X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młody też widzę że woli butle niż cycka wygina się i płacze właśnie. Jak dam butle to spokój ale ja nawet swoje mleko podaje w butli więc pewnie woli bo szybciej i łatwiej leci.
    Zmieniłam mleko na nan sensitiv ale dzisiaj wracam do nan pro bo jest gorzej więcej się prezy i płacze i puszcza baka więc jednak nie przypasowalo. Konsultowalam się z położna i mogłam spokojnie wrócić do mleka. Nie będę już mu zmieniać ale od mm ma problem bo kupki są bardziej zbite i ma problem z ich zrobieniem.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmimy sie wyłącznie piersią od początku i wlasnie mysle o butelce w trybie awaryjnym zeby sciągnąć mleko i zostawić Małego pod okiem babci a butelka w razie jakby sie przebudził a mamy nie było bo wtedy zaczyna sie płacz i lament bo głodny

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel0101 wrote:
    Niuniusia u nas tak sie zdarza jak Mala jest zmeczona i wybita ze spania.
    No moja wieczorami bardzo jest zmęczona moze tez to przez to...juz mi ręce opadają po prostu

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy synku mialam tak ze jak jezdzilam na uczelnie to wtedy dostawal moje mleczko w butli i nadszedl w końcu taki moment ze przy piersi zaczął się strasznie denerwowac, bo pijąc musiał się bardziej wysilic niż przy butli. Oboje sie meczylismy i dostawal mm. Od razu zero nerwow hihi karmilismy sie tylko 4 miesiace. Pamietam, ze bardzo to przezywalam.

Moja dzisiaj zwymiotowala to co zjadła i teraz śpi na dworku. Pewnie zaraz wstanie ;) zdarza się tak czasem Waszym maluchom?

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel0101 to daj znac od razu! A leci ci dalej czy już nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:17

ug37e6ydmras9566.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko po leciala krew, a pozniej przestala. Za to czuje lekki dyskomfort:(

TP:02.07
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uzywacie moze bujaczkow-lezaczkow dla dzieci? Czy wasze maluchy tez maja brodke blisko klatki jak w nich siedza?? Czy moj jest jakos dziwnie wyprofilowany? Niby od 3 kg jest.

• dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My korzystamy obecnie z tiny love 3w1 z pozycją leżącą i młoda go lubi. A po synku mamy jeszcze z Fisher Price, pamiętam że mega sie sprawdził, a jak będzie teraz to się okaze :)
    Angel a Wy jaki macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:48

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bright starts od 3 do 18 kg. Ale wlasnie u nas ta najnizsza pozycja jest taka polsiedzaca, jak w foteliku.

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam lezaczka bujaczka ale na krociotko bo nie mam tej funkcji rozłożenia na płasko, boje się trochę o kręgosłup.
    Ja tez karmie tylko piersią, nie mam laktatora wiec nic nie sciagam. Problem będzie jak będę musiala gdzieś wyjść, ale póki co wszędzie go zabieram ze sobą:)

jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel mi kumpela wysłała kiedyś zdjęcie swojej miesiecznej corki w tym bujaczku i rzeczywiscie w takiej dziwnej pozycji w nim lezala.

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Widzę ze cieżko sie dostać do waszej grupy na fb. Juz dawno wysłam zaproszenie do Kamy i dalej nie mam odpowiedzi na nie :( no ale mam nadzieje ze to brak czasu a nje brak chęci ...
    U nas jest straszliwy upał. Mamy ponad 35 stopni w cieniu. Nawet mieszkanie sie należało do 30 stopni. Mała przez to jest bardziej marudna gorzej spi. Cześciej domaga sie jedzenia a jak podaje jej wodę to sie nia bardzo ksztusi. Mamy karmiące mm czy wasz dzieci przepajacie woda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:21

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli to jeśli pozwolisz napiszę do Kamy na fb żeby odebrała wiadomości

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę Jusella ;) to bardzo miło z twojej strony ;)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • aisa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko kp. Wg mnie Niuniusia to przez to że z butelki szybciej leci mleko i dodatkowo wieczorem zmęczenie dochodzi. Może spróbuj wcześniej karmić na spanie? Przed największym zmęczeniem żeby się Młodej jeszcze chciało ssać. No i jak najrzadziej butelka jeśli się da.

Stało się to co stać się nie miało czyli większość pisze już tylko na fb a nie tutaj.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • monisiaaa Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem też lipcowa mamusia :) 23 lipca urodził się synek Antoś - moje największe szczęście - poród przez cc gdyż ułożenie pośladkowe. Antoś to aniołek grzeczny strasznie je i śpi i robi kupy :) w nocy daje pospać :) przy czym ja nad ranem biorę go do naszego łóżka i karmie juz wówczas na leżąco i częściej niż 2,5-3 h. Od wczoraj mamy problem z brzuszkiem - mały strasznie pręży się przed kupa :( dziś podałam espumisan ale nie widzę jakoś poprawy ..... co radzicie jeszcze ??

Jeśli chodzi o leżaczki i foteliki to żeby głową się tak nie zapadła to trzeba zwinąć pieluchę w rulon i podłożyć pod łopatki - tak położna mi poradziła przy wypisie ze szpitala jak zapinala małego w fotelik. Pomimo wkładki i tak był za mały do fotelika - ważył 3390 i 54 cm

aisa, jusella, Zonti, dżasta88, Agness27 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do temperatury u dziecka to do 38,5 nie trzeba podawać leków. Chyba że widać że dziecko przelewa się przez ręce, jest całkiem inne to wtedy można podać i przy niższej.

Co do leżaczków to my nie mamy. Ale najlepsze na pewno te które rozkładają się do pozycji leżącej.

Witaj monisia :)
    Spróbuj ćwiczeń brzuszka, nóżki do brzuszka podciągaj, masuj brzuszek zgodnie z ruchem wskazówek zegara, niech synek poleży na brzuchu. Do tego kropelki, może większa dawka espumisanu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 18:48

Agness27 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u lekarza, wszystko ok. Lekarz stwierdzil ze moge wracac do "normalnego zycia":) jesli wiecie o co chodzi, hihi;)
    Takze te krwawienia to nic zlego, widocznie tak moze byc po porodzie:)

Zonti, aisa, dżasta88, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel w takim razie - udanych nocy ;-)

Angel0101, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od jakiegoś czasu ponad 4 godzinne spacery z Ziutusiem uprawiamy :-D doskonaląc sztukę dyskretnego karmienia cycem w plenerze :-D. Szymo jadł już w Stodole, na stacji (La Stazione), U Mojego Brata a nawet w Texasie :-D. Kilka ławek w parku też zaliczył i jedną cukiernię. Raz tylko pani zaproponowała nam karmienie w kiblu i na szczęście to tylko incydent był bo w innych miejscach nie ma problemu :-D. Jutro może uda nam się Chicago zaliczyć

stokrotka2013, aisa, dżasta88, Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ