Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Heyka. Nadrobiłam was ale tabelkę na fb uzupełnię jutro.
Wy już po wizytach i pediatry a ja się do cholernej przychodni dodzwonić nie mogę by się umówić. Głupia służba zdrowia! Jak się jutro nie dodzwonię to pójdę tam!
Dzisiaj byłam z małą na spacerze 3h. Pogoda aż sie prosiła by wyjść. Potem jeszcze kilka spraw załatwiłam.
Wszystko fajnie tylko moje dziecko od 20 do 22 nie miało zamiaru iść spać. A to jak usnęłam na rękach to się obudziła, potem znowu usnęła na rękach to odłożyłam do łóżeczka to się obudziła bo czkawka, potem obudziła się znowu bo próbowałam jej paznokcie obciąć. Potem miała kolejny super powód by się obudzić i tak przez 2h. Wrr a teraz śpi jak zabita!!!! Ja za to czuję się padnięta... EhhZuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Eithlinn wrote:Majeczka - jeśli masz naczynie do gotowania na parze to doprawioną rybkę kładziesz na tymże naczyniu i po prostu gotujesz na parze czas tak naprawdę to około 30 minut, ale trzeba sprawdzać. przyprawy dowolne, jak lubisz.
Jeśli nie masz naczynia to możesz taką rybę zrobić w piekarniku, tylko musisz ją zawinąć w folię aluminiową. piec około 30 minut, wcześniej możesz sprawdzić jak rybka ię robi, czy nie jest surowa. Tak naprawdę zależy od rybki, takie zwykle filety, mintaj czy sola szybko dochodzą, jeśli masz pstrąga w całości to koło godzinki zapiekania.
Mam nadzieję, że jest to w miarę zrozumiałe
Wróciłam z ktg. Proste jak deska. Jeśli nic się nie zadzieje, to poniedziałek/wtorek zgłaszam się do szpitala.
A niby rozwarcie jest i szyjka super, podatna. Tylko skurczybyków brak
Dalile, ja bym nie ryzykowała już. Czekaj spokojnie
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Niezapominajko wspaniale ze juz w domku wykorzystuj tate jak sie da
Ja na brodawki polecam wietrzenie wlasne mleko i lano masc z ziajkijusella, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Do nas dzisiaj przychodzi położna, miałam tak nabrzmialego jednego cyca w nocy i twardego że mała nie mogła go złapać, więc przystawilam do 2 piersi a z tego odciagnelam dodam Wit D i dam jej jak wstanie,
Dziewczyny karmiące piersią, jak podjęcie ta Wit D i k do ust tak wklewacie jak karmicie czy jak? -
nick nieaktualnyJa witaminkę podaje do buźki przy porannej toalecie. Później karmię.
Na takie twarde cyce mi położna polecała ciepły prysznic i głaskanie piersi od zewnątrz do brodawki. Dosłownie muskanie delikatne.
Najlepiej wtedy z gołymi pochodzić, nadmiar ładnie wykapie i pierś przestanie boleć.Zuzulka88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDalile-dasz, już niedługo :*
Forfie-daje do buzki jak renieczka i Mała chętnie tak wsuwa
A sluchajciw-karmicie z jednej piersi czy obu? Bo ja dziś przez 30 min dałam małej jedna i chyba się najadła bo śpi od 1,5 godziny. Czytałam o takiej metodzie żeby było to tlustsze mleko, teraz jej podam druga pierś i zobaczę. Tylko juz sama nie wiem.
I mam na pewno dużo poksrmu-wcxoraj w 10 min odciagnelam 120 ml, będzie do dokarmienia.Zuzulka88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykama005 wrote:Heyka. Nadrobiłam was ale tabelkę na fb uzupełnię jutro.
Wy już po wizytach i pediatry a ja się do cholernej przychodni dodzwonić nie mogę by się umówić. Głupia służba zdrowia! Jak się jutro nie dodzwonię to pójdę tam!
Dzisiaj byłam z małą na spacerze 3h. Pogoda aż sie prosiła by wyjść. Potem jeszcze kilka spraw załatwiłam.
Wszystko fajnie tylko moje dziecko od 20 do 22 nie miało zamiaru iść spać. A to jak usnęłam na rękach to się obudziła, potem znowu usnęła na rękach to odłożyłam do łóżeczka to się obudziła bo czkawka, potem obudziła się znowu bo próbowałam jej paznokcie obciąć. Potem miała kolejny super powód by się obudzić i tak przez 2h. Wrr a teraz śpi jak zabita!!!! Ja za to czuję się padnięta... Ehh
A może masz w okolicy inna przychodnie? Bo jak teraz nie możesz to może potem będzie problem z terminami? -
Również podłączamy się do strasznej nocy , brzuch twardy jak kołek, kręgosłup boli dół brzucha boli , spojenie boli , cały czas coś mi pyka , strzyka . Nie wytrzymam chyba już .... po 15 kolejne ktg zobaczymy co się będzie działo .
Niezapominajka super że jesteście w domku :*
Wiecie co jest najlepsze ? Że ja tych skurczybykow które pisały ie wczoraj na ktg nie czułamniezapominajka, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[/url] -
U nas dzis noc super.
Rozkrecilam branze mleczna i teraz mam problem w druga strone :p ale z tego sie ciesze akurat, tyle ze musze odciagac ( kupic laktator) bo mi cycki rozsadzi.
Ale walka byla ostra
Karolajjn jak to co 5 minut i cie odeslali????
My czekamy na wypis, Natalka spi, chyba tez skorzystam i sie zdrzemne.
Zuzulka88, jusella, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dalile dasz radę i jak to kiedyś tu przeczytałam mała krzta zazdrości ze najpiekniejsza chwila w której poznasz swoje dziecko dopiero przed Toba najpiękniejsze uczucie na swiecie
My wit D tez podajemy prosto do buzi, Pawełek z zaciekawieniem przyjmuje płyn śmiesznie mieląc językiemZuzulka88, kot_bury, jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja również w dwupaku
Mnie od rana brzuch boli jak na okres, ale poza tym nic nowego się nie dzieje
Idę posortować ostatnie pranie (które miałam robić dopiero po porodzie, ale że nic się nie dzieje to jednak zrobiłam wczoraj) no i wszystkie ciuszki Bartoszka będą już czyściutkie, pachnące i oczekujące hehe
Miłego dniakot_bury, jusella, aisa, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Ja bardzo was proszę o rozpakowanie się.
U nas noc masakra.
Mała wstała o 2:30 na jedzonko i do 4 ani myślała pójść spać, potem wstała 5:30 na jedzenie i chyba po 6 usnela i o 7 z kawałkiem się obudziła ale zasnela i po 8 pobudka na jedzenie i zasnela po 9:30 i teraz usypia budzi się i tak w kółko.
Ja chyba ze zmęczenia mam kryzys. Poryczalam się mojemu że nie daje rady i że potrzebuję więcej pomocy i to już nawet w nocy. Ja nie spać mogę ale taki przerywany sen jest o wiele gorszy niz bezsenność.
Ładna pogoda dzisiaj więc idę z kolezanka i jej córeczka na spacer długi.
Ja zauważyłam cała podrażniona brodawke lewą ale to chyba jeszcze po tym jak mi ją pogryzla w szpitalu. Posmarowalam maltanem i od razu lepiej.jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny