X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Tatusiek poleciał i znów sami zostaliśmy :-(. Prawie całą noc wpatrywał się w Synka... a ja ryczę jak o tym pomyślę... ciężko będzie się przestawić :-(.

• Sanna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella i długo bedziecie w rozłące az mi łezka poleciała dobrze ze jest skype

jusella lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia tak jest w rossmanie po 51 z groszami

basia7777 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna no właśnie najgorsze jest to, że nie wiadomo kiedy przyleci. Najpewniej pod koniec października dopiero :-(. Pocieszające jest to, że na 99% od lutego zjedzie na stałe do Pl :-D. A na razie muszę wziąć się w garść i przetrwać jakoś - dobrze, że przy Maluszku czas szybko leci :-D

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella wspolczuje.. Grunt ze jwk wroci to na dobre ;)

Basia slyszalam ze niw bardzo samemu ekspeeymentowac z mlekien. Pod okiem pediarey lu. Poloznwj powinny byc wszelkie zmiany

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, przytulasek :*
    Wiem, że to nie to samo co od Tatuśka, ale musicie sobie jakoś radzić. Fajnie, ze niedługo będziecie razem na stałe.
    Jesteś dzielna babeczka :)
    Brawo Ty!

jusella, Agness27, kot_bury, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak mowi Majeczka. Każda zmiana mleka tylko pod okien pediatry.
    My na początku mieliśmy NAN HA ale mała miała kolki wiec zostało zmienienie przez pediatrę na NAN sensitive ale po tym mleku miała znowu zaparcia i juz chciałam zmieniać na inne ale najpierw zadzwoniłam do pediatry i ta najpierw kazała zmienić wodę bo stwierdziła ze ciagle zmienianie mleka jest złe. Wiec mamy narazie próbować sama zmiana wody przez tydzień czy dwa. Potem ewentualnie zastanowimy sie nad zmiana mleka.

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:)
    Chciałam dzis rano napisać ale niestety mój głodomór nie dal a porę byliśmy w przychodni po receptę na pneumokoki i pytaliśmy sie w aptece to 219 zl.
    Potem byliśmy w hm i nie mogłam się oprzeć i kupiłam kolejna sukienkę i 2 bluzki :)
    Dlugo nic nie kupywalam wiec trzeba nadrobić ;)

Jutro czeka nas szczepienie i zdecydowaliśmy ze meningokoki zaszczepimy Malego po pól roku bo jak byśmy jutro chcieli to by miał 5 wkloc a tak będzie 4-mam nadzieje ze Niunio wytrzyma i ja tez bo przy córce z trudnością powstrzymywalam sie od leż..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda a jaki skład miałaś tej papki? Też mam w domu kosmetyki z hippa, to moze dzisiaj wieczorem je wypróbuję, bo czytałam o nich pozytywne opinie.

jusella Szymonek zrekompensuje Ci brak Tatuśka ;)

Agness pochwal sie zdobyczami :P ja to bidulka ostatnio nigdzie się nie ruszam :( my szczepimy się w tą środę. Aż się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:46

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki :-D

Dżasta my też w środę szczepienie i dalej nie wiem czym szczepić :/
    Agness koniecznie pochwal się zdobyczami! Ja ostatnio na ciuchach byłam i kilka bluzek wyszperałam :-D

Agness27 lubi tę wiadomość

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella nam przed chwilka przesuneli szczepienie na jutro na 17.
    W ogóle to jak Ci idzie chustowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 14:36

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przykrywania w łóżeczku to my przykrywamy kolderka bo maly ma chlodno w pokoju a do tego na dworzu tez nie za ciepło.w sobotę bylo ladnie pierwszy raz od 1,5tygodnia.

Co krostek u nas tez są takie jak piszecie to samo zniknie za jakiś czas -tak samo miałam u córki :)
    Ale wiadomo dla pewności warto zasięgnąć opini lekarza ;)
    Ja jutro musze sie o nie zapytać i o oczko bo nadal ropieje :(

Niuniusia Nasz tez tak wygina glowie i robi wielkie oczy i się rozgląda na wszystkie strony :)

Co do ciemieniuchy to jak sie pojawia to u nas np brwi byly w rudych strupach i na glowce strupy.
    Dostaliśmy masc na receptę -cholesterolowa konsystencja wazeliny i przeszlo.
    Warto wtedy np pieluszka tetrowa myc glowie i wycierać tetro a potem wyczesać.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness a jak Twoja córka reaguje na brata?

Agness27 lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Agness a jak Twoja córka reaguje na brata?

Teraz juz dobrze :).
    Jak wstaje i wtedy juz karmie Wojtka to glaszcze go po główce i przytula sie :)
    Kilka razy pomagala mi kapac Malego i przynosi mi rzeczy jak ja poproszę :)

Na poczatku to probowala zwrócić na siebie uwagę a teraz jak sie bawi na placu zabaw to się nawet chwali bratem ;)

jusella, dżasta88, renieczka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek jest znowu bardzo głośny i nie rozumie ze trzeba się ciszej zachowywać, bo np. Jagoda śpi.
    Na poczatku też chciał zwrócić na siebie uwagę tym, że płakał o byle co i wszystko było na nie.

Od soboty w Lidlu będą fajne ciuszki dla maluszkow:)

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ale pediatra to w sumie nie wiem czy mi doradzi pewnie zmieni tak jak ja i tyle...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziasiaj po szczepieniu i po bioderkach. Mala byla dzielna, ale mina jaka zrobila przy wkluciu byla straszna:( no i placz oczywiscie, jeszcze tak placzacej jej nie widzialam.
    Jej tez oczko ropieje i prawdopodobnie to zatkany kanalik, dostala krople i mam robic masaz przy oku. No i ma tez przesuszona skore przy brwiach, to smarowac emoliemtem.

TP:02.07
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel i jak szczepilas? Bioderka ok?

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój syn dziś cały dzień nie spał zrobił tylko dwi krótkie drzemki po 20 minut i tyle, czy Wam tez się takie dni zdarzają ?
    A piersi to mam po clym dniu puste :(

74di4z174lr410ce.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo :/ moja malo spi od urodzenia w dzien za to dobrze przesypia noce. Ale teraz zdarzają sie dni ze spi w ciagu dnia 1 godzinę. Gdyby nie spacer to sama bym padla bo na spacerze spi dobrze. I caly dzień przebiera nóżkami i szarpie sie przy cycu. Teraz zasnela po kąpieli i w desperacji dalam jej dzis mm na noc bo myślałam ze u mnie brak mleka ale teraz ściągam i padnie leci. Ehh padam na twarz. Macie może jakiś sposób na usypianie? Moja tylko na rękach by spala i to jeszcze najlepiej ja nosić odkladam do lozeczka i koniec spania juz nie wiem jak sobie z tym poradzić...a im dluzej nie śpi tym gorzej marudzi wieczorem

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ