Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie młody też widzę że woli butle niż cycka wygina się i płacze właśnie. Jak dam butle to spokój ale ja nawet swoje mleko podaje w butli więc pewnie woli bo szybciej i łatwiej leci.
Zmieniłam mleko na nan sensitiv ale dzisiaj wracam do nan pro bo jest gorzej więcej się prezy i płacze i puszcza baka więc jednak nie przypasowalo. Konsultowalam się z położna i mogłam spokojnie wrócić do mleka. Nie będę już mu zmieniać ale od mm ma problem bo kupki są bardziej zbite i ma problem z ich zrobieniem.https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
My karmimy sie wyłącznie piersią od początku i wlasnie mysle o butelce w trybie awaryjnym zeby sciągnąć mleko i zostawić Małego pod okiem babci a butelka w razie jakby sie przebudził a mamy nie było bo wtedy zaczyna sie płacz i lament bo głodny
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Angel0101 wrote:Niuniusia u nas tak sie zdarza jak Mala jest zmeczona i wybita ze spania.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Przy synku mialam tak ze jak jezdzilam na uczelnie to wtedy dostawal moje mleczko w butli i nadszedl w końcu taki moment ze przy piersi zaczął się strasznie denerwowac, bo pijąc musiał się bardziej wysilic niż przy butli. Oboje sie meczylismy i dostawal mm. Od razu zero nerwow hihi karmilismy sie tylko 4 miesiace. Pamietam, ze bardzo to przezywalam.
Moja dzisiaj zwymiotowala to co zjadła i teraz śpi na dworku. Pewnie zaraz wstanie zdarza się tak czasem Waszym maluchom?
l -
My korzystamy obecnie z tiny love 3w1 z pozycją leżącą i młoda go lubi. A po synku mamy jeszcze z Fisher Price, pamiętam że mega sie sprawdził, a jak będzie teraz to się okaze
Angel a Wy jaki macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 13:48
l -
Ja uzywam lezaczka bujaczka ale na krociotko bo nie mam tej funkcji rozłożenia na płasko, boje się trochę o kręgosłup.
Ja tez karmie tylko piersią, nie mam laktatora wiec nic nie sciagam. Problem będzie jak będę musiala gdzieś wyjść, ale póki co wszędzie go zabieram ze sobąjusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Widzę ze cieżko sie dostać do waszej grupy na fb. Juz dawno wysłam zaproszenie do Kamy i dalej nie mam odpowiedzi na nie no ale mam nadzieje ze to brak czasu a nje brak chęci ...
U nas jest straszliwy upał. Mamy ponad 35 stopni w cieniu. Nawet mieszkanie sie należało do 30 stopni. Mała przez to jest bardziej marudna gorzej spi. Cześciej domaga sie jedzenia a jak podaje jej wodę to sie nia bardzo ksztusi. Mamy karmiące mm czy wasz dzieci przepajacie woda ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:21
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
My tylko kp. Wg mnie Niuniusia to przez to że z butelki szybciej leci mleko i dodatkowo wieczorem zmęczenie dochodzi. Może spróbuj wcześniej karmić na spanie? Przed największym zmęczeniem żeby się Młodej jeszcze chciało ssać. No i jak najrzadziej butelka jeśli się da.
Stało się to co stać się nie miało czyli większość pisze już tylko na fb a nie tutaj. -
Cześć dziewczyny jestem też lipcowa mamusia 23 lipca urodził się synek Antoś - moje największe szczęście - poród przez cc gdyż ułożenie pośladkowe. Antoś to aniołek grzeczny strasznie je i śpi i robi kupy w nocy daje pospać przy czym ja nad ranem biorę go do naszego łóżka i karmie juz wówczas na leżąco i częściej niż 2,5-3 h. Od wczoraj mamy problem z brzuszkiem - mały strasznie pręży się przed kupa dziś podałam espumisan ale nie widzę jakoś poprawy ..... co radzicie jeszcze ??
Jeśli chodzi o leżaczki i foteliki to żeby głową się tak nie zapadła to trzeba zwinąć pieluchę w rulon i podłożyć pod łopatki - tak położna mi poradziła przy wypisie ze szpitala jak zapinala małego w fotelik. Pomimo wkładki i tak był za mały do fotelika - ważył 3390 i 54 cmaisa, jusella, Zonti, dżasta88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Co do temperatury u dziecka to do 38,5 nie trzeba podawać leków. Chyba że widać że dziecko przelewa się przez ręce, jest całkiem inne to wtedy można podać i przy niższej.
Co do leżaczków to my nie mamy. Ale najlepsze na pewno te które rozkładają się do pozycji leżącej.
Witaj monisia
Spróbuj ćwiczeń brzuszka, nóżki do brzuszka podciągaj, masuj brzuszek zgodnie z ruchem wskazówek zegara, niech synek poleży na brzuchu. Do tego kropelki, może większa dawka espumisanu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 18:48
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie u lekarza, wszystko ok. Lekarz stwierdzil ze moge wracac do "normalnego zycia" jesli wiecie o co chodzi, hihi;)
Takze te krwawienia to nic zlego, widocznie tak moze byc po porodzie:)Zonti, aisa, dżasta88, Agness27 lubią tę wiadomość
TP:02.07
-
od jakiegoś czasu ponad 4 godzinne spacery z Ziutusiem uprawiamy doskonaląc sztukę dyskretnego karmienia cycem w plenerze . Szymo jadł już w Stodole, na stacji (La Stazione), U Mojego Brata a nawet w Texasie . Kilka ławek w parku też zaliczył i jedną cukiernię. Raz tylko pani zaproponowała nam karmienie w kiblu i na szczęście to tylko incydent był bo w innych miejscach nie ma problemu . Jutro może uda nam się Chicago zaliczyć
stokrotka2013, aisa, dżasta88, Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość