X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) powiedz mężowi że niech porozmawia z Dzieckiem.

U nas zapowiada się ciężki dzień. Mała ani myśli spać. Płacze, albo leży i się perfidnie patrzy. No nic na nią nie działa. Usnie, odłoze do łóżeczka to zaraz się budzi. Włożyłam ja w końcu do wózka i zasnela. I tak zaraz musze wyjść z psem więc luzik a potem jadę do rodziców. Oby była cicho :) niech da odpocząć mamusi.

Mój robi dzisiaj pepkowe poza Warszawa także właśnie wyszedł a ma wrócić ok 1 w nocy

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasella mam fajna niebieska kurteczkę dla chłopczyka na Olecka ma napis Szymon głupia mi w nią ubrać Pawełka daj mi adres na priv wyślę Wam naprawde fajna

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobre.
    Mój mąż wręcz dzisiaj mi zakazał bo go nie ma ;-) odpoczywam bo gorąca i znowu puchne...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wysłałam zaproszenie na priv. Oczywiście zwróce koszta przesyłki i kaskę za kurteczkę :-D

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy Wasze Maluchy tez takie drgania maja raczek i nóżek podczas snu ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 14:57

Evanlyn, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli maluch kupy nie moze moze zrobic to wpierw trzeba zrobic rachune sumienia czy wystarczajaco dlugo trzyma sie do odbicia i czy nie jecie czegos w diecie?

tak Agnes to normalner,. to faza snu rem ;)

smoka daje, musze jakos dotrwac w czasie miedzy nkarmieniami bo on to ssal by najchetniej co godzine;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 15:01

Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Ja dałam smoczka bodajże w 4 dobie jeszcze w szpitalu bo tak to by mi ciągle na cycu wisiał. Teraz to jak zawieje - raz chce, raz nie :)

Marta gratuluje :)

Ja się dowiedziałam oczywiście z papierów bo nikt mi nie powiedział że mój mały przy porodzie był ciasno owinięty pępowiną wokół szyi :/ aż mnie ciaryprzeszły jak zobaczyłam a oni tyle zwlekali :/ jeszcze nie opowiadałam ale mój poród nie postępował i nawet po oxytocynie od rana do godz 15 miałam 3,5 cm rozwarcia i szyjkę nie całą zgładzoną :/ Natura jednak wie co robi że ten poród nie postępował. Gdyby moj mały zaczął wychodzić na świat i coś się złego stało to nie wiem jakbym sobie dała z tym radę :/

Pierwsza noc w domku u nas była tragiczna. Całe popołudnie i noc tylko ryk i ciągle na cycu i to często wypluwał. Daliśmy mu mieszankę bo myślałam że jest głodny a tu jeszcze gorzej.

Dzisiaj jest już super :) mały tylko je i śpi :) W końcu mam chwilę dla siebie i chodzę po domu i nie wiem co z tymi chwilami robić bo jestem przyzwyczajona że ciągle z małym siedze bo nawet jak zasypiał to nie chciał w łóżeczku tylko na łóżku a tak to bałam się go zostawić :)

U nas waga wypisowa 3750g :) Wczoraj była położna i ważył już 3840 :D Czyli mój mały brzdąc najada się mleczkiem mamusi :D

Mam pytanko - normalnie mój Karol robi takie musztardowe kupki jak tu pisałyście. Dzisiaj jedna była z jakimś zielonym czymś co wyglądało jak glony o.O macie pomysł dlaczego i czy to jest normalne?

majeczka87, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na froncie nadal cisza :) wysprzątaliśmy wczoraj z mężem całe mieszkanie, wieczorem poszliśmy na spacer po Rynku i okolicach, wymęczyłam się jak nie wiem i po raz pierwszy od dawna przespałam 6 godzin ciurkiem, bez budzenia się do wc :) dziś też na zmianę chodzę i kulam się na piłce, wróciły falszyskurcze, może dziecię się łaskawie namyśla...

majeczka87, jusella, aisa, Naditta, renieczka, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Mam pytanko czy Wasze Maluchy tez takie drgania maja raczek i nóżek podczas snu ???
    Agness mój to się cały rzuca podczas snu ale myślałam że to po tatusiu bo jego tatuś ma drgania rąk w nocy :D

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko Nam lekatmrz mowil w piątek żeby dziecko po jedzeniu ok 30 min nosić .
    Mojemu tez nie chce się czasem odbić mimo tego ze nosze go troche po jedzeniu.
    A kupy może nie chce zrobić bo być może gazy ma w brzuszku .
    U nas tez tak bylo jak bolal brzuszek a hak kupa poszla to od razu szczęśliwy

jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do problemu z karmieniem który miałam :) dobrze położne i doradcy laktacyjni mówią - przystawiać, przystawiać, przystawiać :) Niech godzinę wisi na cycu, na każde żądanie cyc i mleczko w końcu się pojawi :) Nawału nie miałam, czytałam że często się tak zdarza jak dziecko jest przystawiane na żądanie więc u mnie wygląda na to że obejdzie się bez zastoju i bolących cyców :D

majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Agness mój to się cały rzuca podczas snu ale myślałam że to po tatusiu bo jego tatuś ma drgania rąk w nocy :D

Musze w poniedzialek poloznej zapytać bo w piąte na wizycie zapomniałam..

Evanlyn, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Musze w poniedzialek poloznej zapytać bo w piąte na wizycie zapomniałam..
    To chyba nic złego bo Karol miał tak od pierwszego dnia i położne na pewno to widziały i nic nie mówiły żeby coś nie tak było ale daj znać co Ci powie :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna powiedziala ze przy karmieniu piersia b.rzadko sie dziecky odbija..

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja też śpi śpi i nagle tak sie rzuci jakby cos jej sie snilo i sie przestraszyla, czasami nawet chwile zaplacze przy tym ale zaraz zasypia znowu

ug37e6ydmras9566.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff moja śpi od 2,5 godziny, jest chwila spokoju.... ale zaraz będzie budzenie

• nowa! Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie,
    Czytam was reguralnie ale co zaczne cos pisac to Jakub sie budzi. Ogolnie jest grzecznym dzieckiem i daje pospac bo budzi sie jesli nic go nie boli trzy razy w nocy Ostatni raz kolo piątej i wtedy juz chce polezec z nami w lozku ale czasami ma tak jak dzis ze nie chce spac co go uspie to sie budzi caly czas chce byc na rekach i co chwile chce cyca. Od rana do dwunastej caly czas prawie na rekach po 12 maz wrocil z pracy i zabral go na spacer to chwile pospal a ja bylam juz padnieta.teraz chwile spi w swoim lozeczku ale co chwila sir zrywa tak jak pisze TheFofie.
    Smoczka dala Jakubowi jeszcze w szpitalu jak lezal w inkubatorze bo byl sobie nie poradzila.
    Zdecydowalam sie na szczepionki: 6w1, rotawirusy i pneumokoki.oby wyszlo mu to na zdrowie.
    Mamuski które beda sie rozpakowywac dopiero ja caly czas o was mysle i trzymam za was kciuki. Ogolnie porod to duzy bol ale urodzenie dziecka to najespanialnsza rzecz na swiecie i z pozytywnym nastawieniem idzcie do szpitala to duzo daje.
    Jak moj maz wspomina to byl w szoku ze jak odeszly mi wody to bylam tak spokojna i z perspektywy czasu uwazam ze dobre nastawienie bardzo duzo daje.
    Zmykam bo Kubunio sie budzi :-)

jusella, Sanna, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały tez bardzo "agresywnie" śpi :)

Powiedzcie mi jak to jest z tą wit D? Bo w szpitalu dawali, a potem dostałam wskazania ale ... zapomniałam co mówiła ta nasza lekarka bo nagadała się i tak mnie zakręciła, że nie pamiętam na czym stanęło. Mamy dawać D cały czas w porcji 400j? Czy dopiero od 15go dnia?

PS. Muszę się Wam pochwalić - wyciągnęłam kapturki na sutki i komfort karmienia zwiększył się o 1000%. Brodawki tak nie bolą, mały łapie od razu cyca bez walki, oby w nocy było tak samo, bo wczoraj to był horror.

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy chodzi Wam ten odruch Moro??

74di4z174lr410ce.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:

Mój miał tak przez pierwsze dni, smialismy się z mężem że czaruje, bo tak śmiesznie rozkładal gwałtownie ręce. Teraz coraz rzadziej. Nie przejmuj się, maleństwa mają niedojrzaly układ nerwowy, to normalne.

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ