X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia widze ze Kornelia to taka sama wiercipiętka jak moja Jagoda :) dosłownie non stop w ruchu... czy to sen czy to karmienie, za niedlugo zostanę bez cyckow jak tak będzie się tortasic hihi

Sanna u nas czasami też się zdarzają takie dni... może napiszę tak, że wtedy drzemki są niespokojne, czyli często się wierci, przebudza, wypluwa smoka...

W czym kąpiecie swoje maluchy? Chodzi mi tez o mycie wloskow?

Niuniusia lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta dobrze to ujelas male wiercipiętki nasze dziewczyny. Moja to ciągle nogi w ruchu mąż mowi na nią kung fu panda :)

Ja kapie cala w plynie do kąpieli ziajka

U nas jest progres chociaż w ulewaniu znaczy od 3 dni ani trochę nie ulala..czyzby to juz koniec ulewania moze wyrośla juz z tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 23:31

dżasta88, jusella lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Dzasta dobrze to ujelas male wiercipiętki nasze dziewczyny. Moja to ciągle nogi w ruchu mąż mowi na nią kung fu panda :)
    Hehe ale mnie rozsmieszylas :D

Jeśli chodzi o ulewanie to moja raz uleje a raz nie. 3mam kciuki zeby u Ciebie rzeczywiście był to już koniec! :)
    A jak tam wypoczywacie sobie jeszcze u rodziców?

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak caly ten tydzien jestesmy. Fajnie bo tylko zajmuje sie mala a nie mysle o gotowaniu praniu itd. Bo wszystko robi mama :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to i ja dołączę do klubu wiercipietek mój Piotruś jest też zwiercony a przy cycku robi cuda mąż się śmieje ze to mały gray :)
    U nas kąpiele są w emolium a z ulewaniem też jest różnie

No i już mój szef mnie wzywa koniec spania ;)

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak widze ze Antek 2 razy ziewnął to probuje go uspac, bo jesli sie to zlekcewazy pozniej moze byc ciezko z uspaniem. Antka wystarczy poloztc na moim brzuchu i juz spi, tak lubi ta pozycje i w innej nie usnie :)

tez wam tak uciekaja dni?;p

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Dunda a jaki skład miałaś tej papki? Też mam w domu kosmetyki z hippa, to moze dzisiaj wieczorem je wypróbuję, bo czytałam o nich pozytywne opinie.

Papka cynkowa:
    Rp. Zinci oxydati (R)
    Talci venetti
    Glicerini aa 20.0
    Aq. Calcis ad 100.0
    M.ut f ung
    D.s. 1-3 r dz

Na buzce nie ma już nic. Strasznie ciezko sie ta papke zmywa. Gorzej z główka bo mamy długie włoski i wygląda to dosłownie jak popekana ziemia, wysuszone koryto rzeki. Staram się to wyczesywac i zdrapywac ale ciężko idzie. Będę próbować zmiękczac oliwka i zobaczymy. Z tego co widzę to każde dziecko łzs przechodzi ciut inaczej.

Mój mały tez mało śpi. Ale nocki są ok. Cały czas jedziemy cyc i mm i wydaje mi się że za mało go dokarmiam mm bo wieczorem to aż się zanosi i po cycu potrafi na raz 90ml pochłonąć.

dżasta88 lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    ja jak widze ze Antek 2 razy ziewnął to probuje go uspac, bo jesli sie to zlekcewazy pozniej moze byc ciezko z uspaniem. Antka wystarczy poloztc na moim brzuchu i juz spi, tak lubi ta pozycje i w innej nie usnie :)

tez wam tak uciekaja dni?;p
    Oj tak. Czasem nie ogarniam jaki to dzien tygodnia.cale wakacje zlecialy mi jak szalone

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też bardzo szybko lecą te dni.

Dunda dzięki za sklad i ciesze sie ze z buźka u Marcelka juz lepiej :) za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów.
    A ogólnie szamponem myjesz mu włoski? Czy masz ten żel z hippa 2w1 do kąpieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 13:58

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i moje zdobycze z HM :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37d97a07f883.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a00db2fac58b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/241384d6e667.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/293983574cdb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 17:11

renieczka, jusella, Evanlyn, Pauli11, dżasta88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mielismy szczepienie.Mały nawet dobrze zniosl i miał po 2 wkłócia na nózkę.
    i dzis cały czas spi i jestem ciekawa jak bedzie w nocy..

renieczka, dżasta88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dopisuję moja Mańkę do wiercipietków. I u nas też wysypka. Dziś rozmawiałam z położną, mówi, że to trądzik niemowlęcy.

Dziewczyny karmiące piersią, zdarzyły wam się zielonkawe kupki? U nas wczoraj wieczorem i w nocy były takie, Malutka nie goraczkuje, teraz już są lepsze, ale się wystraszylam. Położna kazała obserwować i jak 3 dni będzie bez poprawy to do lekarza. To pewnie pokarmowe?

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zdarzala sie jedna zielona raz w tygodniu moze ale to jedna i reszta juz zolte to podobno jest ok jeśli nie wiecej

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Mi też bardzo szybko lecą te dni.

Dunda dzięki za sklad i ciesze sie ze z buźka u Marcelka juz lepiej :) za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów.
    A ogólnie szamponem myjesz mu włoski? Czy masz ten żel z hippa 2w1 do kąpieli?

Dokładnie ten 2w1

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda co problemów z glowka to nam przy córce pomoglo przestawienie łóżeczka plus jak leżała na brzuszku to puszczaliśmy muzykę z lewej strony by sama obracala główkę lub grzechotkami ruszaliśmy.pare dni i byla poprawa :)
    Bo jak u was nie nastąpi to radze udac sie do neurologa a wtedy może zalecić rehabilitacje.

Pauli a jak zmieniliście wode -butelkowej uzywaliacie?
    Nasza mala tez dużo nie wypijała mleczka max do 100ml .
    Byc może Twojej dzidzi taka porcja wystarczy :)

My wczoraj mala do Babci zawiezlismy ale zgodzila sie jechac z chomikiem ;)
    A ja miałam dzis czas i ogarnelam łazienkę,kibelek i córki pokój :)

No i posegregowalam rzeczy w których nie chodzę bo tylko zagracaja polki no i trzeba zrobić miejsce na nowe ;)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Mój synek jest znowu bardzo głośny i nie rozumie ze trzeba się ciszej zachowywać, bo np. Jagoda śpi.
    Na poczatku też chciał zwrócić na siebie uwagę tym, że płakał o byle co i wszystko było na nie.

Od soboty w Lidlu będą fajne ciuszki dla maluszkow:)

Mój tez czasem hałasuje i budzi Malego i nieraz musze po kilka razy prosić by sie bawila ciszej.nieraz biorę na plac zabaw wtedy sie wybiega i wyszaleje i w domu grzeczniejsza wtedy :)
    A myje synka w plynie babydream z pompka a wloski mydelkiem bambino i wcieram go pieluszka tetrowa i potem cale cialko i glowie tetra ba sucho :)

Angel nam masażyk pomaga na oczko plus teraz przemywamy sola fizjologiczna.
    Pediatra nam dzis mowila ze dopóki masaż pomaga i ropa wychodzi to na tym etapie to wystarczy.Jezeli oczko będzie puchnac badz pojawi sie zaczerwienienie to nam da skierowanie do okulisty.

Renieczka u nas byly kupki zielono-szare i ponoc ze są od kolek rak polizna mi mowila.zdarzaly sie jak bardzo plakal.teraz lecą zolte z takimi grudkami i piersia tylko karmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 20:38

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po bioderkach pediatrze i po poloznej. Maluch bioderka ma ok. Niestery mamy refluks i wysypke alergiczna i odparzona pupe od alergi. Mniej lekow mamy brac ale dochodzi nutramigen w u mnie nadal scisla dieta. Biedny siw meczy i temy taki maruder

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness używałam wody Nestle pro life. Lekarz kazał zmienić na wodę Hepar to taka z duża zawartością magnezu. Ale
    Możemy używać jej tylk przejściowo wiec po tygoniu juz teraz co 2 butelka jest neste a co druga hepar. To wszytko z zaleceń lekarza. Powiedziała tez zeby nie gotować wody mineralnej tylko ja podgrzewać :)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy 5w1, ta drozsza. Byly 2 wklucia. Na szczescie mala nie goraczkowala pozniej. Z bioderkami narazie ok, jeszcze musimy zrobic usg.
    U nas do kapieli plyn z ziajki. Tez przy kp zdarzaja sie zielone kupki, w zaleznosci od tego co zjem, a jem juz wszystko.
    Majeczka obserwuj przy nitramigenie bo u kuzynki i u znajomych po nim byla krew w kupce.

TP:02.07
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my braliśmy na nfz szczepionki plus pneumokoki a po 6mies chcemy meningokoki dać.
    Maly to zniosl ale teraz Cora ma miec 2 wklocia wiec może byc ciężko..
    Ostatnio niby tak chciała sie szczepic ale zapewne po 1 wklociu będzie chciała uciekać..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ