Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Analiza na nawał mi w szpitalu kazali przed kamieniem iść pod prysznic ciepłą wodą polać i odpuścić trochę mleka, bo z jakiej nabitej piersi dzieci nie potrafią dobrze pić. A po karmieniu okład zimny (może być lód owinięty pieluchą) żeby zatkać kanaliki.
jusella, Zuzulka88, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Naditta Szymcio dziś 3 tygodnie skończył i nam espumisan zaleciła - mówiła, że niby pisze, że od miesiąca ale można dawać tylko nie 5 kropelek tylko 3-4. Ja daję strzykawką. Sama nie odważyłabym się dać Szymciowi tych kropel ale po konsultacji z lekarzem to co innego.
Naditta, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja też podłożyłam poduszkę-klin pod materac i jestem spokojniejsza jeśli chodzi o jego oddech i ulewanie
Jesteśmy po wizycie u pediatry. Marcel przebił już wagę urodzeniową, ma 4 kg - mój kochany żarłok
Karolajn trzymam kciuki żeby ruszyło!
Karolajjn:), jusella, Dalile, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Ja sobie nie radzę. Ciągle się boję, że mu się uleje jak będzie spał albo że się zakrztusi. W nocy zrywam się na równe nogi ilekroć on zakwili. W efekcie mam nocki właściwie bie przespane.
Naditta tez tak mialam ale albo sie wykoncysz albo odpoczniesz... Ja dalam segregator pod materac, klade na bok, moja nigdy nie odbija... Wiec stres podwojny ale odpuscilam... Gdzies wyczylam ze maluszek jak chce ulac to i tak glowe odwroci na bok i rzeczywiscie tak jest bo moja potrafi po godzinie ulac i tyle spi dalej... Czasem czkawke miewa od tego ale prEjdzie
Dziewczyny uwazaj ie w 3 tyg na kryzys laktacyjny nie wiedzialam ze takie cos jest wczoraj przeplakalam pol wieczoru bo mleka zera mala ruczy musialam dac butelke dzisiaj popolidniu tez jedna ale walcze walcze... Fematiker woda przystawiam teraz juz godzine wisi na cycu... Ge eral ie jest to polaczone ze skokiem wiec albo je albo ryczy w kazdym badz razie plan dnia szlak trafilNaditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Wiecie... całą ciążę generalnie nie miałam zachcianek. Mój maż to potwierdza. I jak mnie dziś wzięło na gofra!! Musiałam zjeść z bita śmietaną. A w moim miescie po 18 wszystko pozamykane.
Na szczęście znalazłam gofry w netto i pożarłam tyle, że dalej najedzona jestem. Normalnie tak mnie wzięło, że chyba bym oszalała bez tegoEithlinn, eve90, Zuzulka88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Moja dzisiaj daje czadu. Pospała trochę ale nie dużo. Jak wyszłam ok 13 to obudziłam u koleżanki tylko obudziłam na jedzenie, na spacerze spała, w aucie zrobiła raban bo byla glodna. I od ok 18 nie chce za bardzo spać. Teraz wreszcie ja ululalam.
Miałam usiąść na kompie uzupełnić tabelkę na fb a tu lipa. Może jutro mi się uda.
BTW cholernie mi dokucza krocze. Boli przy siadaniu, wstawaniu. Tak wczoraj mnie dopadło i tak trzyma. -
Czesc! Dawno mnie tu nie bylo.
Gratuluje wszystkim nowym mamuskom!! A dziewczynom w dwupaku zycze szybkich porodow!
Niestety dam rady nadrobic zaleglosci w czytaniu Was;/
Mam pytanie, czy ktoras z Was ma moze monitor oddechu Angelcare?
Czy Wasze dzieciaczki tez zachlystuja sie podczas karmienia piersia? Moja Wiktoria bardzo czesto, zwlaszcza jak je z piersi w ktorej jest wiecej mleka. Zaczynam sie bac ja karmic:/
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
TP:02.07
-
Gagaga ja karmie jedno karmienie jedna piers. Raz ze w kazdej piersi ma 3,daniowy obiad w senaie picie i dwa dania a dwa ze nie spija wtedy samyvh kompotow z cycek i nie ma kolek poki co. Jesli jednak nie najada sie jedna to niestety trzrba dac i troche drugiej...
Agnes jutro wysle a jak nie to postaw nbie do pionu
Gagaga, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Jeśli któraś dzidzia dużo płacze to radzę sprawdzić czy nie jest uczulona na mleko... Koleżanka tak miała niestety musiała odstawić od piersi i przejść na mleko bez glutenu.
U mnie się wyciszylo więc niestety jutro zakaz mam od niedzieli już mogę.
Tak sobie myślę ale ten czas zlecial....zaraz moja data porodu. Będę miała dziecko hehe szkoda ze nic nie wymyślili z tym porodem, że to musi tak boleć...
Imię dla dziewczynki mam bez zmian,ale na chłopaka na tą chwilę nie mam nic! nawet propozycji...jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Dziewczyny, jeśli maleństwa płaczą tak jak piszecie, to są to kolki. Zazwyczaj zaczynają się ok 17-18 i mogą trwać nawet do 5 h i dłużej. Z pierwszą córką przerabialiśmy to od 17 do 2,30 codziennie zaraz po przyjściu ze szpitala Histeryczny płacz na pół osiedla.
-
nick nieaktualny
-
My właśnie mamy kolejne karmienie. Mala jak nam.padla wczoraj to już nawet nie budzilismy i tak spała do 2. Zjadła i ładnie poszła spać. Mam nadzieję że teraz też zje i pójdzie spać grzecznie
Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość