Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe powiedz mężowi że niech porozmawia z Dzieckiem.
U nas zapowiada się ciężki dzień. Mała ani myśli spać. Płacze, albo leży i się perfidnie patrzy. No nic na nią nie działa. Usnie, odłoze do łóżeczka to zaraz się budzi. Włożyłam ja w końcu do wózka i zasnela. I tak zaraz musze wyjść z psem więc luzik a potem jadę do rodziców. Oby była cicho niech da odpocząć mamusi.
Mój robi dzisiaj pepkowe poza Warszawa także właśnie wyszedł a ma wrócić ok 1 w nocyZuzulka88 lubi tę wiadomość
-
jesli maluch kupy nie moze moze zrobic to wpierw trzeba zrobic rachune sumienia czy wystarczajaco dlugo trzyma sie do odbicia i czy nie jecie czegos w diecie?
tak Agnes to normalner,. to faza snu rem
smoka daje, musze jakos dotrwac w czasie miedzy nkarmieniami bo on to ssal by najchetniej co godzine;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 15:01
Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Cześć Wam
Ja dałam smoczka bodajże w 4 dobie jeszcze w szpitalu bo tak to by mi ciągle na cycu wisiał. Teraz to jak zawieje - raz chce, raz nie
Marta gratuluje
Ja się dowiedziałam oczywiście z papierów bo nikt mi nie powiedział że mój mały przy porodzie był ciasno owinięty pępowiną wokół szyi aż mnie ciaryprzeszły jak zobaczyłam a oni tyle zwlekali jeszcze nie opowiadałam ale mój poród nie postępował i nawet po oxytocynie od rana do godz 15 miałam 3,5 cm rozwarcia i szyjkę nie całą zgładzoną Natura jednak wie co robi że ten poród nie postępował. Gdyby moj mały zaczął wychodzić na świat i coś się złego stało to nie wiem jakbym sobie dała z tym radę
Pierwsza noc w domku u nas była tragiczna. Całe popołudnie i noc tylko ryk i ciągle na cycu i to często wypluwał. Daliśmy mu mieszankę bo myślałam że jest głodny a tu jeszcze gorzej.
Dzisiaj jest już super mały tylko je i śpi W końcu mam chwilę dla siebie i chodzę po domu i nie wiem co z tymi chwilami robić bo jestem przyzwyczajona że ciągle z małym siedze bo nawet jak zasypiał to nie chciał w łóżeczku tylko na łóżku a tak to bałam się go zostawić
U nas waga wypisowa 3750g Wczoraj była położna i ważył już 3840 Czyli mój mały brzdąc najada się mleczkiem mamusi
Mam pytanko - normalnie mój Karol robi takie musztardowe kupki jak tu pisałyście. Dzisiaj jedna była z jakimś zielonym czymś co wyglądało jak glony macie pomysł dlaczego i czy to jest normalne?majeczka87, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie na froncie nadal cisza wysprzątaliśmy wczoraj z mężem całe mieszkanie, wieczorem poszliśmy na spacer po Rynku i okolicach, wymęczyłam się jak nie wiem i po raz pierwszy od dawna przespałam 6 godzin ciurkiem, bez budzenia się do wc dziś też na zmianę chodzę i kulam się na piłce, wróciły falszyskurcze, może dziecię się łaskawie namyśla...
majeczka87, jusella, aisa, Naditta, renieczka, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Mam pytanko czy Wasze Maluchy tez takie drgania maja raczek i nóżek podczas snu ???
jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Majeczko Nam lekatmrz mowil w piątek żeby dziecko po jedzeniu ok 30 min nosić .
Mojemu tez nie chce się czasem odbić mimo tego ze nosze go troche po jedzeniu.
A kupy może nie chce zrobić bo być może gazy ma w brzuszku .
U nas tez tak bylo jak bolal brzuszek a hak kupa poszla to od razu szczęśliwyjusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
A jeszcze co do problemu z karmieniem który miałam dobrze położne i doradcy laktacyjni mówią - przystawiać, przystawiać, przystawiać Niech godzinę wisi na cycu, na każde żądanie cyc i mleczko w końcu się pojawi Nawału nie miałam, czytałam że często się tak zdarza jak dziecko jest przystawiane na żądanie więc u mnie wygląda na to że obejdzie się bez zastoju i bolących cyców
majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc mamusie,
Czytam was reguralnie ale co zaczne cos pisac to Jakub sie budzi. Ogolnie jest grzecznym dzieckiem i daje pospac bo budzi sie jesli nic go nie boli trzy razy w nocy Ostatni raz kolo piątej i wtedy juz chce polezec z nami w lozku ale czasami ma tak jak dzis ze nie chce spac co go uspie to sie budzi caly czas chce byc na rekach i co chwile chce cyca. Od rana do dwunastej caly czas prawie na rekach po 12 maz wrocil z pracy i zabral go na spacer to chwile pospal a ja bylam juz padnieta.teraz chwile spi w swoim lozeczku ale co chwila sir zrywa tak jak pisze TheFofie.
Smoczka dala Jakubowi jeszcze w szpitalu jak lezal w inkubatorze bo byl sobie nie poradzila.
Zdecydowalam sie na szczepionki: 6w1, rotawirusy i pneumokoki.oby wyszlo mu to na zdrowie.
Mamuski które beda sie rozpakowywac dopiero ja caly czas o was mysle i trzymam za was kciuki. Ogolnie porod to duzy bol ale urodzenie dziecka to najespanialnsza rzecz na swiecie i z pozytywnym nastawieniem idzcie do szpitala to duzo daje.
Jak moj maz wspomina to byl w szoku ze jak odeszly mi wody to bylam tak spokojna i z perspektywy czasu uwazam ze dobre nastawienie bardzo duzo daje.
Zmykam bo Kubunio sie budzijusella, Sanna, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Mój mały tez bardzo "agresywnie" śpi
Powiedzcie mi jak to jest z tą wit D? Bo w szpitalu dawali, a potem dostałam wskazania ale ... zapomniałam co mówiła ta nasza lekarka bo nagadała się i tak mnie zakręciła, że nie pamiętam na czym stanęło. Mamy dawać D cały czas w porcji 400j? Czy dopiero od 15go dnia?
PS. Muszę się Wam pochwalić - wyciągnęłam kapturki na sutki i komfort karmienia zwiększył się o 1000%. Brodawki tak nie bolą, mały łapie od razu cyca bez walki, oby w nocy było tak samo, bo wczoraj to był horror.jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Agness27 wrote:Mam pytanko czy Wasze Maluchy tez takie drgania maja raczek i nóżek podczas snu ???
Mój miał tak przez pierwsze dni, smialismy się z mężem że czaruje, bo tak śmiesznie rozkładal gwałtownie ręce. Teraz coraz rzadziej. Nie przejmuj się, maleństwa mają niedojrzaly układ nerwowy, to normalne.jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016