X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepiliśmy na pneumo.

Ja kp i kupy są rzadko.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dżasta88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy sa bardzo rzadko. A co do ilosci pokarmu to ja tez odciagam troche tego pierwszego mleczka bo tak tryska z piersi ze Jagódka nie umie sobie z nim poradzic. A jak gdzies jestesmy i nie odciagne to mala sie denerwuje i odpycha sie od cyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 21:12

l22nkrhm22kbaufb.png
    atdcanliphuvudhs.pngl
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U nas szczepienie w czwartek - rotawirusy. Zastanawiamy się jeszcze nad pneumokokami... szczepicie?

To u nas jest z 6 kupek dziennie przy kp :P

My szczepimy ale jak mała będzie miała 6 msc to zaczniemy

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - trzymam kciuki za szczepienie :-D, my jutro mamy USG bioderek.

Ziutuś na spacerze bączkami strzelał to teraz zadowolony :-). Leży sobie i cudnie się uśmiecha - normalnie czaruje :-D...

...15 minut później...

Ziutuś już śpi - Słodziak Najdroższy poprosił, bym położyła się obok Niego - jak leżał to patrzyła się raz na mnie raz na miejsce obok siebie gdzie śpię i wyraźnie dawał do zrozumienia, że chce bym się położyła :-) - jak to zrobiłam, to uśmiechnął się najpiękniej na świecie i po chwili zasnął :-D Kocham te momenty :-) i życzę Wam i sobie jak najwięcej tak cudownych chwil :-)

Milcia, aisa, dżasta88, elza12, Evanlyn, stokrotka2013, Agness27, Sanna, Agaax lubią tę wiadomość

• Angel0101 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa najpiekniejsze momenty w naszym zyciu:) my dzisiaj z Wiktoria rano sobie tak fajnie gruchalysmy, jak ja nasladowalam to sie smiala:) cudowne to bylo:)

dżasta88, jusella, aisa, elza12, Evanlyn, stokrotka2013, Agness27, Sanna lubią tę wiadomość

TP:02.07
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak samo. Moja tak słodko grucha. Kocham to :)

My drugie szczepienie mamy w październiku i wtedy bierzemy pneumokoki.

jusella, elza12, Evanlyn, stokrotka2013, Agness27, Sanna lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

my tez jak mowimy do Kacperka to on sie smieje i tak grucha jakby chcial odpowiedziec :)

tez szczepimy na pneumokoki.

Weekend przelecial szybko wczoraj bylismy na festynie. Cora z mezem poszalala na karuzelach i dmuchanym zamku a Kacperek slodko spikal caly czas hihi tam dluzej spal niz w domu spi :)
    My juz wyspani po sniadanku a teraz mykam bo cora wyciaga klocki bedziemy budowac duuuza wieze :)

A potem hmmm czeka mnie prasowanie hmmm pranie hmm i cos posprzatac by trzeba bylo jeszcze jablka pozrywac bo juz sa dojrzale beda na kompot :) no i spacer ze skarbami i dzien zleci szybko :)

Milego dnia zycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:24

jusella, Evanlyn, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziś idziemy wybierać nową kanapę do salonu. Ciekawa jestem jak sobie poradzimy z wózkiem w sklepie meblowym... tam jest tak ciasno :)
    Mój Kraken zwany Zosią wstawał dziś w nocy raz, ok 3 rano, potem dopiero po 6 :) Znów mnie rozpieszcza dziecko. Teraz też jeszcze śpi po śniadanku, ale z jęków i stęków wnioskuję, że nie tylko zaraz się obudzi, ale i pieluszka już do wymiany.

Wiecie co? Chyba złapałam grzybicę sutka (tak wynika z samodiagnozy), bo już nie wiem czym tłumaczyć zaróżowienie i dziwne bóle czy swędzenie. Na razie idziemy w leczenie witaminą C, jak nie przejdzie przez parę dni, to pójdę po receptę do lekarza i włączymy leki.
    W necie naczytałam się, że smarowanie sutków i buzi dziecka witaminą C pomogło wielu kobietom, a mniejsze ryzyko, że Małej zaszkodzi.

Ech, nikt nie mówił, ze z karmieniem piersią tyle zachodu :) Niemniej jak pomyślę, że miałabym w nocy grzać wodę, mieszankę robić.. potem to wszystko myć i sterylizować, to ja wolę wyciągnąć cycka i miec gotowe jedzonko, w dobrej temperaturze i fajnym opakowaniu :)

jusella, Evanlyn, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zbyt leniwa, żeby mm karmić ;-)

Evanlyn, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol nieraz aż piszczy z radości :D rano po nocnym wypoczynku jak mamusia i tatuś próbują jeszcze spać to leży między nami gada sam do siebie i się śmieje na nasz widok jjak któreś oko otworzy :D to już dwa miesiące a ja nadal nie mogę się przyzwyczaić i nacieszyć :) mam ochotę go ciągle nosić na rękach :)

Dzień dobry mamusie :) u nas jak zwykle jedna pobudka w nocy i jedna nad ranem :)dziecko anioł :D teraz sobie śpi a ja pije kawkę mmm :)

jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez należę do tych leniwych; ;) krew się lała na początku bo nie było mleczka ale wywalczylismy :) dla tej wygody warto było :D wychodząc z domu też tylko bierzemy pieluszke, chusteczki i krem do pupci :D

jusella, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziutasek już po porannej zabawie teraz śpi :-). A ja kończę drugie śniadanko i tradycyjnie nie mogę zabrać się za robotę bo wpatruję się w Słodziaka :-D. To mój nowy narkotyk :-P. Prasowanie, mycie garów czy podłóg nie ucieknie a te chwile z Maleństwem są ulotne - zanim się obejrzę to będzie jak Pierworodny - do matury się przygotowywał...

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella święte słowa :)
    Karol jeszcze taki malutki a ja juz zaczynam tęsknić za takim maluchem jak pomyślę ze zaraz będzie ze mną dyskutował :) juz oglądam jego zdjęcia ze szpitala i pierwszego miesiąca hehe zaczynam się zastanawiać czy nie jestem czasem chora :D hehe

jusella lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez często wracam do zdjęć ze szpitala. Nieraz mala zaśnie to ja zamiast cos porobić to oglądam jej zdjęcia.

Wiecie ja tez uwielbiam kp dla zdrowia i wygody ale chyba moja przygoda się kończy...mala pije mleko a nagle odrywa się i wrzeszczy tak jakby za mało jej leciało. Wcześniej były to tylko wieczory teraz są to cale dnie. Jestem cala w stresie jak przychodzi karmienie bo boje się ze zaraz będzie płacz. Tym sposobem daje coraz więcej mm. Wiem ze źle robię ale przynajmniej wypiła teraz 100 ml i poszla spać a tak to płacz i zdenerwowanie jej i moje. I po cycku prawie wcale nie spi. Dzis dałam jej już 3 razy mm bo tez chce mieć trochę odpoczynku w ciągu dnia. Przez 2 msce pila cyca super szlo. A od paru tygodni coraz bardziej go odrzuca...chyba przejdę na karmienie mieszane mm plus moje sciagane ale kurde ile to zachodu.. Sama nie wiem co robić czy może lepiej zawziasc się i dawać tylko cyca i przeżyć ten płacz to wtedy i mleka może będzie więcej..

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia na pewno byłoby więcej, ja tak przez pierwszy tydzień walczyłam o mleko bo nie było nic i równo tydzień po porodzie dostałam nawału. Spróbuj sobie wypić warkę zero - ona nie ma alkoholu w ogolę a ja mam po niej mleczarnie w nocy, ma słód jęczmienny ;) polecam Ci tez piulatte plus, jest świetne tylko ciężko jest znaleźć (przynajmniej u mnie). Warto walczyć o tą wygodę i zdrowie maleństwa - ja bym walczyła ;)

Niuniusia lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cały czas się zastanawiałam co powoduje, że mam tyle pokarmu, że cycorki chce rozsadzić - zrobiłam rachunek sumienia i wyszło mi, że tak jest odkąd piję dość sporo (dzbanek 2l wieczorem do kolacji i w nocy a rano jedną 0.5 l) słabej herbaty z malinami (maliny zasypałam cukrem, 3 dni stały i puściły sok, zblendowałam i mam w lodówce w dużej karafce) no i jedno karmi. Kurcze nie wiem czy to przypadek, czy maliny mają coś w sobie (szukałam info na ten temat i nie znalazłam).
    Niuniusia ja też walczyłam o kp - Ziutas tak samo czasem się rzucał przy cycy, był taki moment, że co 40 minut cycora chciał (3 dni spędzałam leżąc na łóżku z cycem na w pogotowiu)- zaparłam się i dopięłam swego! Szymo od ponad miesiąca tylko na cycu :-D. W dzień czasem co godzinę je - karmię około 12-14 razy na dobę ale uważam, że warto. Jakąkolwiek decyzję podejmiesz na pewno będzie słuszna i z całych sił Ci będę kibicować!

Dziś Szymo był na USG bioderek - wszystko w jak najlepszym porządku, nie musimy już przychodzić :-D. Pytałam lekarki o chustę i powiedziała - motać, motać i jeszcze raz motać :-D.

Wcinam właśnie kolację - wędzonego łososia na zimno - matko! jakie to pyszne :-D

Spokojnej nocki życzę :-D

Evanlyn, aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak czytam wasze wypowiedzi, patrzę po znajomych to jakoś twierdzę że mm to zbawienie (przynajmniej dla mnie) :) w domu biorę mineralke, wsypuje mleko, mieszam, wstawiam do podgrzewacza, 4min mam na przewinienie małej i karmie. Na mieście? Wrzatek w termosie i mineralkaw bitelce. 2 min i gotowe. :)

Moje dziecko od dwóch dni przysypia cała noc. Cudownie normalnie :) chociaż powiem wam że czasami się dziwię i mam myśli typu "a może ja jej nie słyszę?"

Mam problem. Wczoraj próbowaliśmy <3 ale mnie bolało odpuscilismy. Zaraz po tym miałam plamienie DIsiaj krwawienie ale mega mocne. To już miesiączka? Czy jakiś efekt przytulanek. Tam na dole nadal boli. Wizytę u swojej Gin mam w środę

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • elza12 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam ze ja tez mam meeega smaki na slodycze nawet podczas nocnych karmien ciagnie mnie do podjadania :) no niby staram sie ograniczac ale hmmm roznie mi to tam wychodzi :)

Macie racje z tym skokiem rozwojowym moj niunius od paru dni znow budzi sie w nocy co 2 godz. Glodomorek kochany albo tez i chce sie poprzytulac :)

f2wl2n0a2vcxu9zg.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a butelki? Z tym jest trochę zachodu - umyć, wyparzyć - mnie by się nie chciało :-D. I wydaje mi się, że więcej pakowania na spacer a na dłuższy wyjazd? To jak? bierze się jedną butelkę i w niej kilka razy się mleczko robi? Czy kilka butelek, żeby czysta i wyparzona za każdym razem była? - sorki, że pytam ale cholernie mnie to ciekawi i jak się nie dowiem to mnie pokręci :-/.

Ziutas dziś padł jak kawka :-D. Późno wróciliśmy, w domu cyc, czas wolny (Szymcio ma wolne od mamy i sam się sobą zajmuje a ja w tym czasie szykuję kąpiel :-D), kąpiel, cyc, kołysanka i Ziutek odpadł. I teraz nie wiem - czy Go ta kąpiel tak zrelaksowała czy wolał szybko zasnąć, żeby matka przestała śpiewać :-D.

Elza ja dziś "tylko" 2 gałki lodów zjadłam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 22:27

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie:)

Jusella przykro mi z powodu prababci :(
    My mamy tez juz tylko jedna Babcie i niedługo skończy 92lata.
    Wojtuś tez jeszcze jej nie poznal bo tak pod koniec października sie do rodziców wybierzemy.
    No z mojej strony to nikt u nas nie byl przywitać się z Wojtusiem i dopiero mam nadzieje na chrzciny przyjada -16 października.

Co do pierwszego mleczka z cyca to ja jak karmie i jak zaczyna szybko lecieć to Malego odstawiam i pozdrawiam pieluszke -jak przestaje sikać to z powrotem Malego przystawiam. No odpukać brzuszek go boli mniej .

Basia ja jakoś też ok 5tyg dostałam okres który trwal gdzies 2 tyg ..no i bylam zdziwiona ze tak szybko ale byl bol podbrzusza wiec to napewmo byl okres.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ