Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No to moja tez wlasnie rano jak wyspana to najwięcej sie uśmiecha czasem do mnie czasem do karuzeli i zabawek a czasem zobaczy cos na suficie i sie smieje ale jeszcze nie za każdym razem wita mnie uśmiechem ale pewnie zależy to od jej nastroju.
Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Sanna Milcia moj tak samo ostatnio. Spi od tej 20- 21 do polnocy lub do 1 a potem ok 2 pobudka. dobrze jest
Basiu moze byc takie cos. Ja ok miesiac mialam bolaca rane.
Sanna czy ty przypadkiem nie z podlasia ze przyzadzasz nasze regionalne przysmaki?Sanna, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Moja dzisiaj wstała po 4 i przed 7. Ja się nawet czuje wyspana Mała śpi co aż Dziwne a ja mogę poogarniac i zjeść śniadanie.
Potem jedziemy do rodziny mojego M do Góry Kalwarii. Powiedzmy ok 40min drogi ale jeszcze najpierw muszę skoczyć do Biedry po pieluchy bo już nie mam więcej paczek a mam jedną otwarta. :p No i wycieczka po mleko dla małej do Rossmanna. Kurcze ile roboty :p mój musi aż odkurzyc a na razie śpi.jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
A ja mam znów zagwostkę bo Piotruś ma chropowate takie szorstkie policzki i się zastanawiam co to może być?
Myślałam że natarl sobie od tetry ale to nie to bo na flaneli to samo może to jakieś uczulenie ?
Może coś mi pidpowiecie może ktoś się spotkał z czymś takim.
Piotruś spiworkuje i zaczyna się świadomie uśmiechać uwielbiam
kama005, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
stokrotka a jak te krostki dokładnie u Twojego Piotrusia wyglądają? Bo możliwe, że zmagamy się z tym samym. Ja jakbym umiala to bym wstawiła zdjęcie samego policzka mojej niuni, ale niestety nie wiem jak. Ale jak będę miala więcej czasu, to opiszę dokładnie jak one u nas wyglądają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 13:51
l -
To są takie malutkie drobne krosteczki i jak policzka dotykam to jest szorstki po kąpieli robi się bardziej czerwone ma to na policzkach i pod brudną.
Z nabiału jem tylko masło oselke bo na sucho nie idą mi bułki i mleko sojowe.
A ta skaza białkowa to jest nietolerancja białka jak sama nazwa mówi muszę o tym poczytchttps://www.maluchy.pl/li-72585.png
Poczytałam i wygląda na skacze bialkowa bo ostatnio jadłam mięso wołowe i wieprzowe no i to mleko sojowe masło i pewnie przez to bo wcześniej nic takiego nie było a jadłam mięso królika i kurczaka. Odstawiam w takim razie mleko sojowe i masło i czerwone mieso.
Ja zacznę od eliminacji tak jak pisałam wyżej jeśli dalej tak będzie to pojadę do pediatry na konsultację.
Tylko co ja mam jeść znów jestem w kropce bardzo chce kp synka walczyłam aby nam się kp udało a teraz to jedzenie ehh Coś muszę przecież jeść żeby mleczko się produkowalo.
Dzasta a u ciebie jak dieta wygląda co jesz ?https://www.maluchy.pl/li-72585.png
dżasta88 wrote:U nas to samo. Moja ma jeszcze za uszkami, trochę na klatce piersiowej, na czolku i we wloskach. A z nabiału też jem tylko masło.
A może u Ciebie mala ma ciemieniuche skoro we wloskach?
U nas tez młody ma szorstkie policzki i tylko krostki na policzkach.
We wtorek mamy szczepienie to dopytam o te krostki
-
To ja Wam powiem, że my co lekarz to nam coś nowego wynajduja. Mamy już tak:
- łojotokowe zapalenie skory; stokrotka i dzasta sądzę że to właśnie to bo skaza to na całym ciele jest; u nas wyglądało to dokładnie tak jak opisujecie; mamy na to robiona papkę po 3 dniach prawie nie ma śladu
- naczyniaka, dopiero będziemy jechać to skontrolowac
- prawdopodobnie wiotkosc krtani albo coś innego bo Marcel śpi z otwartą buzia i delikatnie mu wystaje język
- przykurcz przywodzicieli; ortopeda na usg bioderek to stwierdził a radiolog nic takiego nie zauważył (byliśmy na dwóch usg)
- ma powiększone węzły chłonne prawdopodobnie wynik przebytej zoltaczka
- ze wzg na konflikt co miesiąc morfologia i poziom
- ziarniak pępka z delikatną przepuklina
Nie wiem co nas jeszcze czeka ale chyba lepiej dla nas jak zacznę studiować medycynęMarcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Faktycznie coś w tym jest ci piszesz dunda bo teraz tak myślę że jak go karmię to na główce na włosach jakby miał lupierz a to pewnie skóra się luszczy.
Miał też między brwiami ta ciemieniuche takie żółte zasklepione coś ale po stosowaniu oliwki i myciu zniknęło chyba w poniedziałek pojjedzieny do lekarza żeby już nie gdybac co to jest.
Człowiek zielony normalnie jest z pierwszym dzieckiem
właśnie ucieka mi mleczko i mam koła na koszuli nocnej ehh synek śpi a ja spać nie mogę i tak czekam aż się obudzi na cyca.
Kolorowych snówmajeczka87, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Stokrotka my tez mamy lupiez jakby na glowce lekarka mowila ze to ciemieniucha.
Dziewczyny niepokoi mnie to jak moja mala odchyla główkę do tylu często jak nosze ja w pionie probuje juz sama już utrzymywać i patrzy np do góry. Wieczorami pręży sie przy kolce i tez glowe w tej zlosci do tylu wygina i sie zaczynam martwic ale główkę na brzuszku super wysoko dzwiga odrywa juz nawet klatę i jak jest spokojna w ciagu dnia to normalnie trzyma równo. Czy ktoś cos juz ma podobnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 04:17
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
U nas też skora na główce i brwiach troszkę się luszczy. I poki co na ciemieniuche mi to nie wygląda i oby to dziadostwo sie do nas nie przyplatalo!!!! Syn miał i trochę się z tym meczylismy, dopiero mustela pomogła. Teraz kąpiemy się w emolium i buzke też jej smaruję kremem z tej firmy. Ale chyba spróbuję kosmetyków z mustela.
Nam najpierw pediatra powiedziała ze to trądzik niemowlęcy, a teraz w czwartek jak byliśmy to pytała się mnie czy jem dużo nabiału. Przepisała jakiś krem robiony, który dopiero odbiore w aptece w poniedziałek. I bądź tu człowieku mądry. Ważne ze ja to nie swędzi
Dunda u nas najgorsza zmora jest sapka, gdzie są dni lepsze i gorsze. Teraz akurat te drugie sama ma przejść... tylko pytanie kiedy... Wiem co czujesz jak pojawia się u maluszka wiecznie coś... człowiek sie martwi.
Niuniusia moja też tak ma z ta główka gdy jest w pionie, chwilami to juz sie boję ze zrobi sobie krzywdę albo co gorsze ja jej ją zrobie w ogole trafila mi sie mala wiercipietka, non stop w ruchu. A jak się złości to też wygina glowke do tylu. Nie wiem czy to normalne. Pewnie na szczepieniu wspomnę o tym pediatrze.
Dziewczyny zycze Wam zeby te wszystkie dziwne niepokojące nas sprawy jak najszybciej u naszych maluszków zniknęły. To jest moje drugie dziecko a czuję się jakby było pierwsze, bo synek nie miał żadnych sapek, częstego ulewania, wymiotow itp. Niektore rzeczy sa dla mnie naprawde nowe i wiadomo jako matka sie zamartwiam. Mam nadzieję ze za jakiś czas pójdzie to wszystko w niepamięć
A jakby tego bylo malo to mnie też się wiecznie coś uczepi. Mam bardzo osłabiony organizm. Wszystko mnie boli, do tego mnie chyba przewialo i jestem do niczego trochę ponarzekalam, więc teraz pora wziąść się w garśćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 05:17
l