X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala tez juz od jakiegos tygodnia sie usmiecha, zwykle na moj widok. Pod warunkiem ze jest wyspana:)
    W kapieli tez hest fajnie, do momentu wyjecia z wody:P

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja tez wlasnie rano jak wyspana to najwięcej sie uśmiecha czasem do mnie czasem do karuzeli i zabawek a czasem zobaczy cos na suficie i sie smieje :) ale jeszcze nie za każdym razem wita mnie uśmiechem ale pewnie zależy to od jej nastroju.

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna Milcia moj tak samo ostatnio. Spi od tej 20- 21 do polnocy lub do 1 a potem ok 2 pobudka. ;) dobrze jest ;)

Basiu moze byc takie cos. Ja ok miesiac mialam bolaca rane.

Sanna czy ty przypadkiem nie z podlasia ze przyzadzasz nasze regionalne przysmaki?;)

Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj wstała po 4 i przed 7. Ja się nawet czuje wyspana :) Mała śpi co aż Dziwne a ja mogę poogarniac i zjeść śniadanie.

Potem jedziemy do rodziny mojego M do Góry Kalwarii. Powiedzmy ok 40min drogi ale jeszcze najpierw muszę skoczyć do Biedry po pieluchy bo już nie mam więcej paczek a mam jedną otwarta. :p No i wycieczka po mleko dla małej do Rossmanna. Kurcze ile roboty :p mój musi aż odkurzyc a na razie śpi.

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam znów zagwostkę bo Piotruś ma chropowate takie szorstkie policzki i się zastanawiam co to może być?

Myślałam że natarl sobie od tetry ale to nie to bo na flaneli to samo może to jakieś uczulenie ?

Może coś mi pidpowiecie może ktoś się spotkał z czymś takim.

Piotruś spiworkuje i zaczyna się świadomie uśmiechać uwielbiam :)

kama005, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka niestety chropowate policzki to moze byc skaza białkowa :/ odstaw na jakis czas nabiał i obserwuj małego. Skaza zazwyczaj ujawnia sie miedzy 6-8 tygodniem.

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka a jak te krostki dokładnie u Twojego Piotrusia wyglądają? Bo możliwe, że zmagamy się z tym samym. Ja jakbym umiala to bym wstawiła zdjęcie samego policzka mojej niuni, ale niestety nie wiem jak. Ale jak będę miala więcej czasu, to opiszę dokładnie jak one u nas wyglądają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 13:51

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są takie malutkie drobne krosteczki i jak policzka dotykam to jest szorstki po kąpieli robi się bardziej czerwone ma to na policzkach i pod brudną.
    Z nabiału jem tylko masło oselke bo na sucho nie idą mi bułki i mleko sojowe.

A ta skaza białkowa to jest nietolerancja białka jak sama nazwa mówi muszę o tym poczytc

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. Moja ma jeszcze za uszkami, trochę na klatce piersiowej, na czolku i we wloskach. A z nabiału też jem tylko masło.

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam i wygląda na skacze bialkowa bo ostatnio jadłam mięso wołowe i wieprzowe no i to mleko sojowe masło i pewnie przez to bo wcześniej nic takiego nie było a jadłam mięso królika i kurczaka. Odstawiam w takim razie mleko sojowe i masło i czerwone mieso.

• Sanna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka pochodzę ze świętokrzyskiego a od 10 lat mieszkam w Warszawie choć moj maz ma duzo wspólnego z Podlasiem lubi babę kiszkę i takie tam :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka mój syn jako niemowlak też miał takie krostki, a kompletnie nic z nabiału nie jadłam. Same przeszły, więc ja już zglupialam.

kama005, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę od eliminacji tak jak pisałam wyżej jeśli dalej tak będzie to pojadę do pediatry na konsultację.
    Tylko co ja mam jeść znów jestem w kropce :( bardzo chce kp synka walczyłam aby nam się kp udało a teraz to jedzenie ehh Coś muszę przecież jeść żeby mleczko się produkowalo.

Dzasta a u ciebie jak dieta wygląda co jesz ?

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    U nas to samo. Moja ma jeszcze za uszkami, trochę na klatce piersiowej, na czolku i we wloskach. A z nabiału też jem tylko masło.

A może u Ciebie mala ma ciemieniuche skoro we wloskach?

U nas tez młody ma szorstkie policzki i tylko krostki na policzkach.
    We wtorek mamy szczepienie to dopytam o te krostki

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie drogie mamy jeśli eliminujecie nabiał w diecie to macie zamiar uzupełniać jakoś niedobory wapnia ?

1kk0x1hpe17u1349.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wapń to nie tylko produkty mleczne :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, że my co lekarz to nam coś nowego wynajduja. Mamy już tak:
    - łojotokowe zapalenie skory; stokrotka i dzasta sądzę że to właśnie to bo skaza to na całym ciele jest; u nas wyglądało to dokładnie tak jak opisujecie; mamy na to robiona papkę po 3 dniach prawie nie ma śladu
    - naczyniaka, dopiero będziemy jechać to skontrolowac
    - prawdopodobnie wiotkosc krtani albo coś innego bo Marcel śpi z otwartą buzia i delikatnie mu wystaje język
    - przykurcz przywodzicieli; ortopeda na usg bioderek to stwierdził a radiolog nic takiego nie zauważył (byliśmy na dwóch usg)
    - ma powiększone węzły chłonne prawdopodobnie wynik przebytej zoltaczka
    - ze wzg na konflikt co miesiąc morfologia i poziom
    - ziarniak pępka z delikatną przepuklina

Nie wiem co nas jeszcze czeka ale chyba lepiej dla nas jak zacznę studiować medycynę ;)

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie coś w tym jest ci piszesz dunda bo teraz tak myślę że jak go karmię to na główce na włosach jakby miał lupierz a to pewnie skóra się luszczy.
    Miał też między brwiami ta ciemieniuche takie żółte zasklepione coś ale po stosowaniu oliwki i myciu zniknęło chyba w poniedziałek pojjedzieny do lekarza żeby już nie gdybac co to jest.

Człowiek zielony normalnie jest z pierwszym dzieckiem :(
    właśnie ucieka mi mleczko i mam koła na koszuli nocnej :) ehh synek śpi a ja spać nie mogę i tak czekam aż się obudzi na cyca.

Kolorowych snów :)

majeczka87, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka my tez mamy lupiez jakby na glowce lekarka mowila ze to ciemieniucha.
    Dziewczyny niepokoi mnie to jak moja mala odchyla główkę do tylu często jak nosze ja w pionie probuje juz sama już utrzymywać i patrzy np do góry. Wieczorami pręży sie przy kolce i tez glowe w tej zlosci do tylu wygina i sie zaczynam martwic ale główkę na brzuszku super wysoko dzwiga odrywa juz nawet klatę i jak jest spokojna w ciagu dnia to normalnie trzyma równo. Czy ktoś cos juz ma podobnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 04:17

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też skora na główce i brwiach troszkę się luszczy. I poki co na ciemieniuche mi to nie wygląda i oby to dziadostwo sie do nas nie przyplatalo!!!! Syn miał i trochę się z tym meczylismy, dopiero mustela pomogła. Teraz kąpiemy się w emolium i buzke też jej smaruję kremem z tej firmy. Ale chyba spróbuję kosmetyków z mustela.
    Nam najpierw pediatra powiedziała ze to trądzik niemowlęcy, a teraz w czwartek jak byliśmy to pytała się mnie czy jem dużo nabiału. Przepisała jakiś krem robiony, który dopiero odbiore w aptece w poniedziałek. I bądź tu człowieku mądry. Ważne ze ja to nie swędzi :)

Dunda u nas najgorsza zmora jest sapka, gdzie są dni lepsze i gorsze. Teraz akurat te drugie :( sama ma przejść... tylko pytanie kiedy... Wiem co czujesz jak pojawia się u maluszka wiecznie coś... człowiek sie martwi.

Niuniusia moja też tak ma z ta główka gdy jest w pionie, chwilami to juz sie boję ze zrobi sobie krzywdę albo co gorsze ja jej ją zrobie ;) w ogole trafila mi sie mala wiercipietka, non stop w ruchu. A jak się złości to też wygina glowke do tylu. Nie wiem czy to normalne. Pewnie na szczepieniu wspomnę o tym pediatrze.

Dziewczyny zycze Wam zeby te wszystkie dziwne niepokojące nas sprawy jak najszybciej u naszych maluszków zniknęły. To jest moje drugie dziecko a czuję się jakby było pierwsze, bo synek nie miał żadnych sapek, częstego ulewania, wymiotow itp. Niektore rzeczy sa dla mnie naprawde nowe i wiadomo jako matka sie zamartwiam. Mam nadzieję ze za jakiś czas pójdzie to wszystko w niepamięć :)

A jakby tego bylo malo to mnie też się wiecznie coś uczepi. Mam bardzo osłabiony organizm. Wszystko mnie boli, do tego mnie chyba przewialo i jestem do niczego :/ trochę ponarzekalam, więc teraz pora wziąść się w garść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 05:17

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ