Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas kupy sa bardzo rzadko. A co do ilosci pokarmu to ja tez odciagam troche tego pierwszego mleczka bo tak tryska z piersi ze Jagódka nie umie sobie z nim poradzic. A jak gdzies jestesmy i nie odciagne to mala sie denerwuje i odpycha sie od cyca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 21:12
l
-
Milcia - trzymam kciuki za szczepienie
, my jutro mamy USG bioderek.
Ziutuś na spacerze bączkami strzelał to teraz zadowolony. Leży sobie i cudnie się uśmiecha - normalnie czaruje
...
...15 minut później...
Ziutuś już śpi - Słodziak Najdroższy poprosił, bym położyła się obok Niego - jak leżał to patrzyła się raz na mnie raz na miejsce obok siebie gdzie śpię i wyraźnie dawał do zrozumienia, że chce bym się położyła- jak to zrobiłam, to uśmiechnął się najpiękniej na świecie i po chwili zasnął
Kocham te momenty
i życzę Wam i sobie jak najwięcej tak cudownych chwil
Milcia, aisa, dżasta88, elza12, Evanlyn, stokrotka2013, Agness27, Sanna, Agaax lubią tę wiadomość
-
To sa najpiekniejsze momenty w naszym zyciu:) my dzisiaj z Wiktoria rano sobie tak fajnie gruchalysmy, jak ja nasladowalam to sie smiala:) cudowne to bylo:)
dżasta88, jusella, aisa, elza12, Evanlyn, stokrotka2013, Agness27, Sanna lubią tę wiadomość
TP:02.07
-
Hej hej
my tez jak mowimy do Kacperka to on sie smieje i tak grucha jakby chcial odpowiedziec
tez szczepimy na pneumokoki.
Weekend przelecial szybko wczoraj bylismy na festynie. Cora z mezem poszalala na karuzelach i dmuchanym zamku a Kacperek slodko spikal caly czas hihi tam dluzej spal niz w domu spi
My juz wyspani po sniadanku a teraz mykam bo cora wyciaga klocki bedziemy budowac duuuza wieze
A potem hmmm czeka mnie prasowanie hmmm pranie hmm i cos posprzatac by trzeba bylo jeszcze jablka pozrywac bo juz sa dojrzale beda na kompotno i spacer ze skarbami i dzien zleci szybko
Milego dnia zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:24
jusella, Evanlyn, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Dziś idziemy wybierać nową kanapę do salonu. Ciekawa jestem jak sobie poradzimy z wózkiem w sklepie meblowym... tam jest tak ciasno
Mój Kraken zwany Zosią wstawał dziś w nocy raz, ok 3 rano, potem dopiero po 6Znów mnie rozpieszcza dziecko. Teraz też jeszcze śpi po śniadanku, ale z jęków i stęków wnioskuję, że nie tylko zaraz się obudzi, ale i pieluszka już do wymiany.
Wiecie co? Chyba złapałam grzybicę sutka (tak wynika z samodiagnozy), bo już nie wiem czym tłumaczyć zaróżowienie i dziwne bóle czy swędzenie. Na razie idziemy w leczenie witaminą C, jak nie przejdzie przez parę dni, to pójdę po receptę do lekarza i włączymy leki.
W necie naczytałam się, że smarowanie sutków i buzi dziecka witaminą C pomogło wielu kobietom, a mniejsze ryzyko, że Małej zaszkodzi.
Ech, nikt nie mówił, ze z karmieniem piersią tyle zachoduNiemniej jak pomyślę, że miałabym w nocy grzać wodę, mieszankę robić.. potem to wszystko myć i sterylizować, to ja wolę wyciągnąć cycka i miec gotowe jedzonko, w dobrej temperaturze i fajnym opakowaniu
jusella, Evanlyn, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Karol nieraz aż piszczy z radości
rano po nocnym wypoczynku jak mamusia i tatuś próbują jeszcze spać to leży między nami gada sam do siebie i się śmieje na nasz widok jjak któreś oko otworzy
to już dwa miesiące a ja nadal nie mogę się przyzwyczaić i nacieszyć
mam ochotę go ciągle nosić na rękach
Dzień dobry mamusieu nas jak zwykle jedna pobudka w nocy i jedna nad ranem :)dziecko anioł
teraz sobie śpi a ja pije kawkę mmm
jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ziutasek już po porannej zabawie teraz śpi
. A ja kończę drugie śniadanko i tradycyjnie nie mogę zabrać się za robotę bo wpatruję się w Słodziaka
. To mój nowy narkotyk
. Prasowanie, mycie garów czy podłóg nie ucieknie a te chwile z Maleństwem są ulotne - zanim się obejrzę to będzie jak Pierworodny - do matury się przygotowywał...
Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Jusella święte słowa
Karol jeszcze taki malutki a ja juz zaczynam tęsknić za takim maluchem jak pomyślę ze zaraz będzie ze mną dyskutowałjuz oglądam jego zdjęcia ze szpitala i pierwszego miesiąca hehe zaczynam się zastanawiać czy nie jestem czasem chora
hehe
jusella lubi tę wiadomość
-
Ja tez często wracam do zdjęć ze szpitala. Nieraz mala zaśnie to ja zamiast cos porobić to oglądam jej zdjęcia.
Wiecie ja tez uwielbiam kp dla zdrowia i wygody ale chyba moja przygoda się kończy...mala pije mleko a nagle odrywa się i wrzeszczy tak jakby za mało jej leciało. Wcześniej były to tylko wieczory teraz są to cale dnie. Jestem cala w stresie jak przychodzi karmienie bo boje się ze zaraz będzie płacz. Tym sposobem daje coraz więcej mm. Wiem ze źle robię ale przynajmniej wypiła teraz 100 ml i poszla spać a tak to płacz i zdenerwowanie jej i moje. I po cycku prawie wcale nie spi. Dzis dałam jej już 3 razy mm bo tez chce mieć trochę odpoczynku w ciągu dnia. Przez 2 msce pila cyca super szlo. A od paru tygodni coraz bardziej go odrzuca...chyba przejdę na karmienie mieszane mm plus moje sciagane ale kurde ile to zachodu.. Sama nie wiem co robić czy może lepiej zawziasc się i dawać tylko cyca i przeżyć ten płacz to wtedy i mleka może będzie więcej..Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia na pewno byłoby więcej, ja tak przez pierwszy tydzień walczyłam o mleko bo nie było nic i równo tydzień po porodzie dostałam nawału. Spróbuj sobie wypić warkę zero - ona nie ma alkoholu w ogolę a ja mam po niej mleczarnie w nocy, ma słód jęczmienny
polecam Ci tez piulatte plus, jest świetne tylko ciężko jest znaleźć (przynajmniej u mnie). Warto walczyć o tą wygodę i zdrowie maleństwa - ja bym walczyła
Niuniusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, cały czas się zastanawiałam co powoduje, że mam tyle pokarmu, że cycorki chce rozsadzić - zrobiłam rachunek sumienia i wyszło mi, że tak jest odkąd piję dość sporo (dzbanek 2l wieczorem do kolacji i w nocy a rano jedną 0.5 l) słabej herbaty z malinami (maliny zasypałam cukrem, 3 dni stały i puściły sok, zblendowałam i mam w lodówce w dużej karafce) no i jedno karmi. Kurcze nie wiem czy to przypadek, czy maliny mają coś w sobie (szukałam info na ten temat i nie znalazłam).
Niuniusia ja też walczyłam o kp - Ziutas tak samo czasem się rzucał przy cycy, był taki moment, że co 40 minut cycora chciał (3 dni spędzałam leżąc na łóżku z cycem na w pogotowiu)- zaparłam się i dopięłam swego! Szymo od ponad miesiąca tylko na cycu. W dzień czasem co godzinę je - karmię około 12-14 razy na dobę ale uważam, że warto. Jakąkolwiek decyzję podejmiesz na pewno będzie słuszna i z całych sił Ci będę kibicować!
Dziś Szymo był na USG bioderek - wszystko w jak najlepszym porządku, nie musimy już przychodzić. Pytałam lekarki o chustę i powiedziała - motać, motać i jeszcze raz motać
.
Wcinam właśnie kolację - wędzonego łososia na zimno - matko! jakie to pyszne
Spokojnej nocki życzę
Evanlyn, aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
A ja tak czytam wasze wypowiedzi, patrzę po znajomych to jakoś twierdzę że mm to zbawienie (przynajmniej dla mnie)
w domu biorę mineralke, wsypuje mleko, mieszam, wstawiam do podgrzewacza, 4min mam na przewinienie małej i karmie. Na mieście? Wrzatek w termosie i mineralkaw bitelce. 2 min i gotowe.
Moje dziecko od dwóch dni przysypia cała noc. Cudownie normalniechociaż powiem wam że czasami się dziwię i mam myśli typu "a może ja jej nie słyszę?"
Mam problem. Wczoraj próbowaliśmyale mnie bolało odpuscilismy. Zaraz po tym miałam plamienie DIsiaj krwawienie ale mega mocne. To już miesiączka? Czy jakiś efekt przytulanek. Tam na dole nadal boli. Wizytę u swojej Gin mam w środę
-
A powiem Wam ze ja tez mam meeega smaki na slodycze nawet podczas nocnych karmien ciagnie mnie do podjadania
no niby staram sie ograniczac ale hmmm roznie mi to tam wychodzi
Macie racje z tym skokiem rozwojowym moj niunius od paru dni znow budzi sie w nocy co 2 godz. Glodomorek kochany albo tez i chce sie poprzytulac
-
Kama a butelki? Z tym jest trochę zachodu - umyć, wyparzyć - mnie by się nie chciało
. I wydaje mi się, że więcej pakowania na spacer a na dłuższy wyjazd? To jak? bierze się jedną butelkę i w niej kilka razy się mleczko robi? Czy kilka butelek, żeby czysta i wyparzona za każdym razem była? - sorki, że pytam ale cholernie mnie to ciekawi i jak się nie dowiem to mnie pokręci
.
Ziutas dziś padł jak kawka. Późno wróciliśmy, w domu cyc, czas wolny (Szymcio ma wolne od mamy i sam się sobą zajmuje a ja w tym czasie szykuję kąpiel
), kąpiel, cyc, kołysanka i Ziutek odpadł. I teraz nie wiem - czy Go ta kąpiel tak zrelaksowała czy wolał szybko zasnąć, żeby matka przestała śpiewać
.
Elza ja dziś "tylko" 2 gałki lodów zjadłamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 22:27
-
Witam się wieczornie:)
Jusella przykro mi z powodu prababci
My mamy tez juz tylko jedna Babcie i niedługo skończy 92lata.
Wojtuś tez jeszcze jej nie poznal bo tak pod koniec października sie do rodziców wybierzemy.
No z mojej strony to nikt u nas nie byl przywitać się z Wojtusiem i dopiero mam nadzieje na chrzciny przyjada -16 października.
Co do pierwszego mleczka z cyca to ja jak karmie i jak zaczyna szybko lecieć to Malego odstawiam i pozdrawiam pieluszke -jak przestaje sikać to z powrotem Malego przystawiam. No odpukać brzuszek go boli mniej .
Basia ja jakoś też ok 5tyg dostałam okres który trwal gdzies 2 tyg ..no i bylam zdziwiona ze tak szybko ale byl bol podbrzusza wiec to napewmo byl okres.