X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Witam się i ja również w dwupaku :)

Mnie od rana brzuch boli jak na okres, ale poza tym nic nowego się nie dzieje :/
    Idę posortować ostatnie pranie (które miałam robić dopiero po porodzie, ale że nic się nie dzieje to jednak zrobiłam wczoraj) no i wszystkie ciuszki Bartoszka będą już czyściutkie, pachnące i oczekujące hehe :)

Miłego dnia :)

Mnie to nawet brzuch przestał boleć okresowo :( Uparte te nasze dzieci.

Sanna, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska noc. Jasiek obudził się przed 1 na papu i nie spał do 3 :/ Jak zasnął, to starszy przylazł do łóżka i zaczął się rzucać z bezsenności... Zamknęłam oko na moment i o 4:30 Jasiek się obudził, jadł prawie godzinę, ale ja już nie mogłam usnąć :(
    Dzisiaj wizyta położnej.
    Starszy spadł przed chwilą ze schodów. Mam nadzieję, że to tylko stłuczenie...
    Przyjemnego dnia.
    U nas upał.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się coś pogoda popsuła... Chmury przyszły. Byle nie padało.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na Fox HD leci serial "dawno dawno temu". Nie ogarniam go ale połączyli dalmatynczyki z Pinokiem Z Małą syrenka czy jak to tam sie nazywało i z czymś jeszcze. No błagam... Kto to wymyślił..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:24

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra trochę się pozbierałam. Chyba przesadziliśmy wczoraj na spacerze, bo naprawdę noc jak z horroru, do tego ból okresowe no i 3 razy siku, bo przecież...
    Ale doszłam do siebie :)

Zosia się przeciąga, mąż gotuje i sprząta (ja dziś jestem w Peru, tzn. nie ma mnie i nic nie robię), a ja zbieram siły na kolejną noc :)
    Tak sobie myślę, że jak ona mi nie da tak spać po nocach, to kto będzie miał siłę łobuzicę urodzić? Muszę się z szanowną córeczką poważnie rozmówić :)

Kamuś - u nas pada od rana, a jeszcze wczoraj było tak ślicznie :(

kot_bury, Eithlinn, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki rozpakowywać się wreszcie! serio współczuję, bo ja pod koniec byłam nie do życia już. Ale dacie radę, już tylko dni Was dzielą :)

Mój maluszek był mega grzeczny.Obudził się o 1.30, 4 i po 7 na jedzonko, zjadł i śpiochał dalej. Jak uważam na dietę to jest o wiele lepiej z jego brzuszkiem.

U nas piękna pogoda dziś. Nie byłam jeszcze z nim na spacerze, bo spędził 9 dni w dusznym szpitalu i się boję, że go przewieje. Popołudniu wizyta u pediatry.

Eithlinn, jusella, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Zosia się przeciąga, mąż gotuje i sprząta (ja dziś jestem w Peru, tzn. nie ma mnie i nic nie robię), a ja zbieram siły na kolejną noc :)

nabrałam ochoty na Judytę :) chyba sobie zaraz obejrzę :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś z mamą oglądałyśmy raz w tygodniu u niej w pracy :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile jak ty w Peru to może trzeba CI kwiatki podlać? ;-)

niezapominajka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też kiepska noc. Mała obudziła się o 23, zasnęła po mega płaczach ok. 2 w nocy, o 4 znów zaczęła się wiercić. Podejrzewam brzuszek :( Bardzo się pręży po jedzeniu, nie może odbić choć długo trzymam ją w pionie. Ryczeć mi się chciało dziś razem z nią

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile jak ty w Peru to może trzeba CI kwiatki podlać? ;-)

Dziękuję kochana, ale mąż podleje :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ja nadal w dwupaku ;-) e sobotę zakaz rodzenia bo mąż cała noc w pracy a potem już mogę.. Jak wyjdzie ;-)

Ah ciekawe która zamknie lipcowki ;-)

Zuzulka88, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mięliśmy wizytę u pediatry - Szymo waży 3600 g i prawidłowo przybiera na wadze, urósł 1 cm :-). Rozwija się prawidłowo :-). Ze względu na to, że w ciąży brałam leki na tarczycę Bidulek miał krew dziś pobieraną - płakałam razem z Nim :-( ale zaraz na pocieszenie dostał cyca i przy jedzeniu się uspokoił. Przychodnia, do której chodzimy naprawdę super - udostępniono nam wolny gabinet i mogłam spokojnie Szymka nakarmić :-).
    Przy okazji zaliczyliśmy super długi spacer - droga do przychodni przez 2 parki prowadzi a pogoda dziś super :-) - niestety spacer bez Tatuśka bo od 8-mej rano już
    ż w Norwegii jest :-(

Truskawka - Szymcio miał dziś wzdęty brzuszek i żeby łatwiej mu się było pozbyć gazów doktorkowa zaleciła brać Espumisan - 3-4 kropelki 3x dziennie przed karmieniem a jeśli po każdym jedzeniu Małuch się pręży to przed każdym karmieniem. Szczególnie jak z Dziecia łakomczuszek jest to może mieć problem z gazami a mama myśli, że to przez dietę.

Miłego dnia Wam życzę drogie Mamuśki a do nierozpakowanych taka gorąca prośba - RODŹTA!!! bo nie mogę się doczekać nowych Maluszków...

MirelS, Zuzulka88, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    My po pierwszej wizycie dzis u pediatry.
    Maly wazy 3400g i 56cm (2cm więcej niż przy porodzie)
    No i jednak sie nie mylilam Malego mecza kolki i dr przepisał esputicom mam nadzieje ze pomoże .
    Lekarz pochwalil ze maly silny i ladnie sie rozwija :)
    Dzis mąż zaczal skladac komodę dla Wojtusia bo kurier przywiozl w czwartek kurierem :)
    Jeszcze dziś mąż zamontuje półeczki i lampkę u córki i Wojtka:)

Kama może Twoja amala tez kolki mecza?
    Wojtuś od wczoraj niespokojny.Dzis zamierzam podac pierwsza dawkę kropelek i zobaczymy czy pomoże bo nawet nie chce cyca pic bo go baczki mecza :(

jusella, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My profilaktycznie też podajemy Sab Simplex ale góra 2-3 razy dziennie. Z pierwszą córką to przed każdym kamieniem było po 15 kropel.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,20500,name,chusteczki-nawilzane-dada-cotton-inside-72-szt

Ja te chusteczki kupywałam miesiac temu i były po 2,79 ;)
    wiec oszukuja ze produkt nowy ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, my od kilku godzin juz w domu, wypisali nas w 3 dobie. I niby się ciesze bo w szpitalu wcale nie było kolorowo, ale świadomość że jestem teraz ZUPEŁNIE ZDANA NA SIEBIE mnie przerasta chyba...

Jak Wy sobie poradzilyscie ze strachem o maluszka? Czy tylko ja tak wariuje?

Teraz mam nawał pokarmu i mały co jakiś czas nie radzi sobie z ilością - boję się że mi się zachłyśnie :( czy Wasze położne dały Wam jakiś na to sposób?

Ja dzwoniłam do swojej środowiskowej i powiedziała żeby bardziej pionowa pozycję do karmienia - nie na leżąco. I jak się już "zaleje" to odwracać na brzuch i klepac po pleckach...

Zuzulka88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przyłączam się do petycji o to, żebyście w końcu porodziły :) rozmawiając z dziecmi, u mnie pomogło codzienne proszenie o ewakuację :P

Jusella, a espumisan można taki maluszkom? Maz dzisiaj czytał ulotkę i jest napisane, ze od pierwszego miesiąca życia.

Mieliśmy dzisiaj zaliczyć pierwszy spacer, ale mały po jedzeniu zwrócił co zjadł gwałtownie wymiotując i odpuściliśmy. Ja jestem tak tym wystraszona, że nie mogę się uspokoić od godziny. Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent.

Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Dziewczynki, my od kilku godzin juz w domu, wypisali nas w 3 dobie. I niby się ciesze bo w szpitalu wcale nie było kolorowo, ale świadomość że jestem teraz ZUPEŁNIE ZDANA NA SIEBIE mnie przerasta chyba...

Jak Wy sobie poradzilyscie ze strachem o maluszka? Czy tylko ja tak wariuje?

Teraz mam nawał pokarmu i mały co jakiś czas nie radzi sobie z ilością - boję się że mi się zachłyśnie :( czy Wasze położne dały Wam jakiś na to sposób?

Ja dzwoniłam do swojej środowiskowej i powiedziała żeby bardziej pionowa pozycję do karmienia - nie na leżąco. I jak się już "zaleje" to odwracać na brzuch i klepac po pleckach...

Ja sobie nie radzę. Ciągle się boję, że mu się uleje jak będzie spał albo że się zakrztusi. W nocy zrywam się na równe nogi ilekroć on zakwili. W efekcie mam nocki właściwie bie przespane.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłóż mu pod główkę poduszkę klin, albo ręcznik -oba oczywiście pod materac, to się nie zakrztusi przy ulewaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 16:46

jusella, Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ