X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza na nawał mi w szpitalu kazali przed kamieniem iść pod prysznic ciepłą wodą polać i odpuścić trochę mleka, bo z jakiej nabitej piersi dzieci nie potrafią dobrze pić. A po karmieniu okład zimny (może być lód owinięty pieluchą) żeby zatkać kanaliki.

jusella, Zuzulka88, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez monitora oddechu chyba bym oszalala i tylko siedziala przy lozeczku i sprawdzala czy oddycha. Ciesze sie ze go kupilam

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta Szymcio dziś 3 tygodnie skończył i nam espumisan zaleciła - mówiła, że niby pisze, że od miesiąca ale można dawać tylko nie 5 kropelek tylko 3-4. Ja daję strzykawką. Sama nie odważyłabym się dać Szymciowi tych kropel ale po konsultacji z lekarzem to co innego.

Naditta, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po ktg , skurcze ucichły nic się nie dzieje . W poniedziałek szpital ....
    Jestem bezsilna i bardzo zła ...

vbrjclq.png[/url]
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajin z całego serducha zycze Ci zeby akcja rozpoczęła sie w weekend naturalnie strzeżcie sie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny

jusella, Karolajjn:), Dalile, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podłożyłam poduszkę-klin pod materac i jestem spokojniejsza jeśli chodzi o jego oddech i ulewanie ;)
    Jesteśmy po wizycie u pediatry. Marcel przebił już wagę urodzeniową, ma 4 kg - mój kochany żarłok ;)

Karolajn trzymam kciuki żeby ruszyło!

Karolajjn:), jusella, Dalile, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    I po ktg , skurcze ucichły nic się nie dzieje . W poniedziałek szpital ....
    Jestem bezsilna i bardzo zła ...

Pójdziemy razem, będziemy się pocieszać :)

Karolajjn:), Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja sobie nie radzę. Ciągle się boję, że mu się uleje jak będzie spał albo że się zakrztusi. W nocy zrywam się na równe nogi ilekroć on zakwili. W efekcie mam nocki właściwie bie przespane.

Naditta tez tak mialam ale albo sie wykoncysz albo odpoczniesz... Ja dalam segregator pod materac, klade na bok, moja nigdy nie odbija... Wiec stres podwojny ale odpuscilam... Gdzies wyczylam ze maluszek jak chce ulac to i tak glowe odwroci na bok i rzeczywiscie tak jest bo moja potrafi po godzinie ulac i tyle spi dalej... Czasem czkawke miewa od tego ale prEjdzie

Dziewczyny uwazaj ie w 3 tyg na kryzys laktacyjny nie wiedzialam ze takie cos jest wczoraj przeplakalam pol wieczoru bo mleka zera mala ruczy musialam dac butelke dzisiaj popolidniu tez jedna ale walcze walcze... Fematiker woda przystawiam teraz juz godzine wisi na cycu... Ge eral ie jest to polaczone ze skokiem wiec albo je albo ryczy w kazdym badz razie plan dnia szlak trafil

Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... całą ciążę generalnie nie miałam zachcianek. Mój maż to potwierdza. I jak mnie dziś wzięło na gofra!! Musiałam zjeść z bita śmietaną. A w moim miescie po 18 wszystko pozamykane.

Na szczęście znalazłam gofry w netto i pożarłam tyle, że dalej najedzona jestem. Normalnie tak mnie wzięło, że chyba bym oszalała bez tego :)

Eithlinn, eve90, Zuzulka88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, ostatnie podrygi :) korzystaj :)
    Karolajn, przykro mi :( tez juz bym chciała tulic Malenstwo.

Karolajjn:), Dalile, eve90, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, :)
    Zgodnie x nowym pojeciem snu, do zobaczenia za 3 h

jusella, Sanna, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja placze juz ponad trzy godziny. Jak juz zasnie na trzy minuty to budzi sie z krzykiem

majeczka87, majeczka87 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj daje czadu. Pospała trochę ale nie dużo. Jak wyszłam ok 13 to obudziłam u koleżanki tylko obudziłam na jedzenie, na spacerze spała, w aucie zrobiła raban bo byla glodna. I od ok 18 nie chce za bardzo spać. Teraz wreszcie ja ululalam.

Miałam usiąść na kompie uzupełnić tabelkę na fb a tu lipa. Może jutro mi się uda.

BTW cholernie mi dokucza krocze. Boli przy siadaniu, wstawaniu. Tak wczoraj mnie dopadło i tak trzyma.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Dawno mnie tu nie bylo.
    Gratuluje wszystkim nowym mamuskom!! A dziewczynom w dwupaku zycze szybkich porodow!;)
    Niestety dam rady nadrobic zaleglosci w czytaniu Was;/
    Mam pytanie, czy ktoras z Was ma moze monitor oddechu Angelcare?
    Czy Wasze dzieciaczki tez zachlystuja sie podczas karmienia piersia? Moja Wiktoria bardzo czesto, zwlaszcza jak je z piersi w ktorej jest wiecej mleka. Zaczynam sie bac ja karmic:/

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

TP:02.07
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga ja karmie jedno karmienie jedna piers. Raz ze w kazdej piersi ma 3,daniowy obiad w senaie picie i dwa dania ;) a dwa ze nie spija wtedy samyvh kompotow z cycek i nie ma kolek poki co. Jesli jednak nie najada sie jedna to niestety trzrba dac i troche drugiej...

Agnes jutro wysle a jak nie to postaw nbie do pionu ;)

Gagaga, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella moj dzis wazyl tyle co Twoj synus ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któraś dzidzia dużo płacze to radzę sprawdzić czy nie jest uczulona na mleko... Koleżanka tak miała niestety musiała odstawić od piersi i przejść na mleko bez glutenu.

U mnie się wyciszylo więc niestety jutro zakaz mam ;-) od niedzieli już mogę.
    Tak sobie myślę ale ten czas zlecial....zaraz moja data porodu. Będę miała dziecko hehe szkoda ze nic nie wymyślili z tym porodem, że to musi tak boleć...

Imię dla dziewczynki mam bez zmian,ale na chłopaka na tą chwilę nie mam nic! nawet propozycji...

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli maleństwa płaczą tak jak piszecie, to są to kolki. Zazwyczaj zaczynają się ok 17-18 i mogą trwać nawet do 5 h i dłużej. Z pierwszą córką przerabialiśmy to od 17 do 2,30 codziennie zaraz po przyjściu ze szpitala :/ Histeryczny płacz na pół osiedla.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na ile to mleko odstawić?

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie mamy kolejne karmienie. Mala jak nam.padla wczoraj to już nawet nie budzilismy i tak spała do 2. Zjadła i ładnie poszła spać. Mam nadzieję że teraz też zje i pójdzie spać grzecznie :)

Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ