Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak u nas Emi padnie to tez nie budzę na sile. Lekarka zresztą powiedziała ze w nocy mogę co 4-4,5 godz karmić jeśli śpi. I dziś było karmienie o 22.30, o 3 i potem przed 6 bo się obudzila. I zaraz kolejne.
jusella, Agness27, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
panna truskawka wrote:u nas też kiepska noc. Mała obudziła się o 23, zasnęła po mega płaczach ok. 2 w nocy, o 4 znów zaczęła się wiercić. Podejrzewam brzuszek Bardzo się pręży po jedzeniu, nie może odbić choć długo trzymam ją w pionie. Ryczeć mi się chciało dziś razem z nią
A próbowałaś masowac brzuszek?
Mój tez ostatnio miał problem z brzuszkiem i np doginaliśmy do brzuszka a pediatra polecił nam esputicom 3 x dziennie i klasc malucha często na brzuszku to mu pomoże:)jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Angel0101 wrote:Czesc! Dawno mnie tu nie bylo.
Gratuluje wszystkim nowym mamuskom!! A dziewczynom w dwupaku zycze szybkich porodow!
Niestety dam rady nadrobic zaleglosci w czytaniu Was;/
Mam pytanie, czy ktoras z Was ma moze monitor oddechu Angelcare?
Czy Wasze dzieciaczki tez zachlystuja sie podczas karmienia piersia? Moja Wiktoria bardzo czesto, zwlaszcza jak je z piersi w ktorej jest wiecej mleka. Zaczynam sie bac ja karmic:/06.2015 - poronienie
-
Witam się.
Co do leków na kolke to my córce espumisan tez dawaliśmy tylko ze u niej zaczely sie ok 3 mies a Synek juz teraz ma i lekarz zalecil esputicom.
A smoczka tez zaczęliśmy podawać bo ostatnio tak mi plakal w nocy przez brzuszek i tylko smok zaczal go uspokajać.
Ja daje wtedy gdy maly śluzę zasnac mi nie może badz jak placze i nie mogę go uspokoić .zawsze possie i potem wypluwa.
jusella, Skali89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja tez daję smoczka. Starsza nie chciała i dopiero jej się spodobał po 4 miesiącu, a na te jej kolki to by była duża pomoc, ale niestety nie chciała. A teraz juz w szpitalu dałam bez żadnych wyrzutów sumienia.
jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
My smoczka daliśmy już w szpitalu, bo to był jedyny ratunek na uspokojenie jej. I tak do tej pory uwielbia smoka.
Dobra mam chwilę dla siebie także pomału zacznę dopisywać was na listę fb Wreszcie mogłam kompa odpalić. Mała zasnęła. Zauważyłam że rano jak się obudzi ok 8 tak jest aktywna 1,5 - 2,5h. Potem pada. Ale pamiętam jak na SR mówili że piłka gimnastyczna będzie dobra do usypiania i muszę przyznać że jest genialna. Siadam i tak się na niej bujam a mała w końcu odpływa
Nasz monitor oddechu leży w szufladzie
Dziewczyny które podają mm. Czy wasze dzieci zawsze odbijają po karmieniu? Bo nasza nie , a czasami nawet zasypia i tyle jest z odbicia. Zauważyłam też że powinna jeść ok 100 ml a zjada średnio 70 - 80 ml.
I znowu dzisiaj mamy powrót pleśniawek. No ja nie mogę. Było już ok. Także Aphtin poszedł w ruch. Wszystko myjemy, sterylizujemy, smoczki zmieniamy regularnie w ciągu dnia, łapki myjemy i dezynfekujemy a to cholerstwo wróciło!
A i uwaga dodzwoniłam się wreszcie wczoraj do przychodni!!!!!! Sukces!!!!!
Mamy wizytę u pediatry we wtorek o 13Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 10:05
jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny sory za dosadnosc ale wylecialo mi coś duzego żółtego gęstego podczas toalety , to może być w dalszym ciągu ten czop ? Aż tyle czasu??? O.O do tej pory to np mała kółeczka a teraz ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 10:30
jusella lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyNo nie dam rady nadrobić gratulacje dla nowych mam
Moja historia : Tak po 22 byłam na ktg były skurcze ale małe choć bolesne i nieregularne, położyłam się po nim i jak mnie złapał okropny skurcz to myślałam że zejde i usłyszałam jakbym baka brzuchem puściła, odchylilam wkładkę i poczułam płyn. No to do położnej koleżanka zadzwoniła że mam bóle i chyba wody odeszły, ta zobaczyła że niby nie wody wzięła do badania a tam 5cm:D no i się polaly wody. To z powrotem na porodówke (bo w ciągu dnia przenieśli nie na patologie ciąży), zbadali potwierdzili rozwarcie, ale kazali czekać na miejsce na sali przed porodowej, zaraz znowu musiałam wyjść na korytarz bo cesarka była robiona. No to ja już z moim siedzę i liczę bolesne skurcze co 4 minuty, mówię do niego ze ja tu w korytarzu urodze przecież. To w końcu wzięli na ktg, to było nie fajne bo bolało regularnie a te pasy dodatkowo ściskają. Po ktg kucalam przy piłce bo to moja ulubiona pozycja na ból, starałam się oddychać. Zbadali a tu 8cm poprosiłam o ten gaz- bólu nie usnierza ale mogłam się skupić na prawidłowym oddychaniu. Za kilka skurczy poczułam pierwszy party (jak na nr 2 w wc) więc mój zgłosił i mnie położyli choć nie chciałam:D parte dopóki się nie prze masakra a początkowo miałam z tym problem, bo ciągle chciałam kulic nogi i nie mogłam pojąć jak przec. Poćwiczylam bez skurczy, niektóre były skurcze do zniesienia na innych od razu załapalam o co chodzi i jak parlam to nic nie czułam (znaczy skurczy) dali mi ten żel też co kupiłam i fajnie bo mi tam chłodno było. Parte zaczęłam o 1 a pół godziny później na świat przyszło mogę serduszko. Ostatnie parte były cudowne, trochę między złapaniem powietrza krzyczałam ale tylko trochę. Czułam jak mam główke w kroczu bo czułam pulsowanie. Wyszła w końcu główka zaraz barki tu już ulga, a na trzecim parciu reszta coś niesamowitego. Trochę mnie musieli naciąć więc trochę szczypie ale dla takiego cudu warto.
Mała to aniołek, pięknie je jest grzeczna i kochana niedługo wychodzimy już do domu
Trzymam kciuki za resztę dziewczynDalile, MirelS, jusella, Zonti, Sanna, Evanlyn, kot_bury, majeczka87, eve90, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Marta gratulacje!
Mamusie powiedzcie mi- jak maluszek po jedzeniu się długo pręży i stęka dopóki nie zrobi kupki to to jest ta kolka? Czy to jakieś zaparcia? Nie wiem jak mu pomóc a mimo trzymania diety miał dziś od 4 do 8 ten problemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 11:21
-
MirelS wrote:Marta gratulacje!
Mamusie powiedzcie mi- jak maluszek po jedzeniu się długo pręży i stęka dopóki nie zrobi kupki to to jest ta kolka? Czy to jakieś zaparcia? Nie wiem jak mu pomóc a mimo trzymania diety miał dziś od 4 do 8 ten problem
Ja mam taki problem od kilku dni Nie wiem jak mam jej pomóc. Najgorzej jest wieczorami i w nocy. Ja podejrzewam, że to kolka.
-
kama005 wrote:
Dziewczyny które podają mm. Czy wasze dzieci zawsze odbijają po karmieniu? Bo nasza nie , a czasami nawet zasypia i tyle jest z odbicia. Zauważyłam też że powinna jeść ok 100 ml a zjada średnio 70 - 80 ml.
-
nick nieaktualnyA ja wpadam się przywitać i uciekam. Malutka śpi, wiec jemy zaraz obiad, potem karmienie i na spacer
Ja czasem daje smoczka, ale w nocy wole jak śpi bez, bo często jej wypada i się wybudza. A jak zaśnie bez to śpi 2-3 godziny bez przerwy
Która na porodówce?
Miłej sobotyjusella lubi tę wiadomość
-
Ada89 czy u Was po wlozeniu tej plytki tez macie krzywy materac?? Bo nasz sie na srodku podniosl i teraz nie wiem jak mam ukladac mala w lozeczku. Czy jakos to wyrownywalas?
Moja dzidzia tez sie prezy przy robieniu kupki, polozna mi wytlumaczyla ze tak narazie bedzie bo dziecko nie puszcza zwieraczy w momencie wypychania i dlatego sie ciezko zalatwic.TP:02.07
-
Jeśli dziecko się pręży to po prostu ma trochę trudności ze zrobieniem kupy. Położne mówią, że kolkom oprócz twardego brzucha, prężenia towarzyszy straszny płacz, taki że w żaden sposób nie można dziecka uspokoić.
Evanlyn, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość