Lipiec 2016
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Niuniusia widze ze Kornelia to taka sama wiercipiętka jak moja Jagoda dosłownie non stop w ruchu... czy to sen czy to karmienie, za niedlugo zostanę bez cyckow jak tak będzie się tortasic hihi dosłownie non stop w ruchu... czy to sen czy to karmienie, za niedlugo zostanę bez cyckow jak tak będzie się tortasic hihi

Sanna u nas czasami też się zdarzają takie dni... może napiszę tak, że wtedy drzemki są niespokojne, czyli często się wierci, przebudza, wypluwa smoka...

W czym kąpiecie swoje maluchy? Chodzi mi tez o mycie wloskow? Niuniusia lubi tę wiadomość Niuniusia lubi tę wiadomość 
  l l
- 

Dzasta dobrze to ujelas male wiercipiętki nasze dziewczyny. Moja to ciągle nogi w ruchu mąż mowi na nią kung fu panda 

Ja kapie cala w plynie do kąpieli ziajka

U nas jest progres chociaż w ulewaniu znaczy od 3 dni ani trochę nie ulala..czyzby to juz koniec ulewania moze wyrośla juz z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 23:31  dżasta88, jusella lubią tę wiadomość
                                Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc dżasta88, jusella lubią tę wiadomość
                                Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm 3700g 57 cm 
  [/url] [/url]
 Wiara i nadzieja dziala cuda!
- 

Hehe ale mnie rozsmieszylasNiuniusia wrote:Dzasta dobrze to ujelas male wiercipiętki nasze dziewczyny. Moja to ciągle nogi w ruchu mąż mowi na nią kung fu panda  

Jeśli chodzi o ulewanie to moja raz uleje a raz nie. 3mam kciuki zeby u Ciebie rzeczywiście był to już koniec! 
 A jak tam wypoczywacie sobie jeszcze u rodziców?

l l
- 

Hejka to i ja dołączę do klubu wiercipietek mój Piotruś jest też zwiercony a przy cycku robi cuda mąż się śmieje ze to mały gray 
 U nas kąpiele są w emolium a z ulewaniem też jest różnie

No i już mój szef mnie wzywa koniec spania   jusella lubi tę wiadomość
                                https://www.maluchy.pl/li-72585.png jusella lubi tę wiadomość
                                https://www.maluchy.pl/li-72585.png
 Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia ) )
- 

ja jak widze ze Antek 2 razy ziewnął to probuje go uspac, bo jesli sie to zlekcewazy pozniej moze byc ciezko z uspaniem. Antka wystarczy poloztc na moim brzuchu i juz spi, tak lubi ta pozycje i w innej nie usnie 

tez wam tak uciekaja dni?;p Agness27 lubi tę wiadomość Agness27 lubi tę wiadomość  
- 

dżasta88 wrote:Dunda a jaki skład miałaś tej papki? Też mam w domu kosmetyki z hippa, to moze dzisiaj wieczorem je wypróbuję, bo czytałam o nich pozytywne opinie.
 Papka cynkowa:
 Rp. Zinci oxydati (R)
 Talci venetti
 Glicerini aa 20.0
 Aq. Calcis ad 100.0
 M.ut f ung
 D.s. 1-3 r dz

Na buzce nie ma już nic. Strasznie ciezko sie ta papke zmywa. Gorzej z główka bo mamy długie włoski i wygląda to dosłownie jak popekana ziemia, wysuszone koryto rzeki. Staram się to wyczesywac i zdrapywac ale ciężko idzie. Będę próbować zmiękczac oliwka i zobaczymy. Z tego co widzę to każde dziecko łzs przechodzi ciut inaczej.

Mój mały tez mało śpi. Ale nocki są ok. Cały czas jedziemy cyc i mm i wydaje mi się że za mało go dokarmiam mm bo wieczorem to aż się zanosi i po cycu potrafi na raz 90ml pochłonąć.
  dżasta88 lubi tę wiadomość dżasta88 lubi tę wiadomość Marcel Zdzisław vel. Pająk Marcel Zdzisław vel. Pająk

PCO stwierdzone w 2008r.
 05.2015 cb (6tc)
 1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle

- 

Oj tak. Czasem nie ogarniam jaki to dzien tygodnia.cale wakacje zlecialy mi jak szaloneangella908 wrote:ja jak widze ze Antek 2 razy ziewnął to probuje go uspac, bo jesli sie to zlekcewazy pozniej moze byc ciezko z uspaniem. Antka wystarczy poloztc na moim brzuchu i juz spi, tak lubi ta pozycje i w innej nie usnie 

tez wam tak uciekaja dni?;p Agness27 lubi tę wiadomość
                                Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc Agness27 lubi tę wiadomość
                                Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm 3700g 57 cm 
  [/url] [/url]
 Wiara i nadzieja dziala cuda!
- 

Mi też bardzo szybko lecą te dni.

Dunda dzięki za sklad i ciesze sie ze z buźka u Marcelka juz lepiej za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów. za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów.
 A ogólnie szamponem myjesz mu włoski? Czy masz ten żel z hippa 2w1 do kąpieli?
 Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 13:58  
  l l
- 

A oto i moje zdobycze z HM 
 https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37d97a07f883.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a00db2fac58b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/241384d6e667.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/293983574cdb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 17:11  renieczka, jusella, Evanlyn, Pauli11, dżasta88 lubią tę wiadomość renieczka, jusella, Evanlyn, Pauli11, dżasta88 lubią tę wiadomość 

- 
                        nick nieaktualnyHej

Dopisuję moja Mańkę do wiercipietków. I u nas też wysypka. Dziś rozmawiałam z położną, mówi, że to trądzik niemowlęcy.

Dziewczyny karmiące piersią, zdarzyły wam się zielonkawe kupki? U nas wczoraj wieczorem i w nocy były takie, Malutka nie goraczkuje, teraz już są lepsze, ale się wystraszylam. Położna kazała obserwować i jak 3 dni będzie bez poprawy to do lekarza. To pewnie pokarmowe?
- 

dżasta88 wrote:Mi też bardzo szybko lecą te dni.

Dunda dzięki za sklad i ciesze sie ze z buźka u Marcelka juz lepiej za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów. za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów.
 A ogólnie szamponem myjesz mu włoski? Czy masz ten żel z hippa 2w1 do kąpieli?
 Dokładnie ten 2w1 dżasta88 lubi tę wiadomość dżasta88 lubi tę wiadomość Marcel Zdzisław vel. Pająk Marcel Zdzisław vel. Pająk

PCO stwierdzone w 2008r.
 05.2015 cb (6tc)
 1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle

- 

Dunda co problemów z glowka to nam przy córce pomoglo przestawienie łóżeczka plus jak leżała na brzuszku to puszczaliśmy muzykę z lewej strony by sama obracala główkę lub grzechotkami ruszaliśmy.pare dni i byla poprawa 
 Bo jak u was nie nastąpi to radze udac sie do neurologa a wtedy może zalecić rehabilitacje.

Pauli a jak zmieniliście wode -butelkowej uzywaliacie?
 Nasza mala tez dużo nie wypijała mleczka max do 100ml .
 Byc może Twojej dzidzi taka porcja wystarczy 

My wczoraj mala do Babci zawiezlismy ale zgodzila sie jechac z chomikiem 
 A ja miałam dzis czas i ogarnelam łazienkę,kibelek i córki pokój 

No i posegregowalam rzeczy w których nie chodzę bo tylko zagracaja polki no i trzeba zrobić miejsce na nowe 

jusella lubi tę wiadomość jusella lubi tę wiadomość 

- 

dżasta88 wrote:Mój synek jest znowu bardzo głośny i nie rozumie ze trzeba się ciszej zachowywać, bo np. Jagoda śpi.
 Na poczatku też chciał zwrócić na siebie uwagę tym, że płakał o byle co i wszystko było na nie.

Od soboty w Lidlu będą fajne ciuszki dla maluszkow:)
 Mój tez czasem hałasuje i budzi Malego i nieraz musze po kilka razy prosić by sie bawila ciszej.nieraz biorę na plac zabaw wtedy sie wybiega i wyszaleje i w domu grzeczniejsza wtedy 
 A myje synka w plynie babydream z pompka a wloski mydelkiem bambino i wcieram go pieluszka tetrowa i potem cale cialko i glowie tetra ba sucho 

Angel nam masażyk pomaga na oczko plus teraz przemywamy sola fizjologiczna.
 Pediatra nam dzis mowila ze dopóki masaż pomaga i ropa wychodzi to na tym etapie to wystarczy.Jezeli oczko będzie puchnac badz pojawi sie zaczerwienienie to nam da skierowanie do okulisty.

Renieczka u nas byly kupki zielono-szare i ponoc ze są od kolek rak polizna mi mowila.zdarzaly sie jak bardzo plakal.teraz lecą zolte z takimi grudkami i piersia tylko karmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 20:38  dżasta88 lubi tę wiadomość dżasta88 lubi tę wiadomość 

- 

Jestesmy po bioderkach pediatrze i po poloznej. Maluch bioderka ma ok. Niestery mamy refluks i wysypke alergiczna i odparzona pupe od alergi. Mniej lekow mamy brac ale dochodzi nutramigen w u mnie nadal scisla dieta. Biedny siw meczy i temy taki maruder 
 Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości 56 cm szczęścia 3580 g miłości 
 Urodziłem się 12 lipca 2016

- 

Agness używałam wody Nestle pro life. Lekarz kazał zmienić na wodę Hepar to taka z duża zawartością magnezu. Ale
 Możemy używać jej tylk przejściowo wiec po tygoniu juz teraz co 2 butelka jest neste a co druga hepar. To wszytko z zaleceń lekarza. Powiedziała tez zeby nie gotować wody mineralnej tylko ja podgrzewać Aurelia 9.07.2016 15.27 Aurelia 9.07.2016 15.27
- 

My szczepilismy 5w1, ta drozsza. Byly 2 wklucia. Na szczescie mala nie goraczkowala pozniej. Z bioderkami narazie ok, jeszcze musimy zrobic usg.
 U nas do kapieli plyn z ziajki. Tez przy kp zdarzaja sie zielone kupki, w zaleznosci od tego co zjem, a jem juz wszystko.
 Majeczka obserwuj przy nitramigenie bo u kuzynki i u znajomych po nim byla krew w kupce. dżasta88 lubi tę wiadomość
                                TP:02.07 dżasta88 lubi tę wiadomość
                                TP:02.07

- 

No my braliśmy na nfz szczepionki plus pneumokoki a po 6mies chcemy meningokoki dać.
 Maly to zniosl ale teraz Cora ma miec 2 wklocia wiec może byc ciężko..
 Ostatnio niby tak chciała sie szczepic ale zapewne po 1 wklociu będzie chciała uciekać.. dżasta88 lubi tę wiadomość dżasta88 lubi tę wiadomość