Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe
powiedz mężowi że niech porozmawia z Dzieckiem.
U nas zapowiada się ciężki dzień. Mała ani myśli spać. Płacze, albo leży i się perfidnie patrzy. No nic na nią nie działa. Usnie, odłoze do łóżeczka to zaraz się budzi. Włożyłam ja w końcu do wózka i zasnela. I tak zaraz musze wyjść z psem więc luzik a potem jadę do rodziców. Oby była cicho
niech da odpocząć mamusi.
Mój robi dzisiaj pepkowe poza Warszawa także właśnie wyszedł a ma wrócić ok 1 w nocy
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
jesli maluch kupy nie moze moze zrobic to wpierw trzeba zrobic rachune sumienia czy wystarczajaco dlugo trzyma sie do odbicia i czy nie jecie czegos w diecie?
tak Agnes to normalner,. to faza snu rem
smoka daje, musze jakos dotrwac w czasie miedzy nkarmieniami bo on to ssal by najchetniej co godzine;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 15:01
Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Adaś skarbuś
56 cm szczęścia 3580 g miłości 
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Cześć Wam

Ja dałam smoczka bodajże w 4 dobie jeszcze w szpitalu bo tak to by mi ciągle na cycu wisiał. Teraz to jak zawieje - raz chce, raz nie
Marta gratuluje
Ja się dowiedziałam oczywiście z papierów bo nikt mi nie powiedział że mój mały przy porodzie był ciasno owinięty pępowiną wokół szyi
aż mnie ciaryprzeszły jak zobaczyłam a oni tyle zwlekali
jeszcze nie opowiadałam ale mój poród nie postępował i nawet po oxytocynie od rana do godz 15 miałam 3,5 cm rozwarcia i szyjkę nie całą zgładzoną
Natura jednak wie co robi że ten poród nie postępował. Gdyby moj mały zaczął wychodzić na świat i coś się złego stało to nie wiem jakbym sobie dała z tym radę 
Pierwsza noc w domku u nas była tragiczna. Całe popołudnie i noc tylko ryk i ciągle na cycu i to często wypluwał. Daliśmy mu mieszankę bo myślałam że jest głodny a tu jeszcze gorzej.
Dzisiaj jest już super
mały tylko je i śpi
W końcu mam chwilę dla siebie i chodzę po domu i nie wiem co z tymi chwilami robić bo jestem przyzwyczajona że ciągle z małym siedze bo nawet jak zasypiał to nie chciał w łóżeczku tylko na łóżku a tak to bałam się go zostawić 
U nas waga wypisowa 3750g
Wczoraj była położna i ważył już 3840
Czyli mój mały brzdąc najada się mleczkiem mamusi 
Mam pytanko - normalnie mój Karol robi takie musztardowe kupki jak tu pisałyście. Dzisiaj jedna była z jakimś zielonym czymś co wyglądało jak glony
macie pomysł dlaczego i czy to jest normalne?
majeczka87, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyU mnie na froncie nadal cisza
wysprzątaliśmy wczoraj z mężem całe mieszkanie, wieczorem poszliśmy na spacer po Rynku i okolicach, wymęczyłam się jak nie wiem i po raz pierwszy od dawna przespałam 6 godzin ciurkiem, bez budzenia się do wc
dziś też na zmianę chodzę i kulam się na piłce, wróciły falszyskurcze, może dziecię się łaskawie namyśla...
majeczka87, jusella, aisa, Naditta, nick nieaktualny, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Agness mój to się cały rzuca podczas snu ale myślałam że to po tatusiu bo jego tatuś ma drgania rąk w nocyAgness27 wrote:Mam pytanko czy Wasze Maluchy tez takie drgania maja raczek i nóżek podczas snu ???
jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

-
Majeczko Nam lekatmrz mowil w piątek żeby dziecko po jedzeniu ok 30 min nosić .
Mojemu tez nie chce się czasem odbić mimo tego ze nosze go troche po jedzeniu.
A kupy może nie chce zrobić bo być może gazy ma w brzuszku .
U nas tez tak bylo jak bolal brzuszek a hak kupa poszla to od razu szczęśliwy
jusella, majeczka87, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
A jeszcze co do problemu z karmieniem który miałam
dobrze położne i doradcy laktacyjni mówią - przystawiać, przystawiać, przystawiać
Niech godzinę wisi na cycu, na każde żądanie cyc i mleczko w końcu się pojawi
Nawału nie miałam, czytałam że często się tak zdarza jak dziecko jest przystawiane na żądanie więc u mnie wygląda na to że obejdzie się bez zastoju i bolących cyców
majeczka87, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
Evanlyn wrote:Agness mój to się cały rzuca podczas snu ale myślałam że to po tatusiu bo jego tatuś ma drgania rąk w nocy

Musze w poniedzialek poloznej zapytać bo w piąte na wizycie zapomniałam..
Evanlyn, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Czesc mamusie,
Czytam was reguralnie ale co zaczne cos pisac to Jakub sie budzi. Ogolnie jest grzecznym dzieckiem i daje pospac bo budzi sie jesli nic go nie boli trzy razy w nocy Ostatni raz kolo piątej i wtedy juz chce polezec z nami w lozku ale czasami ma tak jak dzis ze nie chce spac co go uspie to sie budzi caly czas chce byc na rekach i co chwile chce cyca. Od rana do dwunastej caly czas prawie na rekach po 12 maz wrocil z pracy i zabral go na spacer to chwile pospal a ja bylam juz padnieta.teraz chwile spi w swoim lozeczku ale co chwila sir zrywa tak jak pisze TheFofie.
Smoczka dala Jakubowi jeszcze w szpitalu jak lezal w inkubatorze bo byl sobie nie poradzila.
Zdecydowalam sie na szczepionki: 6w1, rotawirusy i pneumokoki.oby wyszlo mu to na zdrowie.
Mamuski które beda sie rozpakowywac dopiero ja caly czas o was mysle i trzymam za was kciuki. Ogolnie porod to duzy bol ale urodzenie dziecka to najespanialnsza rzecz na swiecie i z pozytywnym nastawieniem idzcie do szpitala to duzo daje.
Jak moj maz wspomina to byl w szoku ze jak odeszly mi wody to bylam tak spokojna i z perspektywy czasu uwazam ze dobre nastawienie bardzo duzo daje.
Zmykam bo Kubunio sie budzi
jusella, Sanna, nick nieaktualny, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Mój mały tez bardzo "agresywnie" śpi

Powiedzcie mi jak to jest z tą wit D? Bo w szpitalu dawali, a potem dostałam wskazania ale ... zapomniałam co mówiła ta nasza lekarka bo nagadała się i tak mnie zakręciła, że nie pamiętam na czym stanęło. Mamy dawać D cały czas w porcji 400j? Czy dopiero od 15go dnia?
PS. Muszę się Wam pochwalić - wyciągnęłam kapturki na sutki i komfort karmienia zwiększył się o 1000%. Brodawki tak nie bolą, mały łapie od razu cyca bez walki, oby w nocy było tak samo, bo wczoraj to był horror.
jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander

-
Agness27 wrote:Mam pytanko czy Wasze Maluchy tez takie drgania maja raczek i nóżek podczas snu ???
Mój miał tak przez pierwsze dni, smialismy się z mężem że czaruje, bo tak śmiesznie rozkładal gwałtownie ręce. Teraz coraz rzadziej. Nie przejmuj się, maleństwa mają niedojrzaly układ nerwowy, to normalne.
jusella, nick nieaktualny, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016