Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niuniusia widze ze Kornelia to taka sama wiercipiętka jak moja Jagoda dosłownie non stop w ruchu... czy to sen czy to karmienie, za niedlugo zostanę bez cyckow jak tak będzie się tortasic hihi
Sanna u nas czasami też się zdarzają takie dni... może napiszę tak, że wtedy drzemki są niespokojne, czyli często się wierci, przebudza, wypluwa smoka...
W czym kąpiecie swoje maluchy? Chodzi mi tez o mycie wloskow?Niuniusia lubi tę wiadomość
l -
Dzasta dobrze to ujelas male wiercipiętki nasze dziewczyny. Moja to ciągle nogi w ruchu mąż mowi na nią kung fu panda
Ja kapie cala w plynie do kąpieli ziajka
U nas jest progres chociaż w ulewaniu znaczy od 3 dni ani trochę nie ulala..czyzby to juz koniec ulewania moze wyrośla juz z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 23:31
dżasta88, jusella lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia wrote:Dzasta dobrze to ujelas male wiercipiętki nasze dziewczyny. Moja to ciągle nogi w ruchu mąż mowi na nią kung fu panda
Jeśli chodzi o ulewanie to moja raz uleje a raz nie. 3mam kciuki zeby u Ciebie rzeczywiście był to już koniec!
A jak tam wypoczywacie sobie jeszcze u rodziców?
l -
Hejka to i ja dołączę do klubu wiercipietek mój Piotruś jest też zwiercony a przy cycku robi cuda mąż się śmieje ze to mały gray
U nas kąpiele są w emolium a z ulewaniem też jest różnie
No i już mój szef mnie wzywa koniec spaniajusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) -
ja jak widze ze Antek 2 razy ziewnął to probuje go uspac, bo jesli sie to zlekcewazy pozniej moze byc ciezko z uspaniem. Antka wystarczy poloztc na moim brzuchu i juz spi, tak lubi ta pozycje i w innej nie usnie
tez wam tak uciekaja dni?;pAgness27 lubi tę wiadomość
-
dżasta88 wrote:Dunda a jaki skład miałaś tej papki? Też mam w domu kosmetyki z hippa, to moze dzisiaj wieczorem je wypróbuję, bo czytałam o nich pozytywne opinie.
Papka cynkowa:
Rp. Zinci oxydati (R)
Talci venetti
Glicerini aa 20.0
Aq. Calcis ad 100.0
M.ut f ung
D.s. 1-3 r dz
Na buzce nie ma już nic. Strasznie ciezko sie ta papke zmywa. Gorzej z główka bo mamy długie włoski i wygląda to dosłownie jak popekana ziemia, wysuszone koryto rzeki. Staram się to wyczesywac i zdrapywac ale ciężko idzie. Będę próbować zmiękczac oliwka i zobaczymy. Z tego co widzę to każde dziecko łzs przechodzi ciut inaczej.
Mój mały tez mało śpi. Ale nocki są ok. Cały czas jedziemy cyc i mm i wydaje mi się że za mało go dokarmiam mm bo wieczorem to aż się zanosi i po cycu potrafi na raz 90ml pochłonąć.
dżasta88 lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
angella908 wrote:ja jak widze ze Antek 2 razy ziewnął to probuje go uspac, bo jesli sie to zlekcewazy pozniej moze byc ciezko z uspaniem. Antka wystarczy poloztc na moim brzuchu i juz spi, tak lubi ta pozycje i w innej nie usnie
tez wam tak uciekaja dni?;pAgness27 lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Mi też bardzo szybko lecą te dni.
Dunda dzięki za sklad i ciesze sie ze z buźka u Marcelka juz lepiej za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów.
A ogólnie szamponem myjesz mu włoski? Czy masz ten żel z hippa 2w1 do kąpieli?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 13:58
l -
A oto i moje zdobycze z HM
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37d97a07f883.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a00db2fac58b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/241384d6e667.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/293983574cdb.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 17:11
renieczka, jusella, Evanlyn, Pauli11, dżasta88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Dopisuję moja Mańkę do wiercipietków. I u nas też wysypka. Dziś rozmawiałam z położną, mówi, że to trądzik niemowlęcy.
Dziewczyny karmiące piersią, zdarzyły wam się zielonkawe kupki? U nas wczoraj wieczorem i w nocy były takie, Malutka nie goraczkuje, teraz już są lepsze, ale się wystraszylam. Położna kazała obserwować i jak 3 dni będzie bez poprawy to do lekarza. To pewnie pokarmowe? -
dżasta88 wrote:Mi też bardzo szybko lecą te dni.
Dunda dzięki za sklad i ciesze sie ze z buźka u Marcelka juz lepiej za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów.
A ogólnie szamponem myjesz mu włoski? Czy masz ten żel z hippa 2w1 do kąpieli?
Dokładnie ten 2w1dżasta88 lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Dunda co problemów z glowka to nam przy córce pomoglo przestawienie łóżeczka plus jak leżała na brzuszku to puszczaliśmy muzykę z lewej strony by sama obracala główkę lub grzechotkami ruszaliśmy.pare dni i byla poprawa
Bo jak u was nie nastąpi to radze udac sie do neurologa a wtedy może zalecić rehabilitacje.
Pauli a jak zmieniliście wode -butelkowej uzywaliacie?
Nasza mala tez dużo nie wypijała mleczka max do 100ml .
Byc może Twojej dzidzi taka porcja wystarczy
My wczoraj mala do Babci zawiezlismy ale zgodzila sie jechac z chomikiem
A ja miałam dzis czas i ogarnelam łazienkę,kibelek i córki pokój
No i posegregowalam rzeczy w których nie chodzę bo tylko zagracaja polki no i trzeba zrobić miejsce na nowe
jusella lubi tę wiadomość
-
dżasta88 wrote:Mój synek jest znowu bardzo głośny i nie rozumie ze trzeba się ciszej zachowywać, bo np. Jagoda śpi.
Na poczatku też chciał zwrócić na siebie uwagę tym, że płakał o byle co i wszystko było na nie.
Od soboty w Lidlu będą fajne ciuszki dla maluszkow:)
Mój tez czasem hałasuje i budzi Malego i nieraz musze po kilka razy prosić by sie bawila ciszej.nieraz biorę na plac zabaw wtedy sie wybiega i wyszaleje i w domu grzeczniejsza wtedy
A myje synka w plynie babydream z pompka a wloski mydelkiem bambino i wcieram go pieluszka tetrowa i potem cale cialko i glowie tetra ba sucho
Angel nam masażyk pomaga na oczko plus teraz przemywamy sola fizjologiczna.
Pediatra nam dzis mowila ze dopóki masaż pomaga i ropa wychodzi to na tym etapie to wystarczy.Jezeli oczko będzie puchnac badz pojawi sie zaczerwienienie to nam da skierowanie do okulisty.
Renieczka u nas byly kupki zielono-szare i ponoc ze są od kolek rak polizna mi mowila.zdarzaly sie jak bardzo plakal.teraz lecą zolte z takimi grudkami i piersia tylko karmie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 20:38
dżasta88 lubi tę wiadomość
-
Jestesmy po bioderkach pediatrze i po poloznej. Maluch bioderka ma ok. Niestery mamy refluks i wysypke alergiczna i odparzona pupe od alergi. Mniej lekow mamy brac ale dochodzi nutramigen w u mnie nadal scisla dieta. Biedny siw meczy i temy taki maruder
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Agness używałam wody Nestle pro life. Lekarz kazał zmienić na wodę Hepar to taka z duża zawartością magnezu. Ale
Możemy używać jej tylk przejściowo wiec po tygoniu juz teraz co 2 butelka jest neste a co druga hepar. To wszytko z zaleceń lekarza. Powiedziała tez zeby nie gotować wody mineralnej tylko ja podgrzewaćAurelia 9.07.2016 15.27 -
My szczepilismy 5w1, ta drozsza. Byly 2 wklucia. Na szczescie mala nie goraczkowala pozniej. Z bioderkami narazie ok, jeszcze musimy zrobic usg.
U nas do kapieli plyn z ziajki. Tez przy kp zdarzaja sie zielone kupki, w zaleznosci od tego co zjem, a jem juz wszystko.
Majeczka obserwuj przy nitramigenie bo u kuzynki i u znajomych po nim byla krew w kupce.dżasta88 lubi tę wiadomość
TP:02.07
-
No my braliśmy na nfz szczepionki plus pneumokoki a po 6mies chcemy meningokoki dać.
Maly to zniosl ale teraz Cora ma miec 2 wklocia wiec może byc ciężko..
Ostatnio niby tak chciała sie szczepic ale zapewne po 1 wklociu będzie chciała uciekać..dżasta88 lubi tę wiadomość