Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie cos podejrzewam ze cos nie jest ok... polozna mowi ze normalne ale ja nigdy nie widzialam u dziecka czegos takiego.. pojdziemy za tydzien do pediatry to podpytamy
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Niuniusia wrote:Stokrotko u mnie tez jest bicie po piersiach wieczorem. Wczoraj chciałam podac moje ściągnięte z butli i tez sie szarpała. Nie wiem czy to nie kolka. Bo u nas wcześniej dobrze ssala. I poszla spać wczorajna godzinę i wstala jakreka odjal juz dobrze ssaka. Fajnie wszystko wyjasnilas po tej wizycie tez nad taka się zastanawiam ale tyle sie naczytałam o tej laktacji ze wydaje mi sie ze wszystko wiem jak ta machina działa i co mam robic i taki doradca nic nowego mi nie powie a szkoda mi kasy. Zamówilam sobie ten laktator co ty masz wlasnie. Mam nadzieje ze sie sprawdzi na pobudzenie laktacji. Bo ręczny mnie wykancza
Wczoraj wieczorem przystawialam ile chciał wieczorem objął się tak rzuca wali popatrz czy po chwili się nie zatrzymuje tak jak by dziecko nasluchiwalo w tym momencie powinnien być wyplyw mleka wtedy pije tak lapczywie mój aż tak tykal takie "k" a jak mi ta laktatorka pokazała jak się oprzeć w fotelu i żeby dziecko bo nad piersią żeby mu tak łatwo nie leciało to od razu lepiej niezachlystuje się mlekiem bo musi ssac pod górę i już prawie nie ma tego tykania chyba że ma dużo mleczka w buzi. Wczoraj pił ile chciał i po kopieli kolacja i spał do 1 w nocy .majeczka87, jusella lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Pierwszy skok rozwojowy przypada na 5 tydzień, a następny 7-9 tydzień.
My jesteśmy już po szczepieniu pierwszym. Mała dostała 5w1, rotawirusy i pneumokoki. Ja jestem za szczepieniami, bo miałam w rodzinie dwa przypadki z ciężkim zapaleniem płuc i sepsą i widziałam, jak to człowieka wyniszcza, a kiedyś takich szczepionek nie było, więc te osoby ich nie dostały.
Ja dzisiaj odkryłam nowość w nocy. Mała zasnęła o 22,40 i spała do 2,25. Jak zaczęła się przebudzać, to stwierdziłam, że pójdę trochę odpuścić mleka, bo cyce twarde i nie chciałam, żeby się krztusiła. Ale w sumie odciągnęłam wszystko i wyszło 200 ml. W tym czasie mąż ją przewinął. Podałam z butelki, zjadła pięknie bez krztuszenia, wyginania 130 ml i zasnęła sama po odbiciu. Po tym karmieniu spała prawie 4 h, gdzie jeszcze nigdy po moim mleku tyle nie spała. Chyba znalazłam metodę na mocne karmieniestokrotka2013, jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
dżasta88 wrote:stokrotka jaka to pozycja? Bo moja często krztusi się tym pierwszym mleczkiem i staram się je zawsze trochę odciągnąć.
Krzyżowa jak złapie cyca powoli się odchylam do tyłu aby oprzeć sie w fotelu i poduszkę biorę na siebie i syn wtedy ssie pod gore.
Do wczoraj leżał na poduszce a ja wisialam na dnim plecy bolały ale co tam niech bolą aby dziecko się najadlo, a on się mlekiem zalewam bo miał za dużo w buzi na raz.https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
Hej dziewczyny, ja co prawda jestem sierpniowka ale czytam Was regularnie żeby oswoić się z tym co mnie zaraz czeka.
Majeczka mam do Ciebie pytanie odnośnie szczepień czy nie czepiali się o ich brak w szpitalu? Jak to zalatwilas? Podpisalas oświadczenie że się nie zgadzasz? Ja mam trzy tragiczne przypadki po szczepieniu w bliskim otoczeniu w tym w rodzinie wiec na pewno nie zamierzam szczepić tak wcześnie i na pewno nie skojarzonymi. A co później to się zastanowię. Boję się tylko tej całej nagonki i walki z sanepidem. Jak możesz to podpowiedz coś. -
Myszkaaa masz prawo odroczyc szczepienie do 3 m-ca zycia Zalezy od szpitala czy sie beda czepiac czy nie, ale moga jedynie ponarzekac, zmusic cie nie moga. Z tego co wiem to najlepiej nie podawac przychodni do ktorej chcesz zapisac dziecko i wtedy powinni dac ci karte szczepien do reki...
Nie chce za duzo sie rozpisuwa bo jednak to forum..
I nie podpisuj zadnej kartki ze odmawiasz szczepien.Myszkaaa83 lubi tę wiadomość