7 z kawałkiem się obudziła ale zasnela i po 8 pobudka na jedzenie i zasnela po 9:30 i teraz usypia budzi się i tak w kółko.
    Ja chyba ze zmęczenia mam kryzys. Poryczalam się mojemu że nie daje rady i że potrzebuję więcej pomocy i to już nawet w nocy. Ja nie spać mogę ale taki przerywany sen jest o wiele gorszy niz bezsenność.

Ładna pogoda dzisiaj więc idę z kolezanka i jej córeczka na spacer długi.

Ja zauważyłam cała podrażniona brodawke lewą ale to chyba jeszcze po tym jak mi ją pogryzla w szpitalu. Posmarowalam maltanem i od razu lepiej.

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, Kocie i inne terminowe panie uprzejmie wypraszam na porodówkę :)

kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti no właśnie polozna też w szoku , dziś jadę jeszcze Raz akurat mój lekarz będzie na oddziale

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ