X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a na wlasnie zjadlam batonika. E tam dolicze ze to jeszcze kolacja byla :)

jusella lubi tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja np szczepilam na pneumokoki i 4.10 druga dawka będzie Szla.

Niuniusia a może spróbuj popijać karmi badz kawę zbożowa może to ci wzmocni laktacje.
    Ja jak w sobotę wypilam karmi to takie mleczne babki sie zrobily ze szok :)

Ja tez uwielbiam jak Wojtuś sobie i sie usmiecha i tak gestykuluje jak by chcial pogadać :)

jusella, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo znacie taka modlitwe kobiety: Panie Boze prosze zeby ten kolejny paczek poszedl w cycki a nie w boczki :)

Chociaz przy kp to my teraz mamy cycory :) no nie powiem skormnie ale moje ladne sa :) kolejny maly plus kp :)

jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza - poszłam w Twoje ślady i poprawiłam kolację ciasteczkami Kubuś 8 zbóż i żurawina :-D

Agness - wyzdrowieliście już? I jak Córa w przedszkolu? Zadowolona czy tęskni za wakacjami?

Oj cycorki cudne są :-D - rozstępy z zeszłej ciąży wygładzone, rozmiar z B na F mi skoczył :-D i jest na czym oko zawiesić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 22:43

elza12, Agaax lubią tę wiadomość

• elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agnes tez chcialam pytac o zdrowko? I chcialam tez zapytac bo tez masz starsza core masz moze jakis sprawdzony syrop na kaszel? Na przeziebienie podaje neosine ale szukam jakiegks typowo na kaszel bo zaczela troche pokaszliwac i boje sie zeby nic tam sie nie rozwinelo bardziej :(

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u gina.... Zapalenie mam na dole i znowu tydzień jeszcze bez seksu.... Tabletki mam dowcipne choć myślał co tu dać jak karmie...
    Usg.... Hmm mam jakiegoś miesniaka, ale nie jest pewny bo jest na miejscu szycia wewnątrz i możliwe że to jakiś zrost... Trzeba czekać dwa miesiące i sprawdzić... Miejmy nadzieję że to nie to Bo też przed ciąża nic nie było więc jest nadzieja ze jednak się to wchłonie..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunusia moze jeszcze sprobuj herbatek dla mam karmiacych. Teraz narazie nie pilam ale podczas karmienia cory pamietam ze mi pomogla :)

Wow jusella to rzeczywiscie masz czym oddychac :) superancko :)
    Moje tez byly B teraz sa D. I tez maja od spodu rozstepy po pierwszej ciazy ale tez juz ich nie widac bo pobladly :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella. Umyć to żaden problem a potem wstawiamy do sterylizatora.

Na wyjazd wzięliśmy wszystkie butelki czyli aż 8. Mieliśmy także sterylizator i podgrzewacZ ze sobą. Te mniejsze na 150ml. Na spacer mamy zawsze tyle ile potrzeba na daną ilość godzin. Średnio 2-3 butle. W butlach często mam odmierzona ilość mm w specjalnie przystosowanym do butelki pojemniczku.

jusella, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - podziwiam - toż to cała logistyka! Ja bym nie dała rady i pewnie ciągle czegoś bym zapominała. Dobrze, że cyce są na stałe przytwierdzone :-P

kama005, Agness27, aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam że moje dziexko nienawidzi pozycji na brzuszku. Tylko się wscieka i noc z tego nie ma... Nie rozumie nawet po.co leży ma brzuszku, nie ogarnia p co chodzi, tylko wrzeszczy... Także najwyżej z ej zacznie się poruszać z łbem na ziemi. To się chyba skończy pomocą lekarska. Mi już ręce opadają. Kładę ja kilka razy dziennie ale to jest głównie krzyk i zero rezultatu... Ona chyba nir ma ochoty podnieść tego łba i się oprzeć na rekach

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - Ziutas też większego entuzjazmu nie przejawia jeśli chodzi o tę pozycje - max 3 minuty a potem dupal do góry i lament :-/. Gadałam dziś na USG z lekarką ortopedą i powiedziała, że jak Dzieciowi nie pasuje to na początek kłaść Go na klacie sobie albo na kolanach - tak, żeby łapki na udzie opierał - i o dziwo - tak daje radę i nawet mu się spodobało :-D. 2-3 dni będę Księciuńcia tak przyzwyczajać a potem na matę z nim :-D

kama005 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już próbuje wszystkiego. Na początku na klacie lubiła nawet łeb podnosila, opierała się na rękach a teraz ni cholery. Na udach? Minuta i wrzask. Na ręce położona wrzask. Na brzuszku chwila ok i wrzask i wymachuje łapami i nogami albo podnosi dupe i wierzga girami i się przesuwa do przodu. A łeb jak był na ziemi tak jest nadal

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam Usg bioderek i ortopede. Jedno i drugie prywatnie bo na NFZ dopiero w październiku. Może ktoś mi coś podpowie co robić... Bo mi ręce opadają i już nie mam pomysłów. Potem szybko ruszy że wszystkim pewnie ale ja razie to jest jakaś tragedia.

A co do butelek. Kwestia organizacji :) po lrostu nie można o tym zapomnieć :)

Agness27 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze nie czas na Nią :-/. Zobaczysz- pewnego pięknego dnia się uda :-D. A tak w ogóle to chyba troszkę panikujemy ze wszystkim - tzn. chodzi mi o to, że im większy dostęp do informacji mamy co i kiedy Dzieć robi tym bardziej martwimy się jeśli tego nie robi w ściśle określonym terminie. Pierworodnego w ogóle nie kładłam na brzuchu - nikt mi nie powiedział, że trzeba a ja nie wiedziałam o tym i co? CHłop jak dąb wyrósł, rozwija się prawidłowo, w którymś tam momencie łepetynkę podnosił ale jakoś specjalnie na to nie zwróciłam uwagi. Oj, spokojniejszy był wtedy człowiek... Kama nie pozostaje nam nic innego jak troszkę wyluzować i uzbroić się w cierpliwość. Oczywiście przy najbliższej okazji warto porozmawiać z lekarzem bo lepiej chuchać na zimne :-D

kama005, Agness27, Agaax, Evanlyn lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jutro podpytam. Może dadzą jakieś rady. Mi pediatra powiedziała źr ma czas do 3 miesiąca. No zobaczymy :p

Ach się człowiek tylko martwi bo chciałby dla swojej kruszarki jak najlepiej :)

jusella lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama Trzymam za Was kciuki - buziaczki i spokojnej nocki :-D

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja długo nie lubi na brzuchu ze 3-5 minut porozgląda się i już mnie wola żeby na plecki przewrócić. Ale głowę trzyma te kilka minut wysoko wiec nie martwię się tym ze dłużej nie chce leżeć.
    Moja mama tez mówi ze mnie na brzuszku nie kładła i mam się świetnie ;) ja sama czuje ze niepotrzebnie panikuje i czytam dr google ciągle.

Ja tez uważam ze pierś to szybkie sterylne i tanie jedzonko. Ja próbowałam herbatki femaktiker itp.corka tyje bardzo dobrze to chyba tym cycem się najada. A czemu tak się wije i nie zawsze chce ssać...juz sama nie wiem. Moze do butli się przyzwyczaila bo ja ściskam cyca mleko tryska tylko jej cos nie pasuje. Póki co odpukać ze w nocy ssie dobrze.

jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ta glowa caly czas w gorze, ja sie zastanawiam czy nie za szybko. Jak klade ja na brzuchu to caly czas dzwiga glowe. W pionowej pozycji tez juz nie da sie przytulic tylko sie siluje. Chyba wybiore sie na konsultacje do fizjoterapeuty, oby to nie bylo cos z napieciem miesniowym.

TP:02.07
  • Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cycora to tez uwazam ze jest wygoda, choc czasem i ograniczenie. Ale jak sie wszystko dobrze zorganizuje to mozna z domu na godz czy dwie sie wyrwac:) ksma a jak u Was po weselu?? Nasza Wiki byla na sali do 22 a pozniej w pokoju. Na zmiane z dziadkami jej pilnowalismy. Na sali bylo ok, za to pozniej miala chwile zlosci i nie dala sie uspokoic. Mysle ze odreagowywala. A jak ktos obcy podchodzil do niej to usta w podkowe. Wydaje mi sie ze zaczyna juz rozpoznawac twarze. W sobote nastepne wesele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 00:37

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elza12 wrote:
    Hej Agnes tez chcialam pytac o zdrowko? I chcialam tez zapytac bo tez masz starsza core masz moze jakis sprawdzony syrop na kaszel? Na przeziebienie podaje neosine ale szukam jakiegks typowo na kaszel bo zaczela troche pokaszliwac i boje sie zeby nic tam sie nie rozwinelo bardziej :(

Ja na kaszel robię syrop z cebuli :) Roksanie atakuje jak jest chora horbe drogi oddechowe .
    Jak po 3-3dniach nie ma poprawy to kupuje fosidal syropek no a potem lekarz .
    Czasami u niej od razu pojawia się mocny kaszel wiec od razu lekarz i wtedy tez przepisuje fosidal :)
    W dzien tak 2-3 razy dziennie daje jej syrop prawoslazowy (kupuje w Rossman ). On nawilża tez gardło i jest słodki no i przed snem wtedy jej daje.

Jak ma suchy kaszel to pomaga nam supremin plus syrop z cebuli :)

Jusella to Tobie faktycznie podskoczylo w biuście :)
    Mój byl duży z Cora a teraz tylko będę numer podskoczyl na C ;)

Dzieki za troskę juz czujemy sie o wiele lepiej :)
    Wojtuś na wode disne msr nie protestuje ale gorzej jest z aspiratorem do noska ale jest lepiej :)

jusella, elza12 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ