X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia widze ze Kornelia to taka sama wiercipiętka jak moja Jagoda :) dosłownie non stop w ruchu... czy to sen czy to karmienie, za niedlugo zostanę bez cyckow jak tak będzie się tortasic hihi

Sanna u nas czasami też się zdarzają takie dni... może napiszę tak, że wtedy drzemki są niespokojne, czyli często się wierci, przebudza, wypluwa smoka...

W czym kąpiecie swoje maluchy? Chodzi mi tez o mycie wloskow?

Niuniusia lubi tę wiadomość

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta dobrze to ujelas male wiercipiętki nasze dziewczyny. Moja to ciągle nogi w ruchu mąż mowi na nią kung fu panda :)

Ja kapie cala w plynie do kąpieli ziajka

U nas jest progres chociaż w ulewaniu znaczy od 3 dni ani trochę nie ulala..czyzby to juz koniec ulewania moze wyrośla juz z tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 23:31

dżasta88, jusella lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Dzasta dobrze to ujelas male wiercipiętki nasze dziewczyny. Moja to ciągle nogi w ruchu mąż mowi na nią kung fu panda :)
    Hehe ale mnie rozsmieszylas :D

Jeśli chodzi o ulewanie to moja raz uleje a raz nie. 3mam kciuki zeby u Ciebie rzeczywiście był to już koniec! :)
    A jak tam wypoczywacie sobie jeszcze u rodziców?

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak caly ten tydzien jestesmy. Fajnie bo tylko zajmuje sie mala a nie mysle o gotowaniu praniu itd. Bo wszystko robi mama :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to i ja dołączę do klubu wiercipietek mój Piotruś jest też zwiercony a przy cycku robi cuda mąż się śmieje ze to mały gray :)
    U nas kąpiele są w emolium a z ulewaniem też jest różnie

No i już mój szef mnie wzywa koniec spania ;)

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak widze ze Antek 2 razy ziewnął to probuje go uspac, bo jesli sie to zlekcewazy pozniej moze byc ciezko z uspaniem. Antka wystarczy poloztc na moim brzuchu i juz spi, tak lubi ta pozycje i w innej nie usnie :)

tez wam tak uciekaja dni?;p

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Dunda a jaki skład miałaś tej papki? Też mam w domu kosmetyki z hippa, to moze dzisiaj wieczorem je wypróbuję, bo czytałam o nich pozytywne opinie.

Papka cynkowa:
    Rp. Zinci oxydati (R)
    Talci venetti
    Glicerini aa 20.0
    Aq. Calcis ad 100.0
    M.ut f ung
    D.s. 1-3 r dz

Na buzce nie ma już nic. Strasznie ciezko sie ta papke zmywa. Gorzej z główka bo mamy długie włoski i wygląda to dosłownie jak popekana ziemia, wysuszone koryto rzeki. Staram się to wyczesywac i zdrapywac ale ciężko idzie. Będę próbować zmiękczac oliwka i zobaczymy. Z tego co widzę to każde dziecko łzs przechodzi ciut inaczej.

Mój mały tez mało śpi. Ale nocki są ok. Cały czas jedziemy cyc i mm i wydaje mi się że za mało go dokarmiam mm bo wieczorem to aż się zanosi i po cycu potrafi na raz 90ml pochłonąć.

dżasta88 lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    ja jak widze ze Antek 2 razy ziewnął to probuje go uspac, bo jesli sie to zlekcewazy pozniej moze byc ciezko z uspaniem. Antka wystarczy poloztc na moim brzuchu i juz spi, tak lubi ta pozycje i w innej nie usnie :)

tez wam tak uciekaja dni?;p
    Oj tak. Czasem nie ogarniam jaki to dzien tygodnia.cale wakacje zlecialy mi jak szalone

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też bardzo szybko lecą te dni.

Dunda dzięki za sklad i ciesze sie ze z buźka u Marcelka juz lepiej :) za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów.
    A ogólnie szamponem myjesz mu włoski? Czy masz ten żel z hippa 2w1 do kąpieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 13:58

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i moje zdobycze z HM :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37d97a07f883.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a00db2fac58b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/241384d6e667.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/293983574cdb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 17:11

renieczka, jusella, Evanlyn, Pauli11, dżasta88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mielismy szczepienie.Mały nawet dobrze zniosl i miał po 2 wkłócia na nózkę.
    i dzis cały czas spi i jestem ciekawa jak bedzie w nocy..

renieczka, dżasta88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dopisuję moja Mańkę do wiercipietków. I u nas też wysypka. Dziś rozmawiałam z położną, mówi, że to trądzik niemowlęcy.

Dziewczyny karmiące piersią, zdarzyły wam się zielonkawe kupki? U nas wczoraj wieczorem i w nocy były takie, Malutka nie goraczkuje, teraz już są lepsze, ale się wystraszylam. Położna kazała obserwować i jak 3 dni będzie bez poprawy to do lekarza. To pewnie pokarmowe?

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zdarzala sie jedna zielona raz w tygodniu moze ale to jedna i reszta juz zolte to podobno jest ok jeśli nie wiecej

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Mi też bardzo szybko lecą te dni.

Dunda dzięki za sklad i ciesze sie ze z buźka u Marcelka juz lepiej :) za to u nas wydaje mi sie ze jest gorzej. Dzisiaj mamy szczepienie to pediatra zobaczy co i jak. A 30 mamy wizytę u prywatnego lekarza, więc znowu moja Myszka zostanie obejrzana od stóp do głów.
    A ogólnie szamponem myjesz mu włoski? Czy masz ten żel z hippa 2w1 do kąpieli?

Dokładnie ten 2w1

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda co problemów z glowka to nam przy córce pomoglo przestawienie łóżeczka plus jak leżała na brzuszku to puszczaliśmy muzykę z lewej strony by sama obracala główkę lub grzechotkami ruszaliśmy.pare dni i byla poprawa :)
    Bo jak u was nie nastąpi to radze udac sie do neurologa a wtedy może zalecić rehabilitacje.

Pauli a jak zmieniliście wode -butelkowej uzywaliacie?
    Nasza mala tez dużo nie wypijała mleczka max do 100ml .
    Byc może Twojej dzidzi taka porcja wystarczy :)

My wczoraj mala do Babci zawiezlismy ale zgodzila sie jechac z chomikiem ;)
    A ja miałam dzis czas i ogarnelam łazienkę,kibelek i córki pokój :)

No i posegregowalam rzeczy w których nie chodzę bo tylko zagracaja polki no i trzeba zrobić miejsce na nowe ;)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta88 wrote:
    Mój synek jest znowu bardzo głośny i nie rozumie ze trzeba się ciszej zachowywać, bo np. Jagoda śpi.
    Na poczatku też chciał zwrócić na siebie uwagę tym, że płakał o byle co i wszystko było na nie.

Od soboty w Lidlu będą fajne ciuszki dla maluszkow:)

Mój tez czasem hałasuje i budzi Malego i nieraz musze po kilka razy prosić by sie bawila ciszej.nieraz biorę na plac zabaw wtedy sie wybiega i wyszaleje i w domu grzeczniejsza wtedy :)
    A myje synka w plynie babydream z pompka a wloski mydelkiem bambino i wcieram go pieluszka tetrowa i potem cale cialko i glowie tetra ba sucho :)

Angel nam masażyk pomaga na oczko plus teraz przemywamy sola fizjologiczna.
    Pediatra nam dzis mowila ze dopóki masaż pomaga i ropa wychodzi to na tym etapie to wystarczy.Jezeli oczko będzie puchnac badz pojawi sie zaczerwienienie to nam da skierowanie do okulisty.

Renieczka u nas byly kupki zielono-szare i ponoc ze są od kolek rak polizna mi mowila.zdarzaly sie jak bardzo plakal.teraz lecą zolte z takimi grudkami i piersia tylko karmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 20:38

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po bioderkach pediatrze i po poloznej. Maluch bioderka ma ok. Niestery mamy refluks i wysypke alergiczna i odparzona pupe od alergi. Mniej lekow mamy brac ale dochodzi nutramigen w u mnie nadal scisla dieta. Biedny siw meczy i temy taki maruder

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness używałam wody Nestle pro life. Lekarz kazał zmienić na wodę Hepar to taka z duża zawartością magnezu. Ale
    Możemy używać jej tylk przejściowo wiec po tygoniu juz teraz co 2 butelka jest neste a co druga hepar. To wszytko z zaleceń lekarza. Powiedziała tez zeby nie gotować wody mineralnej tylko ja podgrzewać :)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy 5w1, ta drozsza. Byly 2 wklucia. Na szczescie mala nie goraczkowala pozniej. Z bioderkami narazie ok, jeszcze musimy zrobic usg.
    U nas do kapieli plyn z ziajki. Tez przy kp zdarzaja sie zielone kupki, w zaleznosci od tego co zjem, a jem juz wszystko.
    Majeczka obserwuj przy nitramigenie bo u kuzynki i u znajomych po nim byla krew w kupce.

TP:02.07
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my braliśmy na nfz szczepionki plus pneumokoki a po 6mies chcemy meningokoki dać.
    Maly to zniosl ale teraz Cora ma miec 2 wklocia wiec może byc ciężko..
    Ostatnio niby tak chciała sie szczepic ale zapewne po 1 wklociu będzie chciała uciekać..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ