X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Witam się i ja również w dwupaku :)

Mnie od rana brzuch boli jak na okres, ale poza tym nic nowego się nie dzieje :/
    Idę posortować ostatnie pranie (które miałam robić dopiero po porodzie, ale że nic się nie dzieje to jednak zrobiłam wczoraj) no i wszystkie ciuszki Bartoszka będą już czyściutkie, pachnące i oczekujące hehe :)

Miłego dnia :)

Mnie to nawet brzuch przestał boleć okresowo :( Uparte te nasze dzieci.

Sanna, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska noc. Jasiek obudził się przed 1 na papu i nie spał do 3 :/ Jak zasnął, to starszy przylazł do łóżka i zaczął się rzucać z bezsenności... Zamknęłam oko na moment i o 4:30 Jasiek się obudził, jadł prawie godzinę, ale ja już nie mogłam usnąć :(
    Dzisiaj wizyta położnej.
    Starszy spadł przed chwilą ze schodów. Mam nadzieję, że to tylko stłuczenie...
    Przyjemnego dnia.
    U nas upał.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się coś pogoda popsuła... Chmury przyszły. Byle nie padało.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na Fox HD leci serial "dawno dawno temu". Nie ogarniam go ale połączyli dalmatynczyki z Pinokiem Z Małą syrenka czy jak to tam sie nazywało i z czymś jeszcze. No błagam... Kto to wymyślił..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:24

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra trochę się pozbierałam. Chyba przesadziliśmy wczoraj na spacerze, bo naprawdę noc jak z horroru, do tego ból okresowe no i 3 razy siku, bo przecież...
    Ale doszłam do siebie :)

Zosia się przeciąga, mąż gotuje i sprząta (ja dziś jestem w Peru, tzn. nie ma mnie i nic nie robię), a ja zbieram siły na kolejną noc :)
    Tak sobie myślę, że jak ona mi nie da tak spać po nocach, to kto będzie miał siłę łobuzicę urodzić? Muszę się z szanowną córeczką poważnie rozmówić :)

Kamuś - u nas pada od rana, a jeszcze wczoraj było tak ślicznie :(

kot_bury, Eithlinn, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki rozpakowywać się wreszcie! serio współczuję, bo ja pod koniec byłam nie do życia już. Ale dacie radę, już tylko dni Was dzielą :)

Mój maluszek był mega grzeczny.Obudził się o 1.30, 4 i po 7 na jedzonko, zjadł i śpiochał dalej. Jak uważam na dietę to jest o wiele lepiej z jego brzuszkiem.

U nas piękna pogoda dziś. Nie byłam jeszcze z nim na spacerze, bo spędził 9 dni w dusznym szpitalu i się boję, że go przewieje. Popołudniu wizyta u pediatry.

Eithlinn, jusella, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Zosia się przeciąga, mąż gotuje i sprząta (ja dziś jestem w Peru, tzn. nie ma mnie i nic nie robię), a ja zbieram siły na kolejną noc :)

nabrałam ochoty na Judytę :) chyba sobie zaraz obejrzę :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś z mamą oglądałyśmy raz w tygodniu u niej w pracy :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile jak ty w Peru to może trzeba CI kwiatki podlać? ;-)

niezapominajka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też kiepska noc. Mała obudziła się o 23, zasnęła po mega płaczach ok. 2 w nocy, o 4 znów zaczęła się wiercić. Podejrzewam brzuszek :( Bardzo się pręży po jedzeniu, nie może odbić choć długo trzymam ją w pionie. Ryczeć mi się chciało dziś razem z nią

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile jak ty w Peru to może trzeba CI kwiatki podlać? ;-)

Dziękuję kochana, ale mąż podleje :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ja nadal w dwupaku ;-) e sobotę zakaz rodzenia bo mąż cała noc w pracy a potem już mogę.. Jak wyjdzie ;-)

Ah ciekawe która zamknie lipcowki ;-)

Zuzulka88, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mięliśmy wizytę u pediatry - Szymo waży 3600 g i prawidłowo przybiera na wadze, urósł 1 cm :-). Rozwija się prawidłowo :-). Ze względu na to, że w ciąży brałam leki na tarczycę Bidulek miał krew dziś pobieraną - płakałam razem z Nim :-( ale zaraz na pocieszenie dostał cyca i przy jedzeniu się uspokoił. Przychodnia, do której chodzimy naprawdę super - udostępniono nam wolny gabinet i mogłam spokojnie Szymka nakarmić :-).
    Przy okazji zaliczyliśmy super długi spacer - droga do przychodni przez 2 parki prowadzi a pogoda dziś super :-) - niestety spacer bez Tatuśka bo od 8-mej rano już
    ż w Norwegii jest :-(

Truskawka - Szymcio miał dziś wzdęty brzuszek i żeby łatwiej mu się było pozbyć gazów doktorkowa zaleciła brać Espumisan - 3-4 kropelki 3x dziennie przed karmieniem a jeśli po każdym jedzeniu Małuch się pręży to przed każdym karmieniem. Szczególnie jak z Dziecia łakomczuszek jest to może mieć problem z gazami a mama myśli, że to przez dietę.

Miłego dnia Wam życzę drogie Mamuśki a do nierozpakowanych taka gorąca prośba - RODŹTA!!! bo nie mogę się doczekać nowych Maluszków...

MirelS, Zuzulka88, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    My po pierwszej wizycie dzis u pediatry.
    Maly wazy 3400g i 56cm (2cm więcej niż przy porodzie)
    No i jednak sie nie mylilam Malego mecza kolki i dr przepisał esputicom mam nadzieje ze pomoże .
    Lekarz pochwalil ze maly silny i ladnie sie rozwija :)
    Dzis mąż zaczal skladac komodę dla Wojtusia bo kurier przywiozl w czwartek kurierem :)
    Jeszcze dziś mąż zamontuje półeczki i lampkę u córki i Wojtka:)

Kama może Twoja amala tez kolki mecza?
    Wojtuś od wczoraj niespokojny.Dzis zamierzam podac pierwsza dawkę kropelek i zobaczymy czy pomoże bo nawet nie chce cyca pic bo go baczki mecza :(

jusella, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My profilaktycznie też podajemy Sab Simplex ale góra 2-3 razy dziennie. Z pierwszą córką to przed każdym kamieniem było po 15 kropel.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,20500,name,chusteczki-nawilzane-dada-cotton-inside-72-szt

Ja te chusteczki kupywałam miesiac temu i były po 2,79 ;)
    wiec oszukuja ze produkt nowy ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, my od kilku godzin juz w domu, wypisali nas w 3 dobie. I niby się ciesze bo w szpitalu wcale nie było kolorowo, ale świadomość że jestem teraz ZUPEŁNIE ZDANA NA SIEBIE mnie przerasta chyba...

Jak Wy sobie poradzilyscie ze strachem o maluszka? Czy tylko ja tak wariuje?

Teraz mam nawał pokarmu i mały co jakiś czas nie radzi sobie z ilością - boję się że mi się zachłyśnie :( czy Wasze położne dały Wam jakiś na to sposób?

Ja dzwoniłam do swojej środowiskowej i powiedziała żeby bardziej pionowa pozycję do karmienia - nie na leżąco. I jak się już "zaleje" to odwracać na brzuch i klepac po pleckach...

Zuzulka88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przyłączam się do petycji o to, żebyście w końcu porodziły :) rozmawiając z dziecmi, u mnie pomogło codzienne proszenie o ewakuację :P

Jusella, a espumisan można taki maluszkom? Maz dzisiaj czytał ulotkę i jest napisane, ze od pierwszego miesiąca życia.

Mieliśmy dzisiaj zaliczyć pierwszy spacer, ale mały po jedzeniu zwrócił co zjadł gwałtownie wymiotując i odpuściliśmy. Ja jestem tak tym wystraszona, że nie mogę się uspokoić od godziny. Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent.

Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Dziewczynki, my od kilku godzin juz w domu, wypisali nas w 3 dobie. I niby się ciesze bo w szpitalu wcale nie było kolorowo, ale świadomość że jestem teraz ZUPEŁNIE ZDANA NA SIEBIE mnie przerasta chyba...

Jak Wy sobie poradzilyscie ze strachem o maluszka? Czy tylko ja tak wariuje?

Teraz mam nawał pokarmu i mały co jakiś czas nie radzi sobie z ilością - boję się że mi się zachłyśnie :( czy Wasze położne dały Wam jakiś na to sposób?

Ja dzwoniłam do swojej środowiskowej i powiedziała żeby bardziej pionowa pozycję do karmienia - nie na leżąco. I jak się już "zaleje" to odwracać na brzuch i klepac po pleckach...

Ja sobie nie radzę. Ciągle się boję, że mu się uleje jak będzie spał albo że się zakrztusi. W nocy zrywam się na równe nogi ilekroć on zakwili. W efekcie mam nocki właściwie bie przespane.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłóż mu pod główkę poduszkę klin, albo ręcznik -oba oczywiście pod materac, to się nie zakrztusi przy ulewaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 16:46

jusella, Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ