X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka a w szpitali szczepilas czy nie?

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba skok rozwojowy. Spi malo, placze duzo...

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, jesli chodzi o tradzik to on nie powienien przekraczac linii ramion, tak polozna mowila. Jesli dalej na ciele sa krostki to raczej nie tradzik.

Ja mysle o szczepionce 5w 1, co do reszty to jeszcze nie wiem:/

TP:02.07
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy 5w1, najpierw rotawirusy i pozniej pomiedzy kolejnymi szczepieniami pneumokoki. Tak poradziła nam pediatra.

jusella też zawsze chciałam chustowac, ale dla mnie to wyższa szkoła jazdy. Ja myślę nad kupnem nosidełka ergonomicznego tula.

Bola mnie piersi. Właśnie robię sobie okłady z liści kapusty, bo mam dreszcze. A przecież młoda ładnie mi oproznia piersi, więc nie wiem o co chodzi. Do tego z oslabienia wyskoczylo mi zimno na ustach.

Basia mojej też pojawiły się jakieś krostki na buzi. Myślałam ze to potowki, ale pediatra stwierdziła że trądzik. Choć na klatce piersiowej od góry też ma ich kilka. Więc już nie wiem co to jest. Ważne ze ja to nie swedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:31

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie.
    Moje dzieciaki juz od godz śpią i w końcu mam chwile dla siebie.
    Wojtek od 18 tak mnie wymeczyl bo plakal i co chwila chcial cyca i po chwili płacz i tak w kolko..po drugim przysnieciu które trwały 10 min w końcu zjadl porządnie cyca i zasnal..
    Te jego kolki mnie wykończą:(

Dodatkowo caly czas mu oczko ropa zachodzi.krople nic nie pomagają a po tych masażach plus tani ze ta ropa wychodzi i tak w kolko :(

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness zawsze coś. Jak nie kolki, to sapki itp.
    Dziewczyny kp co jecie?

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sanna ja nie jestem zwolenniczka skojarzonych, tych obowiazkowych tez nie chce podawac "w pakietach". Dodatkowych tez nie wykupujemy bo i tak jest juz ich w cholere i troche. Skutecznosc... Jesli w skladzie bedzie rtec to podziekujemy.
    Pneumokoki niektorzy sobie chwala ale nie wiem w oparciu o co.
    Chcialabym powiedziec ze kazdy robi jak chce, ale niestety tak nie jest.

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi szczepionkami to tak jest, ze jest ich tyle, tylko co z tego jak nie ma kto doradzic jakie wybrac. Nie mowie juz o tym ze powinno sie rodzicom przekazac jakies informacje na ich temat. A tu hak samwmu sie nie przeczyta to nikt nie uswiadomi czlowieka.

Zonti lubi tę wiadomość

TP:02.07
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta ja staram sie jesc wszystko... z glowa- oprocz tych ciezkostrawnych i wzdymajacych jak kapusta, grzyby kalafior, brokol, cebula, czosnek, truskawki itp itd. Rezygnuje z ostro doprawionych potraw i tych bardzo slonych oraz smazonych. Biale pieczywo musze wykluczyc bo mi nie sluzy. Czasem mala ma gazy ale sobie sama radzi, nie ma kolek (odpukac) Obserwuje ja. Ogolnie to wprowadzalam nowosci stopniowo i obserwowalam.

Agness27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodziło o zoltaczke, młody też ma na razie na buzi więc zobaczymy w piątek jak przyjedzie. Jak będzie słońce kazała w pampersie samym do okna wystawiać aby promieni trochę miał, ale gdzie u nas pogody nie ma

Młody fajnie zaczął spać bez płaczu i nerwów więc bidak głodny był...

Jutro pierwszy spacer

Rumień ma na buzi nie na całym ciele właśnie ale sporo tego ma:-(

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Truskawka u nas to samo od kilku dni. Tylko niby pierwszy skok po 5 tygodniach, więc nie kumam. Dzisiaj dzień cyca, aż mi się mleko skończylo...
    Jusella, Ty miałaś chyba podobnie z tego co pamiętam? Puste piersi na wieczór. Bo mnie się zdarzyło 2 razy i teraz nie wiem jaka na to rada. W nocy pewnie się będę budzić 3 razy bo mnie zaleje. A moje dziecko w nocy dostaje butle i muszę odciągac :/

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - tak, u mnie puste cycorki wieczorem były. Zaczęłam pić herbatkę na laktację (ekspresowa z Rossmana) i wieczorem Szymo praktycznie cały czas przy cycu tak od 16stej do 21/22giej. Po 2 dniach mleczko wróciło. W nocy to co 3 h karmię ale mleka jest tyle, że w 10-15 minut się najada i momentalnie zasypia :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 00:56

dżasta88 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije też herbatki na laktację jak mi sie przypomni :D. U nas w nocy był problem, bo ja się bardzo uparłam na kp, ale jak młody wisiał na cycku w nocy 1.5-2h, a potem za godzinę krzyczał, że głodny znów, to dałam sobie spokój. Nie pociagnelabym tak za długo. Po mm śpi od razu i przesypia po 4-5 godzin.

Nie mam pojęcia w czym jest u mnie problem, juz chyba tylko modlić się pozostaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 02:59

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella a jaka to herbatka ekspresowa ? :) chodzi ci o fematukel czy ta bocianek czy jakas inna? Wrzuć zdjęcie :)
    Gratulacje ze wygraliście walkę o kp :)
    No mój tez raz strzelił tak kupa i na przewijak ,na mnie i na podłogę ;)

A co to ten ziarniak ???

Dzasta ty uważaj z tym zimnem by sie dziecko nie zaraziło.
    I dobrze ci radze nie bierz nic do ust co należy do dziecka a w szczególności nie całować w usta i najlepiej jak nie zniknie to powstrzymać sie od buziaków.
    Ja tyle się nasłuchałam o opryszczce ile powiklan może wywołać u dzieci i nawet zachamowac rozwój w mózgu :(

Najlepiej to wogole nie calowac pono do roku Malego dziecka w usta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 04:06

jusella, renieczka, dżasta88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ten skok rozwojowy sie u dzieci objawia bo przyznam nie słyszałam o tym ..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ja mam laktator z Canpol Easy start elektryczny i bardzo polecam 3.tygodnie odciagalam non stop mleko jak syn nie ssal przez krótkie wedzidelko i jestem z tego urządzęnia mega zadowolona bo uratował nam laktacje.
    Też się uparlam na cyca i od 2 tygodni tylko cyc już jest bez butelki z moim mlekiem mm nie dokarmiamy wcale.
    Kryzys cycowy i mnie dopadł syn się szarpal walił w cyce płakał jak jadł a ja się stresowalam że nie mam mleka i ze jestem wyrodną matka bo.nie daje mu jeść do tego cycki jak flaki. W desperacji zamówiłam wizytę doradcy laktacyjnego do domu wczoraj była i wszystko wyjaśniła mi kobieta.
    Mleko jest w głowie i dziecko nim rządzi.
    Jak się stresowalam to zatrzymywalam wypływa mleka i automatycznie było go mniej i synowi było mało. Jak przestałam o tym myśleć to o niebo lepiej mleko jest syn chce często jeść ale to tak ma być bo on cycem rządzi i jego stymuluje.
    I jak dale się butle z mm to automatycznie o ta porcję jest mniej mleka w cycach.
    Kp to nie taka łatwa,sprawa jak mi się wydawało ale się uparlam i mimo trudnego początku i ciężkich chwil wraz jestem zawzieta na kp i może nam się uda z synem cycować pomimo 3 tygodni na samej butelce z moim mlekiem i 1 tygodnia cykl mieszany cyc butla bo się jezyczek goił to cycujemy - grunt to się nie poddać choć takich chwil zwątpienia było duzo.
    Z dopalaczy pije femaltiker i cherbatki laktacyjne z apteki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 06:28

jusella, renieczka, majeczka87, dżasta88, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko u mnie tez jest bicie po piersiach wieczorem. Wczoraj chciałam podac moje ściągnięte z butli i tez sie szarpała. Nie wiem czy to nie kolka. Bo u nas wcześniej dobrze ssala. I poszla spać wczorajna godzinę i wstala jakreka odjal juz dobrze ssaka. Fajnie wszystko wyjasnilas po tej wizycie tez nad taka się zastanawiam ale tyle sie naczytałam o tej laktacji ze wydaje mi sie ze wszystko wiem jak ta machina działa i co mam robic i taki doradca nic nowego mi nie powie a szkoda mi kasy. Zamówilam sobie ten laktator co ty masz wlasnie. Mam nadzieje ze sie sprawdzi na pobudzenie laktacji. Bo ręczny mnie wykancza

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia w walce o kp!☺

Agness ja małej w ogole nie całuje w usta. A o skutkach zarażenia opryszczka słyszałam to samo co Ty, więc uważam na maksa.

Jusella Ty chyba pytałas się o inhalator. Ja mam philips family i jestem zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 07:41

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Jusella podbijam pytanie o tą herbatkę z rossmana. Ja popijam bocianka i kilka filiżanek kawy zbożowej, ale też mam czasem wrażenie, że w cycka ch pusto. Mała w dzień wisi na cycu co dwie godziny, a jak w międzyczasie ściągnęłam laktatorem to ledwo 60 ml z dwóch cyców się nazbierało :(
    Moja dieta przy kp podobna jak u Zonti. Nie jem ciężkich, słonych i wzdymajacych potraw. A nowe produkty wprowadzam pojedynczo i obserwuję przez trzy dni. Jak nie ma żadnych akcji to zostaje.

Basia moja Malutka tez miała rumień praktycznie od urodzenia. Wyskakiwaly i znikały pojedyncze plamki na całym ciele. Lekarz poradził prac ubranka w proszku dla dzieci, dwa razy plukac i prasować. Kąpać w emolientach, ale u nas lepiej podzialalo szare mydło. Dziś już po rumieniu ani śladu.

Mi położna mówiła, że skok 5 tygodnia, może się zacząć w 4. Dziecko może być marudne, non stop ssać. Może być bardziej pobudzone. Podczas skoków rozwijają i zaostrzaja się zmysły maluszka.

Dziś kończymy 4 tygodnie :) no i mamy wizytę u pediatry, zobaczymy jak młoda przybiera na cycu :)

Pytanie, czy u was też są problemy z dostępnością tej szczepionki 5w1?

Miłego dnia

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti w szpitalu tez nie szczepilam i nie podawalam wit K;) Jesli kiedykolwiek podam szczepionke to napewno nie kombajny, a pojedyncze i z duzymi odstepami i obserwacjami.

panna tryskawka za wczesnie na skok.. z tego co pamietam pierwszy jest w 6 tyg

Ja jadlam rzeczy gotowane, miesa, kasze makarony, ziemniaczki, i pieczone bez duzej ilosci przypraw. z warzyw: marchewka i buraki gotowane z owocow: swieze maliny, jagody, arbuzy z gotowanych: jablka.

Zaczynam wprowadzanie innych rzeczy: dzis poszedl w ruch pomidor - 3 plasterki. Jutro i pojutrze kontynuuje jesli maluch nie bedzie mial objawow alergicznych zostaje z nami;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ