X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella współczuję :(

A miodu nie można przy kp bo ma jakieś bakterie czy coś i dziecko do roku też nie powinno miodu jeść.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn - dziękuję :-*
    Co do miodu to ja znów czytałam, że można ale lepiej nie bo alergie :-/. W każdym razie na pewno można przetworzony, po obróbce termicznej. No ale nie będziemy tego tematu roztrząsać bo jak już się przekonałam nie raz, to różne szkoły są jeśli chodzi o kp :-D.

Dziś "Teściowa" skomplementowała mnie, że świetnie się zajmuję Szymciem, super radzę sobie sama i, że moim przeznaczeniem jest bycie mamą :-D - KOCHAM TĄ KOBIETĘ!!!

Spokojnej nocki Drogie Koleżanki :-D

Sanna, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my dzis juz niedziela dla nas ostatni dzien poza domem maz zabrał nas na pierwszy wypad za miasto na Pawełka dwumiesiecznice Dziewczyny było super oderwać sie od codzienności choć ja bardzo kocham odpoczywamy w Pałacu w Zelechowie polecam to miejsce jestem zregenerowana i odprężona synek spisał sie na medal i tez skorzystał z atrakcji było pierwsze moczenie nóżek w basenie i wylegiwanie sie na leżaku pozdrawiamy z nocno porannego karmienia

jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Sanna jak ja Ci zazdroszczę! Jak mi jest taki wyjazd potrzebny... Obiecujemy sobie z Tatuśkiem, że jak przyleci to gdzieś się wybierzemy, ale jak znam życie nic z tego nie wyjdzie bo będzie tylko 10 dni i trzeba pozałatwiać trochę spraw a czas zapierdziela nieubłaganie :-(. Marzy mi się wyjazd nad morze, tym bardziej, że nocleg gratis mamy ale to 600 km, więc na 2 dni nam się nie opłaca. No nic, w przyszłym roku prawdopodobnie cały sezon letni nad morzem spędzimy to jeszcze bokiem mi wyjdzie :-P a teraz może chociaż Szaflary... zobaczymy.

Od wczoraj mleczarnia moja zaczęła szaleć - produkcja taka, że Ziutas nie daje rady :-/ nie chcę odciągać bo boję się, że będzie jeszcze więcej mleka, a z drugiej strony boję się, że zator się zrobi a potem to już do zapalenia piersi krótka droga. Jestem w impasie :-/ - może macie jakieś rady?

Cudnej, słonecznej niedzieli Nam życzę :-D bez kolek płaczu itp... - miłego dnia Dziewczynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 08:46

Sanna, Agness27 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussela odciągaj ale tylko troszkę aby nie były nabrzmiale.

Pogoda super i sama bym pojechała nad morze alw jakoś z małym bablem taki kawał się boję tym bardziej że ja też mam 600 km więc sporo.
    Miłej niedzieli.
    Patrzyłam na to wedzidelko i wydaje się że nie trzeba nic robić ;-)

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. U nas noc przespana ale poranek ciężki. Mała marudzi i marudzi. Może jakiś skok rozwojowy ma?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś skok to między 8 a 9 tygodniem chyba jest - to by się u CIebie zgadzało...

Odkąd mam cyce wypełnione po same brzegi to Ziutas zaczął mieć wzdęcia i trudności z oddawaniem gazów i kupsztalków. Wygrzebałam w necie, że to może być przez to, że za dużo pierwszego mleka z laktozą się naje Dzieć i przez to problemy, tak więc Basia chyba faktycznie troszke pierwszego mleka musże odciągać - i tu pojawia się pytanie - ile? Ile mam tego mleka odciągnąć? Zgupłam :-/

P.S. Basia skąd jesteś? pewnie gdzieś tam, kiedyś tam pisałaś ale skleroza nie boli :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 10:44

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jak ja miałam taki problem to odciagalam tak aż odczulam ulgę, tzn aż mnie nie ciągnęły - dosłownie kilka machnięć. Albo tak jak w nocy dzisiaj zrobiłam bo wypiłam sobie warke na wieczór i oczywiście mleczarnia w nocy i karolowi wystarczył tylko jeden cyc to pobudziłam drugiego lekko, wycisnelam trochę do wanny :D i poszłam spać dalej bez oobolałych cycow :D

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol podobno właśnie dobry. Mój dziec też jak dłużej karmie moim mlekiem to problemy brzuszkowe.
    Ja jestem z opolskiego :-)
    5 tyg po cc a ja kurcze dzisiaj mam bóle na miesiączkę... Może tak być?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Justella nas pogoniła na fb, żeby tu też zaglądac. W sumie uprawiedliwienia nie mma - czasu corz więcej jak już się ogarneliśmy z Zosią :)

Z ostatnich poruszanych tematów:
    Moja córa też się ślini od paru dni - ponoć to dlatego, ze dopiero ślinianki zaczęły pracować.
    Karmimy się piersią i Zosia waży już 5200g. Ma 62 cm.

Chciałam się chustować, ale się do tej pory nie zebrałam, a teraz jesień i zima idzie... W zimie bałabym się, że się wywróce na dziecko. Wolę jednak wózek.

jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile - duże lody masz u mnie :-)

Kurcze, a mnie chusta na jesień i zimę pasi - bo jak dużo śniegu (ta, marzenia ściętej głowy) to wózkiem ciężko, a jak pada to Dziecia pod kurtkę można, parasol do łapy i choć krótki spacer można zaliczyć :-D. Oczywiście praktyka zweryfikuje moje myślenie :-/

Agness27 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oferma jestem, jak nic się wywalę, wolałabym nie na Zosię.

• jusella Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lepiej chuchać na zimne.
    Tak czy siak super, że jesteś z powrotem!

Niech mnie która w tyłek kopnie, cobym się zebrała i obiad zrobiła, bo jak na razie to tylko buraki ugotowane mam :-/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obiad od mamy wczoraj przywiozłam :) Wołowinka w sosie mniam mniam.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dzieki Jusella za upewnienie ze syrop z cebuli odpada. Wojtkowi i tak baczki dokuczają wiec wole nie ryzykować.
    Na szczęście dzis aż tak kaszel nie meczy. Pomogła herbatka ciepla i syrop prawoślazowy.
    Teraz wracamy z Gdańskiego zoo ale bez rewelacji to zoo.
    Warszawskie o wiele lepsze :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wrocławskie :) W porównaniu do naszego poznańskiego to super jest :)

U nas dzisiaj była kupa po 6 dniach. Do tej pory były 3. Teraz znowu będziemy czekać 4-5 dni za następną.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Zosia wczoraj aż 4 zrobiła, to po szczepieniach, bo tak to średnio jedna na dwa dni :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w środę mamy następne szczepienie, więc zobaczę jak będzie. Ale mam nadzieję, że też bezproblemowo jak za pierwszym razem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No odpukać u nas też spokojnie. Troszkę pomarudziła, te kupki wczoraj.
    Na szczęście nie ma gorączki :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienie w czwartek - rotawirusy. Zastanawiamy się jeszcze nad pneumokokami... szczepicie?

To u nas jest z 6 kupek dziennie przy kp :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ